Έχεις iPhone; Από Δευτέρα αλλάζει ο τρόπος που τα χρησιμοποιούμε – Τι πρέπει να κάνουμε όλοι

iPhone: Από την ερχόμενη Δευτέρα 24 Οκτωβρίου οι χρήστες των iPhone (με iPhone 8 ή νεότερης γενιάς) θα έχουν στη διάθεσή τους το νέο λογισμικό iOS 16.1. Τι πρέπει να περιμένουμε. Όλες οι λεπτομέρειες στο xristika.gr.

Μεταξύ των πιο ιδιαίτερων χαρακτηριστικών που μπορείτε να περιμένετε από την επόμενη εβδομάδα:

Από Δευτέρα αλλάζει ο τρόπος με τον οποίο θα χρησιμοποιείτε το iPhone: Τι να περιμένετε-1

Έως και πέντε άτομα σε κάθε ομάδα θα έχουν τη δυνατότητα να προσθέτουν, να επεξεργάζονται και να αφαιρούν φωτογραφίες στην κοινή βιβλιοθήκη, στην οποία θα έχουν πρόσβαση μέσω iCloud. Στόχος της Apple είναι να καταστεί ευκολότερη η κοινοποίηση εικόνων με μέλη της οικογένειας και φίλους.

iPhone: Εφαρμογές με στοιχεία σε πραγματικό χρόνο

Από Δευτέρα αλλάζει ο τρόπος με τον οποίο θα χρησιμοποιείτε το iPhone: Τι να περιμένετε-2

Το νέο λογισμικό επεκτείνει τη δυνατότητα των συσκευών να παρακολουθούν εφαρμογές με στοιχεία σε πραγματικό χρόνο, όπως το σκορ αγώνων ή μία παραγγελία φαγητού, με κλειδωμένη οθόνη (lock screen).

Οι live δραστηριότητες θα εμφανίζονται στο κάτω μέρος της οθόνης σε iPhone 13 ή παλιότερα μοντέλα, καθώς και στο iPhone 14 και iPhone 14 Plus. Αντιθέτως, στο iPhone 14 Pro και το Pro Max, οι εφαρμογές αυτές θα εμφανίζονται μέσω του Dynamic Island (του χώρου όπου εμφανίζονται οι ειδοποιήσεις και τα μηνύματα) όταν η συσκευή είναι ανοιχτή και στο lock screen όταν η συσκευή είναι κλειδωμένη ή σε λειτουργία always-on display.

iPhone: Apple Fitness + χωρίς Apple Watch

Από Δευτέρα αλλάζει ο τρόπος με τον οποίο θα χρησιμοποιείτε το iPhone: Τι να περιμένετε-3

Από τη Δευτέρα δεν θα απαιτείται να έχετε το wearable της Apple, ώστε να αποκτήσετε το Apple Fitness+, όπου θα μπορείτε να παρακολουθείτε βιομετρικούς δείκτες σε πραγματικό χρόνο, όπως τους σφυγμούς σας ή τις θερμίδες που καίτε όσο αθλείστε.

iPhone: Συνδεσιμότητα με συσκευές σπιτιού

Το iOS 16.1 στηρίζει το Matter, μία τεχνολογία με νέες προδιαγραφές συνδεσμότητας, που θα επιτρέψει τις συσκευές smart home να συνεργάζονται χωρίς πρόβλημα σε διαφορετικές πλατφόρμες, συμπεριλαμβανομένου του HomeKit της Apple, της Alexa της Amazon και του Google Home.

iPhone: Φόρτιση καθαρής ενέργειας (αποκλειστικά στις ΗΠΑ)

Δυστυχώς δεν θα είναι διαθέσιμο στην Ελλάδα, αλλά είναι αξιοσημείωτο ότι στο νέο λογισμικό θα υπάρχει λειτουργία μέσω της οποίας η Apple «έχει στόχο να μειώσει το ανθρακικό αποτύπωμα του iPhone βελτιώνοντας τις ώρες φόρτισης, όταν το δίκτυο χρησιμοποιεί καθαρότερες πηγές ενέργειας». Η λειτουργία αυτή θα είναι διαθέσιμη στους χρήστες στις ΗΠΑ.

iPhone: Τι συμβαίνει με το 14; «Το κράτησα μόνο 2 εβδομάδες – Μετάνιωσα»

«Την τελευταία δεκαετία περίπου, ήμουν ένας από τους καλύτερους πελάτες της Apple. Αγόρασα κάθε νέο iPhone από τότε που έκανα τη μετάβαση από BlackBerry στο iPhone 4S», εκμυστηρεύεται στο Business Insider ένας φανατικός οπαδός της Apple που απογοητεύτηκε ιδιαίτερα από το τελευταίο μοντέλου του τεχνολογικού κολοσσού, το iPhone14.

