PLUS

Δολοφονία Τοπαλούδη: Ομόφωνα ένοχοι οι 2 κατηγορούμενοι – Πόσο θα κάτσουν στη φυλακή

Δολοφονία Τοπαλούδη: Ο εισαγγελέας είχει προτείνει ισόβια συν 15 χρόνια κάθειρξη για τον Ροδίτη κατηγορούμενο και τον Αλβανό. Ποια είναι η οριστική απόφαση στο Εφετείο και πόσο θα κάτσουν στη φυλακή. Όλες οι εξελίξεις στο xristika.gr.

Την ενοχή των δυο κατηγορουμένων για τον βιασμό και τη δολοφονία της Ελένης Τοπαλούδη αποφάσισε το Μικτό Ορκωτό Εφετείο της Αθήνας

Η ανακοίνωση της απόφασης έφερε δάκρυα στα μάτια του πατέρα της φοιτήτριας, Γιάννη Τοπαλούδη, ενώ η μητέρα της Κούλα Αρμουτίδου δεν βρέθηκε εντός της δικαστικής αίθουσας για να ακούσει την ετυμηγορία των δικαστών. Παρούσα στο δικαστήριο για να συμπαρασταθεί στην οικογένεια ήταν η Μάγδα Φύσσα, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Νικος Βούτσης και ο βουλευτής του ΜεΡΑ25, Κρίτων Αρσένης.

Δολοφονία Τοπαλούδη: Στο Εφετείο οι δύο δολοφόνοι

Το δικαστήριο απέρριψε τους αυτοτελείς ισχυρισμούς των κατηγορούμενων, ενώ η υπεράσπιση αυτή την ώρα ζητά την αναγνώριση των ελαφρυντικών.

Υπενθυμίζεται, ότι σε προηγούμενη συνεδρίαση η εισαγγελέας της έδρας ήταν «καταπέλτης» για τους δυο κατηγορούμενους, των οποίων ζήτησε την ενοχή όπως και στον πρώτο βαθμό.

«Πήγαν στο δώμα και έπιναν ποτό. Στη 01.07 λεπτά η Ελενη στέλνει μήνυμα στη φίλη της «πάρε με σε μια ώρα τηλέφωνο».

Το μήνυμα αυτό σημαίνει για μένα ότι «δεν περνάω καλά, κάτι συμβαίνει». Είχε ένστικτο. Παρά την αντίθετη βούληση της και με την άσκηση σωματικής βίας προχώρησαν μαζί της διαδοχικά σε συνουσία.

Η άσκηση βίας αποδεικνύεται από τις αμυχές στο κορμί της, τις κακώσεις, τα σημάδια από τα μαχαίρια.

Οι κακώσεις έγιναν εν ζωή. Η μη ύπαρξη κακώσεων στα γεννητικά όργανα δεν προβληματίζει αφού έμεινε για αρκετή ώρα στο νερό. Το κορίτσι προσπάθησε να αντισταθεί και προειδοποίησε ότι θα τους καταγγείλει» σημείωσε.

Οπως εξήγησε η εισαγγελέας, οι δυο δράστες «σκεπτόμενοι τις συνέπειες αυτού της κατάφεραν πλήγματα στο κεφάλι με σίδερο προκαλώντας της αιμορραγία και οίδημα.

Οι κατηγορούμενοι αντιλαμβανόμενοι την κατάσταση τη μετέφεραν στο μπάνιο κι εκείνη αιμορραγούσε ακατάσχετα. Όταν είδαν την κρισιμότητα της κατάστασης την μετέφεραν στο αυτοκίνητο».

Σύμφωνα με την ίδια, «για τη μεταφορά είναι βέβαιο ότι απαιτούνταν δυο άτομα αφού το κορίτσι δεν θα μπορούσε να σταθεί στα πόδια του. Αντί την ύστατη στιγμή να τη βοηθήσουν, την οδήγησαν σε ερημική παραλία.

Σταμάτησαν σε ένα πλάτωμα. Έριξαν την Ελενη ζωντανή στη θάλασσα για να μην εντοπιστεί ποτέ και να πεθάνει εκεί.

Και οι δυο σήκωσαν το σώμα, παρά τους αντίθετους ισχυρισμούς τους. Προκύπτει από την κατάθεση του ιατροδικαστή ότι ενόψει ότι η Ελενη ήταν ψηλή κοπέλα και βρισκόταν σε κωματώδη κατάσταση και δεν ήταν δυνατόν να την σηκώσει κάποιος μόνος.

Ούτε υπάρχουν σημάδια από σύρσιμο επάνω της. Τεκμαίρεται ότι συνεργάστηκαν και οι δυο για να πετάξουν την Ελενη στη θάλασσα».

