Lidl: Σε προϊόν από τα Lidl αννιχνεύθηκε οξειδίο του αιθυλενίου (Εthylene oxide) πέραν των ορίων που καθορίζονται από τη νομοθεσία στο συστατικό (κόμμι χαρουπιού – Ε410) της επικάλυψης. Όλες οι λεπτομέρειες στο xristika.gr.
Σύμφωνα με ανακοίνωση που αναρτήθηκε πριν από λίγες ώρες στο επίσημο site των σούπερ μάρκετ LIDL, το παρακάτω γλύκισμα πρέπει να πεταχτεί άμεσα από κάθε σπίτι.
Η ανακοίνωση των Lidl
Θεσσαλονίκη, 6/8/2021.
Αιτία: Ανίχνευση οξειδίο του αιθυλενίου (Εthylene oxide) πέραν των ορίων που καθορίζονται από τη νομοθεσία στο συστατικό (κόμμι χαρουπιού – Ε410) της επικάλυψης.
Για το λόγο αυτό και μετά από διαβούλευση με τις βελγικές αρχές, η Vandemoortele Europe NV προχωράει σε ανάκληση των παρακάτω προϊόντων.
Παρακαλούνται λοιπόν οι πελάτες που έχουν αγοράσει κάποιο από τα προϊόντα αυτά να μην το καταναλώσουν και να το επιστρέψουν σε οποιαδήποτε από τις υπεραγορές της εταιρίας μας, λαμβάνοντας φυσικά το αντίτιμο της αγοράς του.
“6 Donuts με γλάσο με γεύση βανίλια και νιφάδες με κακάο 6x58g ” με ημερομηνία λήξης 31.08.2021,
“6 Donuts με γλάσο με γεύση φράουλα και πολύχρωμη τρούφα 6x58g” με ημερομηνία λήξης 31.08.2021 και 30.09.2021,
“6 Donuts με γλάσο με γεύση βανίλια και πολύχρωμη τρούφα 6x58g” με ημερομηνία λήξης 30.09.2021,
“6 Donuts με γλάσο με γεύση φράουλα και λευκή τρούφα 6x58g” με ημερομηνία λήξης 30.09.2021 και 31.10.2021.
Lidl: Η έκτακτη ανακοίνωση με Σκλαβενίτη
Σε… οργασμό ανακοινώσεων βρίσκονται δυο από τις μεγαλύτερες αλυσίδες σούπερ μάρκετ της χώρας, καθώς Lidl και Σκλαβενίτης ενημέρωσαν τους πελάτες τους για δυο διαφορετικούς λόγους.
Την αρχή έκαναν τα Lidl, τα οποία μπροστά στην τραγωδία των πυρκαγιών που ζει η πατρίδα μας, στέκονται στους πυρόπληκτους αλλά και στα κλιμάκια κατάσβεσης των πυρκαγιών στη Βόρειο Εύβοια.
Αναλυτικά η ανακοίνωση:
«Είναι ανοιχτό το κατάστημα της Lidl στην Ιστιαία, στο 1ο χλμ ΕΟ Χαλκίδας – Αιδηψού, αποκλειστικά για να παρέχει δωρεάν προϊόντα πρώτης ανάγκης σε πυροσβέστες, εθελοντές πυροσβέστες, κλιμάκια πολιτικής προστασίας και περιφερειακών ενοτήτων που μάχονται για να σβήσουν τις φωτιές στην περιοχή.
Θέλουμε να σας ενημερώσουμε ότι η δωρεάν παροχή ειδών πρώτης ανάγκης αφορά και στους πυρόπληκτους των γύρω περιοχών της Ιστιαίας».
Lidl: «Πρωταγωνιστής» σε… απάτη ο Σκλαβενίτης!
Την ίδια ώρα, ο Σκλαβενίτης είδε για πολλοστή (!) φορά το όνομά του σε δήθεν διαγωνισμούς επιτήδειων που έχουν σκοπό να εξαπατήσουν τους συμπολίτες μας.
Μπροστά σε αυτή την εξέλιξη η αλυσίδα Σούπερ Μάρκετ εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία σημειώνει:
«Βρίσκεται σε εξέλιξη παράνομη χρήση από αγνώστους της επωνυμίας της Εταιρείας μας, του σήματός μας και φωτογραφιών Καταστημάτων μας σε δήθεν διαγωνισμούς σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης και εφαρμογές επικοινωνίας, όπου ζητείται από συνδρομητές να συμμετάσχουν απαντώντας σε ερωτήσεις και καταχωρώντας προσωπικά τους στοιχεία, με όφελος δήθεν δωροκάρτες για αγορές από τα Καταστήματά μας.