«Η φετινή χρονιά δεν αποτέλεσε εξαίρεση. Αγόρασα ένα iPhone 14 Pro Max, 256 GB, σε Silver, την επόμενη μέρα που κυκλοφόρησε στις 17 Σεπτεμβρίου. Πήρα πίσω 640 δολάρια ανταλλάσσοντας το iPhone 13 Pro Max μου, αλλά έπρεπε ακόμα να πληρώσω 780 δολάρια.

Μετά από μερικές εβδομάδες που έπαιξα με το νέο μου παιχνίδι, μπορώ να πω με βεβαιότητα ότι δεν υπάρχουν μεγάλες εκπλήξεις, εκτός από το «Dynamic Island».

Αυτό είναι το φανταχτερό όνομα της Apple για τον ‘νεκρό χώρο’ μεταξύ της κάμερας selfie και του αισθητήρα Face ID που χρησιμοποιείται τώρα για την ενοποίηση των ειδοποιήσεων και των δραστηριοτήτων σας».

iPhone: Η κόρη του Στιβ Τζομπς είχε δίκιο

Τελικά, η Ιβ Τζομπς, η κόρη του συνιδρυτή της Apple, Στηβ Τζομπς, είχε δίκιο όταν δημοσίευσε ένα μιμίδιο στο Instagram που αστειευόταν ότι το iPhone 14 ότι μοιάζει τρομερά με το προηγούμενο μοντέλο.

«« Ενώ η πιο πρόσφατη σειρά smartphone έχει πολλές νέες δυνατότητες λογισμικού, είμαι απογοητευμένος που δεν υπάρχουν περισσότερα σε αυτήν.

Ομολογώ ότι ήμουν πολύ ενθουσιασμένος που τα iPhone 14 Pro και Pro Max βγήκαν σε πλήρη οθόνη.

Θα παραδεχτώ επίσης ότι η δυνατότητα Dynamic Island είναι πραγματικά πολύ ωραία. Μου αρέσει που μπορείς απλά να το πατάς όταν ακούς μουσική και σε μεταφέρει πίσω στην εφαρμογή. Θα μπορούσε ωστόσο να είχε χρησιμοποιηθεί πιο αποτελεσματικά.

Έχοντας το iPhone 13 Pro Max, δεν μπορώ να δω κάποια διαφορά που να το κάνει πραγματικά να αξίζει να το αναβαθμίσετε, εκτός από το Dynamic Island. »»

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Apple, Τιμ Κουκ, ρωτήθηκε τον περασμένο μήνα από τον LiQuan Hunt της Vox Media εάν η Apple θα υιοθετούσε το RCS, μια εφαρμογή ανταλλαγής μηνυμάτων που αναπτύχθηκε από την Google για smartphone Android, ώστε η μαμά του να μπορεί να δει τα βίντεο που της στέλνει. Ο Κουκ του είπε να αγοράσει στη μαμά του ένα iPhone, ανέφερε το The Verge.

Δεν είναι μόνο ένα iPhone που ο Κουκ πιστεύει ότι ο καθένας πρέπει να κατέχει όταν υπάρχουν επίσης AirPods, iPad, MacBooks και Apple Watch για αγορά. Και ναι, είμαι κάτοχος όλων αυτών των συσκευών, φυσικά.

