Cosmote: Πολύ… μπροστά – Δείτε τι προσφέρει

Cosmote: Μια κίνηση που δείχνει πόσο… μπροστά από τον ανταγωνισμό είναι, έκανε η Cosmote καθώς δίνει Internet χωρίς καν να έχει κάποιος σταθερό τηλέφωνο!

Εναλλακτικούς τρόπους σύνδεσης στο Internet διαθέτει ο Όμιλος ΟΤΕ, χωρίς πρόσβαση σε σταθερό δίκτυο, έτσι ώστε οι καταναλωτές να απολαμβάνουν τα οφέλη του ψηφιακού κόσμου από οποιοδήποτε σημείο της χώρας, όποτε το επιθυμούν.

Οι λύσεις αυτές βασίζονται τόσο σε σύνδεση μέσω δορυφόρου, με 100% πανελλαδική κάλυψη, ακόμα και σε απομακρυσμένες και δυσπρόσιτες περιοχές, όσο και μέσω του μεγαλύτερου 4G δικτύου στην Ελλάδα, με 99% κάλυψη του πληθυσμού της χώρας.

Τα COSMOTE Satellite Internet προγράμματα προσφέρουν ταχύτητες έως 50Mbps σε οποιοδήποτε σημείο της χώρας, ακόμη και το πιο απομακρυσμένο, και ξεκινούν από 30,90€ /μήνα

H εγκατάσταση του εξοπλισμού γίνεται εύκολα και γρήγορα από εξουσιοδοτημένο τεχνικό, ενώ με κάθε νέα σύνδεση COSMOTE Satellite Internet, παρέχεται δωρεάν ο εξοπλισμός (ειδική δορυφορική κεραία και modem, αξίας 350€).

Περισσότερες πληροφορίες για τα δορυφορικά πακέτα της COSMOTE: εδώ.

Για το εξοχικό ή το ενοικιαζόμενο σπίτι, η COSMOTE διαθέτει το COSMOTE 4G WiFi Router, που προσφέρει δυνατό WiFi Internet, χωρίς σταθερή γραμμή.

Το router παρέχει τη δυνατότητα να συνδεθούν έως 32 συσκευές ταυτόχρονα, με ταχύτητα Internet έως 150 Mbps.

Αντίστοιχα, το COSMOTE 4G Pocket WiFi αποτελεί την ιδανική λύση για Wi-Fi Internet, σε οποιοδήποτε σημείο, ακόμα και στο κάμπινγκ ή την παραλία.

Ειδικά για τους χρήστες του WiFi Router και του Pocket WiFi, η COSMOTE δημιούργησε προσφορές με απεριόριστα data, για να μπορούν να είναι online, να ψυχαγωγούνται και να εργάζονται ξέγνοιαστα από όπου και αν βρίσκονται.

Cosmote: Τώρα παίρνεις και έκπτωση από το Σκλαβενίτη

Την ίδια ώρα, σε μια κίνηση που ταράζει τα… νερά της αγοράς προχώρησαν Σκλαβενίτης και Cosmote ανακοινώνοντας ένα deal που αλλάζει τις ισορροπίες!

Όπως ανακοίνωσε η τελευταία, μέσω του προγράμματος COSMOTE DEALS for YOU, οι συνδρομητές της θα μπορούν να έχουν έκπτωση 8% στην τελική τιμή ραφιού σε επώνυμα προϊόντα στα super market «ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗΣ».

Πρόκειται για μία σύμπραξη κορυφής ανάμεσα σε δύο πολύ μεγάλες εταιρείες.