Η Εταιρεία μας ουδεμία σχέση έχει με την ανωτέρω κακόβουλη ενέργεια, ουδέποτε έχει διενεργήσει τέτοιους διαγωνισμούς και έχει ήδη προβεί σε σχετική καταγγελία ενώπιον των Αρχών.
Συστήνεται οι λήπτες των επικίνδυνων αυτών μηνυμάτων ή ενημερώσεων να μην προβούν σε “άνοιγμα” αυτών, να τα διαγράψουν άμεσα από το κινητό τους τηλέφωνο ή άλλη συσκευή και σε καμία περίπτωση να μην καταχωρίσουν προσωπικά τους στοιχεία.»
Lidl: Η κίνηση-ματ του Σκλαβενίτη
Την ίδια ώρα ο Σκλαβενίτης αποδεικνύει και πάλι πόσο μπροστά βλέπει, επενδύοντας στην ποιότητα. Η συμφωνία που ταράζει τα νερά.
Στον τομέα της επεξεργασίας κρέατος επεκτείνει τη βιομηχανική του δραστηριότητα ο όμιλος Σκλαβενίτη κάνοντας έναν ακόμη μεγάλο βήμα στη συγκεκριμένη κατεύθυνση μετά την επιτυχημένη κίνηση με τα προϊόντα οικιακής χρήσεως «Γλάρος».
Η θυγατρική της Γλάρος –η οποία με τη σειρά της ελέγχεται 100% από την Σκλαβενίτης με αντικείμενο δραστηριότητας την εμπορία, επεξεργασία και τυποποίηση αλλά και συσκευασία κρεάτων έχει συσταθεί από τον περασμένο Φεβρουάριο.
Πρόκειται για τη Meat House η οποία ενισχύθηκε το καλοκαίρι με κεφάλαια 600.000 ευρώ προκειμένου να ενισχύσει τη δραστηριότητά της στο κρέας.
Έτσι, οι πελάτες του Σκλαβενίτη θα γνωρίζουν στο εξής ότι τα συσκευασμένα προϊόντα κρέατος Meat House αποτελούν ένα επώνυμο προϊόν ιδιωτικής ετικέτας του συγκεκριμένου ομίλου.
Οι φιλοδοξίες στον όμιλο κρέατος είναι πολλές καθώς πλέον οι πωλήσεις θα υποστηρίζονται από ένα τεράστιο δίκτυο 522 σημείων πώλησης το οποίο αποτελείται από τις αλυσίδες Σκλαβενίτης, Χαλκιαδάκης και The MART.
Να σημειωθεί ότι στο χαρτοφυλάκιο της «Γλάρος» περιλαμβάνονται επίσης -πέρα από τη Meat House και το κρέας με μερίδιο συμμετοχής 90% η βιομηχανία προϊόντων ζύμης και αρτοσκευασμάτων Baker Master, με συμμετοχή 40% η εταιρεία εμπορίας και επεξεργασίας αλιευμάτων Genfroco, με 70% η ιδιωτική κεφαλαιουχική εταιρεία Bonora και με 90,5% η εταιρεία επενδύσεων και επενδυτικών υπηρεσιών ΑΝΙΚΑ.
Lidl: Ο απίθανος λόγος που δεν έχουν παράθυρα
Πολλοί από εμάς σίγουρα δεν το έχουν παρατηρήσει, όμως στα περισσότερα Σούπερ μάρκετ δεν υπάρχουν καθόλου παράθυρα ή υπάρχουν ελάχιστα. Γιατί συμβαίνει αυτό; Δείτε την απάντηση στο xristika.gr.
Οι αγορές από ένα σούπερ μάρκετ για το μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού αποτελούν σχεδόν καθημερινή συνήθεια, καθώς σχεδόν κάθε μέρα προκύπτουν νέες ανάγκες για προμήθειες με είδη πρώτης ανάγκης.
Εφόσον, σίγουρα έχετε επισκεφτεί πολλές φορές το σούπερ μάρκετ που σας εξυπηρετεί, πόσες φορές έχετε παρατηρήσει ότι στα περισσότερα από αυτά δεν υπάρχουν καθόλου παράθυρα; Και πόσες φορές αναρωτηθήκατε ποιος είναι ο λόγος πίσω από αυτήν τη λογική;
Η έλλειψη παραθύρων αποτελεί στοιχείο της ψυχολογίας των λιανικών αγορών, όπου οι επιχειρηματίες προσπαθούν να δημιουργήσουν ένα περιβάλλον όπου οι άνθρωποι αισθάνονται άνετα να ξοδεύουν χρόνο και χρήμα.
Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο πολλά καταστήματα έχουν δάπεδα με πλακάκια, τα οποία προκαλούν θόρυβο στα καροτσάκια, αναγκάζοντας κατά κάποιον τρόπο τους αγοραστές να επιβραδύνουν ενστικτωδώς και να περιηγηθούν περισσότερο.
Το ίδιο ισχύει και για την δυνατή μουσική με ρυθμό που μπορεί να παίζουν κάποια από αυτά, ώστε να κάνει τους αγοραστές να νιώθουν γεμάτοι ενέργεια και θέληση να ξοδέψουν.
Στην περίπτωση των παραθύρων, τα καταστήματα λειτουργούν ως ένα είδος «φούσκας» όπου οι αγοραστές δεν θα παρατηρήσουν τις κακές καιρικές συνθήκες ή το σκοτάδι έξω. Όσο περισσότερο ψωνίζουν, τόσο περισσότερο ξοδεύουν.
Υπάρχουν, ωστόσο, και πρακτικά ζητήματα.
Όπως τα μεγάλα παράθυρα που αφήνουν το φως του ήλιου να εισχωρήσει στο χώρο μπορούν να προκαλέσουν ξεθώριασμα στις συσκευασίες, κάνοντάς τες να φαίνονται φθαρμένες στους καταναλωτές. Η ανταλλαγή πολύτιμων χώρων τοίχου για παράθυρα θα μείωνε, επίσης, τον αριθμό των ραφιών και έτσι και των προϊόντων που διατίθενται στους αγοραστές.
Lidl: Προβληματισμός για τις τιμές
Παράλληλα, η πρόσφατη αύξηση στις τιμές των σιτηρών ακολουθεί μήνες κερδών από τη ζήτηση για εισαγωγές από την Κίνα. Οι τιμές του καλαμποκιού διπλασιάστηκαν τον τελευταίο χρόνο, ενώ η σόγια αυξήθηκε περίπου στο 80% και το σιτάρι 30%.
Με τις αγορές από την Κίνα να συνεχίζονται και μια σειρά από ακραία καιρικά φαινόμενα να απειλούν τα σιτηρά στη Βραζιλία και τις ΗΠΑ, δεν φαίνεται να υπάρχει ανάπαυλα. Οι αναλυτές όλοι βλέπουν ένα ρίσκο αυξημένων τιμών, οι οποίες θα διαφέρουν από αγορά σε αγορά.
Οι συνέπειες στα ράφια των σούπερ μάρκετ ήδη φαίνονται από την αύξηση της τιμής της τορτίγιας στο Μεξικό, του μοσχαριού στη Βραζιλία και του φοινικέλαιου στη Μιανμάρ. Στις ΗΠΑ, έχει ακριβύνει το μπέικον και άλλα κρεατικά.
«Γενικά ο κόσμος βλέπει τον πληθωρισμό αυτό να συνεχίζεται», σχολιάζει ο Τόσιν Τζακ, αναλυτής για τη Mintec, η οποία ελέγχει τις τιμές εμπορευμάτων. «Αυτό θα συνεχιστεί για αρκετό καιρό και θα επηρεάσει τα καταναλωτικά προϊόντα».
Η απειλή του πληθωρισμού τροφίμων κάνει τις κυβερνήσεις νευρικές. Η Ρωσία, ένας από τους κορυφαίους εξαγωγείς σιτηρών στον κόσμο, διέταξε το πάγωμα σε ορισμένες τιμές λιανικής, λαμβάνοντας παράλληλα μέτρα για τον περιορισμό των εξαγωγών. Η Βολιβία έχει απαγορεύσει προσωρινά τις εξαγωγές βοείου κρέατος για να διασφαλίσει τον εφοδιασμό στο σπίτι και να ελεγχθούν οι τιμές.
Γενικά, οι τιμές των τροφίμων παγκοσμίων αυξάνονται εδώ και 10 συνεχόμενους μήνες, το μεγαλύτερο ράλι τιμών εδώ και μια δεκαετία, σύμφωνα με τα Ηνωμένα Έθνη.
Η αύξηση αυτή ξυπνά μνήμες από το 2008 και το 2011, όταν διαδηλώσεις για τα τρόφιμα είχαν ξεσπάσει σε περισσότερα από 30 έθνη στην Αφρική, την Ασία και τη Μέση Ανατολή, υποδαυλισμένες από την πολιτική ένταση της Αραβικής Άνοιξης.