Εμφυτεύματα Δοντιών: Πώς εξοικονομώ χρήματα και ταυτόχρονα εξασφαλίζω μόνιμο αποτέλεσμα;

Τα εμφυτεύματα δοντιών είναι ουσιαστικά τεχνητά δόντια που αντικαθιστούν τα φυσικά δόντια και τις ρίζες αυτών. Υπάρχουν 5 βασικοί παράγοντες που συμβάλλουν στη διαμόρφωση της τελικής τιμής που έχει η τοποθέτησή τους. Δεν πρέπει να φοβόμαστε το υψηλό κόστος ενός εμφυτεύματος δοντιού, διότι το κερδίζουμε σε χρόνια. Ωστόσο, είναι θετικό το γεγονός ότι τα τελευταία χρόνια η τιμή τους έχει γίνει πιο προσιτή. Στο σημείο αυτό, να σημειωθεί ότι υπάρχουν και 6 προϋποθέσεις, ώστε η τοποθέτηση των οδοντικών εμφυτευμάτων να γίνει με μεγάλη επιτυχία και να οδηγήσει σε ένα μακροχρόνιο-μόνιμο αποτέλεσμα.

Ποιοι είναι οι 5 βασικοί παράγοντες που καθορίζουν την τιμή στα εμφυτεύματα δοντιών;

Αναλυτικά, οι 5 παράγοντες που διαμορφώνουν την τελική τιμή της διαδικασίας τοποθέτησης ενός εμφυτεύματος είναι οι εξής:

  1. Εξατομικευμένη Θεραπεία

Η επιλογή της κατάλληλης και εξατομικευμένης θεραπείας διαφέρει ανάλογα με τις ανάγκες του ασθενούς. Μετά τη διάγνωση, ο ασθενής λαμβάνει διαφορετικά κόστη με βάση τα σχέδια θεραπείας. Έτσι, η τελική τιμή αλλάζει ανάλογα με την επιλογή της κάθε τεχνικής:

Πρέπει να ζητήσετε από το γιατρό σας να σας προτείνει 2 με 3 σχέδια διαφορετικού κόστους. Αν ακούσετε 1 μόνο σχέδιο θεραπείας, τότε αυτό σημαίνει ότι ο γιατρός δεν γνωρίζει παραπάνω τεχνικές θεραπείας για το πρόβλημά σας και, έτσι, το σχέδιο θεραπείας που θα σας προτείνει, είναι πολύ πιθανό να μην αντιμετωπίζει επαρκώς το πρόβλημά σας.

  1. Οδοντικό Εμφύτευμα και Προσθετική Εργασία

Η επιλογή της μάρκας του οδοντικού εμφυτεύματος και η προσθετική εργασία παίζουν πολύ σημαντικό ρόλο στο πόσο θα αντέξει το εμφύτευμα στο χρόνο. Για παράδειγμα, αν ένα εμφύτευμα δοντιού έχει χαμηλό κόστος και ποιότητα, τότε αυτό σημαίνει ότι κρατάει λιγότερο. Από την άλλη πλευρά, αν ένα εμφύτευμα δοντιού έχει πιο υψηλό κόστος και ποιότητα, τότε κρατάει περισσότερο.

Ανάλογα λοιπόν με την επιλογή που θα γίνει, αν ο ασθενής επιλέξει μία αξιόπιστη και καθιερωμένη μάρκα, καθώς και υψηλής ποιότητας εμφυτεύματα δοντιών, τότε εξασφαλίζει μακροχρόνιο και μόνιμο αποτέλεσμα. Αυτό παράλληλα σημαίνει ότι κερδίζει και σε κόστος, καθώς από τη μία θα πληρώσει παραπάνω για εμφυτεύματα υψηλής ποιότητας, αλλά από την άλλη θα έχει μακροχρόνιο αποτέλεσμα και δεν θα ξαναμπεί στη διαδικασία τοποθέτησης εμφυτευμάτων σύντομα.

Αν όμως ο ασθενής επιλέξει χαμηλότερης ποιότητας οδοντικά εμφυτεύματα, τότε μπορεί να χρειαστεί να ξαναμπεί στη διαδικασία. Ειδικότερα, αν ο ασθενής δεν κάνει καλή συντήρηση και επιλέξει έναν απλό οδοντίατρο και όχι έναν εξειδικευμένο και έμπειρο Γναθοχειρουργό, τότε το τελικό αποτέλεσμα δεν θα διαρκέσει για πολύ.

Επομένως, για τη διαμόρφωση της τελικής τιμής, παίζει πολύ σημαντικό ρόλο τόσο η μάρκα, όσο και η ποιότητα του εμφυτεύματος δοντιού που θα επιλέξει ο ασθενής, με βάση αυτά που θα του προτείνει ο εξειδικευμένος και έμπειρος Γναθοχειρουργός που θα πρέπει να πάει.

  1. Αριθμός και Θέση Δοντιών

Όσο περισσότερα εμφυτεύματα δοντιών τοποθετούνται, τόσο αυξάνεται η τελική τιμή. Ακόμη, η θέση που θα τοποθετηθούν τα νέα εμφυτεύματα δοντιών παίζει καθοριστικό ρόλο στην όλη διαδικασία, διότι, για παράδειγμα, η αποκατάσταση των προσθίων δοντιών σε ορισμένες περιπτώσεις απαιτεί τη συμβολή διαφορετικών ιατρικών ειδικοτήτων, με αποτέλεσμα η τελική τιμή να αυξάνεται για τους ασθενείς.

Διαβάστε το υπόλοιπο άρθρο εδώ

Dr. Κωνσταντίνος Ψωμαδέρης

Γναθοχειρουργός