COSMOTE TV: «Χουνέρι» σε ERTFLIX, NOVA, NETFLIX και VODAFONE

COSMOTE TV: Ο «πόλεμος» στις τηλεοπτικές πλατφόρμες καλά κρατεί… Η COSMOTE TV απαντά άμεσα στην αντεπίθεση της ERTFLIX και επιχειρεί να χτυπήσει» ακόμα και το NETFLIX, στην ελληνική αγορά. Δείτε στο xristika.gr τι ετοιμάζει.

Στην περαιτέρω ενίσχυση της συνδρομητικής της πλατφόρμας COSMOTE TV, με νέες παραγωγές και συμπαραγωγές στρέφεται ο ΟΤΕ, δίνοντας έμφαση στο Cosmote History HD, στο περιεχόμενο για την Επανάσταση του 1821 με αφορμή τη συμπλήρωση 200 ετών από το συγκεκριμένο ιστορικό γεγονός αλλά και σε νέες σειρές μυθοπλασίας.

Σύμφωνα με τα όσα ανακοίνωσαν τα στελέχη της COSMOTE σε ειδική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε με αφορμή την συμπλήρωση 5 χρόνων από την λειτουργία του Cosmote History, ήδη η COSMOTE TV έχει επενδύσει στην παραγωγή ή συμπαραγωγή περιεχομένου με μπάτζετ που υπολογίζεται στα 3 εκατ. ευρώ ετησίως, χωρίς να περιλαμβάνεται σε αυτό το κόστος προσωπικού και εγκαταστάσεων.

Η εταιρεία η οποία μετρά περίπου 570 χιλιάδες συνδρομητές, από ένα σύνολο 1,1 εκατ. ενεργών συνδρομητών της ελληνικής αγοράς συνδρομητικής τηλεόρασης – χωρίς σε αυτούς να υπολογίζονται Netflix και Amazon Prime Video – σχεδιάζει για φέτος 20 νέες πρωτότυπες παραγωγές για το Cosmote History HD, οι 11 εκ των οποίων θα σχετίζονται με την επέτειο της ελληνικής επανάστασης. Επιπλέον, συζητά με διεθνή δίκτυα για νέες συμπαραγωγές ντοκιμαντέρ, όπως το ντοκιμαντέρ «Κέρος: Το μυστήριο των σπασμένων ειδώλων», το οποίο ολοκληρώθηκε πέρυσι σε συνεργασία με το National Geographic.

Παράλληλα βέβαια και με αφορμή την επιτυχία της αστυνομικής σειράς «Έτερος Εγώ» προχωρούν τα γυρίσματα και νέων σειρών μυθοπλασίας. Μεταξύ αυτών περιλαμβάνεται η νέα σειρά μυστηρίου «42 βαθμοί κελσίου», η προβολή της οποίας αναμένεται να ξεκινήσει την άνοιξη. Συζητήσεις ωστόσο γίνονται και για τον δεύτερο κύκλο της σειράς «Tehran», η οποία γυρίστηκε στην Ελλάδα σε συμπαραγωγή με τους ισραηλινούς δημιουργούς της και την Apple. Να θυμίσουμε ότι το «Τehran» προβάλλεται διεθνώς από την πλατφόρμα της Apple TV.

Σύμφωνα μάλιστα με τα στελέχη της COSMOTE TV το Apple TV δεν αποτελεί την μοναδική διεθνή πλατφόρμα περιεχομένου η οποία θα φιλοξενεί συμπαραγωγή της εταιρείας. Ήδη η Cosmote βρίσκεται σε συζητήσεις για την προβολή κάποιας σειρά και στην πλατφόρμα του Netflix σύμφωνα με τον εκτελεστικό διευθυντή της COSMOTE TV Δημήτρη Μιχαλάκη, χωρίς ωστόσο αυτές να έχουν καταλήξει ακόμη.

Πέρα τον εμπλουτισμό του περιεχομένου της η εταιρεία στοχεύει στη διεύρυνση της συνδρομητικής της βάση, με αφορμή και την streaming πλατφόρμα, που λάνσαρε πριν ένα περίπου χρόνο και η οποία αριθμεί σήμερα πάνω από 230.000 χρήστες.

Να θυμίσουμε ότι η αφορμή για την δραστηριοποίησή της COSMOTE TV στην παραγωγή πρωτότυπων παραγωγών υπήρξε η λειτουργία του Cosmote History HD, ένα προσωπικό στοίχημα του προέδρου και διευθύνοντα συμβούλου του ομίλου ΟΤΕ, Μιχάλη Τσαμάζ.

«Όταν κάλεσα του συνεργάτες μου και τους εξήγησα το όραμα για το Cosmote History HD είχαν προβληματιστεί πάρα πολύ διότι το εγχείρημα δεν έβγαινε οικονομικά. Μέχρι που έφτασα στο σημείο να τους πω ότι αν δεν έχετε πειστεί εσείς, καθίστε στην άκρη και θα το κάνω μόνος μου με ό,τι μέσο έχω. Ξεκινήσαμε σιγά-σιγά, κάναμε έρευνα σε παγκόσμιο επίπεδο για να βρούμε παραγωγές. Συγκεντρώσαμε τις 800 πρώτες ώρες προγράμματος και τον Ιανουάριο του 2016 ξεκινήσαμε τις πρώτες προβολές» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Τσαμάζ.

