Cosmote, Vodafone, Wind: Ποια συμφέρει περισσότερο; Ποια έχει τις καλύτερες παροχές;

Cosmote, Vodafone, Wind: Δυναμικές, ανταγωνιστικές και άκρως συμφέρουσες είναι οι προσφορές των παρόχων κινητής τηλεφωνίας. Η είσοδος στη νέα εποχή του 5G και οι τιμές για κάθε τσέπη. Όλες οι εξελίξεις στο xristika.gr.

Έναν χρόνο μετά την εμφάνιση της νόσου Covid-19, τα δίκτυα κινητών επικοινωνιών, χάρη στην ανθεκτικότητα και την αξιοπιστία τους, συνεχίζουν να μετατρέπουν την κρίση σε «ψηφιακό επιταχυντή», ενδυναμώνοντας ψηφιακά πολίτες, επιχειρήσεις και υποδομές.

Όπως δείχνουν τα συγκεντρωτικά στοιχεία των παρόχων κινητής τηλεφωνίας για το 2020, σε αυτή την ιδιαίτερη χρονιά, με τις πρωτόγνωρες προκλήσεις για την οικονομία και τους περιορισμούς της κυκλοφορίας, ο κλάδος κατάφερε να αυξήσει τη μέση χρήση των υπηρεσιών αλλά και να συνεχίσει να υλοποιεί το επενδυτικό του πλάνο. Οι επενδύσεις κορυφώθηκαν με τον διαγωνισμό για την απονομή φάσματος και την έλευση του 5G, εγκαινιάζοντας και για την Ελλάδα μια νέα εποχή απεριόριστων δυνατότητων συνδεσιμότητας.

Cosmote, Vodafone, Wind: Κορύφωση της χρήσης δεδομένων το δ’ τρίμηνο του 2020

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει η Ένωση Εταιρειών Κινητής Τηλεφωνίας, το 2020 σημειώθηκε πρωτόγνωρη αύξηση της χρήσης δεδομένων (+65,7%), που κορυφώθηκε, μάλιστα, στο 4ο τρίμηνο του 2020, ενώ τα λεπτά ομιλίας κατέγραψαν τη μεγαλύτερη αύξηση της τελευταίας δεκαετίας (+5,6%). Παράλληλα, τα έσοδα του κλάδου από υπηρεσίες μειώθηκαν κατά 6% σε σχέση με το 2019, κυρίως λόγω της κάθετης πτώσης της τουριστικής κίνησης.

Cosmote, Vodafone, Wind: Επενδύσεις ύψους 647 εκατ. ευρώ το 2020

Παρά τις προκλήσεις, ο κλάδος συνέχισε τις μεγάλες επενδύσεις, που έφτασαν συνολικά τα 647 εκατ. ευρώ για το 2020, αναδεικνύοντας τις εταιρείες κινητής τηλεφωνίας ως έναν από τους σημαντικότερους επενδυτικούς πυλώνες στη χώρα, που διατήρησε συνδεδεμένη την κοινωνία, παρήγαγε αξία για την οικονομία και συνέβαλε σταθερά στη μετάβασή της σε ένα νέο αναπτυξιακό πρότυπο.

Κορύφωση των επενδύσεων αυτών ήταν τα 372 εκατ. ευρώ που διέθεσαν οι πάροχοι για άδειες φάσματος για την ανάπτυξη των δικτύων 5G (ζώνες 700 MHz, 2 GHz, 3400-3800 MHz και 26 GHz). Η Ελλάδα είναι σήμερα μεταξύ των λίγων ευρωπαϊκών χωρών που προχώρησαν σε διαγωνισμό, άμεση αδειοδότηση και λειτουργία των δικτύων 5G, γεγονός που εντάσσει τη χώρα δυναμικά στον διεθνή «ψηφιακό» χάρτη.

Cosmote, Vodafone, Wind: Απίθανη προσφορά της Wind

Σε μια προσφορά που αλλάζει τα δεδομένα στην κινητή τηλεφωνία προχώρησε η Wind, η οποία δίνει κυριολεκτικά τα πάντα με μόλις 22 ευρώ!

Tώρα, με κάθε επιπλέον σύνδεση στο πρόγραμμα W10GB εξασφαλίζεις τις πιο προνομιακές τιμές για σένα και τα αγαπημένα σου πρόσωπα.

Στο πακέτο περιλαμβάνεται:

10 GB Internet

Απεριόριστα λεπτά ομιλίας προς όλους

Απεριόριστα SMS προς όλους

Και όλα αυτά μόνο με 22 ευρώ, με την προσφορά να ισχύει μέχρι και τις 31 Μαρτίου!

Διευκρινίσεις

Ισχύει για νέες ενεργοποιήσεις κινητής (φορητότητα, μετατροπή καρτοκινητού σε συμβόλαιο, νέα ενεργοποίηση) με 24μηνη διάρκεια συμβολαίου και περιλαμβάνουν τέλη κινητής.

