Δεν ξανάγινε: Απίθανη προσφορά της Wind – Δείτε την ανακοίνωση

Wind: Σε μια προσφορά που αλλάζει τα δεδομένα στην κινητή τηλεφωνία προχώρησε η Wind, η οποία δίνει κυριολεκτικά τα πάντα με μόλις 22 ευρώ!

Tώρα, με κάθε επιπλέον σύνδεση στο πρόγραμμα W10GB εξασφαλίζεις τις πιο προνομιακές τιμές για σένα και τα αγαπημένα σου πρόσωπα.

Στο πακέτο περιλαμβάνεται:

10 GB Internet

Απεριόριστα λεπτά ομιλίας προς όλους

Απεριόριστα SMS προς όλους

Και όλα αυτά μόνο με 22 ευρώ, με την προσφορά να ισχύει μέχρι και τις 31 Μαρτίου!

Διευκρινίσεις

Ισχύει για νέες ενεργοποιήσεις κινητής (φορητότητα, μετατροπή καρτοκινητού σε συμβόλαιο, νέα ενεργοποίηση) με 24μηνη διάρκεια συμβολαίου και περιλαμβάνουν τέλη κινητής.

Απαραίτητη προϋπόθεση για την απόδοση της προσφοράς είναι η δημιουργία δύο νέων γραμμών κινητής στο πρόγραμμα της προσφοράς για συνδρομητές χωρίς συμβόλαιο κινητής WIND ή η προσθήκη μίας επιπρόσθετης γραμμής κινητής στο πρόγραμμα της προσφοράς για συνδρομητές με συμβόλαιο κινητής WIND για ιδιώτες

Υπάρχει δυνατότητα συνδυασμού συνολικά έως και 5 γραμμών κινητής

Σε περίπτωση εξόδου από το οικογενειακό σχήμα η τιμή της επιπρόσθετης γραμμής W10GB αναπροσαρμόζεται στα 35€​​

H ειδική οικογενειακή τιμή αποδίδεται μόνο στην επιπρόσθετη γραμμή W10GB και όχι στην πρώτη γραμμή του σχήματος.

Wind: Προσιτό 5G από τους «Big 3» των τηλεπικοινωνιών

Πιο προσιτό μοιάζει να γίνεται το 5G για τον μέσο καταναλωτή με τους Έλληνες παρόχους να εντάσσουν στις πιστοποιημένες λίστες τους περισσότερες συσκευές μέσης τιμής αλλά και τους κατασκευαστές να ετοιμάζονται να λανσάρουν μοντέλα με δυνατότητα σύνδεσης στα δίκτυα πέμπτης γενιάς ακόμα και στην χαμηλή κατηγορία τιμής.

Να υπενθυμίσουμε ότι για να απολαύσουν οι καταναλωτές τις υψηλές ταχύτητες σε download και upload που υπόσχεται το 5G θα πρέπει να βρίσκονται σε περιοχή που υπάρχει κάλυψη και να διαθέτουν πιστοποιημένο, από τον αντίστοιχο πάροχο που προσφέρει την κάλυψη, 5G smartphone. Αν ισχύουν οι δύο παραπάνω προϋποθέσεις τότε η σύνδεση ενεργοποιείται αυτόματα αφού οι κάρτες SIM που είναι συμβατές με 4G είναι και με 5G.

Παρότι κατά την ενεργοποίηση των δικτύων πέμπτης γενιάς η πλειονότητα των smartphones που έδιναν πρόσβαση σε 5G δίκτυα ανήκαν στην υψηλή κατηγορία τιμής, η λίστα των παρόχων με πιστοποιημένες συσκευές μεγαλώνει κι αναμένεται να εμπλουτιστεί περαιτέρω μέχρι τον Απρίλιο, προσφέροντας επιλογές για κάθε «πορτοφόλι».

Ήδη σήμερα βρίσκει κανείς μεταξύ των διαθέσιμων και πιστοποιημένων μοντέλων συσκευές που ξεκινούν από 279 ευρώ, το κόστος των οποίων με κάποιο πρόγραμμα συμβολαίου για παράδειγμα της Cosmote, μπορεί να πέσει έως και τα 139 ευρώ.

