Εμφυτεύματα Δοντιών: 4 Πιθανές Παρενέργειες-Επιπλοκές που Μπορεί να Παρουσιαστούν

Τα εμφυτεύματα δοντιών αποτελούν μια ασφαλή και επιτυχημένη επιλογή αντικατάστασης χαμένων δοντιών ή αυτών που έχουν καταστραφεί, διότι σε πάνω από το 95% των περιπτώσεων γίνεται επιτυχημένη τοποθέτησή τους και διαρκούν για μια ζωή. Ωστόσο, σε σπάνιες περιπτώσεις σε ποσοστό λιγότερο του 5%, μπορεί να προκαλέσουν παρενέργειες ή επιπλοκές, οι οποίες παρουσιάζονται παρακάτω.

Εμφυτεύματα Δοντιών: Ποιες είναι οι παρενέργειες-επιπλοκές που ενδέχεται να παρουσιαστούν;

Μετά τη διαδικασία τοποθέτησης εμφυτευμάτων δοντιών, υπάρχουν πολύ σπάνιες περιπτώσεις που μπορεί να παρουσιαστούν παρενέργειες-επιπλοκές μετά από 3-4 μήνες ή σπανιότερα μετά από πολλά χρόνια, οι οποίες είναι οι εξής:

1. Πόνος & Δυσφορία στα Εμφυτεύματα Δοντιών

Ο πόνος και η δυσφορία στα εμφυτεύματα δοντιών είναι πιθανό να οδηγήσουν σε πρήξιμο στην περιοχή της στοματικής κοιλότητας όπου τοποθετήθηκαν τα οδοντικά εμφυτεύματα και αντιμετωπίζονται με παυσίπονα.

2. Κινητικότητα στα Εμφυτεύματα Δοντιών

Αυτό συμβαίνει συνήθως όταν το οδοντικό εμφύτευμα έχει τοποθετηθεί για άμεση αποκατάσταση δοντιών. Όταν το οδοντικό εμφύτευμα δεν είναι σταθερό, αυτό μπορεί να προκαλέσει προβλήματα στη διαδικασία οστεοενσωμάτωσης, διότι απαιτείται σταθεροποίηση του εμφυτεύματος για μερικές εβδομάδες, ώστε να ολοκληρωθεί η θεραπεία επιτυχώς.

Εμφυτεύματα Δοντιών: 4 Πιθανές Παρενέργειες-Επιπλοκές που Μπορεί να Παρουσιαστούν

3. Λοίμωξη στο Σημείο που έχουν Τοποθετηθεί τα Εμφυτεύματα Δοντιών & Κακή Επούλωση

Αν οι συγκεκριμένες επιπλοκές γίνουν αντιληπτές άμεσα, τότε μπορούν να αντιμετωπιστούν ικανοποιητικά και η διαδικασία της θεραπείας να συνεχιστεί κανονικά. Ειδικότερα, η λοίμωξη μπορεί να παρουσιαστεί κατά τη διάρκεια της επέμβασης ή μετεγχειρητικά. Ακόμη, η λοίμωξη και η κακή επούλωση εμφανίζονται όταν υπάρχουν πολλά βακτήρια στο στόμα που οφείλεται κυρίως στη μη τήρηση των οδηγιών που δόθηκαν από τον Γναθοχειρουργό.

4. Βλάβη στον Ιστό & στο Νεύρο από τα Εμφυτεύματα Δοντιών

Η βλάβη στον ιστό και η βλάβη στο νεύρο οφείλονται σε λανθασμένη τοποθέτηση των εμφυτευμάτων από τον Γναθοχειρουργό και αποτελούν τις πιο σπάνιες επιπλοκές που μπορεί να εμφανιστούν μετά από χρόνια. Πιθανές ενδείξεις για τις παραπάνω βλάβες είναι το αίσθημα μουδιάσματος ή το μυρμήγκιασμα σε πρόσωπο, χείλη, ούλα ή γλώσσα.

Αν λοιπόν παρουσιάσετε οποιεσδήποτε από τις παραπάνω παρενέργειες-επιπλοκές στα εμφυτεύματα δοντιών σας, επικοινωνήστε άμεσα με έναν έμπειρο και εξειδικευμένο Γναθοχειρουργό, ώστε να σας καθοδηγήσει σωστά και να αντιμετωπίσει επιτυχώς αυτές τις παρενέργειες-επιπλοκές.

Το 1ο Εξειδικευμένο Site για Εμφυτεύματα Δοντιών