Fuel Pass 2: Γιατί δεν έχουν μπει σε όλους τα χρήματα – Τι πρέπει να κάνετε

Fuel Pass 2: Περιμένατε τα χρήματα από το Fuel Pass 2 και δεν έχουν μπει ακόμα; Ποιος είναι ο λόγος; Τι είπε ο υπουγός Οικονομικών. Ποια διαδικασία πρέπει να ακολουθήσετε. Όλες οι λεπτομέρειες στο xristika.gr.

Τα 250 εκατ. από τα 300 εκατ. ευρώ έχουν καταβληθεί σε σύνολο για το Power Pass, όπως δήλωσε o υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

«Υπήρχαν κάποιες λίγες εκκρεμότητες για ελέγχους που γίνονται από τις αρμόδιες υπηρεσίες και αφορούν το προηγούμενο εξάμηνο και προσθέσαμε και τον Ιούνιο για να καλύψουμε δικαιούχους των οποίων τα εκκαθαριστικά βγήκαν τον Ιούνιο», εξήγησε για τις πληρωμές που εκκρεμούν.

Η όλη διαδικασία εκτιμά ότι θα ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος αυτού του μήνα και οι πληρωμές των υπόλοιπων 50 εκατ. ευρώ θα γίνουν αμέσως μετά, αρχές Σεπτέμβρη.

Για το Fuel Pass 2, ο κ. Σταϊκούρας είπε ότι χθες ολοκληρώθηκε η διαδικασία και σε 2,2 εκατ. πολίτες μέχρι σήμερα έχουν πιστωθεί τα ποσά στους λογαριασμούς τους. Όπως είπε, εκκρεμούν οι αιτήσεις που θα γίνουν μέσα στον Αύγουστο ή θα πληρωθούν μέσα στον Αύγουστο.

Σημείωσε, μάλιστα, ότι το 73% των πολιτών επέλεξε την πίστωση του ποσού στην τράπεζα, άρα προτίμησαν να πάρουν λιγότερα χρήματα αλλά να μπορούν να τα χρησιμοποιήσουν και σε άλλες πηγές.

«Αυτά τα μέτρα είναι 500 εκατ. ευρώ», τόνισε ο υπουργός.

Σχετικά με τα επιπλέον μέτρα από το φθινόπωρο και την πιθανότητα Fuel Pass 3, ο κ. Σταϊκούρας υπογράμμισε ότι μετά τον Σεπτέμβριο εκτιμάται ότι θα υπάρχει επιπλέον δημοσιονομικός χώρος, ενώ πολύ καλά είναι τα στοιχεία των εσόδων του Ιουλίου.

«Τότε με βάση τις ανάγκες του τελευταίου τριμήνου θα συζητηθούν επιπλέον παρεμβάσεις», είπε και προσέθεσε: «Όλα τα έχουμε σε λίστα, το τι από αυτά θα υλοποιηθεί θα εξαρτηθεί από την εικόνα της οικονομίας τον Σεπτέμβριο».

Πάντως, μια επιστροφή στην αίτηση και ένας επανέλεγχος δίνει πλήρη στοιχεία για το τι συνέβη και δεν έχουν μπει ακόμα τα χρήματά σας για το Fuel Pass 2.

Fuel Pass 2: Έρχεται και νέο επίδομα καυσίμων

Νέα επιταγή ακρίβειας και μάλιστα ενισχυμένη στα νοικοκυριά που πλήττονται από το κύμα των ανατιμήσεων, αυξημένο επίδομα θέρμανσης από τον Οκτώβριο και fuel pass 3 περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων το νέο πακέτο μέτρων στήριξης που σχεδιάζει η κυβέρνηση, το οποίο θα ανακοινωθεί από τον πρωθυπουργό στη ΔΕΘ.

Οι νέες παρεμβάσεις θα είναι συνολικού ύψους περίπου 2 δισ. ευρώ και θα εξασφαλιστούν από τον δημοσιονομικό χώρο που δημιουργείται λόγω της θετικής πορείας του τουρισμού και της αύξησης της εισπραξιμότητας των φορολογικών εσόδων.

