Έκπληξη με τις καταθέσεις στην τράπεζα Πειραιώς: Τι πρέπει να δείτε

Μία σημαντική ανακοίνωση για την Τράπεζα Πειραιώς και τις δυνατότητές της. Οι πελάτες της τράπεζας δεν χρειάζεται σε καμία περίπτωση να ανησυχούν.

Ευτυχώς, δεν έχει συμβεί κάτι με τις καταθέσεις των πελατών της τράπεζας, ωστόσο η DBRS προχώρησε στην αναβάθμιση των μακροπρόθεσμων αξιολογήσεων πιστοληπτικής ικανότητας, συμπεριλαμβανομένης της αξιολόγησης Long-Term Issuer Rating σε BB από B.

Επίσης η DBRS αναβάθμισε την Αξιολόγηση Μακροπρόθεσμων Καταθέσεων της Πειραιώς σε ΒΒ (υψηλή), η οποία είναι μία βαθμίδα πάνω από την Εσωτερική Αξιολόγηση (IA), αντικατοπτρίζοντας το νομικό πλαίσιο που ισχύει στην Ελλάδα, το οποίο έχει την πλήρη προτίμηση των καταθετών στις διαδικασίες αφερεγγυότητας και εξυγίανσης τραπεζών. Η τάση σε όλες τις αξιολογήσεις είναι σταθερή.

Η αναβάθμιση δείχνει τη διαρκή βελτίωση του προφίλ κινδύνου της τράπεζας, που απορρέει από την περαιτέρω μείωση του αποθέματος μη εξυπηρετούμενων ανοιγμάτων (NPEs) και τον περιορισμένο σχηματισμό νέων NPEs. Ωστόσο, οι μετρήσεις ποιότητας του ενεργητικού του Ομίλου εξακολουθούν να παραμένουν σχετικά αδύναμες σύμφωνα με τα διεθνή πρότυπα.

Ωστόσο, το προφίλ κινδύνου της Πειραιώς θα πρέπει να παραμείνει ισχυρότερο από ό,τι στο παρελθόν χάρη στην περαιτέρω εξυγίανση, την πιο ισχυρή κάλυψη NPEs και την υποστήριξη της επέκτασης δανείων από έργα που συνδέονται με τα κονδύλια του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας (RRF).

Τράπεζα Πειραιώς: Έκτακτη ανακοίνωση για όλες τις κάρτες – Τι αλλάζει και τι πρέπει να κάνετε

Τράπεζα Πειραιώς: H Τράπεζα Πειραιώς, στοχεύοντας σταθερά στην αναβάθμιση των υπηρεσιών που προσφέρει στους πελάτες της, προχωρά σε νέα, αποκλειστική συνεργασία με τη Visa.

Στο πλαίσιο αυτό, όλες οι κάρτες με το σήμα Mastercard® αντικαθίστανται σταδιακά με αντίστοιχες που φέρουν το σήμα Visa.

Η νέα σας κάρτα Πειραιώς Visa Debit σας προσφέρει μια σειρά προνομίων και υπηρεσιών, όπως:

Συμμετοχή σε προγράμματα επιβράβευσης (π.χ. το πρόγραμμα επιβράβευσης yellow για τα εγγεγραμμένα μέλη)

Συμμετοχή σε προσφορές και διαγωνισμούς
Πληρωμές μέσω ψηφιακών πορτοφολιών
Διαχείριση της κάρτας μέσω winbank web banking / winbank app
Ασφαλείς online συναλλαγές
Μετατροπή συναλλαγής σε δόσεις μέσω winbank web banking / winbank app
Σύντομα, στις παραπάνω υπηρεσίες θα προστεθούν και νέες, για τις οποίες θα ενημερώνεστε σε τακτά διαστήματα και οι οποίες θα συμβάλλουν στη βελτίωση των καθημερινών σας συναλλαγών.

Για λόγους ασφαλείας, η νέα σας κάρτα είναι απενεργοποιημένη και θα πρέπει να προχωρήσετε στην ενεργοποίησή της, σύμφωνα με τις οδηγίες που έχετε λάβει στη σχετική συνοδευτική επιστολή. Με την ενεργοποίηση της νέας κάρτας Visa, η παλιά κάρτα Mastercard ακυρώνεται αυτόματα.

