Έτσι θα καταλάβεις αν κάποιος έψαξε το κινητό σου κρυφά: Τα βήματα που δεν ξέρεις

Κινητό: Πόσες φορές δεν έχετε υποψιαστεί πως κάποιος χρησιμοποίησε το κινητό σας ενώ εσείς βρισκόσασταν κάπου αλλού;

Αν έχετε υποψίες ότι κάποιος μπορεί να χρησιμοποιεί το κινητό σας τηλέφωνο στο σπίτι όταν εσείς είστε στο μπάνιο ή κοιμάστε χωρίς να σας το έχει πει, αν υποψιάζεστε ότι χρησιμοποιεί εν αγνοία σας το τηλέφωνο σας κάποιος συνάδελφος σας όταν λείπετε για λίγη ώρα από το γραφείο σας υπάρχουν διάφοροι τρόποι για να το ανακαλύψετε.

Η πρώτη κίνηση που πρέπει να κάνετε είναι να κοιτάξετε το ιστορικό περιήγησης στο Διαδίκτυο.

Είναι φυσικά η στάνταρτ ενέργεια που θα αποκαλύψει αν κάποιος άλλος εκτός από εσάς χρησιμοποίησε το τηλέφωνο σας για να δει κάτι στο Διαδίκτυο που δεν ήθελε να δει από την δική του συσκευή.

Αν ο… παράνομος χρήστης της συσκευής σας είναι αρκετά έξυπνος για να φροντίσει να σβήσει τα ίχνη του από το ιστορικό περιήγησης μπορείτε να κάνετε το επόμενο βήμα ανίχνευσης που είναι να κοιτάξετε το ιστορικό χρήσης των εφαρμογών, το app carousel, όπου θα μπορείτε να τσεκάρετε τις εφαρμογές που χρησιμοποιήσατε πρόσφατα και αν εμφανιστεί οτιδήποτε εσείς δεν είχατε επιλέξει, συνδεθεί ή κοιτάξει θα είναι μια καλή ένδειξη πιθανού εισβολέα στην συσκευή σας.

Αν έχετε ενεργοποιημένη εφαρμογή που δείχνει πότε και πόσο χρησιμοποιείτε κάθε φορά τη συσκευή σας (screen time) μπορείτε να τσεκάρετε αν η συσκευή δείχνει ότι χρησιμοποιήθηκε σε χρονικά διαστήματα που εσείς ξέρετε ότι δεν την χρησιμοποιήσατε.

Αν σας έρθει ειδοποίηση ότι κοντεύετε να ξοδέψετε όλο τον όγκο των δεδομένων που έχετε διαθέσιμο από το πακέτο σύνδεσης που χρησιμοποιείτε με τον πάροχο σας ενώ είστε βέβαιοι ότι δεν έχετε κάνει τέτοια κατανάλωση είναι μια ακόμη ένδειξη ότι κάποιος άλλος χρησιμοποιεί την συσκευή σας.

Άλλη ένδειξη είναι ότι θα δείτε στην ηλεκτρονική σας αλληλογραφία εισερχόμενα μηνύματα που είστε βέβαιοι ότι δεν διαβάσατε να δείχνουν ότι διαβάστηκαν.

Αν δείτε ότι η ενέργεια της μπαταρίας της συσκευής σας βρίσκεται σε πολύ χαμηλά επίπεδα ενώ είστε βέβαιοι ότι μετά την φόρτιση που είχατε κάνει δεν είχατε κάνει τόσο μεγάλη χρήση είναι άλλη μια ένδειξη που μπορεί να σας βάλει σε υποψίες.

Αν επίσης αρχίσετε να δέχεστε παράξενα ή ακόμη και επιθετικά μηνύματα από άτομα που φαίνεται ότι είχατε κάποια πρόσφατη επικοινωνία ενώ αυτό δεν έχει συμβεί είναι ένα ακόμη σημάδι ότι κάποιος χρησιμοποιεί την συσκευή σας.

Κινητό: Πώς το Facebook σας αδειάζει την μπαταρία

Έχετε παρατηρήσει πως η μπαταρία του κινητού σας αδειάζει γρήγορα χωρίς να έχετε κάνει κάτι; Για όλα φταίει το Facebook!

