Διακοπή ρεύματος Αθήνα ΤΩΡΑ: Σε πόση ώρα θα αποκατασταθεί η βλάβη

Διακοπή ρεύματος Αθήνα ΤΩΡΑ: Εκτεταμένες διακοπές ρεύματος σημειώνονται την Τετάρτη σε περιοχές της Αττικής, με αποτέλεσμα να έχουν δημιουργηθεί πολλά προβλήματα στους δρόμους, καθώς έχουν τεθεί εκτός λειτουργίας φανάρια, ενώ η Πυροσβεστική έχει δεχθεί δεκάδες κλήσεις για απεγκλωβισμό ατόμων από ασανσέρ.

Προβλήματα στην ηλεκτροδότηση καταγράφονται τόσο στο κέντρο της Αθήνας, αλλά και στα βόρεια προάστια. Παγκράτι, Καισαριανή, Δάφνη, Μελίσσια, Κηφισιά, Καλλιθέα, Αγία Παρασκευή, Ζωγράφου, Ψυχικό, Χαλάνδρι, Γλυφάδα, Παλλήνη.

Σε ανακοίνωσή του, ο ΑΔΜΗΕ σημειώνει ότι “σήμερα στις 14.12 λόγω βλάβης που από τις έως τώρα ενδείξεις έλαβε χώρα σε μετασχηματιστή του δικτύου διανομής στο Κέντρο Υπερυψηλής Τάσης Παλλήνης, υπήρξε απώλεια τροφοδότησης φορτίων που επηρέασε περιοχές της Αττικής”

«Οι ενέργειες για την αποκατάσταση ξεκίνησαν αμέσως και αναμένεται η σταδιακή τροφοδότηση των φορτίων το αμέσως επόμενο διάστημα. Ο ΑΔΜΗΕ θα ενημερώνει διαρκώς για τις εξελίξεις», σημειώνεται στην ίδια ανακοίνωση.

Σύμφωνα με όσα ανέφεραν πηγές του ΑΔΜΗΕ στο ΑΠΕ – ΜΠΕ, η ομαλή ηλεκτροδότηση στην περιοχή της Αττικής θα αποκατασταθεί εντός της επόμενης ώρας.

Εκτός λειτουργίας τέθηκε προσωρινά και η γραμμή 2 (Ανθούπουλη- Ελληνικό) του μετρό από τον σταθμό Πανεπιστήμιο έως το Ελληνικό, καθώς οι συρμοί δεν κινούνταν για αρκετή ώρα εξαιτίας προβλήματος στην ηλεκτροδότηση από τη ΔΕΗ.

Ωστόσο λίγο αργότερα η ηλεκτροδότηση στο μετρό άρχισε να αποκαθίσταται, και σταδιακά ομαλοποιούνται και τα δρομολόγια των συρμών.

Την ίδια ωρα η πυροσβεστική έχει δεχθεί δεκάδες κλήσεις για τον απεγκλωβισμό ατόμων από ασανσέρ.

Διακοπή ρεύματος Αθήνα ΤΩΡΑ: Χάος στους δρόμους, εγκλωβισμένοι σε ασανσέρ

Δεκάδες είναι τα τηλεφωνήματα που δέχεται η Πυροσβεστική, καθώς πολλοί πολίτες έχουν εγκλωβιστεί σε ασανσέρ.

Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση, η Πυροσβεστική έχει δεχθεί πάνω από 120 κλήσεις για απεγκλωβισμούς από ασανσέρ.

Λόγω του μπλακ άουτ παρουσιάστηκαν προβλήματα και στο Μετρό.

Αρχικά τέθηκε εκτός λειτουργίας η γραμμή 2 του Μετρό, ωστόσο, σταδιακά τα προβλήματα άρχισαν να αποκαθίστανται.

Σύμφωνα με την ΣΤΑΣΥ το πρόβλημα της κίνησης των συρμών περιορίζεται στο τμήμα από το σταθμό Πανεπιστήμιο έως το σταθμά Ηλιούπολης, ενώ κανονικά γίνεται η κυκλοφορία από Ανθούπολη έως Πανεπιστήμιο και από τον σταθμό Ηλιόπουλη έως Ελληνικό.

Επίσης, χάος σημειώνεται αυτή την ώρα στους δρόμους, καθώς εκτός λειτουργίας είναι και τα φανάρια.

Για το λόγο αυτό αρκετοί τροχονόμοι βρέθηκαν σε κεντρικούς δρόμους για να διευκολύνουν την κυκλοφορία.