«Ο θάνατος θα ερχόταν έτσι κι αλλιώς, απλώς διάλεξαν να την πετάξουν στη θάλασσα» ξεκαθάρισε η εισαγγελική λειτουργός και συμπλήρωσε ότι η Ελένη Τοπαλουδη, παρά τους ισχυρισμούς των κατηγορουμένων «ήξερε ότι απλώς πηγαίνει για σουβλάκια, ήταν απλά ντυμένη και αν ήθελε να κάνει τρίο θα το έκανε στο σπίτι της, δεν ήταν ανάγκη να πάει σε άλλο σπίτι».

Δολοφονία Τοπαλούδη: Ποια ήταν η Ελένη

Η Ελένη Τοπαλούδη (Σέρρες, 15 Ιανουαρίου 1997 – Ρόδος, 28 Νοεμβρίου 2018) ήταν Ελληνίδα τεταρτοετής φοιτήτρια Μεσογειακών Σπουδών στη Ρόδο με καταγωγή από το Διδυμότειχο ‘Εβρου. Στις 28 Νοεμβρίου 2018 βιάστηκε ομαδικώς και δολοφονήθηκε από δύο άντρες στο νησί της Ρόδου

Ύστερα από πολύμηνη δίκη, οι δολοφόνοι Μανώλης Κούκουρας και Αλέξανδρος Λούτσαϊ καταδικάστηκαν σε ισόβια κάθειρξη και 15 χρόνια έκαστος για ομαδικό βιασμό και ανθρωποκτονία από πρόθεση χωρίς ελαφρυντικά.

Δολοφονία Τοπαλούδη: Το χρονικό του εγκλήματος

Το άψυχο σώμα της Ελένης Τοπαλούδη βρέθηκε στις 28 Νοεμβρίου 2018, από κλιμάκιο του Λιμενικού στη Λίνδο, στην περιοχή «Φώκια» στους Πεύκους.

Το προηγούμενο βράδυ οι Μανώλης Κούκουρας και Αλέξανδρος Λούτσαϊ ζήτησαν από την φοιτήτρια να συνευρεθούν ερωτικά στο σπίτι του ενός εκ των δύο.

Η ίδια ακολούθησε τους δύο άντρες, αλλά αρνήθηκε οποιαδήποτε σεξουαλική επαφή, κάτι που οδήγησε σε βίαιη αντίδραση των δραστών.

Σύμφωνα με την ιατροδικαστική μελέτη, η Ελένη Τοπαλούδη βιάστηκε ομαδικώς.

Εν συνεχεία δέχθηκε επίθεση με σιδερένιο αντικείμενο και έχασε τις αισθήσεις της, κάτι που οδήγησε τους δύο άντρες να μεταφέρουν το σώμα της στη παραλία σε κοντινή περιοχή και να την πετάξουν στη θάλασσα.

Με στοιχεία που παρουσιάστηκαν από τον ιατροδικαστή έγινε γνωστό ότι η Ελένη Τοπαλούδη ήταν ακόμα ζωντανή.

Το θύμα δέχθηκε χτύπημα στο κεφάλι που «ήταν πολύ βαρύ και προκάλεσε κάταγμα στο κρανίο και εγκεφαλική αιμορραγία».

Ύστερα από πτώση σε βράχια, που προκάλεσαν οι δύο άντρες, έχασε εντελώς τις αισθήσεις της λόγω σοβαρού τραύματος και πνίγηκε στη θάλασσα. Στο αυτοκίνητο του 21χρονου βρέθηκε DNA υλικό της φοιτήτριας.

Οι δράστες συνελήφθησαν από τις αρχές ύστερα από εξέταση οπτικοακουστικού υλικού και DNA, που οδήγησε στον εντοπισμό τους στις 5 Δεκεμβρίου 2018.

Αρχικά, και οι δύο νεαροί ομολόγησαν τις πράξεις τους. Σύμφωνα με ενημέρωση των αρχών τον ίδιο μήνα, ένας εκ των δραστών είχε βίαιο παρελθόν με πολλαπλές καταγγελίες στις αρχές.

Ο Αλέξανδρος Λούτσαϊ στη κατάθεση του στις 5 Δεκεμβρίου 2018 ανέφερε ότι η Ελένη Τοπαλούδη βασανίστηκε στο σπίτι και παρακάλεσε τους δύο δράστες να την μεταφέρουν στο νοσοκομείο, λίγο πριν τον θάνατο της.

Δολοφονία Τοπαλούδη: Οι ανακρίσεις

Η ανακριτική διαδικασία διήρκησε συνολικά 10 μήνες, ενώ η δίκη των δύο κατηγορουμένων ξεκίνησε στις 13 Ιανουαρίου 2020.

Κατά τη διάρκεια της ανακριτικής διαδικασίας οι δύο δράστες υπέπεσαν σε αντιφατικές καταθέσεις, ενώ επιχείρησαν να επιρρίψουν ευθύνες ο ένας στον άλλο.

