GNTM

GNTM: Το χέρι στην τσέπη, αλλά για τους λάθους λόγους, θα κληθεί να βάλει η παραγωγή του GNTM, σχετικά με τις βόλτες στην παραλία με αγροτικό στην Ελαφόνησο!

Συγκεκριμένα η Περιφέρεια Πελοποννήσου επέβαλλε πρόστιμο 3.000 ευρώ στην εταιρεία παραγωγής του Greece Next Top Model (GNTM) για το «όργωμα» των αμμοθινών στην Ελαφόνησο με τροχοφόρα.

Παράλληλα διερευνάται από τον εισαγγελέα και το ενδεχόμενο ποινικών κυρώσεων, εξέλιξη που μπορεί να αφορά και τον δήμο, που είχε αναλάβει για λογαριασμό του φορέα διαχείρισης της προστατευόμενης περιοχής του νησιού να επιτηρεί τα γυρίσματα της δημοφιλούς εκπομπή.

Στις 7 Δεκεμβρίου προβλήθηκε επεισόδιο της εκπομπής (GNTM), το οποίο είχε γυριστεί στις 17 Οκτωβρίου στην Ελαφόνησο.

Στα πλάνα της εκπομπής φαίνονταν δύο μοτοσικλέτες μεγάλου κυβισμού καθώς και ένα αυτοκίνητο να κινούνται με ταχύτητα πάνω σε αμμόλοφους, οι οποίοι προστατεύονται ως οικότοποι ιδιαίτερης οικολογικής αξίας από την εθνική και κοινοτική νομοθεσία.

Η προβολή της εκπομπής προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ενώ προκάλεσε και την αντίδραση των υπηρεσιών, με το υπουργείο Περιβάλλοντος να ζητά να διερευνηθεί κατά πόσο υπήρξε παραβίαση της περιβαλλοντικής νομοθεσίας.

Τελικώς, η Περιφέρεια Πελοποννήσου, μετά από εισήγηση του τμήματος Περιβάλλοντος Λακωνίας επέβαλλε στην εταιρεία παραγωγής πρόστιμο 3.000 ευρώ, για παραβίαση της περιβαλλοντικής νομοθεσίας.

Επιπλέον, η υπόθεση έχει φτάσει και στην Εισαγγελεία Πρωτοδικών Γυθείου, που έχει διατάξει τη διενέργεια προκαταρτικής εξέτασης για ενδεχόμενη επιβολή και ποινικών κυρώσεων.

Η υπόθεση αυτή είναι πολύ πιθανόν να αφορά και τον δήμο Ελαφονήσου, καθώς είχε αναλάβει για λογαριασμό του Φορέα Διαχείρισης της προστατευόμενης περιοχής Πάρνωνα, Μουστού, Μαινάλου και Μονεμβασιάς (όπου υπάγεται και η περιοχή Natura της Ελαφονήσου) την επιτήρηση του συνεργείου του GNTM- και μάλιστα υποστήριξε ότι κάποιες από τις αμμοθίνες χρησιμοποιούνται ως χώρος στάθμευσης το καλοκαίρι (ενδεικτικό της σημασίας που συχνά δίνει η τοπική αυτοδιοίκηση σε ζητήματα προστασίας περιβάλλοντος).

Για την εξέλιξη εξέδωσαν κοινή ανακοίνωση 17 περιβαλλοντικές οργανώσεις, οι οποίες είχαν υποβάλλει και αναφορά στον εισαγγελέα. «Η κινητοποίηση των αρμόδιων αρχών, που σε αυτή την περίπτωση δεν αδράνησαν, φέρνει τη συγκεκριμένη εταιρεία προ των ευθυνών της και σηματοδοτεί μια θετική εξέλιξη σε ό,τι αφορά την εφαρμογή της νομοθεσίας για αντίστοιχες περιβαλλοντικές παραβάσεις στη χώρα μας.

Το ύψος του προστίμου που ορίζει η νομοθεσία, ωστόσο, εγείρει εύλογα το ερώτημα πόσο τελικά αποτιμάται η προστασία περιβαλλοντικά ευαίσθητων περιοχών στην Ελλάδα και η ζημιά σε σπάνια και απειλούμενα είδη.

Σε κάθε περίπτωση, θα συνεχίσουμε να παρακολουθούμε την υπόθεση και ευχόμαστε η κινητοποίηση των αρμόδιων αρχών προς επιβολή όλων των διοικητικών και ποινικών κυρώσεων που προβλέπονται από την περιβαλλοντική νομοθεσία, σε συνδυασμό με τη δημοσιότητα που έχει λάβει η υπόθεση, να αποτελέσει μέσο αποτροπής παρόμοιων περιστατικών στο μέλλον και ευαισθητοποίησης των πολιτών για τις προστατευόμενες περιοχές της χώρας μας.

Πόσο μάλλον όταν πλήθος φυσικών περιοχών δέχονται μεγάλες πιέσεις, όπως οι παραλίες της Ελαφονήσου που δέχονται αφόρητη τουριστική πίεση κατά τους θερινούς μήνες από τη, συχνά δίχως όριο παραχώρησή τους για ομπρέλες και ξαπλώστρες, υποβαθμίζοντας την οικολογική τους ακεραιότητα, αλλά και σημαντικοί οικότοποι σε ορεινές περιοχές, όπως υποαλπικά λιβάδια και εποχικά λιμνία, που γίνονται «στίβος» κίνησης οχημάτων 4χ4 εκτός δρόμων», αναφέρει.

GNTM: Καγιά φεύγει, Παπαγεωργίου έρχεται;

Πριν λίγες μέρες το Star ανακοίνωσε ότι η συνεργασία του με την Βίκυ Καγιά ανανεώνεται, αλλά δεν θα βρίσκεται στη θέση του κριτή στο νέο κύκλο του GNTM, αφού θα παρουσιάσει το Dancing With The Stars.

