Το μεγαλύτερο «πάρτι» γίνεται στο νεροχύτη. Είναι πιο μεγάλο και από αυτό που κάνουν τα μικρόβια στη λεκάνη της τουαλέτας, αφότου χρησιμοποιήσουμε το καζανάκι. Όλες οι λεπτομέρειες στο xristika.gr.
Θα αρχίσω από τα βασικά: τo δωμάτιο του σπιτιού που έχει τα περισσότερα μικρόβια δεν είναι η τουαλέτα. Είναι η κουζίνα. Χαρακτηριστικά, το ξύλο κοπής έχει μεγαλύτερη συγκέντρωση «εχθρών» από το κάθισμα της τουαλέτας.
Το μεγαλύτερο «πάρτι» γίνεται στο νεροχύτη. Είναι πιο μεγάλο και από αυτό που κάνουν τα μικρόβια στη λεκάνη της τουαλέτας, αφότου χρησιμοποιήσουμε το καζανάκι.
Στο νεροχύτη ξεπλένουμε τα κρέατα με νερό, αποψύχουμε τρόφιμα και εναποθέτουμε ό,τι έχουμε χρησιμοποιήσει -και δεν έχουμε γυαλίσει. Άρα, είναι χρήσιμο να μην πλησιάζουν σε αυτήν την περιοχή τα λαχανικά ή η σαλάτα. Συστήνεται η χρήση προϊόντος που σκοτώνει τα μικρόβια μια φορά το μήνα.
Προτείνεται επίσης, να αφήνουμε το σφουγγαράκι για τα πιάτα (άλλο “club” στο οποίο «παρτάρουν» τα μικρόβια) να στεγνώνει πλήρως. Ομοίως και το πανάκι για τα νερά και το καθάρισμα του πάγκου. Όταν είναι μόνιμα μούσκεμα, ευνοούμε τον πολλαπλασιασμό των μικροβίων. Αυτοί που έχουν κάνει τις σχετικές έρευνες λένε πως πρέπει να προχωράμε σε αντικατάσταση, μια φορά την εβδομάδα.
Υποθέτω πως ξέρεις ότι οι καφετιέρες και οι βραστήρες είναι χρήσιμο να καθαρίζονται μια φορά το μήνα με νερό και λευκό ξύδι (με αναλογία 50-50). Ίσως να μην ξέρεις πως η κανάτα όπου πέφτει ο γαλλικός καφές διακρίνεται για την υψηλή της μόλυνση από μαγιά και μούχλα. Είναι τόσο «δυνατή» που έχει μπει σε λίστα με τα πέντε πιο βλαβερά σημεία που έχουμε στο σπίτι μας.
Κάτι άλλο που βάζω στοίχημα πως δεν έχεις σκεφτεί πως πρέπει να καθαρίζεις τακτικά, αφού το λατρεύουν τα μικρόβια, είναι το πορτοφόλι σου. Σκέψου λίγο τι άλλο βάζεις στην τσάντα σου και θα καταλάβεις πώς μεταφέρονται στο πορτοφόλι τα μικρόβια και από εκεί όπου το ακουμπάς (για παράδειγμα, στο τραπέζι της κουζίνας -μην τα ξαναλέω, όχι εγώ μια φίλη). Πολύ κοντά στο πορτοφόλι είναι σε ανυποψίαστη μόλυνση τα κλειδιά μας -που έχουν ό,τι έχουμε στα χέρια μας και όπου ακουμπούν.
Πώς θα τα καθαρίσεις; Στα κλειδιά, χρησιμοποιείς απολυμαντικό καθαριστικό αφού το μέταλλο θα το αντέξει. Όχι όμως, το μπρελόκ, οπότε πρόσεχε.
Εναλλακτικά, μπορείς να βάλεις σε ένα μπολ ζεστό νερό και λίγο σαπούνι για τα πιάτα, να βυθίσεις τα κλειδιά, να τα κάνεις 2-3 γύρες και μετά να πάρεις μια παλιά οδοντόβουρτσα και να τρίψεις. Ξεπλένεις, σκουπίζεις καλά και τελείωσες.
Βουτάς ένα πανί στο μείγμα και καθαρίζεις τα κλειδιά -όχι το button για την γκαραζόπορτα ή το μπρελόκ. Αυτά τα καθαρίζουμε με ό,τι καθαρίζεις τα λούτρινα.
Ή βάζεις μαγειρική σόδα, την αφήνεις να κάνει δουλειά και αφαιρεί.
Ή αν το αντέχει, το βάζεις στο πλυντήριο και απλώνεις για να στεγνώσει καλά. Σε ό,τι αφορά το πορτοφόλι, ακόμα και αν είναι από δέρμα, μπορείς να βάλεις οινόπνευμα (με 70% αλκοόλ) σε ένα μαλακό πανί και να κάνεις ένα πέρασμα.
Πηγή: oneman.gr
Ο Παναθηναϊκός νίκησε 68-61 τον Ολυμπιακό και έκανε το 14/14 στη Stoiximan.gr Basket League. Τρία…
aade.gr - λοταρία αποδείξεων - TAXISnet: Πραγματοποιήθηκε η νέα λοταρία αποδείξεων από την ΑΑΔΕ (Ανεξάρτητη Αρχή…
"Πρέπει να το δούμε ως την κατάλληλη στιγμή, το συζητάμε 25 χρόνια, όλοι ξέρουν ποια…
Θέση κατά της συμμετοχής της εκκλησίας στα συλλαλητήρια για το Σκοπιανό παίρνει ο μητροπολίτης Μεσσηνίας,…
Νεκρός βρέθηκε ο επιβάτης (περίπου 60 ετών) του Blue Star Naxos που πήδηξε στη θάλασσα…
Τις 600.000 πλησιάζουν τα ανασφάλιστα οχήματα που κυκλοφορούν στους ελληνικούς δρόμους, με ό,τι μπορεί να…