Μια φήμη που υπάρχει εδώ και αρκετό χρονικό διάστημα είναι ότι το Facebook και το Facebook Messenger app εξαντλεί τη μπαταρία στα κινητά στα οποία βρίσκεται εγκατεστημένο.

Αυτό ακριβώς επισημαίνει τώρα και ένας πρώην υπάλληλος του Facebook, ο George Hayward.

Όπως αναφέρεται στην ιστοσελίδα The New Yoprk Post, αυτό που κάνει το Facebook έχει όνομα και αποκαλείται negative testing, επιτρέποντας στις εταιρείες να εξαντλήσουν την μπαταρία ενός smartphone για να μπορέσουν να δοκιμάσουν χαρακτηριστικά σε μια εφαρμογή, ή να δουν πως μια εικόνα φορτώνει για παράδειγμα.

Ο Hayward απολύθηκε από την μητρική εταιρεία του Facebook, την Meta, επειδή αρνήθηκε να συμμετάσχει στο negative testing.

Και ας δούμε τα λόγια του επακριβώς:

«Είπα στη manager μου ότι κάτι τέτοιο θα ζημιώσει θα θέσει σε κίνδυνο κάποιους, με εκείνη να απαντά ότι ζημιώνοντας μερικούς μπορούμε να βοηθήσουμε τους περισσότερους».

Ο Heyward απολύθηκε από την Meta τον περασμένο Νοέμβριο και πήρε το δρόμο της δικαιοσύνης υποβάλλοντας μήνυση κατά της εταιρείας στο Manhattan Federal Court.

Ο 33χρονος εργαζόταν στο Facebook Messenger app της Meta, με τον δικηγόρο του να αναφέρει ότι η εξάντληση της μπαταρίας στην οποία προβαίνει η Meta βάζει τους ανθρώπους σε κίνδυνο ειδικά σε περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης όπου δεν θα μπορούν να επικοινωνήσουν με την αστυνομία ή άλλες υπηρεσίες.

Κινητό: Το κρατάς όταν κουρεύεσαι; Σταμάτησέ το αμέσως – Ο απίστευτος λόγος

Οι κομμωτές κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου για τη χρήση του κινητού ενώ βρισκόμαστε για κούρεμα.

Το ήξερες ότι δεν πρέπει να στέλνεις μηνύματα και να είσαι όλη την ώρα στο κινητό την ώρα που κόβεις τα μαλλιά σου στο κομμωτήριο;

Υπάρχει λόγος και ίσως είναι μία ευκαιρία όταν έρχεται εκείνη η στιγμή να αφήσεις λίγο το τηλέφωνο σου κάτω και να το απολαύσεις.

Για πολλούς από εμάς, τα τηλέφωνά μας έχουν γίνει σχεδόν ένα πρόσθετο εξάρτημα.

Σύμφωνα με το Πανεπιστήμιο του Μίσιγκαν, η πλειονότητα των ανθρώπων στις αίθουσες αναμονής βασίζονται στο τηλέφωνό τους για να αποσπάσουν την προσοχή τους.

Δυστυχώς το νιώθουμε σχεδόν οδυνηρό να καθόμαστε στην αίθουσα αναμονής χωρίς να κρατάμε το μυαλό μας απασχολημένο με κείμενα, παιχνίδια ή γκουγκλάρισμα στο κινητό μας.

Ωστόσο, το να είσαι στο τηλέφωνό σου είναι κάτι που δεν πρέπει ποτέ να κάνεις ενώ κουρεύεσαι.

Ένας από τους βασικούς παράγοντες για να εξασφαλίσεις ένα καλό κούρεμα που θα σου αρέσει πραγματικά εξαρτάται από την επικοινωνία μεταξύ εσού και του κομμωτή σου, κάτι που είναι δύσκολο να γίνει όταν αποσπάται η προσοχή σου από το τηλέφωνό σου.

Πέρα από αυτό, από στιλιστικής άποψης, υπάρχουν μερικοί λόγοι για τους οποίους ένα τηλέφωνο μπορεί να επηρεάσει το κούρεμά σου.

Το να στέλνεις μηνύματα μπορεί να είναι ένα μεγάλο λάθος όταν θέλεις να αποκτήσεις το καλύτερο δυνατό κούρεμα.

Αυτό συμβαίνει επειδή αν κοιτάζεις προς τα κάτω το τηλέφωνό σου, δεν ευθυγραμμίζεται σωστά το πίσω μέρος των μαλλιών σου.

