Έκτακτη Κυριακή με ανοιχτά μαγαζιά – Η ημερομηνία και το ωράριο

Ανοιχτά μαγαζιά Κυριακή: Λόγω Black Friday το 2023 ανοίγουν εκτάκτως μεγάλα πολυκαταστήματα. Τι ισχύει για το υπόλοιπο λιανεμπόριο. Όλα τα νέα στο xristika.gr.

Όλα έτοιμα για τη νέα Black Friday που το 2023 ευελπιστεί να μαζέψει τα «σπασμένα» και τις «καμπάνες» που έχουν προκύψει τα τελευταία χρόνια περί «πλασματικών εκπτώσεων». Στο πλαίσιο της επαναπροώθησης της «μεγάλης γιορτής του καταναλωτή», οι μεγάλες αλυσίδες έχουν αποφασίσει να κάνουν… Black Weekend και να ανοίξουν και την Κυριακή.

Πιο αναλυτικά, η Black Friday 2023 πέφτει φέτος την Παρασκευή 24 Νοεμβρίου, ενώ τα καταστήματα θα μείνουν ανοιχτά στα μεγάλα πολυκαταστήματα και την Κυριακή 26 Νοεμβρίου.

Πρόκειται για δυνατότητα που δίνει ο νόμος στο λιανεμπόριο. Ωστόσο, ακόμα ο Εμπορικός Σύλλογος δεν έχει ανακοινώσει κάτι και για όλα τα μαγαζιά. Στις ιστοσελίδες όμως των πολυκαταστημάτων έχει ήδη αναρτηθεί το ωράριο και συγκεκριμένα θα δουλέψουν ως εξής:

Golden Hall: Όπως αναφέρεται στο site του εμπορικού κέντρου που βρίσκεται επί της λεωφόρου Κηφισίας, τα καταστήματα θα παραμείνουν ανοιχτά την Κυριακή 26/11 από τις 11 το πρωί έως τις 19:00.

Για Bonus sales day κάνει λόγο το Athens Metro Mall, καθώς τα καταστήματα θα παραμείνουν ανοικτά και την Κυριακή 26 Νοεμβρίου με εξίσου μεγάλες προσφορές. Πιθανότατα το ωράριο θα είναι από τις 11:00 μέχρι τις 17:00.

Εν αναμονή της ανακοίνωσης είναι το Mall στο Μαρούσι -που εφόσον ανοίξει το Golden Hall μάλλον θα λειτουργήσει τις ίδιες ώρες- αλλά και το Avenue.

Το River West θα είναι ανοιχτό την Κυριακή, αλλά δεν έχει γίνει ακόμα ανακοίνωση για το συγκεκριμένο ωράριο.

Το «κόλπο» της Black Friday για να τσεκάρετε την τιμή πριν την έκπτωση

Εκείνοι που θέλουν οπωσδήποτε να ψωνίσουν στην Black Friday, ξέρουν ότι πρέπει αρκετές μέρες πριν να έχουν κάνει σύγκριση με τις τιμές που υπήρχαν προ εκπτώσεων. Εάν δεν έχετε κρατήσει τέτοιες πληροφορίες, μπορείτε να το κάνετε με μια απλή αναζήτηση στο ίντερνετ.

Πιο αναλυτικά, μία απλή αναζήτηση στο διαδίκτυο στο «Internet History» και ένα κλικ στην ιστοσελίδα «Wayback Machine» (Internet Archive) «αποκαλύπτουν» τις τιμές προ εκπτώσεων.

Έτσι, εάν κάποιος έχει «σταμπάρει» ένα προϊόν, μπορεί να βάλει το url του προϊόντος στην ιστοσελίδα Wayback Machine και να τσεκάρει προηγούμενες τιμές που έχουν καταγραφεί.

Αφού «κλικαριστεί» το url, τότε εμφανίζεται μία σελίδα που ενημερώνει τον καταναλωτή για τις φορές που έχει καταγραφεί η τιμή του προϊόντος που τον ενδιαφέρει, στο ηλεκτρονικό κατάστημα που επισκέφθηκε.

Όπως και να ‘χει πάντως, καλό θα είναι να αρχίσετε αμέσως να ψάχνετε για να είναι πιο εύκολα τα πράγματα όταν φτάσει η Black Friday.

Black Friday: Πώς θα πληρώσετε με δόσεις αλλά χωρίς πιστωτική κάρτα!

Πλέον, υπάρχει η δυνατότητα για αγορές με δόσεις και μάλιστα χωρίς τη χρήση πιστωτικής κάρτας.

Ο λόγος για έναν νέο τρόπο πληρωμής με την Klarna.

