Έσκασε μόλις: Νέα αύξηση στους υπουργούς – Δείτε τον νέο μεγάλο μισθό

Τροπολογία του υπ. Οικονομίας φέρνει αυξήσεις σε μισθούς κυβερνητικών στελεχών. Όχι όλων, αλλά μίας μερίδας.

Οι αυξήσεις που προβλέπονται στην τροπολόγία αφορούν στους εξωκοινοβουλευτικούς υπουργούς και υφυπουργούς. Πριν την τροπολογία και με τα τωρινά δεδομένα, η αμοιβή τους θα ήταν ίδια με τους γενικούς γραμματείς. Η τροπολογία κατατέθηκε στη Βουλή.

Έτσι, από την 1η Ιανουαρίου η μηνιαία αποζημίωση του Γενικού Γραμματέα Υπουργείου και του Υπηρεσιακού Γραμματέα αυξάνεται από 4.631 μικτά (περίπου 2.913 καθαρά) σε €5.121 μικτά (περίπου 3.145 καθαρά), αύξηση 8% στις καθαρές αποδοχές.

Η υπουργική αποζημίωση (τόσο του υπουργού, όσο και του αναπληρωτή) ισούται με τη βουλευτική αποζημίωση, που ανέρχεται σε €5.135 μικτά (περίπου 3.152 καθαρά).

Αν κάποιος είναι κοινοβουλευτικός υπουργός τότε παίρνει επιπλέον της βουλευτικής αποζημίωσης περίπου 1.865 ευρώ καθαρά για ταχυδρομική ατέλεια-έξοδα γραφείου-κίνησης κ.λπ., ώστε ο καθαρός μισθός να διαμορφώνεται σε περίπου 5.017 ευρώ (για βουλευτές επαρχίας ανέρχεται σε έως 5.540 ευρώ).

Ο εξωκοινοβουλευτικός υπουργός, αναπληρωτής υπουργός και υφυπουργός λαμβάνουν μόνο τη βουλευτική αποζημίωση, χωρίς τα ανωτέρω. Ως συνέπεια των ανωτέρω, από 1/1/2024 ο γενικός και υπηρεσιακός γραμματέας θα λαμβάνουν τα ίδια χρήματα με τον εξωκοινοβουλευτικό υπουργό (σήμερα λαμβάνουν 10% λιγότερα).

Πρόβλεψη διάταξης:

Προκειμένου να επιλυθεί το ανωτέρω ζήτημα, η μηνιαία αποζημίωση του εξωκοινοβουλευτικού υπουργού και αναπληρωτή υπουργού ορίζεται ίση με το 90% του προέδρου Αρείου Πάγου (που ανέρχεται σε 8.426). Συνεπώς θα διαμορφωθεί σε €7.583 μικτά (από 5.153 ευρώ) ή €4.416 καθαρά. Προκύπτει δηλαδή αύξηση 46% στις μεικτές αποδοχές.

Η μηνιαία αποζημίωση του εξωκοινοβουλευτικού υφυπουργού ορίζεται ίση με το 80% του προέδρου του Αρείου Πάγου. Συνεπώς θα διαμορφωθεί σε €6.740 μικτά ή €3.944 καθαρά.

Με αυτόν το τρόπο:

 • Ο γενικός γραμματέας θα λαμβάνει €3.145
 • Ο εξωκοινοβουλευτικός υφυπουργός €3.944
 • Ο εξωκοινοβουλευτικός υπουργός €4.416
 • Ο κοινοβουλευτικός υπουργός-υφυπουργός και βουλευτής €5.017

Προσοχή: Κρυφό επίδομα της κυβέρνησης με χιλιάδες ευρώ σε χιλιάδες πολίτες

Νέα ανακοίνωση από επίσημα χείλη της κυβέρνησης για νέα επιδότηση χιλιάδων ευρώ. Ποιοι τη δικαιούνται.

Συγκεκριμένα ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Νίκος Παπαθανάσης έκανε τις ανακοινώσεις στον ΣΚΑΪ με την επιδότηση να αφορά σε πολίτες που θέλουν να κάνουν νεοσύστατες επιχειρήσεις.

Ανακοίνωσε πως σύντομα θα ανοίξει ένα νέο πρόγραμμα όπου θα μπορούν όσοι θέλουν να κάνουν μία μικρή επένδυση και να μπορεί να πάρουν το 50% από το κράτος και να στηριχθούν μέσω της Αναπτυξιακής Τράπεζας.

«Θέλουμε να δώσουμε την ευκαιρία σε νέα παιδιά να κάνουν μία επιχειρηματική δραστηριότητα. Το πρόγραμμα θα είναι ανοικτό για δύο μήνες», είπε.

Εκτός από αυτό το πρόγραμμα θα ανοίξουν άλλα δύο προγράμματα για δύο περιοχές, όπως η Δυτική Μακεδονία, Μεγαλόπολη, Τρίπολη, Οιχαλία και Γορτυνία που αφορούν μικρές επιχειρήσεις και μπορούν να λάβουν επιδότηση έως 70%.

Δεν είναι φάρσα: Δίνει 5.000 ευρώ ο Σκλαβενίτης – Πώς θα τα κερδίσετε

Σκλαβενίτης: Στα καταστήματα Σκλαβενίτη ξεκίνησε ο διαγωνισμός “Καλές γιορτές”, ο οποίος θα διαρκέσει έως και την Πέμπτη 4 Ιανουαρίου.

Δελτία συμμετοχής υπάρχουν σημεία πώλησης των προϊόντων τα οποία συμμετέχουν στον διαγωνισμό και την κάλπη στην υποδοχή του κάθε Καταστήματος.