Απαραίτητη προϋπόθεση για την απόδοση της προσφοράς είναι η δημιουργία δύο νέων γραμμών κινητής στο πρόγραμμα της προσφοράς για συνδρομητές χωρίς συμβόλαιο κινητής WIND ή η προσθήκη μίας επιπρόσθετης γραμμής κινητής στο πρόγραμμα της προσφοράς για συνδρομητές με συμβόλαιο κινητής WIND για ιδιώτες

Υπάρχει δυνατότητα συνδυασμού συνολικά έως και 5 γραμμών κινητής

Σε περίπτωση εξόδου από το οικογενειακό σχήμα η τιμή της επιπρόσθετης γραμμής W10GB αναπροσαρμόζεται στα 35€​​

H ειδική οικογενειακή τιμή αποδίδεται μόνο στην επιπρόσθετη γραμμή W10GB και όχι στην πρώτη γραμμή του σχήματος.

Cosmote, Vodafone, Wind: Σημαντικά οφέλη από τη Vodafone

Η Vodafone από την πλευρά κάνει την αντεπίθεσή της με πολύ ελκυστικά πακέτα τηλεφωνία και ίντερνετ.

Συγκεκριμένα:

  • Στο Vodafone Family RED Start, προσφέρει: 4 GB + 4 GB* = 8 GB (κοινή χρήση), Απεριόριστα λεπτά ομιλίας, 3000 SMS ανά άτομο. Τελική τιμή 22,55 ευρώ.
  • Επίσης, στο Vodafone Family RED Start, προσφέρει: 4 GB + 4 GB* = 8 GB, Απεριόριστα λεπτά ομιλίας, 6000 SMS. Τελική τιμή 34,40 ευρώ.
  • Ακόμη, το Vodafone Red Plus, προσφέρει: 8 GB + 8 GB* = 16 GB, Απεριόριστα λεπτά ομιλίας, 6000 SMS. Τελική τιμή 38,50 ευρώ.
  • Τέλος, το Vodafone Flex, προσφέρει: 2 GB, 700′ λεπτά ομιλίας, 700 SMS. Τελική τιμή 25,42 ευρώ.

Σημαντικές επιχειρήσεις της ελληνικής αγοράς έχουν επιλέξει την καινοτόμο υπηρεσία Vodafone DDoS Mitigation, η οποία προσφέρει προστασία από κυβερνοεπιθέσεις και συμβάλει στην επιχειρησιακή συνέχεια και ομαλή λειτουργία των ψηφιακών συστημάτων των επιχειρήσεων.

Η επίθεση DDoS (Distributed Denial-of-Service) είναι μια κυβερνοεπίθεση με την οποία ο επιτιθέμενος χρησιμοποιεί χιλιάδες μοναδικούς υπολογιστές ανυποψίαστων χρηστών, τους οποίους ελέγχει απομακρυσμένα, προκαλώντας μεγάλο όγκο δικτυακής κίνησης με σκοπό να καταστήσει μία υπηρεσία ή ένα δίκτυο μη διαθέσιμο. Μια DDoS επίθεση μπορεί να πλήξει σημαντικά την ομαλή λειτουργία μιας επιχείρησης, καθιστώντας την εμπορικά κλειστή για ώρες ή μέρες, δημιουργώντας ζημιά εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ, αλλά και πλήγμα στην αξιοπιστία της.

Η ζημία αυτή προκύπτει από τη αδυναμία παροχής ηλεκτρονικών υπηρεσιών προς τους πελάτες, αδυναμία λήψης παραγγελιών και την παύση της διασύνδεσης εταιρικών συστημάτων. Πρόκειται για μία παράνομη πρακτική, η οποία αναπτύσσεται ραγδαία στην Ελλάδα, καθώς καταγράφεται διπλασιασμός των σχετικών περιστατικών από το 2018 έως και το 2020.

Μάλιστα, σε παγκόσμιο επίπεδο παρατηρήθηκε αύξηση των επιθέσεων DDoS κατά 25% την περίοδο της πανδημίας. Πρόκειται, δηλαδή, για μία εξελισσόμενη απειλή, η οποία εύλογα δημιουργεί την ανάγκη ενίσχυσης της ψηφιακής ασφάλειας των επιχειρήσεων, δεδομένου ότι σήμερα περισσότερο από ποτέ είναι κρίσιμης σημασίας η αδιάλειπτη παρουσία ενός οργανισμού στο ψηφιακό περιβάλλον.

Μέσα από την υπηρεσία Vodafone DDoS Mitigation προσφέρεται διαρκής παρακολούθηση της εισερχόμενης κίνησης στο δίκτυο μιας επιχείρησης και σε περίπτωση που εντοπιστεί κάποια ύποπτη συμπεριφορά, η κακόβουλη κίνηση «φιλτράρεται» αυτόματα, απομονώνεται και διαχωρίζεται από τα έγκυρα πακέτα κίνησής ώστε να εξασφαλιστεί η συνέχιση της εξυπηρέτησης των πραγματικών χρηστών. Έτσι, η επιχείρηση προστατεύεται από τυχόν απόπειρες διακοπής της ψηφιακής της παρουσίας.