Σε εμπλουτισμό της λίστας έχει προχωρήσει ήδη η Cosmote, προσθέτοντας τις προηγούμενες εβδομάδες ακόμα 11 νέες συσκευές στη λίστα των πιστοποιημένων στο 5G δίκτυό της, smartphones.

Αυτές είναι τα Huawei P40 Pro, Samsung Galaxy S20 FE 5G, Samsung Galaxy A42, Samsung Galaxy Note 20 Ultra, Realme X50, Realme 7, Xiaomi Redmi Note 9T, OnePlus Nord N10, αλλά και η νέα σειρά Samsung Galaxy S21 | S21+ | S21 Ultra. Αξίζει να σημειωθεί ότι η τιμή των δύο μοντέλων της Real Me αλλά και του νέου μοντέλου της Xiaomi κυμαίνονται από 270 έως 350 ευρώ.

Μέχρι στιγμής δε η Cosmote διαθέτει την μεγαλύτερη γκάμα πιστοποιημένων 5G συσκευών, με 21 5G Smartphones να παρέχουν πλέον πρόσβαση στο COSMOTE 5G.

Οι λοιπές διαθέσιμες πιστοποιημένες συσκευές στο δίκτυο της COSMOTE είναι οι: Apple iPhone 12 mini, Apple iPhone 12, Apple iPhone 12 Pro, Apple iPhone 12, Pro Max, Samsung Galaxy S21, Samsung Galaxy S21+, Samsung Galaxy S21 Ultra, Samsung Galaxy S20 Ultra, Xiaomi Mi10T Lite, Xiaomi Mi10T Pro, Xiaomi Mi10T, Xiaomi Mi10, Xiaomi Mi10 Pro. Εξ αυτών το οικονομικότερο smartphone είναι το Xiaomi Mi 10T lite που κοστίζει 299 ευρώ.

Αντίστοιχες κινήσεις με αυτές της Cosmote ετοιμάζουν φυσικά και οι ανταγωνιστές της Vodafone και Wind.

Μέχρι σήμερα πάντως στην περίπτωση της Vodafone τα πιστοποιημένα 5G smartphones είναι 7. Συγκεκριμένα πιστοποιημένα για σύνδεση στο Vodafone 5G Giga Network είναι τα:

Huawei P40 Pro, Samsung Galaxy S20 FE 5G, Xiaomi Mi 10T lite, Xiaomi Mi 10T, Xiaomi Mi 10T Pro, Xiaomini Redmi Note 9T και Samsung Galaxy Note 20 Ultra. Ωστόσο σε διαδικασία πιστοποίησης βρίσκεται όλη η νέα σειρά των iPhone 12, αλλά και τα νέα μοντέλα της σειράς Samsung Galaxy S21, καθώς και τα Samsung Galaxy A43 5G και το αναδιπλούμενο Samsung Galaxy Z Fold 2.

Τέλος και η Wind ξεκινά με τα παρακάτω 6 μοντέλα:

Xiaomi Mi 10T, το Xiaomi Mi10T Pro, το Xiaomi Mi10T Lite, Xiaomi Redmi Note 9T, το Huawei P40 και Huawei P40 Pro, το Samsung Galaxy Note 20 Ultra και Samsung Galaxy S20 FE.

Σύντομα βέβαια αναμένεται να προστεθούν τα μοντέλα της σειράς iPhone 12 (Apple iPhone 12 mini, Apple iPhone 12, Apple iPhone 12 Pro, Apple iPhone 12 Pro Max), τα μοντέλα της σειράς της Samsung Galaxy S21 και το Samsung Galaxy A32 5G καθώς και τα 5G μοντέλα των OnePlus, TCL και Realme.

Wind: Στην πραγματική μάχη των τηλεπικοινωνιών

Οι εταιρείες ρεύματος ετοιμάζουν «εισβολή» και ο ανταγωνισμός παίρνει… φωτιά. Πώς θα απαντήσουν Cosmote, Vodafone, Wind; Όλες οι εξελίξεις και το παρασκήνιο στο xristika.gr.