Πάγιες εντολές που τυχόν είχατε συνδέσει στην κάρτα σας Μastercard, θα χρειαστεί να τις επανασυνδέσετε στη νέα σας κάρτα Visa. Επιπλέον θα πρέπει να επανεγγράψετε τη νέα σας κάρτα Visa στα ψηφιακά πορτοφόλια, στην περίπτωση που είχατε εγγράψει την Πειραιώς Mastercard Debit σε αυτά.

Η νέα σας κάρτα θα αντικατασταθεί δωρεάν, στην περίπτωση που η αλλαγή γίνει σε ημερομηνία διαφορετική από την ημερομηνία ανανέωσής της.

Στην περίπτωση που η αντικατάσταση γίνει κατά την ημερομηνία ανανέωσης, ισχύει η χρέωση που ορίζεται στους Όρους Σύμβασης Χορήγησης και Χρήσης Χρεωστικής Κάρτας σας. Οι όροι αυτοί βρίσκονται διαρκώς αναρτημένοι, όπως κάθε φορά επικαιροποιούνται, στον διαδικτυακό τόπο της Τράπεζας (http://www.piraeusbank.gr/el/idiwtes/kartes/debit-cards/visa-debit).

Η νέα σας κάρτα φέρει διαφορετικό αριθμό και διατηρεί τα ίδια χαρακτηριστικά και λειτουργικότητα με την παλιά σας κάρτα (π.χ. συνδεδεμένοι λογαριασμοί, contactless συναλλαγές κλπ).

Σημειώνουμε ότι εξακολουθούν να ισχύουν οι ίδιοι Όροι Σύμβασης Χορήγησης και Χρήσης Χρεωστικής Κάρτας και για τη νέα σας κάρτα Πειραιώς Visa Debit. Οι όροι αυτοί βρίσκονται διαρκώς αναρτημένοι, όπως κάθε φορά επικαιροποιούνται, στον διαδικτυακό τόπο της Τράπεζας (http://www.piraeusbank.gr/el/idiwtes/kartes/debit-cards/visa-debit).

Ο αριθμός της κάρτας σας έχει αλλάξει, συνεπώς θα χρειαστεί να επανεγγράψετε τη νέα σας κάρτα Πειραιώς Visa Debit στα ψηφιακά πορτοφόλια, στην περίπτωση που έχετε εγγράψει την Πειραιώς Mastercard Debit σε αυτά.

Ο αριθμός της κάρτας σας έχει αλλάξει, συνεπώς θα χρειαστεί να καταχωρήσετε εκ νέου την κάρτα σας, ώστε να επανασυνδέσετε τις πάγιες εντολές / επαναλαμβανόμενες πληρωμές σας με τη νέα σας κάρτα Πειραιώς Visa Debit.

Τράπεζα Πειραιώς: Τι αναφέρει για το ψηφιακό πορτοφόλι

Ανακοίνωση για τους όρους χρήσης των ψηφιακών πορτοφολιών εξέδωσε η Τράπεζα Πειραιώς.

Οι όροι χρήσης των ψηφιακών πορτοφολιών τρίτων παρόχων επικαιροποιήθηκαν.

Παρακαλούμε να τους διαβάσετε προσεκτικά και σε περίπτωση που δεν συμφωνείτε με αυτούς, να αφαιρέσετε άμεσα και το αργότερο έως 31/12/2023 τις κάρτες σας από τα ψηφιακά πορτοφόλια Apple Pay, Google Pay™, Garmin Pay™, Fitbit Pay, άλλως θα θεωρηθεί ότι τους αποδέχεστε.

Σε κάθε περίπτωση η Τράπεζα Πειραιώς δεν φέρει καμία ευθύνη για τις συναλλαγές που πραγματοποιείτε με ψηφιακά πορτοφόλια τρίτων παρόχων.

Η συγκεκριμένη ενημέρωση απευθύνεται αποκλειστικά σε πελάτες της Τράπεζας Πειραιώς, οι οποίοι έχουν προσθέσει κάρτα Visa ή/και Mastercard® εκδόσεώς της στα ψηφιακά πορτοφόλια, έως και 03/11/23.