Αναφέροντας τον κωδικό COSMOTE DEALS for YOU στο ταμείο, οι συνδρομητές COSMOTE λαμβάνουν αυτόματα έκπτωση στο σύνολο των προϊόντων που έχουν επιλέξει και συμμετέχουν στην προσφορά. Τα προϊόντα που συμμετέχουν στην προσφορά ανανεώνονται σε μηνιαία βάση και οι καταναλωτές μπορούν να ενημερώνονται για αυτά, στις εφαρμογές My COSMOTE και WHAT’S UP. Οι συνδρομητές μπορούν να εξαργυρώσουν έως δύο κωδικούς COSMOTE DEALS for YOU κάθε ημέρα ανά σύνδεση, σε όλο το δίκτυο της «ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗΣ», το οποίο διαθέτει πάνω από 400 καταστήματα πανελλαδικά.

Όπως και στις άλλες προσφορές του Cosmote Deals for You ο υποψήφιος πελάτης θα επιλέγει την προσφορά και στην συνέχεια θα λαμβάνει κωδικό στο κινητό που έχει δηλώσει. Στην συνέχεια για να εξαργυρώσει την έκπτωση ή την προσφορά γνωστοποιεί τον κωδικό που έχει λάβει στο ταμείο της Σκλαβενίτης.

Από την εν λόγω προσφορά ωφελημένες βγαίνουν και οι δύο πλευρές καθώς προβάλλονται, μοιράζονται τα διαφημιστικά έξοδα της καμπάνιας ενώ με την κίνηση αυτή αυξάνουν και την πιστότητα της πελατείας τους.

Για την Σκλαβενίτης, η οποία φέτος συμπληρώνει 50 χρόνια στον χώρο των σούπερ μάρκετ, επόμενο στοίχημα είναι η επέκταση του ηλεκτρονικού της καταστήματος στην Θεσσαλονίκη το οποίο αναμένεται να λειτουργήσει έως τα μέσα Ιουλίου.

Υπενθυμίζεται ότι τόσο στην συμπρωτεύουσα όσο και αρκετές πόλεις της επαρχίας (Πάτρα, Λάρισα, Βόλο, Ιωάννινα, Ηράκλειο και Ξάνθη) η αλυσίδα σούπερ μάρκετ διαθέτει 3.500 βασικούς κωδικούς μέσω της πλατφόρμας του E-food.

Cosmote: Η μεγάλη απάτη με το ίντερνετ

Μια ακόμη… απάτη σε βάρος των καταναλωτών γίνεται από τις εταιρείες τηλεπικοινωνιών καθώς οι 7 στις 10 συνδέσεις δεν έχουν την ταχύτητα που πληρώνουν, αλλά χρεώνονται κανονικά!

Ολοένα και περισσότεροι Έλληνες στρέφονται στις υψηλές ταχύτητες σύνδεσης με το διαδίκτυο και όπως φαίνεται και από τα στοιχεία της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ) η τάση αυτή ενισχύθηκε το 2020, χρονιά της πανδημίας και των lockdown.

Ωστόσο οι περισσότερες ευρυζωνικές γραμμές στη χώρα μας και συγκεκριμένα 6 στις 10 παραμένουν στις ονομαστικές ταχύτητες λήψης δεδομένων των 10-30 Mbps.

Με τα δίκτυα νέας γενιάς (NGA) να επεκτείνονται αλλά και τις ανάγκες για γρήγορο internet να αυξάνονται συνεχώς λόγω της τηλεκπαίδευσης, της τηλεργασίας αλλά και των νέων μορφών ψυχαγωγίας, το ποσοστό των γραμμών υψηλών ταχυτήτων αυξάνεται συνεχώς τα τελευταία χρόνια. Η τάση αυτή επιταχύνθηκε πέρσι, λόγω της πανδημίας.

Οι ευρυζωνικές συνδέσεις της χώρας, στο σύνολό τους, δεν αυξήθηκαν δραματικά. Έφτασαν στο τέλος του 2020 σε 4.270.473, σημειώνοντας ετήσια αύξηση 4%. Αυτό που άλλαξε σημαντικά ήταν οι γραμμές πρόσβασης σε δίκτυα NGA, οι οποίες ανήλθαν σε 472.613 από 195.427 που στο τέλος του 2019. Έτσι, το ποσοστό τους επί του συνόλου των ευρυζωνικών γραμμών αυξήθηκε, φθάνοντας το 11,07% από 4,76% στο τέλος του 2019.

