Εφορία:  Η φορολογική διοίκηση προσπαθεί να διαχωρίσει τα χρέη που πρέπει να εισπραχθούν από τα ληξιπρόθεσμα χρέη που είναι ανεπίδεκτα είσπραξης και παραμένουν σε εκκρεμότητα για δεκαετίες.

Για να πραγματοποιηθούν διαγραφές χρεών από τη φορολογική αρχή, όπως αναφέρει η Καθημερινή, θα πρέπει να πληρούνται ορισμένες προϋποθέσεις.

Σύμφωνα με τον Κώδικα Είσπραξης Δημοσίων Εσόδων, για τη διαγραφή χρεών προς το Δημόσιο απαιτούνται σωρευτικά τρεις προϋποθέσεις, οι οποίες είναι οι εξής:

  1. Η ολοκλήρωση των ελέγχων.
  2. Η υποβολή ποινικής δίωξης κατά του οφειλέτη.
  3. Η πιστοποίηση από ειδικό ελεγκτή ότι η είσπραξη των οφειλών είναι αδύνατη.

Αφού πληρούνται αυτές οι προϋποθέσεις, η φορολογική διοίκηση καταχωρεί τα χρέη αυτά στο βιβλίο των ανεπίδεκτων είσπραξης και, υπό ορισμένες προϋποθέσεις, προχωρά στη διαγραφή τους μετά την πάροδο δεκαετίας.

Σύμφωνα με τα δεδομένα της ΑΑΔΕ, το συνολικό ποσό των ληξιπρόθεσμων οφειλών ανέρχεται σε 107,3 δισ. ευρώ.

Ωστόσο, το 24,5% αυτών, που αντιστοιχεί σε 26,3 δισ. ευρώ, αφορά χρέη που χαρακτηρίζονται ανεπίδεκτα είσπραξης.

Έτσι, το πραγματικό υπόλοιπο των ληξιπρόθεσμων οφειλών περιορίζεται στα 81 δισ. ευρώ, από τα οποία μόνο 3,7 δισ. ευρώ έχουν ενταχθεί σε καθεστώς ρύθμισης.

Από το σύνολο των χρεών, τα 48,1 δισ. ευρώ προέρχονται από φορολογικές οφειλές.

Οι μεγαλύτερες φορολογικές οφειλές αφορούν τον ΦΠΑ (22,7 δισ. ευρώ), ακολουθούν οι φόροι εισοδήματος (20 δισ. ευρώ), φόροι περιουσίας (2,8 δισ. ευρώ) και άλλοι φόροι (2,5 δισ. ευρώ).

Σύμφωνα με απόφαση της ΑΑΔΕ:

Οι ληξιπρόθεσμες οφειλές προς το Δημόσιο και οι συμβεβαιωμένες οφειλές προς τρίτους χαρακτηρίζονται ανεπίδεκτες είσπραξης, όταν πληρούνται σωρευτικά τα εξής κριτήρια:

α) Η ολοκλήρωση των ερευνών με βάση τα διαθέσιμα ηλεκτρονικά μέσα της φορολογικής διοίκησης και το γεγονός ότι από αυτές τις έρευνες δεν προκύπτει η ύπαρξη περιουσιακών στοιχείων του οφειλέτη ή ότι αυτά έχουν εκποιηθεί και δεν μπορούν να ακυρωθούν.

β) Η υποβολή αίτησης ποινικής δίωξης.

γ) Η εκτέλεση ελέγχου από ειδικό ελεγκτή της ΑΑΔΕ, ο οποίος πιστοποιεί με ειδική έκθεση ότι είναι αδύνατη η είσπραξη των οφειλών.

Για τις εταιρείες που βρίσκονται υπό κρατικό έλεγχο ή εποπτεία, και οι οποίες βρίσκονται σε εκκαθάριση ή πτώχευση, απαιτείται η αναγγελία του Δημοσίου στις αντίστοιχες διαδικασίες και η υποβολή αίτησης ποινικής δίωξης, η διεξαγωγή ελέγχου και η πιστοποίηση της αδυναμίας είσπραξης των οφειλών.

