Δεν υπάρχει: Δείτε με τι χαρτί έφυγαν οι περισσότεροι για Πάσχα 2021 στο χωριό!

Πάσχα 2021 στο χωριό: Δυστυχώς, δεν θα καταφέρουμε να κάνουμε Πάσχα στο χωριό, κάτι το οποίο ζήσαμε και το 2020, ωστόσο υπάρχει ένα… παραθυράκι που επιτρέπει τη μετακίνηση εκτός νομού!

Μετακίνηση εκτός νομού: Τη νόσο της καρδιακής ανεπάρκειας που «χτυπά» σύμφωνα με επίσημες έρευνες, έναν στους πέντε Έλληνες, επιστράτευσαν -με συμβουλή γιατρού- κάποιοι συμπολίτες μας που έχουν αποφασίσει να κάνουν Πάσχα στο χωριό πάση θυσία.

Προκειμένου να ξεπεράσουν το σκόπελο των εντατικών ελέγχων στα διόδια και σε άλλα σημεία των εθνικών οδών, ζήτησαν από γιατρούς της περιφέρειας να τους φτιάξουν την τέλεια δικαιολογία, επίσημα σε χαρτί και με σφραγίδα.

Το χαρτί αναφέρει ότι ο τάδε ασθενής που πάσχει «από καρδιακή ανεπάρκεια» χρειάζεται να μετακινηθεί, για παράδειγμα, στον Βόλο, στη Λάρισα ή στην Πάτρα, για να εξεταστεί από τον προσωπικό του γιατρό.

Το Πάσχα στο χωριό έμεινε όνειρο ανοιξιάτικης νυκτός…για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά οπότε οι Αθηναίοι δεν έχουν άλλη επιλογή από το να περιοριστούν εντός Αττικής.

Δηλαδή μπορούν να κινηθούν στις παρακάτω περιοχές με εξαίρεση τα νησιά του Νομού που είναι οι:

Kεντρικός Τομέας Αθηνών, Βόρειος Τομέα, Δυτικός Τομέα, Νότιος Τομέα, Ανατολική Αττική, Δυτική Αττική, Πειραιάς και Νησιά, που όμως δεν επιτρέπεται αν και ανήκουν στην Αττική, (Αγκίστρι, Αίγινα Κήθυρα Πόρος, Σαλαμίνα, Σπέτσες, Τροιζηνία, ‘Υδρα).

Έτσι λοιπόν μπορείτε να μετακινηθείτε στις εξής πιο «εξοχικές» περιοχές:

Μέγαρα, Μάνδρα, Ελευσίνα, Ασπρόπυργο, Ωρωπό, Μαραθώνα, Ραφήνα, Σπάτα-Αρτέμιδα, Μαρκόπουλο, Λαύριο.

Από την άλλη όμως δεν μπορεί κανεις να πάει στα νησιά παρά το γεγονός ότι ανήκουν στην περιφερειακή ενότητα Αττικής.

Έτσι το…παράδοξο είναι δεν μπορεί να πάει κάποιος στην Σαλαμίνα ή την Αίγινα και το Αγκίστρι παρά το γεγονός ότι ανήκουν διοικητικά στην Περιφέρεια Αττικής.

Επίσης οι περιοχές που περιλαμβάνουν οι ζώνες της Περιφέρειας Αττικής είναι οι εξής :

Στη ζώνη Α΄ εντάσσεται η Πόλη των Αθηνών, στη Β΄ η Βορειοανατολική Αττική, στη ζώνη Γ΄ βρίσκουμε τη Νοτιοανατολική Αττική και στη ζώνη Δ΄ τη Δυτική Αττική. Στη ζώνη Ε΄ εντοπίζεται η Πόλη του Πειραιώς και στη ΣΤ΄ οι Νήσοι του Αργοσαρωνικού. Τέλος στη ζώνη Ζ΄ εντάσσονται τα Μεσόγεια με τη Λαυρεωτική.

Αναλυτικά, η ζώνη Α΄ εντοπίζεται στο κέντρο του άστεως των Αθηνών που επεκτείνεται προς πάσα κατεύθυνση στα δυτικά, τα βορειοανατολικά και τα νοτιοανατολικά, λαμβάνοντας υπόψη τους φυσικούς περιορισμούς των βουνών που το περιβάλλουν. Η καρδιά της πόλης εντοπίζεται στη ζώνη Α΄ της Αθήνας όπου είναι εγκατεστημένος ο Δήμος Αθηναίων, τον οποίο περιβάλλουν τα βόρεια, τα νότια και τα δυτικά προάστια των Αθηνών, ήτοι δήμοι που εντάσσονταν διοικητικά στη Νομαρχία Αθηνών.

