Διάγγελμα Τσίπρα LIVE από την Ιθάκη για την έξοδο από τα Μνημόνια

Διάγγελμα Τσίπρα LIVE: Η Ιθάκη φαίνεται να είναι κατά πάσα πιθανότητα ο τόπος από τον οποίο ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας θα κάνει το διάγγελμά του για την έξοδο της χώρας από τα Μνημόνια μετά από οκτώ χρόνια.

Αρχικά, και πριν από την πολύνεκρη τραγωδία στο Μάτι, η κυβέρνηση σκεφτόταν το διάγγελμα να γίνει από το Καστελλόριζο, το νησί από όπου ανακοινώθηκε η είσοδος της χώρας στο πρώτο Μνημόνιο.

Τελικά, φαίνεται ότι «κλείδωσε» το νησί της Ιθάκης, λόγω του συμβολισμού με την Οδύσσεια.

Το Μαξίμου συνδέει την Ιθάκη με το τέλος της Οδύσσειας του ελληνικού λαού έπειτα από 8 χρόνια σκληρών μνημονιακών πολιτικών.

Στο μεταξύ, η αξιωματική αντιπολίτευση αφιέρωσε στον πρωθυπουργό στίχους του Καβάφη.

Διάγγελμα Τσίπρα LIVE: Τι θα πει

Κυβερνητικές πηγές επισημαίνουν ότι το μήνυμα του κ. Τσίπρα θα αποτελεί ένα πολιτικό μανιφέστο για την περίοδο που ξεκινά, με έμφαση στο γεγονός ότι η Ελλάδα παίρνει την τύχη στα χέρια της.

Ο πρωθυπουργός αναμένεται να τονίσει ότι η χώρα πλέον αναλαμβάνει την άσκηση την οικονομικής πολιτικής, ατενίζει με αισιοδοξία το μέλλον και οι μέρες που έρχονται για τον ελληνικό λαό θα είναι καλύτερες.

Ωστόσο, οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι οι διατυπώσεις θα είναι προσεχτικές καθώς οι μεταρρυθμίσεις πρέπει να συνεχιστούν και η επιτήρηση της ελληνικής οικονομίας θα είναι αυστηρή.

Μετά το διάγγελμα αναμένεται η ανακοίνωση ενός ανασχηματισμού πριν από την άνοδο του πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη για τη Διεθνή Έκθεση.

Αυτοί που δεν φαίνονται να μετακινούνται από τα υπουργεία του είναι οι Τσακαλώτος, Κοτζιάς, Καμμένος και Φλαμπουράρης, ενώ ο υπουργός Εσωτερικών, Πάνος Σκουρλέτης μάλλον θα κληθεί να αναλάβει άλλο ρόλο, πιο κομματικό.

Στην ομιλία της 8ης Σεπτεμβρίου από το βήμα της ΔΕΘ, ο πρωθυπουργός θα προχωρήσει σε ανακοινώσεις που θα αφορούν στην κοινωνία και κυρίως το πορτοφόλι των πολιτών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, αυτές θα αφορούν φοροελαφρύνσεις (μειώσεις ως 30% στον ΕΝΦΙΑ, μειώσεις ασφαλιστικών εισφορών κ.α.) και θετικά μέτρα στον τομέα της εργασίας (π.χ. σταδιακή αύξηση του κατώτατου μισθού, επαναφορά των συλλογικών συμβάσεων εργασίας).

Δείτε LIVE το διάγγελμα Τσίπρα:

Διαβάστε επίσης:

Διάτρηση στομάχου: Τα αθώα συμπτώματα που οδηγούν στο θάνατο