Αυτό μπορεί να έχει ως αποτέλεσμα ο κομμωτής σου να μην μπορεί να καταλάβει με ακρίβεια το μήκος ή την ομοιομορφία των μαλλιών σου.

Εκτός αν ο κομμωτής σού, σου ζητήσει να κοιτάξεις πάνω, κάτω, δεξιά ή αριστερά, το κεφάλι σου πρέπει να κοιτάζει ευθεία μπροστά.

Θα πρέπει επίσης να προσπαθείς να διατηρείς καλή στάση του σώματος και να κρατάς τα πόδια σου επίπεδα στο κάτω μέρος της καρέκλας.

Τα σταυρωμένα πόδια μπορούν επίσης να συμβάλουν σε μια άνιση θέση.

Επιπλέον, ενώ είναι απαραίτητο να επικοινωνείς ακριβώς τι θέλετε από το κούρεμά σου, είναι εξίσου σημαντικό να μη μιλάς ακατάπαυστα.

Αυτό θα επιτρέψει στον κομμωτή να επικεντρωθεί στο κούρεμά σου, αντί για τη συζήτηση.

Εξήγησε εκ των προτέρων τι ακριβώς θέλεις και στη συνέχεια άφησε τον να κάνει σωστά τη δουλειά του.

Εκτός από τους πολλούς τρόπους με τους οποίους η θέση του κεφαλιού όταν στέλνεις μηνύματα μπορεί να επηρεάσει ένα καλό κούρεμα, όταν βγάζεις συνεχώς το τηλέφωνό σου, καταλήγεις να κινείσαι πολύ.

Αυτό είναι ένα πρόβλημα που επισημαίνουν πολλοί hairstylist.

Κινητό: Σας τελειώνει γρήγορα η μπαταρία;

Ένα από τα σημαντικότερα προβλήματα όλων, είναι η μπαταρία του κινητού.

Τα παρακάτω έξυπνα tips σας εξοικονομούν μπαταρία και σας «λύνουν» τα χέρια όταν η μπαταρία στο κινητό… σας ταλαιπωρεί.

Έτσι, θα απολαμβάνετε περισσότερο χρόνο με το κινητό σας, έχοντας πάντα το κεφάλι σας ήσυχο.

Εάν η μπαταρία του smartphone σας τελειώνει γρήγορα, μία από τις επιλογές είναι να κλείσετε τις εφαρμογές παρασκηνίου ή να κάνετε εκκαθάριση των εφαρμογών παρασκηνίου.

Η λειτουργία χαμηλής κατανάλωσης ενέργειας για iPhone και η Εξοικονόμηση μπαταρίας για Android εμποδίζουν την ανανέωση των εφαρμογών παρασκηνίου.

Ωστόσο, κάνουν επίσης παύση ή αλλάζουν άλλες ρυθμίσεις, όπως ο ρυθμός ανανέωσης της οθόνης και η απόδοση της συσκευής.

Ρυθμίστε τη φωτεινότητα σε normal επίπεδα

Είναι γεγονός ότι αυξάνοντας τη φωτεινότητα της οθόνης του smartphone μας, βελτιώνεται σημαντικά η εμπειρία θέασης από την οθόνη του κινητού μας τηλεφώνου.

Όσο όμως αυξάνουμε τη φωτεινότητα τόσο πιο γρήγορα αδειάζει η μπαταρία του κινητού μας τηλεφώνου.

Η λύση είναι να ρυθμίσετε την φωτεινότητα της οθόνης σας στο αυτόματο με βάση το φωτισμό του περιβάλλοντος.

Έτσι, οι ρυθμίσεις της θα προσαρμόζονται ανάλογα με το χώρο που βρίσκεστε, προστατεύοντας την μπαταρία της συσκευής.

Χρειάζεστε συνέχεια το Wi-Fi;

Γιατί να έχετε ανοιχτό το Wi-Fi ή τα δεδομένα του κινητού σας τηλεφώνου όσο κοιμάστε ή δεν το χρησιμοποιείτε;

Κάθε φορά που δεν υπάρχει σοβαρός λόγος για να είστε συνδεδεμένοι στο ίντερνετ, σκεφτείτε να κλείσετε το Wi-Fi ή τα data του smartphone.