ράπεζα Πειραιώς: Αλλάζει η λειτουργία της – Πώς θα κάνουμε συναλλαγές

Ένα νέο τύπο τραπεζικού καταστήματος υιοθετεί η Τράπεζα Πειραιώς, αξιοποιώντας την ψηφιακή τεχνολογία και ενσωματώνοντας τις σύγχρονες τραπεζικές τάσεις και πρακτικές.

Στόχος είναι η δημιουργία των καταστημάτων του μέλλοντος, που θα συνδυάζουν καινοτομίες και στοχευμένη εξυπηρέτηση από έμπειρους τραπεζικούς συμβούλους, σε ένα μοντέρνο και ευχάριστο περιβάλλον, ώστε η Τράπεζα να ανταποκρίνεται αποτελεσματικότερα στις συνεχώς μεταβαλλόμενες ανάγκες και απαιτήσεις των πελατών της και ταυτόχρονα να εκσυγχρονίσει και να βελτιώσει το εργασιακό περιβάλλον για τους εργαζομένους της.

Για τον λόγο αυτό, προχωρά σε σημαντικές επενδύσεις, αναδεικνύοντας τη βαρύτητα που δίνει στη δυναμική που διαθέτει το δίκτυό της, το μεγαλύτερο τραπεζικό δίκτυο της χώρας με 387 καταστήματα, τα οποία καλύπτουν στρατηγικά την επικράτεια.

Στο νέο κατάστημα της Τράπεζας Πειραιώς, ο πελάτης απολαμβάνει γρήγορη και προσωποποιημένη εξυπηρέτηση σε ένα ανοικτό, φιλικό και οικείο περιβάλλον.

Με την είσοδο του τον υποδέχεται ο τραπεζικός σύμβουλος και τον κατευθύνει ανάλογα με τις εργασίες που θέλει να πραγματοποιήσει.

Οι συναλλαγές γίνονται ηλεκτρονικά μέσω μηχανημάτων που αξιοποιούν το ολοκληρωμένο δίκτυο ψηφιακών καναλιών, με τη βοήθεια του προσωπικού της Τράπεζας όπου είναι απαραίτητο.

Για τη διαχείριση των ιδιαίτερων αναγκών των πελατών, υπάρχουν κλειστοί χώροι, οι οποίοι διασφαλίζουν την ιδιωτικότητα των συζητήσεων.

Ο νέος, σύγχρονος σχεδιασμός του καταστήματος διευκολύνει την αλληλεπίδραση του πελάτη και του τραπεζικού συμβούλου, ώστε να βρεθεί το προϊόν ή η υπηρεσία που ανταποκρίνεται αποτελεσματικότερα στις ανάγκες του.

Με τον τρόπο αυτό αναβαθμίζεται η συνολική εμπειρία και εξυπηρέτηση των πελατών και ενδυναμώνεται περαιτέρω η ανθρωποκεντρική κουλτούρα που χαρακτηρίζει το δίκτυο της Τράπεζας Πειραιώς.

Με τη χρήση των ψηφιακών μέσων και την ψηφιοποίηση των λειτουργιών, επιτυγχάνεται ο δραστικός περιορισμός των αναγκαίων εντύπων, με αποτέλεσμα τόσο τον περαιτέρω περιορισμό του χρόνου ολοκλήρωσης των συναλλαγών, όσο και τη σημαντική μείωση του ενεργειακού αποτυπώματος της Τράπεζας.

Η μετατροπή των καταστημάτων ξεκινάει άμεσα και θα ολοκληρωθεί σταδιακά. Ήδη λειτουργούν πιλοτικά τρία νέα καταστήματα σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Λουτράκι με εντυπωσιακά αποτελέσματα στην ταχύτητα και στην αμεσότητα εξυπηρέτησης του πελάτη σε ένα μοντέρνο περιβάλλον.

Η Τράπεζα Πειραιώς στο πλαίσιο του μετασχηματισμού της, επενδύει στη διαρκή εξέλιξή της, εφαρμόζοντας σύγχρονες τραπεζικές πρακτικές, αξιοποιώντας το διευρυμένο δίκτυό της, επενδύοντας στην εκπαίδευση και ανάπτυξη των ανθρώπων της και ενσωματώνοντας τεχνολογίες αιχμής στα συστήματά της, ώστε να ανταποκρίνεται με ταχύτητα στις σύγχρονες απαιτήσεις και προσωποποιημένες ανάγκες των πελατών της.