Ενώ πάντα έλεγα ότι δεν νομίζω ότι θα μπορούσα να αλλάξω από ένα iPhone σε ένα Android, πολλοί άνθρωποι το έχουν κάνει και με κάποιο τρόπο επιβίωσαν. Μήπως ήρθε η ώρα να το κάνω και εγώ τελικά;»».

iPhone: Μπορεί κυριολεκτικά να σας σώσει τη ζωή – Δείτε πώς

Το νέο iPhone 14 που παρουσίασε η εταιρεία του Στιβ Τζομπς έχει μία πρωτότυπη λειτουργία, η οποία μπορεί πραγματικά να σώσει ζωές.

Το iPhone 14 όπως και το Apple Watch Series 8 μπορεί να καταλάβει εάν είχατε ένα αυτοκινητιστικό ατύχημα και να καλέσει βοήθεια.

Η λειτουργία «crash detection» χρησιμοποιεί δύο αισθητήρες για να αναγνωρίσει τις συγκρούσεις. Όταν συμβεί αυτό, συνδέει αυτόματα τον χρήστη της συσκευής με τις υπηρεσίες άμεσης ανάγκης, γνωστοποιώντας μάλιστα στην αστυνομία και τους διασώστες την ακριβή τοποθεσία του. Επίσης, ειδοποιεί τα άτομα που έχει ορίσει ο χρήστης ως επαφές για περίπτωση ανάγκης.

Η Apple είπε ότι πέρασε χρόνια μελετώντας τις συγκρούσεις αυτοκινήτων σε εργαστήρια crash test και εστίασε κυρίως στους τέσσερις βασικούς τύπους των ατυχημάτων:

Μετωπική σύγκρουση, πλευρική σύγκρουση, σύγκρουση από πίσω και ατυχήματα με ανατροπή του οχήματος.

Τεχνολογία machine learning, που έχει «εκπαιδευτεί» με περισσότερες από 1 δισ. ώρες στους δρόμους, παίρνει την πληροφορία από τους αισθητήρες, από το GPS και το μικρόφωνο του smartphone για να διαπιστώσει εάν πράγματι υπήρξε ατύχημα.

Η Apple διαβεβαιώνει ότι όλα αυτά τα στοιχεία παραμένουν στο τηλέφωνο του χρήστη και άρα δεν τίθεται θέμα παραβίασης των προσωπικών του δεδομένων και παρακολούθησης.

H Apple παρουσίασε στο Apple Park τα νέα iPhone 14, μαζί με άλλα προϊόντα της. Δεν θα έχει καν κάρτα sim. Όλες οι λεπτομέρειες στο xristika.gr.

H εκδήλωση με την ονομασία «Far Out» της Apple πραγματοποιήθηκε στο Κουπερτίνο της Καλιφόρνια, στις ΗΠΑ το απόγευμα της Τετάρτης (07/09).

Η εταιρεία παρουσίασε τη νέα σειρά των smartphone της, τα iPhone 14, που ήταν και οι πρωταγωνιστές της βραδιάς, ενώ είδαμε τα νέα Apple Watch Series 8, SE 2ης γενιάς και Apple Watch Ultra, αλλά και τα νέα AirPods Pro 2.

iPhone: Apple Watch Series 8

Για αρχή, η Apple έδειξε τα νέα Apple Watch, ξεκινώντας με το Series 8.

Η οθόνη για τα ρολόγια της νέας σειράς είναι από άκρη σε άκρη, με πολύ μικρό πλαίσιο και διαθέτει νέο ανθεκτικό γυαλί.

Πολλές είναι οι νέες λειτουργίες και οι αισθητήρες έχουν βελτιωθεί για μεγαλύτερη ακρίβεια, καθώς η εταιρεία υποστηρίζει πως διαθέτει τους καλύτερους αισθητήρες υγείας.

Οι νέες λειτουργίες αφορούν στον τομέα της υγείας, της ασφάλειας, αλλά και της διασυνδεσιμότητας. Υπάρχει ασθητήρας θερμοκρασίας δέρματος στο κάτω μέρος, αλλά ακόμα ένας αισθητήρας στο επάνω μέρος για τη βέλτιστη καταμέτρηση της θερμοκρασίας.

Οι νέοι αυτοί αισθητήρες σχετίζονται με τις νέες λειτουργίες παρακολούθησης περιόδου, αλλά και ωορηξίας, καθώς μπορεί να αντιλαμβάνεται αλλαγές στη θερμοκρασία με ακρίβεια 0,1 βαθμών Κελσίου.