Έντονη κινητικότητα παρατηρείται στον κλάδο των τηλεπικοινωνιών, καθώς με τον έναν ή με τον άλλο τρόπο ενεργειακές εταιρείες διερευνούν την πιθανότητα δραστηριοποίησής τους στον κλάδο, ενώ οι τρεις πάροχοι (ΟΤΕ, Vodafone, Wind) συνεχίζουν τις επενδύσεις για τα νέα δίκτυα 5G και οπτικών ινών.

Την περασμένη εβδομάδα η εταιρεία παροχής ηλεκτρικής ενέργειας και φυσικού αερίου, Volton, ανακοίνωσε την πρόθεσή της να δραστηριοποιηθεί στην τηλεπικοινωνιακή αγορά ως εικονικός πάροχος (Mobile Virtual Network Operator – MVNO), δηλαδή ως εταιρεία που δεν διαθέτει δικό της δίκτυο αλλά το “νοικιάζει” από τους εγκαταστημένους παρόχους.

Για τον σκοπό αυτό, έστειλε επίσημο αίτημα προς όλες τις εταιρείες κινητής τηλεφωνίας με στόχο την πρόσβαση σε ραδιοδίκτυο και τη σύναψη στρατηγικής συμφωνίας, ενώ ενημέρωσε και την Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ).

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Volton σκοπεύει να δραστηριοποιηθεί τόσο στη σταθερή όσο και στην κινητή τηλεφωνία και internet. Σημειώνεται ότι η εταιρεία, μέσω της θυγατρικής της, HRS Mobile, λειτουργεί ένα μεγάλο call center στον Πειραιά, το οποίο συνεργάζεται με τη Vodafone για την προώθηση συνδρομών αλλά και συνδυαστικών πακέτων.

Διεθνώς, την πρακτική των NVMO ακολουθούν πολλές εταιρείες που διαθέτουν ήδη μια πελατειακή βάση, την οποία μπορούν να αξιοποιήσουν προσφέροντας ειδικά προϊόντα κινητής τηλεφωνίας σε ανταγωνιστικές τιμές.

Κατά το παρελθόν πολλές ευρωπαϊκές εταιρείες, από ενεργειακές έως και αεροπορικές, έχουν δοκιμάσει αυτό το μοντέλο με διάφορα ποσοστά επιτυχίας.

Υποστηρικτής της προοπτικής των MVNO εμφανίζεται ο πρόεδρος της ΕΕΤΤ, Κωνσταντίνος Μασσέλος, ο οποίος σε ομιλία του το περασμένο φθινόπωρο είχε εκτιμήσει ότι εν όψει της έλευσης του 5G “κάθε εταιρεία με περισσότερους από 80.000 με 100.000 πελάτες στην Ελλάδα θα πρέπει να εξετάσει το ενδεχόμενο να γίνει εικονικός πάροχος”.

Πηγές της Volton αναφέρουν, πάντως, πως η είσοδος στην αγορά της τηλεφωνίας δεν γίνεται απλά με τη λογική των συνδυασμένων πωλήσεων στους περίπου 160.000 πελάτες της, αλλά ως μια επενδυτική κίνηση που έχει νόημα στην Ελλάδα, καθώς δημιουργείται χώρος για έναν νέο “παίχτη”.

Τα πάντα, βεβαίως, θα εξαρτηθούν από την ανταπόκριση που θα έχει το αίτημα της Volton από τους παρόχους κινητής. Η Forthnet βρισκόταν σε διαπραγματεύσεις για περίπου δύο χρόνια για να κλείσει συμφωνία MVNO και τελικά χρειάστηκε η παρέμβαση της ΕΕΤΤ για τους όρους και τιμές χονδρικής πρόσβασης.

Η Forthnet ξεκίνησε την πιλοτική λειτουργία της Nova Mobile το προηγούμενο καλοκαίρι και η κανονική λειτουργία αναμενόταν το φθινόπωρο του 2020.