Ενδέχεται να θεωρηθούν ανεπίδεκτες είσπραξης οφειλές ακόμα και αν υπάρχουν περιουσιακά στοιχεία, εφόσον:

  • Η συνολική αξία των ακινήτων του οφειλέτη και των συνυπόχρεων προσώπων είναι εξαιρετικά μικρή σε σχέση με το ύψος της ληξιπρόθεσμης οφειλής, δεν υπερβαίνει το 5% του ύψους της οφειλής και δεν ξεπερνά τις 100.000 ευρώ, όπως προκύπτει από εκτίμηση πιστοποιημένου εκτιμητή ή από την αξία των δικαιωμάτων αυτών για τον υπολογισμό του ΕΝΦΙΑ.
  • Η συνολική αξία της κινητής περιουσίας του οφειλέτη και των συνυπόχρεων προσώπων είναι πολύ μικρή σε σχέση με την οφειλή και δεν υπερβαίνει τις 30.000 ευρώ, όπως προκύπτει από εκτίμηση πιστοποιημένου εκτιμητή ή από την έκθεση κατάσχεσης.

Εφορία: Φακελωμένοι όλοι για έναν… αιώνα – Το νέο της σχέδιο

Η Εφορία θα έχει τη δυνατότητα να εντοπίζει τις κατοικίες των φυσικών προσώπων, καθώς και τα γραφεία, καταστήματα και άλλες επαγγελματικές εγκαταστάσεις των επιχειρήσεων μέσω γεωεντοπισμού.

Θα έχει επίσης συνεχόμενη σύνδεση σε πραγματικό χρόνο με τους τραπεζικούς λογαριασμούς των φορολογουμένων, παρέχοντας άμεση πρόσβαση σε δεδομένα σχετικά με τις εισπράξεις, αναλήψεις, καταθέσεις και πληρωμές τους.

Επιπλέον, θα μπορεί να αποκτά πληροφορίες σχετικά με ποινικά μητρώα, επιχειρηματικές δραστηριότητες στο εξωτερικό, ειδικά φορολογικά καθεστώτα, το κοινωνικό προφίλ των φορολογούμενων και πολλά άλλα δεδομένα από τρίτες πηγές.

Αυτό το νέο σύστημα θα περιλαμβάνει 50 βασικές δυνατότητες και θα κατασκευαστεί από την Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) έως το 2029.

Το σύστημα θα είναι σε θέση να αποθηκεύει δεδομένα για πάνω από 100 χρόνια, διατηρώντας αρχεία ιστορικών αλλαγών που θα επιτρέπουν την ανάκτηση των πληροφοριών για κάθε φορολογούμενο σε οποιαδήποτε χρονική στιγμή.

Ανάμεσα στις νέες δυνατότητες του συστήματος είναι η πρόσβαση σε τραπεζικούς λογαριασμούς, σε δεδομένα για διευθύνσεις κατοικιών και επαγγελματικών εγκαταστάσεων στην Ελλάδα και το εξωτερικό, καθώς και η αξιοποίηση δημογραφικών στοιχείων και δεδομένων ταυτοποίησης από διάφορες υπηρεσίες, όπως το Μητρώο Πολιτών και οι Αστυνομικές Αρχές.

Το έργο, που έχει προϋπολογισμό 86 εκατομμύρια ευρώ και χρηματοδοτείται από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, θα ολοκληρωθεί τον Δεκέμβριο του 2029, με την ΑΑΔΕ να προγραμματίζει να ενεργοποιήσει ορισμένα υποσυστήματα μέχρι το τέλος του 2026.

Αναλυτικά, σύμφωνα με τα βασικότερα σημεία της προκήρυξης του έργου της δημιουργίας του νέου ΟΠΣ ΤΑΧΙS, στο οποίο θα ενσωματωθούν επίσης και τα συστήματα TAXISnet και ELENXIS, η ΑΑΔΕ με την ολοκλήρωση του συγκεκριμένου έργου θα έχει τις παρακάτω 50 δυνατότητες:

1. Τεχνολογικές προϋποθέσεις για μακρά διατήρηση (πάνω από 100 έτη) των δεδομένων του Φορολογικού Μητρώου με αρχειοθέτηση των παλαιότερων στοιχείων, με δυνατότητα αναζήτησης και ανάσυρσης.

2. Τήρηση της ιστορικότητας των δεδομένων και των μεταβολών: τήρηση αρχείων με τις μεταβολές των στοιχείων (εγγραφές, μεταβολές, διαγραφές κ.ά.), ώστε να είναι δυνατή η ανάκτηση της εικόνας του φορολογούμενου που αντιστοιχεί σε οποιαδήποτε χρονική στιγμή από την εγγραφή του στο Φορολογικό Μητρώο.