Η ζώνη Β΄ καταλαμβάνει το βορειοανατολικό κομμάτι της Αττικής, από την Αθήνα μέχρι τον ευβοϊκό κόλπο. Η ζώνη αυτή ξεκινάει από τα βόρεια προάστια των Αθηνών στη βόρεια και τη βορειοανατολική διέξοδο από το λεκανοπέδιο, συνεχίζει στα περίχωρα και φτάνει έως τις παραθαλάσσιες κωμοπόλεις και χωριά της βορειοανατολικής Αττικής.

Η ζώνη Γ΄ καταλαμβάνει το νοτιοανατολικό κομμάτι της Αττικής που κοιτάζει στο Σαρωνικό κόλπο. Ξεκινάει από τα νότια προάστια του λεκανοπεδίου και εκτείνεται νοτιοανατολικά κατά μήκος της παραλιακής γραμμής του Σαρωνικού και περιμετρικά του Υμηττού, εναρμονιζόμενη με τη ζώνη της Λαυρεωτικής, στη νοτιοανατολική διέξοδο του λεκανοπεδίου.

Η ζώνη Δ΄ εσωκλείει περιφερειακούς δήμους των Αθηνών από τα Τουρκοβούνια έως τις παρυφές του Ποικίλου Όρους στη δυτική και στη βορειοδυτική διέξοδο από το λεκανοπέδιο, μέχρι και την Κινέτα στο δυτικό άκρο της Αττικής, κατά μήκος της παραλιακής γραμμής του Θριασίου Πεδίου και των κολπίσκων της Ελευσίνας.

Στη ζώνη Ε΄ εντοπίζεται ο Δήμος του Πειραιά. Η πόλη του Πειραιά αποτελείται από το σύγχρονο Δήμο Πειραιώς.

Η ζώνη ΣΤ΄ περιλαμβάνει τις νήσους του Αργοσαρωνικού, από τη Σαλαμίνα και το λιμένα της Τροιζήνας, έως τα Κύθηρα και τα Αντικύθηρα στο νοτιοανατολικό άκρο της Πελοποννήσου.

Στη ζώνη Ζ΄ εντοπίζεται τέλος η κοιλάδα των Μεσογείων που περιβάλλεται από τα όρη του Υμηττού, της Πεντέλης, το Πάνειο και το Αιγαίο. Πέρα από το Πάνειο όρος εντοπίζεται η Λαυρεωτική, στο νοτιοανατολικό άκρο της Αττικής που συναντά τη ζώνη Γ παραλιακά έως τον Υμηττό.

Μετακίνηση εκτός νομού: Έτοιμα τα τέλη κυκλοφορίας με το μήνα

Τα τέλη κυκλοφορίας με το μήνα δίνουν «ανάσα» σε χιλιάδες οδηγούς που δεν πλήρωσαν μέχρι τέλος Φεβρουαρίου. Πώς θα πάρετε πίσω τις πινακίδες του οχήματός σας χωρίς να δεχτείτε πρόστιμο. Όλες οι λεπτομέρειες στο xristika.gr.

Τις πινακίδες κυκλοφορίας των οχημάτων τους, που έχουν καταθέσει στην εφορία, μπορούν να πάρουν πίσω οι ιδιοκτήτες τους και να πληρώσουν τέλη κυκλοφορίας με το μήνα χωρίς πέναλτι.

Αυτό προβλέπει τροπολογία που κατέθεσε το βράδυ της Παρασκευής στη Βουλή το υπουργείο Οικονομικών. Με την ίδια τροπολογία απαλλάσσονται πλήρως από την καταβολή του ενοικίου Απριλίου οι επιχειρήσεις που είναι κλειστές με κρατική εντολή.

Σύμφωνα με την τροπολογία:

1. Τέλη κυκλοφορίας με το μήνα: Προβλέπεται και για το έτος 2021 (ίσχυε ήδη για τα έτη 2018 – 2020):

– Η κατ’ εξαίρεση δυνατότητα άρσης ακινησίας οχημάτων, αυτοκινήτων και μοτοσυκλετών ιδιωτικής χρήσης, με μερική καταβολή των τελών κυκλοφορίας, κατά τα οριζόμενα ποσοστά τελών σε αναλογία με τους μήνες, για τους οποίους γίνεται η άρση ακινησίας, αντί της καταβολής του συνόλου των ετήσιων τελών κυκλοφορίας, που κατά κανόνα ισχύει. Ορίζεται ότι διάστημα μικρότερο του μηνός λογίζεται ως ολόκληρος μήνας και καταβάλλεται γι΄αυτό, ποσό ίσο με ένα δωδεκατημόριο των ετήσιων τελών κυκλοφορίας.