Ωστόσο οι μετοχικές αλλαγές έφεραν καθυστερήσεις, ενώ η νέα ιδιοκτησία της εταιρείας φαίνεται να προχωρά σε νέα αναβολή της κινητής, καθώς το βάρος πέφτει στη συνδρομητική τηλεόραση και το τηλεοπτικό περιεχόμενο. Οι τελικές αποφάσεις αναμένεται να ληφθούν την άνοιξη.

Πάντως στην Ελλάδα σήμερα δεν δραστηριοποιείται κανένας εικονικός πάροχος κινητής. Η πιο πρόσφατη ήταν η Cyta Hellas που τελικά εξαγοράστηκε το 2018 από τη Vodafone, σε μια συμφωνία ύψους 118 εκατ. ευρώ.

Κατά την περίοδο της εξαγοράς η εταιρεία είχε 300.000 συνδρομητές σταθερής και internet και μόλις 40.000 πελάτες κινητής, ως εικονικός πάροχος.

Ενδιαφέρον για επενδύσεις στις τηλεπικοινωνίες και συγκεκριμένα στις οπτικές ίνες έχουν δείξει και οι διαχειριστές των δικτύων ενέργειας, τόσο ο ΑΔΜΗΕ όσο και η ΔΕΗ μέσω του ΔΕΔΔΗΕ.

O ΑΔΜΗΕ, μέσω της 100% θυγατρικής του Grid Telecom, που ιδρύθηκε τον Ιανουάριο του 2019, έχει ως στόχο να δραστηριοποιηθεί ενεργά στη χονδρεμπορική αγορά τηλεπικοινωνιών -στα πρότυπα των μεγάλων Ευρωπαίων Διαχειριστών Μεταφοράς Ενέργειας- εκμεταλλευόμενος μεταξύ άλλων και την ανάπτυξη της αγοράς μεταφοράς δεδομένων που αναμένεται στη χώρα μας με τις επενδύσεις που σχεδιάζουν εταιρείες όπως η Microsoft και η Digital Realty μέσω της Lamda Hellix.

Η Grid Telecom διαχειρίζεται ένα εκτεταμένο δίκτυο οπτικών ινών, άνω των 3.000 χιλιομέτρων, στην ηπειρωτική και νησιωτική Ελλάδα, ενώ μαζί με τη Τέρνα Ενεργειακή διεκδικεί και ένα τμήμα του mega-ΣΔΙΤ των 870 εκατ. ευρώ “Ultra Fast Broadband” για την ανάπτυξη δικτύου οπτικών ινών, ο διαγωνισμός για το οποίο βρίσκεται σε εξέλιξη.

Από την άλλη, η ΔΕΗ μέσω του δικτύου του ΔΕΔΔΗΕ μπορεί να επιτελέσει έναν διαφορετικό ρόλο. Αυτόν της διασύνδεσης των σπιτιών και των κτιρίων της χώρας με τα δίκτυα οπτικών ινών, το λεγόμενο Fiber To The Home (FTTH).

Χωρίς να μπει στο κομμάτι της λιανικής πώλησης υπηρεσιών τηλεπικοινωνιών (όπως είχε επιχειρήσει την προηγούμενη δεκαετία με την Tellas) η ΔΕΗ θα μπορεί να μισθώνει την υποδομή δικτύου.

Εκεί βέβαια θα κληθεί να αντιμετωπίσει και τον ανταγωνισμό από τους παρόχους που δημιουργούν με γρήγορες ταχύτητες τα δικά τους δίκτυα FTTH.

Το μεγαλύτερο εκ των οποίων διαθέτει ο ΟΤΕ, ο οποίος ξεπέρασε τις 300.000 συνδέσεις οπτικής ίνας μέχρι την πρίζα, ενώ έχει ως στόχο να φθάσει τις 500.000 συνδέσεις μέχρι το τέλος του 2021. Τα δίκτυα οπτικών ινών, είτε μέχρι το σπίτι είτε μέχρι την καμπίνα (FTTC), επεκτείνουν συνεχώς και οι Vodafone – Wind.