3. Πρόσβαση σε δημογραφικά στοιχεία και στοιχεία ταυτοποίησης φυσικών προσώπων από το Μητρώο Πολιτών, το Υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου και τις Αστυνομικές Αρχές (ενδεικτικά: αστυνομικές ταυτότητες, διαβατήρια, άδειες παραμονής κ.λπ.)

4. Πρόσβαση σε Αριθμούς Φορολογικού Μητρώου (ΑΦΜ), Προσωπικό Αριθμό Πολίτη, Αριθμό Μητρώου Κοινωνικής Ασφάλισης (ΑΜΚΑ).

5. Πρόσβαση σε στοιχεία ΑΦΜ/ΦΠΑ στην αλλοδαπή, συμπεριλαμβανομένης της δυνατότητας διασταύρωσής τους (όπως π.χ. μέσω του πληροφοριακού συστήματος VIES).

6. Πρόσβαση σε στοιχεία φορολογικής κατοικίας (με ένδειξη χώρας).

7. Τήρηση αρχείων με δεδομένα για τους Κωδικούς Αριθμούς Δραστηριότητας (ΚΑΔ, NACE2) όλων των επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα.

8. Πρόσβαση σε στοιχεία έναρξης, μεταβολής και διακοπής δραστηριοτήτων.

9. Πρόσβαση σε στοιχεία έδρας και επαγγελματικών εγκαταστάσεων, εσωτερικού και εξωτερικού, με επισήμανση ως προς το εάν συνιστούν (α) μόνιμη εγκατάσταση για σκοπούς ΦΠΑ και (β) μόνιμη εγκατάσταση για σκοπούς εισοδήματος.

10. Διεπαφές με το Μητρώο Πολιτών, το Γενικό Εμπορικό Μητρώο για τις επιχειρήσεις, τις Αστυνομικές Αρχές, το Υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου, ασφαλιστικούς φορείς/ΗΔΙΚΑ/e-ΕΦΚΑ, Ειδικούς Λογαριασμούς Κονδυλίων Έρευνας (ΕΛΚΕ), Επιμελητήρια, δικαστήρια (π.χ. Ειρηνοδικεία, Πρωτοδικεία), άλλες

δημόσιες υπηρεσίες, άλλες φορολογικές αρχές αλλοδαπής, αρχές έκδοσης εγγράφων άλλων χωρών, το Μητρώο Ασφαλισμένων Οχημάτων του Επικουρικού Κεφαλαίου, τις εταιρείες διαχείρισης αυτοκινητόδρομων, το Μητρώο Αδειών Κυκλοφορίας του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, την ηλεκτρονική εφαρμογή «Συστηθείτε» (Know Your Customer – eGov-KYC), καθώς και με εταιρείες τηλεφωνίας, εταιρείες παροχής ηλεκτρικής

ενέργειας και πιστωτικά ιδρύματα.

11. Διασύνδεση και διαλειτουργικότητα του Φορολογικού Μητρώου με άλλα μητρώα της Δημόσιας Διοίκησης (π.χ. Εθνικό Μητρώο Πραγματικών Δικαιούχων, Ηλεκτρονικό Μητρώο Φερεγγυότητας) που διαθέτουν αυθεντική πληροφορία προκειμένου είτε να αντλούνται είτε να επιβεβαιώνονται δεδομένα αναφορικά με

ιδιότητες και χαρακτηριστικά φυσικών και νομικών προσώπων και

νομικών οντοτήτων.

12. Διεπαφές που παρέχουν δεδομένα του Φορολογικού Μητρώου σε συστήματα τρίτων αναφορικά με την επιλεξιμότητα φορολογούμενων για ενισχύσεις και επιδόματα.

13. Διεπαφές με μελλοντική εφαρμογή κινητών συσκευών για πρόσβαση σε υπηρεσίες της ΑΑΔΕ, με μελλοντικό αποθετήριο ψηφιακών αρχείων της ΑΑΔΕ, με μελλοντική εφαρμογή ψηφιακής κοινοποίησης εγγράφων των υπηρεσιών της ΑΑΔΕ προς τους ενδιαφερόμενους και με όποιες τρέχουσες ή άλλες μελλοντικές

εφαρμογές της ΑΑΔΕ απαιτείται.

