Εστιατόρια: Ξεχάστε όσα ξέρατε! Έτσι θα είναι οι νέοι πολυχώροι εστίασης

Εστιατόρια: Έρχεται το τέλος για τα εστιατόρια και τις ταβέρνες. Πώς θα είναι οι νέοι πολυχώροι εστίασης και τι θα προσφέρουν. Όλες οι λεπτομέρειες στο xristika.gr.

Πρώτες ύλες από κορυφαίες προμηθεύτριες, προϊόντα που παράγονται με την εφαρμογή της πιο σύγχρονης τεχνογνωσίας στον τομέα των τροφίμων, και έμπειροι τεχνίτες. Με δυο λόγια: Bread Factory.

Είναι τα food halls που μας μύησαν σε μια νέα, συναρπαστική αγοραστική εμπειρία.

Δηλαδή, σύγχρονοι, καλαίσθητοι χώροι οι οποίοι λειτουργούν 24/7 365 μέρες το χρόνο και αποτελούνται από τμήμα πώλησης τυποποιημένων τροφίμων από γνωστές εμπορικές μάρκες, προϊόντα που παρασκευάζονται στα bread factory αλλά και deli προϊόντα ελλήνων παραγωγών διαλεγμένα με ιδιαίτερη προσοχή, εστιατόριο με παραδοσιακές ελληνικές (και όχι μόνο) γεύσεις, το langolo di gelato που παράγει φρέσκο gelato ημέρας, τμήμα αρτοποιίας και ζαχαροπλαστικής, κάβα καθώς και τμήμα παρασκευής φρέσκων σάντουιτς και καφέ.

Εστιατόρια: Πώς προέκυψε όμως η ιδέα δημιουργίας αυτών των σύγχρονων πολυχώρων εστίασης;

Ο ιδιοκτήτης και εμπνευστής των Bread Factory κύριος Ηλίας Πετρόπουλος εξηγεί:

«Η φιλοσοφία του Bread Factory γεννήθηκε στο μυαλό μου από τα συχνά ταξίδια μου στο εξωτερικό, σε διεθνείς εκθέσεις τροφίμων και εστίασης.

Εμπνεύστηκα ένα food hall, όπως το αποκαλώ εγώ, συλλέγοντας διάφορες πρωτότυπες ιδέες, ιδιαίτερα από χώρες της Βόρειας Ευρώπης.

Οι ιδέες αυτές προσαρμόστηκαν στην ελληνική καθημερινότητα κι έτσι υλοποιήθηκε το συγκεκριμένο concept»

Το πρώτο κατάστημα άνοιξε στο Μοσχάτο το 2016.

«Παρά το γεγονός ότι ήταν μια ιδιαίτερα δύσκολη χρονιά, λόγω των συνεπειών της επιβολής των capital controls, το πρώτο Bread Factory έλαβε θερμή ανταπόκριση.

Aκολούθησαν ο Χολαργός, το Περιστέρι, ο Ασπρόπυργος, ο Πειραιάς, το Μαρούσι, η Λάρισα και η περιοχή του ΦΙΞ», συμπληρώνει ο κ. Πετρόπουλος.

Στα Bread Factory η αγάπη των ανθρώπων για αυτό που κάνουν είναι το Α και το Ω.

Από τους έμπειρους αρτοποιούς και τους δημιουργικούς ζαχαροπλάστες έως τους μάγειρες που προσφέρουν απίθανες γεύσεις από την ελληνική – μεσογειακή κουζίνα και όλους εκείνους που εξυπηρετούν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τους επισκέπτες, όλοι δουλεύουν καθημερινά με ιδιαίτερο μεράκι.

Η μεγάλη πρόκληση για τα Bread Factory είναι να προσφέρουν κάθε μέρα και κάτι παραπάνω στους πελάτες τους, δηλαδή να εξελίσσονται συνεχώς σε όλα τα επίπεδα.

Όλα τα προϊόντα τους παράγονται με την εφαρμογή της πιο σύγχρονης τεχνογνωσίας στον τομέα των τροφίμων.

Είναι σημαντικό ότι οι πρώτες ύλες που χρησιμοποιούνται προέρχονται από κορυφαίες προμηθεύτριες εταιρείες όπως οι Μύλοι Αγ. Γεωργίου, τα όσπρια 3άλφα, τα ζυμαρικά Barilla, τα γαλακτοκομικά ΗΛΒΙΓΑΛ, Ηπειρος και Αrla Foods, οι σοκολάτες Callebaut κ.ά.

Το Bread Factory δημιουργήθηκε για να καλύψει πολλές ανάγκες στον χώρο της εστίασης, προσφέροντας μία ποικιλία ποιοτικών προϊόντων και εξυπηρέτησης 24 ώρες την ημέρα και 7 ημέρες την εβδομάδα», επισημαίνει ο κ. Πετρόπουλος.

Εστιατόρια: Αλληλεγγύη στην πράξη

Υπάρχει ιδιαίτερη ευαισθησία σε ό, τι αφορά την κοινωνική ευθύνη της εταιρείας, γεγονός που έχει αποδείξει μέχρι σήμερα με τις προσφορές της σε φορείς και άτομα που χρήζουν βοήθειας.

Προγραμματίζονται οι “Καλές Πράξεις του μήνα” όπως τις αποκαλούμε με σκοπό την συνδρομή και την υποστήριξη προς άτομα ή φορείς που έχουν ανάγκη.

Εστιατόρια: Στόχοι για το αύριο

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ. Πετρόπουλος ο κυριότερος στόχος για το μέλλον είναι η επέκταση του δικτύου καταστημάτων της εταιρίας σε κομβικά σημεία εντός αλλά και εκτός Αττικής.

Επίσης σκοπεύει να επεκτείνει το concept των Bread Factory με την προσθήκη νέων προϊόντων και τμημάτων όπως έγινε πρόσφατα με τη δημιουργία νέου τμήματος παραγωγής φρέσκου παγωτού, με αυθεντική Ιταλική συνταγή του L’Angolo di Gelato.

«Η επιθυμία μας είναι να μπορέσουμε να βρεθούμε σε όσα περισσότερα σημεία της Ελλάδας μπορούμε.