Αυτό έφερε και διαφοροποιήσεις στο “μείγμα” των ταχυτήτων.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την έκθεση της ΕΕΤΤ για το 2020 το ποσοστό των γραμμών μεσαίων ταχυτήτων (από 10 Mbps έως 30 Mbps) υποχώρησε πέρσι στο 61,1% από 72,8% στα τέλη του 2019.

Σημαντική είναι η αύξηση του ποσοστού των γραμμών υψηλών ταχυτήτων (από 30 Mbps έως 100 Mbps), οι οποίες συνιστούν πλέον το 32,8% των ευρυζωνικών γραμμών της χώρας από 25,7% στα τέλη του 2019.

Έδαφος κερδίζουν και οι γραμμές υπερυψηλών ταχυτήτων (από 100 Mbps και άνω), που πλέον συνιστούν ποσοστό 5,8% από 1,8% στα τέλη του 2019.

Με τους παρόχους να επεκτείνουν τα δίκτυα οπτικής ίνας μέχρι το σπίτι (Fiber To The Home – FTTH) αναμένεται πως φέτος και τα επόμενα χρόνια το ποσοστό των γραμμών με ταχύτητες άνω των 100 Mbps θα συνεχίζει να αυξάνεται.

Βέβαια, όλα τα παραπάνω αφορούν τις λεγόμενες ονομαστικές ταχύτητες.

Οι πραγματικές ταχύτητες εξαρτώνται από μια σειρά παραγόντων όπως η απόσταση μεταξύ του αστικού κέντρου από το οποίο παρέχεται η υπηρεσία και του σημείου λειτουργίας της σύνδεσης, ο αριθμός των συνδέσεων στα διάφορα σημεία του δικτύου, αλλά και η ποιότητα της εσωτερικής καλωδίωσης μέχρι την πρίζα του καταναλωτή.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της πλατφόρμας Υπερίων της ΕΕΤΤ το 2020 η μέση τιμή της ταχύτητας καθόδου δεδομένων (download) αυξήθηκε σε 27,01 Mbps από 20,03 Mbps που ήταν ένα χρόνο πριν. Η βελτίωση αυτή αποδίδεται από την ΕΕΤΤ στην αύξηση των ΝGA δικτύων.

Οι συνδέσεις ADSL, τα περιβόητα πακέτα “έως 24 Mbps”, έχουν και την χειρότερη απόδοση. Ειδικότερα, οι συνδρομητές συνδέσεων 24 Mbps κατά μέσο όρο “πιάνουν” μόνο 29% της ονομαστικής αυτής ταχύτητας, δηλαδή περίπου 8 Mbps.

Αντίθετα κατά μέσο όρο οι συνδέσεις των 50 και των 100 Mbps πιάνουν περίπου το 55% με 60% της ονομαστικής ταχύτητας.

Μια θετική αλλαγή που ξεκίνησε φέτος είναι η εφαρμογή του κανονισμού της ΕΕΤΤ που υποχρεώνει τους παρόχους να ενημερώνουν τους συνδρομητές των σταθερών δικτύων για τις ρεαλιστικά αναμενόμενες ταχύτητες της σύνδεσής τους, και όχι μόνο για τις ονομαστικές και διαφημιζόμενες ταχύτητες.

Αν μάλιστα διαπιστωθούν σημαντικές συνεχείς ή επαναλαμβανόμενες αρνητικές αποκλίσεις και ο πάροχος δεν αποκαταστήσει το πρόβλημα εντός 30 ημερών από την υποβολή του παραπόνου/καταγγελίας, ο συνδρομητής έχει το δικαίωμα καταγγελίας της σύμβασης, είτε είναι ορισμένου είτε αορίστου χρόνου, χωρίς κόστος πέρα από αυτό της επιδότησης εξοπλισμού.