Διακοπή ρεύματος σήμερα Κυριακή (31/07/2022): Δείτε τις περιοχές και τις ώρες

Διακοπή ρεύματος: Σε διακοπές ρεύματος αναμένεται να προχωρήσει την Κυριακή 31 Ιουλίου ο ΔΕΔΔΗΕ, όπως ανακοίνωσε και επίσημα ο φορέας. Τι πρέπει να προσέξετε κατά τη διακοπή ρεύματος και ποια μέτρα πρέπει να λάβετε. Όλες οι λεπτομέρειες στο xristika.gr.

H ΔΕΔΔΗΕ Α.Ε. καταβάλλει διαρκείς προσπάθειες για τη μεγαλύτερη δυνατή αξιοπιστία των δικτύων και εγκαταστάσεων διανομής ηλεκτρικής ενέργειας, καθώς και για τη βελτίωση της ποιότητας της παρεχόμενης ενέργειας.

Για το λόγο αυτό προγραμματίζει και υλοποιεί καθημερινά έργα συντήρησης, ενίσχυσης ή αναβάθμισης δικτύων, τα οποία απαιτούν προσωρινές διακοπές της ηλεκτροδότησης. Η διακοπή ρεύματος γίνεται συγκεκριμένες ώρες και μέρες εντός της εβδομάδας.

Προκειμένου να προγραμματίσετε τις εργασίες σας και να ελαχιστοποιηθεί η όχλησή σας, στον ακόλουθο πίνακα, μπορείτε να ενημερωθείτε για τις περιοχές και τις ώρες προγραμματισμένων διακοπών ηλεκτροδότησης.

31/7/2022 8:00:00 πμ 31/7/2022 10:00:00 πμ ΑΘΗΝΑΙΩΝ Μονά οδός:ΠΛΑΤΕΙΑ.ΑΓ.ΘΕΟΔΩΡΩΝ Νο3 & ΠΕΡΙΠΤΕΡΟ από: 08:00 πμ έως: 10:00 πμ Ζυγά οδός:ΣΚΟΥΛΕΝΙΟΥ Νο2 από: 08:00 πμ έως: 10:00 πμ Μονά οδός:ΕΥΡΙΠΙΔΟΥ Νο 9 ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ από: 08:00 πμ έως: 10:00 πμ 648 Κατασκευές
31/7/2022 8:00:00 πμ 31/7/2022 12:00:00 μμ ΠΑΛΛΗΝΗΣ (ΓΛΥΚΑ ΝΕΡΑ) ΛΑΥΡΙΟΥ ΗΦΑΙΣΤΟΥ ΕΣΠΕΡΙΔΩΝ ΒΑΣ. ΟΘΩΝΟΣ ΜΠΟΥΜΠΟΥΛΙΝΑΣ Κ.ΚΑΝΑΡΗ ΥΔΡΑΣ ΣΜΥΡΝΗΣ 4012 Συντήρηση
31/7/2022 8:00:00 πμ 31/7/2022 4:00:00 μμ Ν.ΕΡΥΘΡΑΙΑΣ ΠΕΛΑΤΕΣ ΣΤΙΣ ΟΔΟΥΣ ΠΑΛΑΙΑ ΤΑΤΟΪΟΥ, ΤΑΤΟΪΟΥ, ΠΑΡ Ε.Ο ΚΑΙ ΣΤΑ ΔΎΟ ΡΕΎΜΑΤΑ ΣΤΗ ΓΈΦΥΡΑ ΒΑΡΥΜΠΟΠΗΣ, ΕΡΥΘΡΑΊΑΣ, ΑΡΓΟΝΑΥΤΩΝ, ΛΑΜΠΡΑΚΗ, ΣΑΡΑΦΗ, ΜΗΛΟΥ, ΘΑΣΟΥ, ΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑΣ, ΣΕΦΕΡΗ, ΕΘΝ.ΜΑΚΑΡΙΟΥ, ΑΓ.ΣΑΡΑΝΤΑ, ΧΕΙΜΑΡΑΣ, ΕΘΝ.ΑΝΤΙΣΤΑΣΕΩΣ, ΚΕΡΚΥΡΑΣ, ΑΙΓΑΙΟΥ, ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑΣ, ΛΥΘΡΙ, ΒΟΣΠΟΡΟΥ, ΜΑΝΔΗΛΑΡΑ, ΜΟΥΔΑΝΙΩΝ, ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ, ΦΙΛ.ΕΤΑΙΡΙΑΣ, ΚΑΡΑΟΛΗ, ΑΘΗΝΑΪΔΟΣ,ΒΕΝΕΖΗ, ΛΟΥΝΤΕΜΗ, ΔΕΡΜΕΤΖΙΛΗ,ΙΘΑΚΗΣ, ΚΟΡΥΤΣΑΣ, ΡΟΔΟΥ, ΚΡΗΤΗΣ, ΔΕΛΒΙΝΟΥ, ΑΝΔΡΟΥΤΣΟΥ, ΑΙΣΧΥΛΟΥ, ΠΡΙΗΝΗΣ, ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ, ΑΜΟΡΓΟΥ, ΙΚΑΡΙΑΣ, ΣΑΜΟΘΡΑΚΗΣ. 533 Κατασκευές

 

Διακοπή ρεύματος: Δείτε τι θα μας συμβεί το χειμώνα

Ο φετινός χειμώνας αναμένεται να είναι πολύ δύσκολος και να θυμίζει άλλες εποχές καθώς η ενεργειακή κρίση θα μας γυρίσει στον Μεσαίωνα!