14. Διεπαφές με ευρωπαϊκά συστήματα (π.χ. OSS, μελλοντικό σύστημα ειδικού καθεστώτος ΦΠΑ Μικρών Επιχειρήσεων, μελλοντικό σύστημα CESOP) για την ανταλλαγή πληροφοριών μέσω των κατά περίπτωση προβλεπόμενων διαύλων.

15. Δυνατότητα γεοεντοπισμού της διεύθυνσης κάθε φυσικού και νομικού προσώπου του Φορολογικού Μητρώου με προσδιορισμό της έδρας ή/και της εγκατάστασης ή/και της κατοικίας βάσει των πλέον λεπτομερών γεωχωρικών δεδομένων που διαθέτει η Δημόσια Διοίκηση.

16. Πρόσβαση σε στοιχεία για το είδος, τον τρόπο και το πρότυπο τήρησης λογιστικών αρχείων με βάση τα Ελληνικά Λογιστικά Πρότυπα ή όποιο άλλο πρότυπο προβλέπει η νομοθεσία.

17. Πρόσβαση σε στοιχεία ΦΠΑ (υπαγωγή στο ΦΠΑ γενικά – απαλλασσόμενοι και μη –, υπαγωγή στο κανονικό ή κάποιο από τα ειδικά καθεστώτα), Ενδοκοινοτικών Συναλλαγών, υπαγωγής σε Ειδικό Φόρο Κατανάλωσης, υπαγωγής σε ειδικά ενωσιακά καθεστώτα (π.χ. OSS/IOSS), απόδοσης ΑΦΜ για σκοπούς ΦΠΑ.

18. Πρόσβαση σε πληροφορίες για τυχόν ειδικά καθεστώτα φορολόγησης (π.χ. μεταφορά φορολογικής κατοικίας στην Ελλάδα, απαλλαγή από την υποχρέωση καταβολής φόρων και υποβολής δηλώσεων πληροφοριακού χαρακτήρα, λήψη κρατικών ενισχύσεων, περαίωση, υπαγωγή σε αναπτυξιακούς νόμους ή προγράμματα επιδοτήσεων) ή για ειδικές διατάξεις-αποφάσεις (π.χ. απαγόρευση πώλησης ακινήτων, συσχέτιση με αρχή καταπολέμησης δραστηριότητας από ξέπλυμα μαύρου χρήματος, υπαγωγή σε διαδικασία αφερεγγυότητας).

19. Υποστήριξη της διαδικασίας υπαγωγής φορολογούμενων σε ειδικά καθεστώτα φορολόγησης κατόπιν αιτήσεων, όπως ενδεικτικά είναι τα καθεστώτα εναλλακτικής φορολόγησης για φυσικά πρόσωπα που μεταφέρουν τη φορολογική τους κατοικία στην ημεδαπή (υποβολή αίτησης υπαγωγής/ανάκλησης, προσκόμιση δικαιολογητικών, έκδοση απόφασης υπαγωγής/ανάκλησης, προσδιορισμός και βεβαίωση φόρου).

20. Πρόσβαση σε στοιχεία για την οικογενειακή κατάσταση και τα προστατευόμενα μέλη και τις σχέσεις μελών.

21. Διασταύρωση και λήψη πληροφοριών για τις ιδιότητες φυσικών προσώπων και προστατευόμενων μελών που σχετίζονται με προνοιακά επιδόματα ή παροχές (π.χ. αναπηρία, τριτεκνία, πολυτεκνία, πλήρης ή μερική δικαστική συμπαράσταση, στρατιωτική θητεία, γονική μέριμνα).

22. Λήψη πληροφοριών και στοιχείων για τους εξ αδιαθέτου ή εκ διαθήκης κληρονόμους, τάξεις κληρονόμων, ποσοστά κληρονομιαίας μερίδας, αποποιήσεις, αποδοχή επ’ ωφελεία απογραφής, κληρονομική αναξιότητα.

23. Πλήρης ενημέρωση για την κατάσταση φυσικών και νομικών προσώπων και νομικών οντοτήτων (π.χ. εξαφάνιση, αφάνεια, πτώχευση, εκκαθάριση, αναστολή λειτουργίας, αναστολή χρήσης ΑΦΜ, έλεγχος).

24. Πρόσβαση σε στοιχεία και ρυθμίσεις επικοινωνίας (συμπεριλαμβανομένου του e-mail), σε διασύνδεση με άλλα επίσημα μητρώα επικοινωνίας (π.χ. Εθνικό Μητρώο Επικοινωνίας), πλήρεις διευθύνσεις κατοικίας ημεδαπής και αλλοδαπής και επικοινωνίας με γεωπροσδιορισμό.