Παράλληλα, παρουσιάστηκαν οι νέοι αισθητήρες, που βοηθούν στον εντοπισμό εμπλοκής σε τροχαίο ατύχημα.

Το γυροσκόπιο και το επιταχυνσιόμετρο πλέον είναι 4 φορές ακριβέστερα, με 3.000 μετρήσεις το δευτερόλεπτο.

Σε περίπτωση ατυχήματος, μπορεί να καλέσει τις αρχές, τα κοντινά πρόσωπα του χρήστη και παράλληλα να δώσει την τοποθεσία του.

Όσον αφορά στην αυτονομία, η μπαταρία κρατά μία μέρα, όπως δηλώνει η Apple, ενώ πλέον υπάρχει κι ένα νέο mode, το low-battery, που απενεργοποιεί κάποιες λειτουργίες όπως τα «always-on» και τον αυτόματο εντοπισμό άσκησης, ώστε να δώσει 36 ώρες χρήσης.

iPhone: Apple Watch SE (2nd gen)

Η Apple έδειξε επίσης τη νέα γενιά του πιο προσιτού, Apple Watch SE.

Όπως ανέφεραν, το 80% των χρηστών Apple Watch SE είναι για πρώτη φορά χρήστες ρολογιού Apple. Το 2ης γενιάς Watch SE είναι αδιάβροχο και διαθέτει τους ίδιους αισθητήρες με το Series 8 για τις λειτουργίες «Emergency SOS», εντοπισμό πτώσης και εντοπισμό τροχαίου ατυχήματος.

H Apple έκανε την έκπληξη και παρουσίασε και ακόμη ένα smartwatch, το Apple Watch Ultra. Πρόκειται για ρολόι που ανήκει στην κατηγορία rugged, με ειδικό σχεδιασμό δηλαδή για πιο ακραίες συνθήκες και χρήσεις. Αντέχει σε θερμοκρασίες από -20 έως 50 βαθμούς Κελσίου.

Το νέο ρολόι διαθέτει κατασκευή από τιτάνιο με προστασία οθόνης από ζαφείρι. Είναι στα 49mm και η οθόνη είναι η πιο φωτεινή που διατίθεται σε Apple Watch, με μέγιστη φωτεινότητα στα 2000 nits.

Διαθέτει επίσης ένα νέο κουμπί, το οποίο μπορεί να προγραμματιστεί για εξατομικευμένη λειτουργία, μεγαλύτερο crown button, δεύτερο ηχείο για μεγαλύτερη ένταση και τρία μικρόφωνα που βελτιώνουν τη συνομιλία.

Παράλληλα, έχει τη μεγαλύτερη μπαταρία που έχει υπάρξει σε Apple Watch ως τώρα, η οποία κρατά 36 ώρες σε κανονική χρήση ή 60 ώρες με βελτιστοποίηση της μπαταρίας, μια λειτουργία που θα έρθει αργότερα μέσα στο φθινόπωρο.

Μπορεί να πάρει πολλά διαφορετικά λουράκια, όμως υπάρχουν και κάποια συγκεκριμένα για κολύμπι στη θάλασσα ή για δρομείς.

Το GPS είναι το ακριβέστερο που υπάρχει (συστήματα L1+L5) σε αθλητικό ρολόι. Το ενσωματωμένο ηχείο μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως σειρήνα, αποδίδοντας 86 decibel για να ακουστεί έως και 180 μέτρα μακριά.

Παράλληλα, είναι σχεδιασμένο για καταδύσεις με πιστοποίηση EN13319 και μπορεί να κατεβει σε έως και διπλάσιο βάθος σε σχέση με άλλα Apple Watch.

To Apple Watch Ultra θα κοστίζει 799 δολάρια.

iPhone: Apple AirPods Pro 2

Η εταιρεία παρουσίασε και τη νέα γενιά των ακουστικών της, τα AirPods Pro 2.

Ενσωματώνουν το νέο τσιπ H2, το οποίο το κατασκευάζει η ίδια η Apple και υποστηρίζει υψηλότερο bandwidth, αλλά κυρίως νέο οδηγό για χαμηλές συχνότητες με δικό του ενισχυτή.

