ΕΕΤΑΑ – Παιδικοί Σταθμοί ΕΣΠΑ 2018: Δείτε ΕΔΩ τα οριστικά αποτελέσματα – Ποιοι θα έχουν 2η ευκαιρία για voucher

ΕΕΤΑΑ – Παιδικοί Σταθμοί ΕΣΠΑ 2018: Ανακοινώθηκαν από την ΕΕΤΑΑ αργά χθες, Κυριακή 29 Ιουλίου 1018 τα οριστικά αποτελέσματα για τη δράση «Εναρμόνιση Επαγγελματικής και Οικογενειακής Ζωής 2018 – 2019», των παιδικών σταθμών ΕΣΠΑ 2018 – 2019 δηλαδή.

ΕΕΤΑΑ – Παιδικοί Σταθμοί ΕΣΠΑ 2018: Τι αναφέρει ανακοίνωση της ΕΕΤΑΑ

Η διαδικασία επιλογής των ωφελούμενων ολοκληρώθηκε με επιτυχία και στις ημερομηνίες που είχε αναγγείλει η Διοίκηση της ΕΕΤΑΑ.

Οι δικαιούμενοι voucher είναι 94.000 έναντι 92.000 της τελευταίας χρονιάς.

Οι έγκυρες υποψηφιότητες ανέρχονται σε 141.000, ενώ πέρυσι ήταν 133.000.

Στον αριθμό αυτόν περιλαμβάνονται και όλα τα παιδιά των οποίων οι οικογένειες είναι κάτω από το όριο της φτώχειας, όπως και όλες οι αιτήσεις που αφορούν ΚΔΑΠ – ΑΜΕΑ.

Επίσης, περιλαμβάνονται και τα 300 παιδιά από τις πληγείσες περιοχές της Αττικής, από την πρόσφατη πυρκαγιά, καθώς η ΕΕΤΑΑ, με απόφαση του Δ.Σ. της, έκανε δεκτές όλες τις αιτήσεις με αντίστοιχη αύξηση του προϋπολογισμού του ΥΠΑΝ.

ΕΕΤΑΑ – Παιδικοί Σταθμοί ΕΣΠΑ 2018: Η δεύτερη ευκαιρία

Το Σεπτέμβριο θα υπάρξει η ανακατανομή των voucher που δεν θα χρησιμοποιηθούν, με στόχο να καλυφθούν όλες οι διαθέσιμες θέσεις των δομών.

Ως αποτέλεσμα της διαδικασίας αυτής, ο συνολικός αριθμός των ωφελούμενων εκτιμάται ότι θα υπερβεί τα 110.000 παιδιά έναντι 106.000 της τελευταίας χρονιάς.

Η αρχική χρηματοδότηση του προγράμματος ανέρχεται στα 205 εκατ. ευρώ, όσο ήταν και τη σχολική χρονιά 2017 – 2018, με τη διαφορά ότι φέτος είναι αυξημένη η εθνική συμμετοχή.

ΕΕΤΑΑ – Παιδικοί Σταθμοί ΕΣΠΑ 2018: Τι πρέπει να κάνουν οι ωφελούμενοι

Με την έκδοση των οριστικών αποτελεσμάτων και την επιλογή των δικαιούχων, οι ωφελούμενες/οι της δράσης πρέπει:

1. Να εκτυπώσουν την «αξία τοποθέτησης» (voucher) από την ειδική εφαρμογή «οριστικά αποτελέσματα» της Ε.Ε.Τ.Α.Α. (voucher) για κάθε παιδί (μια για κάθε παιδί) με την εισαγωγή του ΑΦΜ και του ΑΜΚΑ.

2. Να απευθυνθούν, μέχρι και την 3-9-2018, σε οποιαδήποτε Δομή της επιλογής τους για την εγγραφή των παιδιών τους.

Σημειώνεται ότι οι ωφελούμενοι δύνανται να απευθυνθούν για την εγγραφή του/των παιδιού/ών τους είτε στην Δομή για την οποία ενημερώθηκαν μέσω του ειδικής εφαρμογής ότι υπάρχει δυνατότητα τοποθέτησης του παιδιού τους, δυνάμει της ενδεικτικής σύζευξης, είτε σε οποιαδήποτε άλλη δομή επιθυμούν.

Υπενθυμίζεται ότι η διαδικασία της σύζευξης είναι ενδεικτική και δεν παράγει δεσμευτικά αποτελέσματα τόσο για τον Φορέα / Δομή όσο και τον ωφελούμενο/κάτοχο «Αξίας Τοποθέτησης» (Voucher).

3. Να υπογράψουν τη σύμβαση με τον φορέα επιλογή τους. Η σύμβαση υπογράφεται σε τρία αντίτυπα, ένα για την/τον ωφελούμενο/νη, ένα για τον φορέα και ένα για την Ε.Ε.Τ.Α.Α.

4. Να υπογράψουν την εξουσιοδότηση προς την Ε.Ε.Τ.Α.Α. Α.Ε. για να διενεργεί αυτή τις πληρωμές προς τη Δομή για λογαριασμό της/του

5. Να συμπληρώσουν τα στοιχεία του Ερωτηματολογίου Εισόδου στη ειδική εφαρμογή από 3.9 έως 6-9-2017 «Ερωτηματολόγιο Εισόδου» της ΕΕΤΑΑ (voucher) για κάθε παιδί (μια για κάθε παιδί) με την εισαγωγή ΑΦΜ και Ειδικού Κωδικού Πιστοποίησης.

Σημειώνεται ότι αν δεν συμπληρωθούν τα στοιχεία του ερωτηματολογίου εισόδου στην ειδική εφαρμογή της ΕΕΤΑΑ, η εγγραφή – τοποθέτηση δεν θεωρείται έγκυρη για την ΕΕΤΑΑ και δεν θα ενεργοποιείται η «αξία τοποθέτησης» (Voucher).

ΕΕΤΑΑ – Παιδικοί Σταθμοί ΕΣΠΑ 2018: Πότε θα βγουν για τις υπόλοιπες Περιφέρειες

Τέλος, όπως έκανε γνωστό η ΕΕΤΑΑ τα οριστικά αποτελέσματα της Περιφέρειας Ηπείρου (ΠΕΠ, ΠΕΠ-ΑΜΕΑ) θα αναρτηθούν στο site της ΕΕΤΑΑ σήμερα Δευτέρα 30 Ιουλίου 2018 και τα οριστικά αποτελέσματα της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας (ΠΕΠ, ΠΕΠ-ΑΜΕΑ) θα αναρτηθούν στο site της ΕΕΤΑΑ την Τετάρτη 1 Αυγούστου 2018.