Τις παρεμβάσεις για την αντιμετώπιση του ενδεχομένου ανεπάρκειας ορυκτών καυσίμων (είναι η περίπτωση που θα προκύψει σε περίπτωση μείωση ή διακοπής του εφοδιασμού με κωδικό φυσικό αέριο) προδιαγράφει το “σχέδιο αντιμετώπισης κινδύνων στον τομέα της ηλεκτρικής ενέργειας” που κατήρτισε η ΡΑΕ και απέστειλε για διαβούλευση στην Κομισιόν και τις γειτονικές χώρες – μέλη.

Μεταξύ άλλων, ως “τελευταίο” από τα μέτρα που προτείνονται (στο δύσκολο σενάριο) είναι οι προγραμματισμένες, κυλιόμενες διακοπές στην ηλεκτροδότηση.

Ειδικότερα, όπως αναφέρεται, σε μια τέτοια περίπτωση, ο ΑΔΜΗΕ και ο ΔΕΔΔΗΕ θα πρέπει να προχωρήσουν σε περικοπές σε επιχειρήσεις και οικιακούς καταναλωτές και σε “ομαδοποιημένα φορτία” ειδικά στην Αττική.

Σε μια τέτοια περίπτωση, θα εξαιρεθούν οι ΟΤΑ, νοσοκομεία, σώματα ασφαλείας, ένοπλες δυνάμεις, υποδομες τηλεπικοινωνιών και μεταφορών.

Σύμφωνα με το σχέδιο της ΡΑΕ, τα μέτρα που θα εφαρμοστούν αν η παραγωγή και οι εισαγωγές δεν επαρκούν για την κάλυψη της ζήτησης είναι:

*Παύση λειτουργίας υδροαντλητικών μονάδων σε λειτουργία άντλησης.

*Διασφάλιση ετοιμότητας όλων των διαθέσιμων ηλεκτροπαραγωγικών μονάδων και ανάλογα με τα διαθέσιμα αποθέματα (λιγνίτης, φυσικό αέριο, υδάτινα αποθέματα) κάθε ημέρας, διαχείριση της λειτουργίας τους με βέλτιστο τρόπο για την ασφάλεια του Συστήματος.

*Αύξηση των αποθεμάτων λιγνίτη

*Ενεργοποίηση μηχανισμού μείωσης κατανάλωσης κυρίως στις ώρες αιχμής.

*Μηδενισμός εξαγωγών και έκτακτες εισαγωγές ενέργειας από όμορους Διαχειριστές που δεν αντιμετωπίζουν προβλήματα επάρκειας ισχύος.

*Ενεργοποίηση μονάδων έκτακτης ανάγκης που βρίσκονται σε κατάσταση ψυχρής εφεδρείας.

*Εάν τα παραπάνω μέτρα δεν επαρκούν, κυλιόμενες περικοπές φορτίου.

Στις περιπτώσεις περιορισμένων εισαγωγών φυσικού αερίου και επομένως προβλημάτων στην τροφοδοσία των ηλεκτροπαραγωγικών μονάδων με καύσιμο φυσικό αέριο, προβλέπονται επιπλέον τα παρακάτω μέτρα:

*Αναβολή προγραμματισμένων συντηρήσεων μονάδων παραγωγής.

*Αυξημένη λειτουργία λιγνιτικών μονάδων.

*Αυξημένη λειτουργία υδροηλεκτρικών μονάδων.

*Αίτηση για παροχή έκτακτης βοήθειας σε γειτονικούς Διαχειριστές που δεν αντιμετωπίζουν προβλήματα επάρκειας ισχύος.

*Ενημέρωση καταναλωτών για μειωμένη χρήση ηλεκτρικής ενέργειας κυρίως τις ώρες αιχμής (Ορθολογική διαχείριση και συντήρηση συστημάτων ψύξης – θέρμανσης, εξοικονόμηση ενέργειας στον τομέα του φωτισμού, ύδρευσης – αποχέτευσης)

*Ενεργοποίηση μονάδων με δυνατότητα εναλλαγής καυσίμου .

*Δημιουργία μηχανισμού που θα διασφαλίζει ότι οι μονάδες φυσικού αερίου θα λειτουργούν στο ελάχιστο δυνατό επίπεδο (θα εισάγονται δηλαδή τελευταίες στην αγορά).

Συνολικά το σχέδιο της ΡΑΕ περιλαμβάνει τις δράσεις για την αντιμετώπιση κρίσεων στην ηλεκτροπαραγωγή που σχετίζονται (εκτός από τη διακοπή του φυσικού αερίου) με βλάβες, φυσικούς κινδύνους, πανδημίες, κυβερνοεπιθέσεις κ.α.