Το ίδιο ισχύει και με το GPS: Εφόσον είναι ενεργοποιημένο, τότε καταναλώνει πολύτιμη ενέργεια.

Αντιμετωπίστε την υπερθέρμανση του κινητού

Οι υψηλές θερμοκρασίες βλάπτουν τόσο τη μπαταρία όσο και τη συνολική λειτουργία των ηλεκτρονικών συσκευών.

Βεβαιωθείτε λοιπόν πως οι συσκευές σας διατηρούν μία κανονική θερμοκρασία, χωρίς να υπερθερμαίνονται.

Πιο συγκεκριμένα, καλό θα είναι να ενημερωθείτε από το εγχειρίδιο της συσκευής σας για το ποιες είναι οι ιδανικές θερμοκρασίες λειτουργίας της.

Αν παρατηρήσετε ότι το κινητό σας ανεβάζει θερμοκρασία, καλό θα ήταν, μάλιστα, να αφαιρέσετε τη θήκη για να μην εγκλωβίζεται θερμότητα στη συσκευή.

Μπείτε σε Flight Mode!

Tι κι αν δεν ταξιδεύετε… το flight mode παραμένει πάντα ένας δραστικός τρόπος για να κρατήσετε τη μπαταρία του κινητού σας «ζωντανή»!

Μάλιστα, ενεργοποιώντας το κατά την διάρκεια της φόρτισης, το κινητό σας θα φορτίσει ακόμα πιο γρήγορα.

Κινητό: Διαγράψτε αμέσως αυτές τις εφαρμογές

Νέος συναγερμός έχει σημάνει για τους κατόχους smartphones καθώς εντοπίστηκαν εφαρμογές που κλέβουν δεδομένα.

Η γνωστή εταιρία κυβερνοασφάλειας και εξέλιξης antivirus λογισμικών, η Bitdefender, έδωσε στην δημοσιότητα μία νέα λίστα με 35 εφαρμογές οι οποίες είναι ύποπτες για διάφορες κακόβουλες λειτουργίες δια μέσου των κινητών μας.

Ένας από τα πιο χαρακτηριστικά λάθη που κάνουν οι χρήστες είναι να εμπιστεύονται άλλες πηγές λήψης εφαρμογών πέρα από το Google Play.

Υπάρχουν σύμφωνα με έρευνες πάνω από 700 ιστότοποι που λειτουργούν ως τέτοια καταστήματα, οι οποίοι δεν ελέγχουν το περιεχόμενο των εφαρμογών και μπορούν να εξαπατήσουν τους χρήστες με κακόβουλες εφαρμογές γεμάτες με malware.

Αυτό συμβαίνει κατά κανόνα σε χρήστες Android και όχι iPhone, καθώς το περιβάλλον της Google είναι πιο ανοιχτό και εύκολο στο να γίνουν αυτές οι κακόβουλες επεμβάσεις.

Οι εφαρμογές αυτές είναι οι εξής:

Walls light – Wallpapers Pack: 100K+
Big Emoji – Keyboard: 100K+
Grad Wallpapers – 3D Backdrops: 100K+
Engine Wallpapers – Live & 3D: 100K+
Stock Wallpapers – 4K & HD: 100K+
EffectMania – Photo Editor: 100K+
Art Filter – Deep Photoeffect: 100K+
Fast Emoji Keyboard: 100K+
Create Sticker for Whatsapp: 100K+
Math Solver – Camera Helper: 100K+
Photopix Effects – Art Filter: 100K+
Led Theme – Colorful Keyboard: 100K+
Keyboard – Fun Emoji, Sticker: 50K+
Smart Wifi: 10K+
My GPS Location: 10K+
Image Warp Camera: 100K
Art Girls Wallpaper HD: 100K+
Cat Simulator: 50K+
Smart QR Creator: 10K+
Colorize Old Photo: 500+
GPS Location Finder: 100K
Girls Art Wallpaper: 10K+
Smart QR Scanner: 50K+
GPS Location Maps: 100K
Volume Control: 50K+
Secret Horoscope: 10K+
Smart GPS Location: 10K+
Animated Sticker Master: 100K
Personality Charging Show: 100K
Sleep Sounds: 100K
QR Creator: 10K+
Media Volume Slider: 10K+
Secret Astrology: 10K+
Colorize Photos: 10K+