Η Klarna είναι μία σουηδική εταιρεία που ιδρύθηκε το 2005 και πλέον αποτελεί την κορυφαία υπηρεσία παγκοσμίως με περισσότερους από 90 εκατομμύρια ενεργούς χρήστες σε 17 χώρες, με στόχο την παροχή έξυπνων και ευέλικτων τρόπων πληρωμής στις Online αγορές τους.

Η βασική υπηρεσία της Klarna, είναι να προσφέρει ένα διαφορετικό και καινοτόμο τρόπο πληρωμών που ήδη έχουν υιοθετήσει στα site τους πολλά καταστήματα στην Ελλάδα.

Η Klarna έχει γίνει γνωστή ως ένας «Buy now, pay later» πάροχος πληρωμών, καθώς προσφέρει την επιλογή Pay in 3, η οποία επιτρέπει στον καταναλωτή να κάνει την αποπληρωμή της αγοράς του σε 3 ισόποσες άτοκες δόσεις, ακόμα και με τη χρήση χρεωστικής κάρτας.

Συγκεκριμένα, εάν κάνετε παραγγελία άνω των 35€, θα σας εμφανιστεί η επιλογή «3 δόσεις χωρίς πιστωτική Klarna» στο check out.

Η πρώτη πληρωμή γίνεται με την επιβεβαίωση της παραγγελίας και οι υπόλοιπες 2 πληρωμές λαμβάνονται αυτόματα κάθε 30 ημέρες.

Το μόνο που χρειάζεται είναι να προσθέσετε τα στοιχεία της χρεωστικής ή πιστωτικής σας κάρτας ή τραπεζικής εντολής, που θέλετε να χρησιμοποιήσετε για τις αυτόματες πληρωμές.

Όπως αναφέρει η Klarna, για τη χρήση της υπηρεσίας «3 Άτοκες Δόσεις χωρίς πιστωτική», δεν υπάρχει καμία έξτρα χρέωση και κανένας πρόσθετος τόκος.

Πότε είναι η Cyber Monday – Τι είναι

Η Cyber Monday πρόκειται για μια δεύτερη ευκαιρία προσφορών που φέτος πέφτει τη Δευτέρα 27 Νοεμβρίου, ενώ στην ουσία είναι μια διαφορετική συνέχεια της Black Friday.

Η Cyber Monday ξεκίνησε το 2005 και πέφτει τη Δευτέρα μετά την Ημέρα των Ευχαριστιών. ενώ είναι αρκετά δημοφιλής στις ΗΠΑ. Οι περισσότερες επιχειρήσεις που συμμετέχουν, παρατείνουν για μερικές μέρες ακόμα, τις προσφορές που ήδη είχαν για τη Black Friday.

Παρόλα αυτά, διαφέρει με την Black Friday, καθώς οι προσφορές της αφορούν ηλεκτρονικές αγορές και όχι σε αγορές από φυσικά καταστήματα.

Επιπλέον, ορισμένα άτομα υποστηρίζουν πως προσφέρεται για αγορές προϊόντων παλαιότερης τεχνολογίας ή ακόμη και μεταχειρισμένων.

Μέχρι στιγμής, η Cyber Monday είναι αρκετά διαδεδομένη με εξαίρεση την Ελλάδα, όπου δεν είναι τόσο δημοφιλής όσο η Black Friday.

Ποια Κυριακή είναι ξανά ανοιχτά τα μαγαζιά το 2023

Αν και το θέμα της Κυριακής με ανοιχτά μαγαζιά διχάζει τον εμπορικό κόσμο, καθώς η 7η μέρα της εβδομάδας θεωρείται ημέρα ξεκούρασης, όμως για μεγάλο μέρος του καταναλωτικού κοινού αποτελεί μία ευκαιρία για ψώνια και βόλτα.

Η νομοθεσία στην Ελλάδα ορίζει συγκεκριμένες Κυριακές με ανοιχτά μαγαζιά, με τις δύο από αυτές να έρχονται προσεχώς κατά την περίοδο των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς.

Πρόκειται για την Κυριακή πριν από Χριστούγεννα και την τελευταία Κυριακή κάθε έτους (αν πέφτει αργία τότε δεν είναι ανοιχτά τα καταστήματα).

Για το 2023 έχουμε τις εξής Κυριακές:

  • 24 Δεκεμβρίου 2023 – Η τελευταία μέρα πριν τα Χριστούγεννα
  • 31 Δεκεμβρίου 2023 – Η τελευταία μέρα πριν την Πρωτοχρονιά

Το προαιρετικό ωράριο λειτουργίας των καταστημάτων είναι από τις 11:00 έως τις 20:00 για την Κυριακή.