Ακόμα και σήμερα βέβαια όπως διευκρίνισε το business plan του καναλιού δεν είναι θετικό, κάτι που γνωρίζαμε από την πρώτη στιγμή», ωστόσο ο στόχος μας ήταν εξ’ αρχής ήταν να προβάλουμε την ιστορία της χώρας μας αφήνοντας μια μεγάλη παρακαταθήκη στις επόμενες γενιές».

«To Cosmote History HD δημιουργήθηκε για να μας θυμίζει από πού ερχόμαστε και μέχρι πού μπορούμε να φτάσουμε. Στα πέντε χρόνια λειτουργίας του, έχει συμβάλλει ώστε το κοινό και ιδιαίτερα η νέα γενιά να γνωρίσει καλύτερα διάφορες πτυχές της ιστορίας, του πολιτισμού και των παραδόσεών μας. Είμαστε υπερήφανοι που, από την πρώτη στιγμή, αγαπήθηκε από τους τηλεθεατές, οι οποίοι το έχουν αναδείξει ως το δημοφιλέστερο κανάλι ντοκιμαντέρ στην COSMOTE TV» σημείωσε ο πρόεδρος του ΟΤΕ συμπληρώνοντας ότι βάσει αυτού ο απολογισμός των πέντε πρώτων χρόνων του Cosmote History HD είναι άκρως θετικός.

Αυτό επιβεβαίωσε άλλωστε και η θερμή ανταπόκριση που είχε η ελεύθερη μετάδοση περιεχομένου του Cosmote History HD στο κανάλι της COSMOTE TV στο YouTube, κατά τη διάρκεια του lockdown. Όπως ανέφερε ο κ. Τσαμάζ, στόχος για το κανάλι είναι να λειτουργεί ως πηγή γνώσης, ανοικτή σε όλους και ειδικά στους νέους. Εκεί βασίστηκε και η απόφαση του Ομίλου ΟΤΕ να διαθέσει δωρεάν το Cosmote History HD στα σχολεία, μέσα από τη streaming υπηρεσία της COSMOTE TV. Τα πρώτα σχολεία έχουν ήδη αποκτήσει ελεύθερη πρόσβαση στο κανάλι, ενώ όπως σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Τσαμάζ «η πόρτα μας ήταν και παραμένει ανοιχτή για όποιο σχολείο της χώρας εκφράσει ενδιαφέρον».

COSMOTE TV: Απίστευτη εξέλιξη με το NETFLIX

Στο υψηλότερο επίπεδο όλων των εποχών διαπραγματεύεται η μετοχή του Netflix στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης, καθώς εκτινάσσεται στο +15%. Η εξέλιξη αυτή συνιστά απόρροια των θετικών οικονομικών μεγεθών του δ’ τριμήνου, τα οποία επιβεβαίωσαν την υπέρβαση του ορίου των 200 εκατομμυρίων συνδρομητών.

Σύμφωνα με τα διαθέσιμα στοιχεία του πρακτορείου CNBC, η ανοδική κίνηση είναι η μεγαλύτερη από τον Οκτώβριο του 2016, όταν η μετοχή της πλατφόρμας βίντεο είχε κλείσει στο +19%.

Δεν είναι τυχαίο μάλιστα, ότι σήμερα η Wells Fargo αναθεώρησε την τιμή – στόχο της μετοχής στα 700 δολάρια (από 510 δολάρια). Είχαν προηγηθεί ακόμη 15 επενδυτικές εταιρείες, οι οποίες αναβάθμισαν την τιμή – στόχο της εισημένης.

Στο θετικό κλίμα προστίθεται και η προσδοκία της διοίκησης ότι εντός του 2021 το Netflix θα εμφανίσει -για πρώτη φορά- θετικές ροές κεφαλαίων, χωρίς τη συνδρομή τραπεζικής βοήθειας, κάτι το οποίο αναμένεται να ενισχύσει τον ρυθμό παραγωγής πρωτότυπων σειρών, ταινιών και ντοκιμαντέρ.

«Παραμένουν οι “ταύροι” για τη μετοχή του Netflix, καθώς προσφέρει στους καταναλωτές μια μοναδική εμπειρία ψυχαγωγίας με σχετικά χαμηλό κόστος» σημειώνει χαρακτηριστικά η Pivotal Resarch Group, σε σημερινό σημείωμα προς τους επενδυτές.

Η αμερικανική εταιρεία, όπως και πολλές άλλες εταιρείες live streaming, έλαβαν ισχυρή ώθηση από την πανδημία του κορωνοϊού, καθώς τα περιοριστικά μέτρα «ανάγκασαν» εκατομμύρια ανθρώπους σ’ όλο τον κόσμο να αναζητήσουν κατ’ οίκον υπηρεσίες ψυχαγωγίας.

Έτσι, από τους 100 εκατ. συνδρομητές το 2017, το Netflix κατάφερε να φθάσει τους 200 εκατ. συνδρομητές μέσα σε λιγότερα από τρία χρόνια, έως δηλαδή τα τέλη του 2020.

Πάντως, τους τελευταίους μήνες παρατηρείται μια εκρηκτική άνοδο του ανταγωνισμού στον κλάδο, καθώς ολοένα και περισσότερες εταιρείες επιλέγουν να δραστηριοποιηθούν στις υπηρεσίες streaming.

Διαβάστε όλα τα νέα στο topics.gr