Η ανακοίνωση του Star για τη Βίκυ Καγιά ήταν η εξής:

«Το Star ανακοινώνει με χαρά την ανανέωση της συνεργασίας του με τη Βίκυ Καγιά. Η αγαπημένη παρουσιάστρια θα συνεχίσει να παρουσιάζει για 6η χρονιά το εξαιρετικά επιτυχημένο »Shopping Star», την καθημερινή συνήθεια που έγινε λατρεία, ενώ παράλληλα θα αναλάβει και την παρουσίαση του μοναδικού, χορευτικού διαγωνισμού »Dancing With The Stars», που έρχεται εντελώς ανανεωμένο στη συχνότητα του Star για τη σεζόν 2021-2022. Ολοκληρώνοντας τρεις επιτυχημένες χρονιές, η Βίκυ Καγιά αποτελεί ένα σημαντικό μέλος του »GNTM», που θα έχει πάντα μια ξεχωριστή θέση στην καρδιά της».

Το Πρωινό αποκάλυψε πως η αντικαταστάτρια της Βίκυς Καγιά στο GNTM θα είναι η Ηλιάνα Παπαγεωργίου.

Συγκεκριμένα η Φαίη Σκορδά είπε στον αέρα της εκπομπής του ΑΝΤ1:

«Πληροφορίες θέλουν η ομάδα να παραμένει ίδια κάτι το οποίο επιβεβαίωσε και η Βίκυ Καγιά. Παρουσιάστρια του Next Top Model θα είναι η Ηλιάνα Παπαγεωργίου» και ο Αλέξης Μίχας τόνισε: «Οι βραδινές πληροφορίες που είχα, αυτό αναφέρουν» και αποκάλυψαν ότι ξεκινούν σύντομα γυρίσματα!

GNTM: Ξεκινούν οι προετοιμασίες του νέου κύκλου – Τι γίνεται με τα πρόσωπα της επιτροπής;

Το Star τα τελευταία χρόνια έχει επαναφέρει στους δέκτες μας κάποια από τα πιο επιτυχημένα πρότζεκτ της τηλεοπτικής αγοράς. Ένα από αυτά είναι ο διαγωνισμός μόδας «Next Top Model», ο οποίος επί τρεις σεζόν του έχει χαρίσει υψηλά νούμερα τηλεθέασης.

Γι’ αυτόν τον λόγο, μάλιστα, αποφασίστηκε να συνεχιστεί και του χρόνου, με το τρέιλερ συμμετοχών να καλεί και πάλι αγόρια και κορίτσια να διεκδικήσουν τον τίτλο του επόμενου «GΝΤΜ».

Σύμφωνα με πληροφορίες, πριν από λίγες ημέρες η δημιουργική ομάδα της παραγωγής του συγκεκριμένου πρότζεκτ ξεκίνησε τις απαραίτητες προετοιμασίες, ώστε μέσα στους επόμενους μήνες να αρχίσουν τα γυρίσματα.

Όσον αφορά τη σύνθεση της κριτικής επιτροπής, μέχρι τη στιγμή που γράφονται αυτές οι γραμμές, ακόμη δεν έχουν πέσει οι υπογραφές. Ωστόσο, επιθυμία των υπευθύνων του σταθμού καθώς και των προσώπων που την αποτελούσαν πέρυσι, δηλαδή της Βίκυς Καγιά, του Αγγελου Μπράτη, της Ζενεβιέβ Μαζαρί και του Δημήτρη Σκουλού, είναι να συνεχίσουν κανονικά.

GNTM: H έκπληξη του Σκουλού για την αποχώρηση της Καγιά

H ανακοίνωση του Star για τη Βίκυ Καγιά και το τέλος της από το GNTM προκάλεσε σε αρκετούς αίσθηση και ερωτηματικά. Ο Δημήτρης Σκουλός που συνεργάστηκε μαζί της σε τρεις κύκλους του ριάλιτι, δεν το γνώριζε πριν ανακοινωθεί και όπως παραδέχτηκε σε συνέντευξή του στην Σταματίνα Τσιμτσιλή του έκανε τεράστια εντύπωση.

«Δεν το ήξερα ότι θα φύγει η Βίκυ από το GNTM. Το έμαθα από το κανάλι, όταν μου το ανακοίνωσαν, φαντάζομαι ότι θα τους το είχε πει η Βίκυ μία ημέρα πριν. Μου έκανε τεράστια εντύπωση που θα φύγει, γιατί η Βίκυ είναι το GNTM, είναι σχεδόν αναντικατάστατη αλλά επειδή ξέρω την ομάδα πίσω από τις κάμερες, πιστεύω ότι θα βρουν την καλύτερη λύση και ίσως να έχουμε ανακοίνωση σύντομα» ανέφερε ο γνωστός φωτογράφος.

«Ξέρω ότι είμαστε σε διαδικασία εύρεσης αντικαταστάτριας, ξέρω ότι δεν είναι εύκολο…» πρόσθεσε στη συνέχεια και εξομολογήθηκε ότι μίλησε με τη Βίκυ Καγιά μετά την ανακοίνωση – βόμβα μέσω μηνυμάτων και του τόνισε ότι είναι δίπλα του σε ό,τι χρειαστεί. Επίσης, ο Δημήτρης Σκουλός μίλησε με τα καλύτερα λόγια και για την Ηλιάνα Παπαγεωργίου.


Ευρωπαϊκό χωρίς Έλληνες δεν γίνεται! Καθημερινές Euro προσφορές, πρωτότυπα στοιχήματα & EuroNovileague με 2.020.000€* *Ισχύουν όροι & προϋποθέσεις