25. Διασταυρώσεις στοιχείων απασχόλησης, όπως η διασταύρωση των δεδομένων του εισοδήματος (π.χ. μισθωτός, επιτηδευματίας) και επωνυμίας εργοδότη και ειδικότητας μισθωτού σε διασύνδεση με τον e-ΕΦΚΑ.

26. Πρόσβαση σε στοιχεία σχέσεων μελών για μετέχοντες σε διοικητικά συμβούλια και διοικήσεις νομικών προσώπων και νομικών οντοτήτων.

27. Πρόσβαση σε πληροφορίες για εταιρικές σχέσεις νομικών προσώπων.

28. Συσχετίσεις λόγω εταιρικών μετασχηματισμών.

29. Συνδεδεμένα-συσχετιζόμενα ΑΦΜ (σχέσεις με άμεσο ή έμμεσο

τρόπο, συμπεριλαμβανομένων συμπλοιοκτητών, νόμιμων

εκπροσώπων/εγγυητών ναυτιλιακής εταιρείας που εκμεταλλεύεται

πλοίο με σημαία ΕΕ και ΕΟΧ πλην της ελληνικής κ.ά., καθώς και

ποσοστά συμμετοχής).

30. Πρόσβαση σε τραπεζικούς λογαριασμούς, συμπεριλαμβανομένων των επαγγελματικών, σε διασύνδεση με τα πιστωτικά ιδρύματα. Η ΑΑΔΕ μέσω του νέου συστήματος θα έχει on line σύνδεση σε πραγματικό χρόνο με τους τραπεζικούς λογαριασμούς των φορολογουμένων και άμεση πρόσβαση στα δεδομένα για τις εισπράξεις, τις αναλήψεις, τις καταθέσεις και τις πληρωμές τους.

31. Λήψη νομιμοποιητικών εγγράφων και δυνατότητα διασταύρωσής τους με τους εκδότες αλλά και επισύναψής τους.

32. Εξουσιοδοτήσεις σε λογιστές, φοροτεχνικούς και λοιπά πρόσωπα

(π.χ. πληρεξούσιος) και σχέσεις εκπροσώπησης (π.χ. ασκών γονική

μέριμνα, δικαστικός συμπαραστάτης, εκκαθαριστής, σύνδικος

πτώχευσης, διαχειριστής αφερεγγυότητας).

33. Συναινέσεις διάθεσης δεδομένων από όλα τα δομικά στοιχεία του

ΟΠΣ κάτω από τον Αριθμό Φορολογικού Μητρώου. Ενεργές ή αρχειοθετημένες εντολές ελέγχου για κάθε φυσικό ή

νομικό πρόσωπο ή νομική οντότητα.

34. Απόδοση ΑΦΜ σε φυσικά και νομικά πρόσωπα και νομικές οντότητες, ο οποίος πρέπει να έχει την απαιτούμενη ευελιξία ως προς το σχηματισμό του να προσαρμόζεται σε αλλαγές στη νομική βάση.

35. Παρακολούθηση της έναρξης και του κύκλου ζωής κάθε επαγγελματικής-επιχειρηματικής δραστηριότητας αποδίδοντας Κωδικούς Αριθμούς Δραστηριότητας (ΚΑΔ) και τηρώντας ό,τι προβλέπει ο νόμος για το είδος της δραστηριότητας ή επιχείρησης κατά περίπτωση.

36. Εφαρμογή της αρχής «μόνον άπαξ», σύμφωνα με την οποία τα φυσικά και νομικά πρόσωπα χρειάζεται να εισάγουν μόνο μία φορά τις απαιτούμενες πληροφορίες στο πλαίσιο των συναλλαγών τους με τη Δημόσια Διοίκηση.

37. Αυτοματοποιημένες λειτουργίες ενημέρωσης των στοιχείων του Φορολογικού Μητρώου σύμφωνα με τα «γεγονότα ζωής» φυσικών και νομικών προσώπων και νομικών οντοτήτων.

38. Εντοπισμός και συστηματική σήμανση ανενεργών φορολογούμενων.