Στα μέτρα συγκαταλέγονται επίσης η επιτάχυνση της νέας αύξησης του κατώτατου μισθού, η αύξηση των συντάξεων από την 1 η Ιανουαρίου και, βεβαίως, η κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης για τους δημοσίους υπαλλήλους και τους συνταξιούχους, κόστους 450 εκατ. ευρώ.

Παράλληλα θα συνεχιστεί η επιδότηση του ρεύματος, ενώ ο πρωθυπουργός θα ανακοινώσει και ένα ευρύ σχέδιο για δωρεάν στέγη σε νέα ζευγάρια.

Τις τελικές αποφάσεις θα λάβει ο ίδιος ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στις αρχές του φθινοπώρου, αφού σταθμίσει όλα τα δεδομένα όσον αφορά την πορεία της οικονομίας και τις διεθνείς εξελίξεις.

Σε ό,τι αφορά στην «επιταγή ακριβείας» το ποσό και η περίμετρος των δικαιούχων θα αποφασιστούν τις επόμενες εβδομάδες. Σημειώνεται πως επιταγή ακρίβειας είχε χορηγηθεί το Πάσχα σε ευάλωτα νοικοκυριά.

Το ποσό της επιταγής ήταν στα 200 ευρώ και οι δικαιούχοι ήταν χαμηλοσυνταξιούχοι, ΑμεΑ, δικαιούχοι προνοιακών επιδομάτων αλλά και οι δικαιούχοι του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος οι οποίοι είχαν λάβει διπλάσιο ποσό. Επίσης είχε δοθεί μιάμιση επιπλέον μηνιαία δόση τον Απρίλιο για το επίδομα παιδιού. Συγκεκριμένα, το ποσό της ενίσχυσης ήταν σε 105 ή 63 ή 42 ευρώ για κάθε παιδί για το πρώτο και δεύτερο παιδί, ανάλογα με το ύψος του εισοδήματος, και σε 210 ή 126 ή 84 από το τρίτο και για κάθε επόμενο παιδί.

Fuel Pass 2: Νέες φοροελαφρύνσεις

Εν τω μεταξύ η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να συνεχίσει τις φοροελαφρύνσεις. Έτσι μετά πλήρη κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης για όλους που εξήγγειλε ο Κυριάκος Μητσοτάκης από το βήμα της Βουλής, η επόμενη παρέμβαση θα αφορά το τέλος επιτηδεύματος, έναν μνημονιακό φόρο, με τα σενάρια να προβλέπουν «ψαλίδισμα» του τέλους επιτηδεύματος κατά 30%-50% το επόμενο έτος και πλήρη κατάργηση του από το 2024.

Η μείωση του συγκεκριμένου φόρου έχει ως στόχο την ελάφρυνση επαγγελματιών και επιχειρήσεων που σήμερα επιβαρύνονται με ποσά από 400 έως 1.000 ευρώ το χρόνο ανεξάρτητα από το ύψος των εσόδων τους ή αν παρουσιάζουν κέρδη ή ζημίες.

Στην περίπτωση που το τέλος επιτηδεύματος μειωθεί κατά 50% τα ποσά για τους ελεύθερους επαγγελματίες και τις επιχειρήσεις θα διαμορφωθούν ως εξής:

-400 από 800 ευρώ για νομικά πρόσωπα που ασκούν εμπορική δραστηριότητα και έχουν την έδρα τους σε τουριστικούς τόπους και σε πόλεις ή χωριά με πληθυσμό έως 200.000 κατοίκους

-500 από 1.000 ευρώ για νομικά πρόσωπα που ασκούν εμπορική δραστηριότητα και έχουν την έδρα τους σε πόλεις με πληθυσμό πάνω από 200.000 κατοίκους

-325 από 650 ευρώ για ατομικές εμπορικές επιχειρήσεις και ελεύθερους επαγγελματίες σε 325 ευρώ.

-300 από 600 ευρώ για κάθε υποκατάστημα.