Ελένη Αστρινάκη

Ελένη Αστρινάκη: Τη βαθιά οδύνη τους για το θάνατο της Ελένης Αστρινάκη εκφράζουν η Περιφέρεια Αττικής και η παράταξη Δύναμη Ζωής, η Νομαρχιακή Α’ Αθήνας και το Τμήμα Πολιτισμού του ΣΥΡΙΖΑ.

Πέθανε η ποιήτρια και περιφερειακή σύμβουλος Ελένη Αστρινάκη, έπειτα από μακρά αλλά γενναία και αξιοπρεπή μάχη, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Περιφέρεια Αττικής.

Ελένη Αστρινάκη: Ποια ήταν

Η Ελένη Αστρινάκη γεννήθηκε στο Ηράκλειο Κρήτης και μεγάλωσε στην Αθήνα, στους Αμπελοκήπους. Σπούδασε ΜΜΕ στη Βιέννη και τη Μελβούρνη. Εργάστηκε στο Τρίτο πρόγραμμα της ΕΡΤ και στο Δημοτικό Ραδιόφωνο, ενώ εξέδωσε πέντε ποιητικές συλλογές.

Ήταν συνδημιουργός σε πολλά ντοκιμαντέρ και μέλος της ΟΜ ΣΥΡΙΖΑ Αμπελοκήπων και της ομάδας βιβλίου του τμήματος Πολιτισμού του ΣΥΡΙΖΑ.

Από το 1981 πρωτοεμφανίστηκε στα γράμματα με την ποιητική συλλογή «Πρώτη πράξη», και ακολούθησαν άλλες πέντε συλλογές («Εργοστάσια οδύνης», «Πάθη φωνηέντων», «Μαύρο μαύρο», «Ελάσματα», «Basso Continuo»).

Ελένη Αστρινάκη: Η ανακοίνωση ΣΥΡΙΖΑ και Περιφέρειας Αττικής

Όπως αναφέρει, μεταξύ άλλων, σε ανακοίνωσή του το τμήμα Πολιτισμού του ΣΥΡΙΖΑ, «στην ποίησή της η αρχαία ελληνική φιλοσοφία και λογοτεχνία συναντά την ποιητική πρωτοπορία του 20ού αιώνα, η γλώσσα του σώματος και του ατομικού βιώματος ριζώνουν στους τόπους της ιστορίας και των πολιτικών και κοινωνικών αγώνων, το τραύμα αναδεικνύεται διπλό, προσωπικό και συλλογικό, κι ο θάνατος, πάντα παρών στα ποιήματά της, φέρει μέσα του την αντίσταση».

Σε ανακοίνωσή της, η Περιφέρεια Αττικής αναφέρει πως «την βαριά οδύνη μιας δυσαναπλήρωτης απώλειας βιώνουν η Περιφέρεια Αττικής και η παράταξη “Δύναμη Ζωής”, καθώς πέθανε, μετά από μακρά αλλά γενναία και αξιοπρεπή μάχη, η περιφερειακή σύμβουλος Ελένη Αστρινάκη. »»Η Ελένη Αστρινάκη ήταν παρούσα σε κάθε μάχη για τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών, αφήνοντας ένα πολυεπίπεδο αποτύπωμα προσφοράς και έργου, δίνοντας σε όλους μας ένα μάθημα ζωής, με την κουλτούρα, την καλλιέργεια και την ευαισθησία της».

Η κηδεία της θα γίνει τη Δευτέρα στις 13:30 στο νεκροταφείο Ζωγράφου στον ναό του Αγίου Κωνσταντίνου.