Λόγω της σοβαρότητας του εγκλήματος και με δικαστική απόφαση αμφότεροι παρέμειναν σε κράτηση μέχρι την έναρξη της δίκης.

Η συλλογή στοιχείων και ο φάκελος της υπόθεσης έκλεισαν οριστικά στις 15 Ιουνίου 2019, με τους ανακριτές να έχουν συλλέξει απαραίτητο υλικό και στοιχεία εν όψει της δίκης.

Δολοφονία Τοπαλούδη: Η δίκη

Η εκδίκαση της υπόθεσης διήρκησε σχεδόν 5 μήνες στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Αθηνών και με την ολοκλήρωση της υπόθεσης στις 15 Μαίου 2020, ανακοινώθηκαν οι ποινές της ισόβιας κάθειρξης και 15 ετών στους δύο δράστες.

Κρίθηκαν ομόφωνα ένοχοι για ομαδικό βιασμό και ανθρωποκτονία από πρόθεση από κοινού.

Στην αγόρευση της η εισαγγελέας δήλωσε:

«Είπα στον πατέρα της Ελένης Τοπαλούδη, μην ανησυχείτε. Εγώ ζω με αυτήν την κοπέλα. Εγώ παιδιά δεν έχω. Έχω όμως δικογραφίες με παιδιά. Θέλω και εγώ να βγει η αλήθεια. Αυτό που απηχεί καλύτερα την αλήθεια που θέλετε να ακούσετε είναι ότι το παιδί σας ήχθη ως πρόβατο επί σφαγή και ως αμνός άμωμος. Ας επικρατήσει Δικαιοσύνη και ας χαθεί ο κόσμος όλος. Αυτό εκφράζει την Εισαγγελέα της έδρας».

Τον Ιούνιο του 2020 ξεκίνησε νέα δίκη του Αλέξανδρου Λούτσαϊ για βιασμό 19χρονης ΑΜΕΑ με ποσοστό αναπηρίας άνω του 67%.

Η συγκεκριμένη πράξη έλαβε χώρα 4 ημέρες μετά τη δολοφονία της Ελένης Τοπαλούδη. Η δίκη ολοκληρώθηκε στις 12 Ιουνίου όταν το δικαστήριο ανακοίνωσε τη καταδίκη του Αλέξανδρου Λούτσαϊ και ποινή κάθειρξης 15 ετών.

Την Παρασκευή, 20 Μαΐου 2022, οι δύο κατηγορούμενοι για τη δολοφονία της Ελένης Τοπαλούδη κρίθηκαν ένοχοι και στο Εφετείο, με την ποινή των ισοβίνω να μην σπάει για κανέναν από τους δύο κατηγορούμενους. Η συνολική κάθειρξη εκτιμάται ότι θα είναι πάνω από 30 χρόνια.

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΕΛΕΝΟΠΟΥΛΟΣ

Recent Posts

Συνεχίζει αήττητος ο Παναθηναϊκός: 68-61 τον Ολυμπιακό

Ο Παναθηναϊκός νίκησε 68-61 τον Ολυμπιακό και έκανε το 14/14 στη Stoiximan.gr Basket League. Τρία…

6 έτη ago

Λοταρία αποδείξεων: Δείτε ΕΔΩ αν κερδίσατε τα 1.000 ευρώ (TAXISnet και www.aade.gr)

aade.gr - λοταρία αποδείξεων - TAXISnet: Πραγματοποιήθηκε η νέα λοταρία αποδείξεων από την ΑΑΔΕ (Ανεξάρτητη Αρχή…

6 έτη ago

Νίμιτς: Κατάλληλη στιγμή για λύση στο Σκοπιανό

"Πρέπει να το δούμε ως την κατάλληλη στιγμή, το συζητάμε 25 χρόνια, όλοι ξέρουν ποια…

6 έτη ago

Μητροπολίτης Μεσσηνίας κατά Ιερώνυμου: Όχι στα συλλαλητήρια

Θέση κατά της συμμετοχής της εκκλησίας στα συλλαλητήρια για το Σκοπιανό παίρνει ο μητροπολίτης Μεσσηνίας,…

6 έτη ago

Νεκρός ο επιβάτης που έπεσε από το Blue Star Naxos

Νεκρός βρέθηκε ο επιβάτης (περίπου 60 ετών) του Blue Star Naxos που πήδηξε στη θάλασσα…

6 έτη ago

Ανασφάλιστα οχήματα: Έρχονται πρόστιμα έως 250 ευρώ

Τις 600.000 πλησιάζουν τα ανασφάλιστα οχήματα που κυκλοφορούν στους ελληνικούς δρόμους, με ό,τι μπορεί να…

6 έτη ago