– Η υποχρέωση καταβολής κατ’ αναλογία των τελών κυκλοφορίας, για τους μήνες που υπολείπονται μέχρι το τέλος του έτους και όχι το σύνολο των ετήσιων τελών κυκλοφορίας, σε περίπτωση άρσης της αναγκαστικής ακινησίας οχήματος.

– Κατά τη θέση του οχήματος σε ακινησία και εφόσον έχει επέλθει μεταφορά του οχήματος σε νέο σημείο, διάφορο του αρχικά δηλωθέντος, δηλώνεται εκ νέου το σημείο ακινητοποίησης. Σε περίπτωση εκπρόθεσμης θέσης σε ακινησία ή μη θέσης σε ακινησία, επιβάλλεται αυτοτελές πρόστιμο ίσο με το διπλάσιο των ετήσιων τελών κυκλοφορίας, αφαιρουμένου του διπλάσιου ποσού των ήδη καταβληθέντων δωδεκατημορίων των ετήσιων τελών κυκλοφορίας.

Σημειώνεται ότι φέτος κατατέθηκαν ηλεκτρονικά οι πινακίδες κυκλοφορίας για πάνω από 130.000 οχήματα.

Παραδείγματα:

Με βάση τη ρύθμιση, ένας ιδιοκτήτης αυτοκινήτου 2.000 κυβικών το οποίο επιβαρύνεται κανονικά με ετήσια τέλη 690 ευρώ, που θα θελήσει να βάλει ξανά τις πινακίδες κυκλοφορίας στο αυτοκίνητό του για διάστημα δυο μηνών (Ιούλιο και Αύγουστο) θα επιβαρυνθεί με τέλη 115 ευρώ ( 2 μήνες από 57,5 ευρώ ο καθένας).

Αντίστοιχα αν ένας ιδιοκτήτης αυτοκινήτου 2.400 κυβικών με ετήσια τέλη 920 ευρώ θελήσει να «πάρει πίσω» τις πινακίδες του για το διάστημα Ιουλίου – Δεκεμβρίου θα πρέπει να καταβάλλει 459,6 ευρώ (76,6 ευρώ για έξι μήνες).

2. Μηδενικά ενοίκια Απριλίου: Απαλλάσσονται από την υποχρέωση καταβολής του συνολικού μισθώματος και για τον μήνα Απρίλιο του 2021 (ίσχυε για τους μήνες Ιανουάριο, Φεβρουάριο, Μάρτιο), οι μισθωτές επαγγελματικής μίσθωσης προς εγκατάσταση της οριζόμενης επιχείρησης, για την οποία έχουν ληφθεί ειδικά και έκτακτα μέτρα περί αναστολής ή προσωρινής απαγόρευσης λειτουργίας για προληπτικούς ή κατασταλτικούς λόγους που σχετίζονται με τον κορονοϊό ή η οποία πλήττεται οικονομικά λόγω της διάδοσής του.

Με απόφαση του υπουργού Οικονομικών, μετά από εισήγηση του Διοικητή της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ), προσδιορίζονται οι πληγείσες επιχειρήσεις του προηγούμενου εδαφίου ανά κλάδο και ανά μήνα, καθώς και κάθε άλλη αναγκαία λεπτομέρεια για την εφαρμογή του παρόντος. Η απόφαση του προηγούμενου εδαφίου αφορά σε επιχειρήσεις οι οποίες δεν εντάσσονται στις αποφάσεις που εκδίδονται κατ’ εξουσιοδότηση της παρ. 8α.

3. Πρόστιμα παραβίασης μέτρων προστασίας: Απαλλάσσονται από τα τέλη χαρτοσήμου τα επιβαλλόμενα διοικητικά πρόστιμα στους παραβάτες των κανόνων κοινωνικής αποστασιοποίησης προς αντιμετώπιση του κινδύνου διασποράς του κορωνοϊού. Ποσά τελών χαρτοσήμου πλέον της εισφοράς προς τον ΟΓΑ που έχουν καταβληθεί επιστρέφονται ως αχρεωστήτως καταβληθέντα.

Σημειώνεται ότι στα φυσικά πρόσωπα που παραβιάζουν τα μέτρα επιβάλλεται, για κάθε παράβαση, με αιτιολογημένη πράξη της αρμόδιας αρχής, διοικητικό πρόστιμο από εκατόν πενήντα (150) έως πέντε χιλιάδες (5.000) ευρώ.

Στις επιχειρήσεις που παραβιάζουν τα ανωτέρω μέτρα επιβάλλεται, για κάθε παράβαση, με αιτιολογημένη πράξη της αρμόδιας αρχής, διοικητικό πρόστιμο από χίλια (1.000) έως εκατό χιλιάδες (100.000) ευρώ και αναστολή λειτουργίας για χρονικό διάστημα από δεκαπέντε (15) έως ενενήντα (90) ημέρες.