Υποστηρίζει spatial ήχο, που μπορεί να εξατομικευθεί και η ενεργή ακύρωση θορύβου είναι έως και δύο φορές πιο αποτελεσματική χάρη στη βελτιωμένη θέση των ηχείων και των μικροφώνων.

Το Transparency mode είναι μπορεί να ρυθμιστεί πλέον από τον χρήστη για την πληροφορία που θα μεταδίδει στον χρήστη, ενώ διατίθενται και νέα touch controls.

Η αυτονομία έχει βελτιωθεί κατά 33% σε σχέση με τα AirPods Pro και φτάνει τις 6 ώρες σε χρόνο ακρόασης, ενώ μαζί με την θήκη φόρτισης φτάνει πλέον τις 30 ώρες, δηλαδή 6 ώρες επιπλέον σε σχέση με το προηγούμενο μοντέλο.

Παράλληλα, έχει προστεθεί λειτουργία για ακριβή εντοπισμό της θήκης, με ένα επιπρόσθετο ηχείο στο κάτω μέρος της, ενώ αντίστοιχα έχει βελτιωθεί και το λογισμικό για αυτό. Το νέο ηχείο της θήκης πλέον ενημερώνει και για το επίπεδο της μπαταρίας ή το status της φόρτισης.

Μπορεί να φορτίσει πλέον και μέσω του φορτιστή των Apple Watch, αλλά και μέσω του MagSafe.

Τα AirPods Pro 2 κυκλοφορούν στην Αμερική από τις 23 Σεπτεμβρίου προς 249 δολάρια.

iPhone: Χαμός με τα iPhone στην Ελλάδα

Παρά την οικονομική αβεβαιότητα που εκτείνεται διεθνώς οδηγώντας τις παγκόσμιες αποστολές τηλεφώνων σε πτώση κατά 9%, στο δεύτερο τρίμηνο του 2022, ισχυρή παραμένει η ζήτηση για το iPhone της Apple, σύμφωνα με στοιχεία της ερευνητικής εταιρείας Canalys.

Η Apple κατάφερε να αυξήσει το μερίδιό της στις παγκόσμιες αποστολές τηλεφώνων το δεύτερο τρίμηνο, και από 14% το προηγούμενο τρίμηνο, να φτάσει στο 17%, σύμφωνα με τα στοιχεία της Canalys.

Η Samsung έχει το μεγαλύτερο μερίδιο με 21% της αγοράς, αλλά αυτό οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στα τηλέφωνα της σειράς Α χαμηλού επιπέδου που κοστίζουν λιγότερο από το iPhone 13.

Η Apple πρόκειται να παρουσιάσει τα οικονομικά της αποτελέσματα στις 28 Ιουλίου.

Ο οικονομικός διευθυντής της εταιρείας Λούκα Μαέστρι προειδοποίησε τον Απρίλιο για τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει η εταιρεία αυτό το τρίμηνο, και ειδικά αυτά που προκύπτουν από τις ελλείψεις και τις καθυστερήσεις στις εφοδιαστικές αλυσίδες.

Όλα αυτά τα προβλήματα εκτιμάται ότι θα μπορούσαν να επηρεάσουν τις συνολικές πωλήσεις έως και κατά 8 δισ. δολάρια.

Ωστόσο η σταθερή ζήτηση για το iPhone 13 της Apple υποδηλώνει ότι τα έσοδα από τηλέφωνα της Apple μπορεί να είναι ισχυρά, παρά την προειδοποίηση του Μαέστρι.

Ο αναλυτής της Canalys, Τόμπι Ζου, σημείωσε ότι οι τηλεφωνικές παρουσιάσεις και οι ειδικές προσφορές μπορούν να συμβάλουν στην άμβλυνση της πίεσης όσον αφορά στην προσφορά, αλλά προειδοποίησε ότι οι καταναλωτές έχουν επηρεαστεί από τον πληθωρισμό και δεν έχουν διαθέσιμο εισόδημα για να αγοράσουν νέα τηλέφωνα όπως την περσινή χρονιά και δεδομένων των προβλημάτων στην εφοδιαστική αλυσίδα.