Από την κλήρωση, η οποία θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 2 Φεβρουαρίου, θα αναδειχθούν:

 • 3 τυχεροί, οι οποίοι κερδίζουν Δωροεπιταγές ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗΣ συνολικής αξίας 5.000€ ο καθένας
 • 10 τυχεροί, οι οποίοι κερδίζουν Δωροεπιταγές ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗΣ συνολικής αξίας 1.000€ ο καθένας
 • 20 τυχεροί, οι οποίοι κερδίζουν Δωροεπιταγές ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗΣ συνολικής αξίας 500€ ο καθένας
 • 500 τυχεροί, οι οποίοι κερδίζουν Δωροεπιταγές ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗΣ συνολικής αξίας 100€ ο καθένας

Για την συμμετοχή στον διαγωνισμό δεν είναι υποχρεωτική η αγορά προϊόντων!

Σκλαβενίτης: Απίστευτο αυτό που έκανε στους εργαζόμενούς του – Απόλυτος… άρχοντας!

Αυξήσεις και επιδόματα μοιράζει πλέον αφειδώς η διοίκηση του Σκλαβενίτη!

Η “ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΥΠΕΡΑΓΟΡΕΣ ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗΣ Α.Ε.Ε.” σύμφωνα με πηγές κοντά στην επιχείρηση προχωράει από τον Δεκέμβριο του 2023 σε νέα Πολιτική Αποδοχών και Παροχών, ετήσιας αύξησης 30.7εκ ευρώ, επιπλέον των ήδη υφιστάμενων ρυθμίσεων.

Βασικά σημεία της νέας Πολιτικής είναι:

 • Αύξηση αποδοχών ποσοστού – κατά μέσο όρο – 5,17% για 31.400 Εργαζόμενους, αρχής γενομένης από το Δώρο Χριστουγέννων 2023.
 • Αύξηση Βασικού Μισθού σε 900€ για Εργαζόμενο με έως δύο έτη προϋπηρεσίας στην Επιχείρηση και 960€ μετά τη συμπλήρωση των δύο ετών. Για έγγαμο Εργαζόμενο, ο βασικός μισθός διαμορφώνεται σε 960€ και 1.020€, αντίστοιχα.

Αναγνώριση της προϋπηρεσίας που έχει διανυθεί στην Επιχείρηση από τις 14-2-2012 έως τις 31-12-2023, δηλαδή διάστημα το οποίο δεν προσμετράται ως προϋπηρεσία με βάση την πρόσφατη νομοθεσία για την άρση της αναστολής των ωριμάνσεων.

Επιπρόσθετα, το Πρόγραμμα Παροχών της Επιχείρησης διευρύνεται με στόχο την περαιτέρω ενίσχυση των Εργαζομένων με αυξημένες οικογενειακές ανάγκες:

 • Χορήγηση παροχής ποσού 500€ για κάθε γέννηση ή υιοθεσία τέκνου.
 • Αύξηση του ποσού των μηνιαίων διατακτικών σε τρίτεκνους και πολύτεκνους Εργαζόμενους από 50€ σε 70€.
 • Χορήγηση μηνιαίων διατακτικών αξίας 50€ σε κάθε ανήλικο τέκνο Εργαζομένου σε χηρεία.

Παράλληλα, συνεχίζεται η εφαρμογή των ήδη υφιστάμενων ρυθμίσεων του Προγράμματος, όπως οι ειδικές άδειες και η χορήγηση διατακτικών σε Εργαζόμενους γονείς με τέκνα με ειδικές ανάγκες, το δώρο γάμου, οι διατακτικές επιβράβευσης και εορτών, το Πρόγραμμα Ομαδικής Ασφάλισης Ζωής και Υγείας με πλήρη κάλυψη των ασφαλίστρων των Εργαζομένων από την Επιχείρηση, η παροχή έκπτωσης ποσοστού 7% για αγορές ειδών ευρείας κατανάλωσης και ποσοστού 10% για αγορές ειδών οικιακού εξοπλισμού.

Κατά τη διετία 2022-2023, η “ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗΣ” συνέχισε τη σταθερή αύξηση των Θέσεων Εργασίας, προβαίνοντας σε προσλήψεις 7.150 Εργαζομένων.

Σκλαβενίτης: Σε ποιο κατάστημα μπήκε «λουκέτο»

Στο ξαφνικό κλείσιμο κεντρικού καταστήματος προχώρησε ο Σκλαβενίτης.

Μια σημαντική ανακοίνωση έκανε η αλυσίδα σούπερ μάρκετ Σκλαβενίτης για ένα από τα καταστήματά της.

Συγκεκριμένα, το κατάστημα που βρίσκεται στο εμπορικό κέντρο Athens Heart διανύει τις τελευταίες μέρες λειτουργίας του. Ο χώρος που βρίσκεται επί της οδού Πειραιώς 180, θα μετατραπεί από την ιδιοκτήτρια Premia Properties σε σύγχρονο συγκρότημα γραφείων.

Όπως αναφέρει στην ανακοίνωση του ο Σκλαβενίτης:

“Το Σάββατο 25 Νοεμβρίου 2023, είναι η τελευταία ημέρα λειτουργίας του Καταστήματός μας, επί της οδού Πειραιώς 180, στον Ταύρο.
Θα χαρούμε πολύ να συνεχίσουμε να σας εξυπηρετούμε στα πλησιέστερα Καταστήματά μας.”

Το ακίνητο συνολικής δόμησης 54.000 τ.μ. και εκμισθώσιμης επιφανείας 18.500 τ.μ. επί οικοπέδου επιφανείας 10.600 τ.μ. περιήλθε στην ιδιοκτησία της Premia τον περασμένο Νοέμβριο, έναντι 15,7 εκατομμυρίων.