39. Αυτοματοποιημένες λειτουργίες ελέγχου ποιότητας και διασταύρωσης δεδομένων από πρόσφορες πηγές σύμφωνα με επιχειρησιακούς κανόνες με στόχο την αποτροπή διπλών εγγραφών και σφαλμάτων, την αναγνώριση και ταυτοποίηση προβληματικών ή ενδεχομένως αναληθών εγγραφών.

40. Διαχείριση των εκπροσώπων των φορολογούμενων (π.χ. λογιστές,

φοροτεχνικοί, φορολογικοί εκπροσώπους, πληρεξουσίους) και δημιουργία κύκλου διαχείρισης εξουσιοδοτήσεων από φορολογούμενους.

41. Υποστήριξη της δημιουργίας επαναχρησιμοποιήσιμων διαδικτυακών υπηρεσιών που κατόπιν κατάλληλης παραμετροποίησης και σχετικών εγκρίσεων θα μπορούν να αξιοποιηθούν/καταναλωθούν από διαφορετικούς

φορείς/συστήματα χωρίς να υπάρχει ανάγκη υλοποίησης ανεξάρτητων διαδικτυακών υπηρεσιών για τις εξειδικευμένες ανάγκες κάθε ενός φορέα/συστήματος.

42. Πραγματοποίηση σύνθετων ερωτημάτων-αναζητήσεων βάσει ιδιοτήτων των φορολογούμενων φυσικών ή νομικών προσώπων ή νομικών οντοτήτων, π.χ. του τόπου εγκατάστασης, των Κωδικών Αριθμών Δραστηριότητας, του χρόνου έναρξης εργασιών, των εταιρικών σχέσεων, του τόπου κατοικίας, της οικογενειακής κατάστασης, μέσω διάθεσης εργαλείων και του μοντέλου των δεδομένων.

43. «Απενεργοποίηση» ΑΦΜ ή θέση του σε «Αναστολή», ή σε οποιαδήποτε άλλη ειδική σηματοδότηση με σχετική

αιτιολόγηση, σύμφωνα με τις ισχύουσες κάθε φορά διατάξεις.

44. Δυνατότητα καταχωρήσεων και αναζητήσεων τόσο με τρέχουσα, όσο και με παρελθούσα ημερομηνία. Ειδικά για τις καταχωρήσεις με παρελθούσα ημερομηνία, θα υποστηρίζεται και η δυνατότητα πραγματοποίησης προγενέστερων καταχωρήσεων ανεξαρτήτου της τυχόν ύπαρξης άλλων μεταγενέστερων καταχωρήσεων, με βάση παραμετρικούς επιχειρησιακούς κανόνες.

45. Καθοδήγηση των χρηστών (εσωτερικών και εξωτερικών) για το είδος των δικαιολογητικών που απαιτούνται να επισυναφθούν.

46. Εκτέλεση διοικητικών λειτουργιών όπως (μεταξύ άλλων) έκδοση ηλεκτρονικών βεβαιώσεων και επανέκδοση ηλεκτρονικών βεβαιώσεων σημασμένων με αναγνωριστικό επαλήθευσης εγκυρότητας (π.χ. QR code) ή άλλα χαρακτηριστικά ασφαλείας για οποιαδήποτε καταχώρηση δήλωσης πραγματοποιείται στο Φορολογικό Μητρώο και για τη συνολική εικόνα του φορολογούμενου στο Φορολογικό Μητρώο, στην τρέχουσα ή σε ιστορική ημερομηνία.

47. Αυτόματη δρομολόγηση δηλώσεων-αιτήσεων Φορολογικού Μητρώου στις αρμόδιες υπηρεσίες της ΑΑΔΕ.

48. Δυνατότητα προβολής της τρέχουσας κατάστασης σύνδεσης (ενεργός/ανενεργός) του φορολογούμενου στα συστήματα της ΑΑΔΕ.

49. Δυνατότητα παρακολούθησης της μη συμμόρφωσης των φορολογούμενων στις υποχρεώσεις Φορολογικού Μητρώου, π.χ. με αυτόματο υπολογισμό εκπρόθεσμων υποβολών και επισήμανσης μη υποβολής απαραίτητων δηλώσεων, και ενημερώνει αντίστοιχα της λειτουργικής περιοχής της Συμμόρφωσης ή όποιας άλλης απαιτείται για την εκτέλεση ενεργειών.

50. Διεπαφή για την εγγραφή και επανεγγραφή στις ηλεκτρονικές υπηρεσίες της ΑΑΔΕ και την αλλαγή κωδικών χρήστη και κωδικών πρόσβασης.