Συγκεκριμένα, η υπηρεσία DDoS Mitigation προσφέρει συνεχή αντιμετώπιση των επιθέσεων μέσω διασύνδεσης με το Κεντρικό σύστημα αντιμετώπισης DDoS επιθέσεων του Ομίλου Vodafone που εγγυάται τη δυνατότητα μετριασμού τεράστιου όγκου κίνησης, καλύπτοντας έτσι τις ανάγκες κυβερνοασφάλειας των περισσότερων επιχειρήσεων.

Με αυτόν τον μηχανισμό ασφάλειας εντοπίζεται άμεσα, αυτόματα και απομονώνεται η μη συνηθισμένη κίνηση στο δίκτυο, ενώ παράλληλα η υπηρεσία παρέχεται χωρίς την ανάγκη τοπικής εγκατάστασης. Η υπηρεσία υποστηρίζεται από εξειδικευμένη ομάδα του ομίλου Vodafone Group 24 ώρες την ημέρα, 7 ημέρες την εβδομάδα, 365 ημέρες το χρόνο και ενημερώνεται συνεχώς γύρω από νέα μοτίβα επιθέσεων, τα οποία αναλύονται συνεχώς.

Για την παροχή της υπηρεσίας Vodafone DDoS Mitigation προς τις επιχειρήσεις, δεν απαιτούνται επιπλέον ανθρώπινοι ή υλικοί πόροι καθώς και εξειδικευμένες γνώσεις για την επιχείρηση. Η υπηρεσία παρέχεται με μηναία χρέωση ανάλογη του Bandwidth (όγκου κίνησης) και των αναγκών του κάθε πελάτη και συνοδεύεται από τις επιτυχημένες υπηρεσίες Vodafone Business Internet και Vodafone Business Cloud.

«Οι επιχειρήσεις και οι οργανισμοί στηρίζονται όλο και περισσότερα στα δίκτυα και τα ψηφιακά τους συστήματα για να ενισχύσουν την εταιρική φήμη και την εμπορική τους μάρκα, να βελτιώσουν τη λειτουργία τους και να υποστηρίξουν τις πωλήσεις τους. Μία επίθεση DDoS μπορεί να έχει σημαντικές επιπτώσεις και στα τρία αυτά πεδία. Στηριζόμενοι στο παγκόσμιο αποτύπωμα και την τεχνογνωσία του ομίλου Vodafone, διαθέτουμε την υπηρεσία Vodafone DDoS Mitigation που μπορεί να παρέχει σημαντική προστασία σε όλους τους οργανισμούς και είμαστε υπερήφανοι που σημαντικές επιχειρήσεις της ελληνικής αγοράς την έχουν επιλέξει» δήλωσε η γενική διευθύντρια του Vodafone Business Κάτια Σταθάκη.

Η Vodafone συνεχίζει να επενδύει στην παγκόσμια στρατηγική της για την κυβερνοασφάλεια ώστε να προσφέρει ένα ολοκληρωμένο χαρτοφυλάκιο υπηρεσιών ασφαλείας στους πελάτες της, μικρούς και μεγάλους, και να τους βοηθήσει να πορευθούν με επιτυχία σε έναν συναρπαστικό, αλλά και συχνά αβέβαιο κόσμο. Και πιστεύει ότι οι προετοιμασμένοι για το μέλλον οργανισμοί είναι εκείνοι που μπορούν να προσαρμόζονται στις αλλαγές και να είναι ανθεκτικοί απέναντι σε επιθέσεις και διαταράξεις.

Cosmote, Vodafone, Wind: Πάντα αξιόπιστη η Cosmote

Δελεαστικά πακέτα προσφορών παρέχει και η μεγαλύτερη εταιρεία κινητής τηλεφωνίας ίντερνετ στην Ελλάδα. Πιο συγκεκριμένα η Cosmote προσφέρει σε ένα πακέτο Απεριόριστα GB, απεριόριστα προς COSMOTE, 300 λεπτά προς άλλα δίκτυα & 100 λεπτά με COSMOTE One, 300 SMS προς όλα τα δίκτυα. Όλα αυτα στα 55 ευρώ το μήνα.
Υπάρχει βέβαια και το πακέτο με Απεριόριστα GB, απεριόριστα προς COSMOTE, 600 λεπτά προς άλλα δίκτυα & 200 λεπτά με COSMOTE One, 600 SMS προς όλα τα δίκτυα. Τελική τιμή, 60 ευρώ.

Τρίτο πακέτο, απεριόριστα προς εθνικά δίκτυα και E.E., 2.000 SMS προς όλα τα δίκτυα με 70 ευρώ.