Ασιατικοί Αγώνες 2018: Οι Ασιατικοί Αγώνες 2018, που είναι επίσημα γνωστοί ως 18οι Ασιατικοί Αγώνες ή ως Τζακάρτα – Παλέμπανγκ 2018, είναι μια πανασιατική εκδήλωση πολλαπλών αθλημάτων.
Οι Ασιατικοί Αγώνες 2018 θα διεξαχθούν από τις 18 Αυγούστου έως τις 2 Σεπτεμβρίου 2018 στις ινδονησιακές πόλεις Τζακάρτα και Παλέμπανγκ.
Στους Ασιατικοί Αγώνες 2018 είναι αφιερωμένο το σημερινό (18/08/2018) doodle της Google.
Οι αγώνες διοργανώνονται από την Ολυμπιακή Επιτροπή της Ασίας κάθε τέσσερα χρόνια.
Φέτος αθλητές από 45 χώρες θα διαγωνιστούν σε 55 αθλήματα, κάποια από τα οποία δεν είναι ολυμπιακά.
Η Ελλάδα δεν συγκαταλέγεται στις χώρες που συμμετέχουν, ωστόσο υπάρχει ελληνική παρουσία στους αγώνες στην Ινδονησία.
Ο λόγος για τον διεθνή διαιτητή υδατοσφαίρισης, Γιώργο Σταυρίδη, ο οποίος είναι ένας από τους Ευρωπαίους που συμβάλλουν στην αναβάθμιση των αγώνων.
Στους Ασιατικούς Αγώνες εκτός από τα παραδοσιακά αγωνίσματα, αθλητές διαγωνίζονται στο τζετ σκι, αλλά και στο μπριτζ.
Φέτος εισάγονται και τα ανταγωνιστικά βίντεο γκέιμς, τα οποία ωστόσο δεν θα έχουν επίσημο χαρακτήρα και δεν θα δοθούν μετάλλια, αλλά στη διοργάνωση του 2022 στην Κίνα θα αποτελέσουν επίσημο αγώνισμα των Ασιατικών Αγώνων.
- Ασιατικοί Αγώνες 2018: Τι είναι τα doodle;
- Ασιατικοί Αγώνες 2018: Πώς προέκυψε η ιδέα για τα doodle;
- Ασιατικοί Αγώνες 2018: Πόσα doodle έχει δημιουργήσει η Google όλα αυτά τα χρόνια;
- Ασιατικοί Αγώνες 2018: Ποιος επιλέγει ποια doodle θα δημιουργηθούν και πώς αποφασίζετε ποια γεγονότα θα τιμηθούν με ένα doodle;
- Ασιατικοί Αγώνες 2018: Ποιος σχεδιάζει τα doodle;
- Ασιατικοί Αγώνες 2018: Πώς μπορούν οι χρήστες/το κοινό του Google να υποβάλει ιδέες για doodle;
Ασιατικοί Αγώνες 2018: Τι είναι τα doodle;
Τα doodle είναι οι διασκεδαστικές, απρόσμενες και ορισμένες φορές αυθόρμητες αλλαγές που πραγματοποιούνται στο λογότυπο της Google για να γιορτάσουμε αργίες, επετείους και τον βίο διάσημων καλλιτεχνών, πρωτοπόρων και επιστημόνων.
Ασιατικοί Αγώνες 2018: Πώς προέκυψε η ιδέα για τα doodle;
Το 1998, όταν ακόμα η Google δεν είχε γίνει ανώνυμη εταιρεία, η ιδέα των doodle γεννήθηκε όταν οι ιδρυτές της εταιρείας, ο Larry και ο Sergey, πειραματίστηκαν με το εταιρικό λογότυπο για να δηλώσουν τη συμμετοχή τους στο φεστιβάλ Burning Man στην έρημο της Νεβάδας. Τοποθέτησαν ένα σκίτσο μιας ξύλινης φιγούρας πίσω από το δεύτερο “o” της λέξης Google. Το αναθεωρημένο λογότυπο προοριζόταν ως αστείο μήνυμα για τους χρήστες Google ότι οι ιδρυτές της Google βρίσκονταν “εκτός γραφείου”. Αν και το πρώτο doodle ήταν σχετικά απλό, αποτέλεσε της γένεση της ιδέας της διακόσμησης του εταιρικού λογότυπου για τον εορτασμό αξιοσημείωτων γεγονότων.
Δύο χρόνια αργότερα, το 2000, ο Larry και ο Sergey ζήτησαν από τον σημερινό webmaster Dennis Hwang, ο οποίος τότε ήταν εκπαιδευόμενος, να δημιουργήσει ένα doodle για την Ημέρα της Βαστίλης. Οι χρήστες μας το αγάπησαν τόσο που ο Dennis διορίστηκε αρχισχεδιαστής doodle της Google και τα doodle άρχισαν να εμφανίζονται ολοένα και συχνότερα στην αρχική σελίδα Google. Αρχικά, τα doodle συνόδευαν συνήθως τις μεγάλες, γνωστές γιορτές. Σήμερα, τιμούν μια μεγάλη ποικιλία από εκδηλώσεις και επετείους, από τα γενέθλια του John James Audubon μέχρι το Ice Cream Sundae (παγωτό με γαρνιτούρα).
Με την πάροδο του χρόνου, η ζήτηση για doodle αυξήθηκε τόσο στις ΗΠΑ όσο και διεθνώς. Η δημιουργία τους αποτελεί τώρα ευθύνη μιας ομάδας ταλαντούχων εικονογράφων (τους αποκαλούμε σκιτσογράφους) και μηχανικών. Γι’ αυτούς, πρόκειται πλέον για μια ομαδική προσπάθεια να προσδώσουν ζωντάνια στην αρχική σελίδα του Google και να φέρουν χαμόγελα στα πρόσωπα των χρηστών Google σε ολόκληρο τον κόσμο.
Ασιατικοί Αγώνες 2018: Πόσα doodle έχει δημιουργήσει η Google όλα αυτά τα χρόνια;
Η ομάδα έχει δημιουργήσει πάνω από 2000 doodle για τις αρχικές σελίδες μας σε ολόκληρο τον κόσμο.
Ασιατικοί Αγώνες 2018: Ποιος επιλέγει ποια doodle θα δημιουργηθούν και πώς αποφασίζετε ποια γεγονότα θα τιμηθούν με ένα doodle;
Μια ομάδα υπαλλήλων της Google συναντώνται σε τακτά χρονικά διαστήματα και ανταλλάσσουν ιδέες για τα γεγονότα που θα τιμηθούν με ένα doodle. Οι ιδέες για τα doodle προέρχονται από πάμπολλες πηγές, συμπεριλαμβανομένων των υπαλλήλων της Google και των χρηστών Google. Όταν επιλέγουμε ένα doodle, μας ενδιαφέρει κυρίως να τιμήσουμε συναρπαστικά γεγονότα και επετείους που αντανακλούν το χαρακτήρα και την αγάπη της Google για την καινοτομία.
Ασιατικοί Αγώνες 2018: Ποιος σχεδιάζει τα doodle;
Υπάρχει μια ολόκληρη ομάδα εικονογράφων (τους αποκαλούμε σκιτσογράφους) και μηχανικών πίσω από κάθε doodle που βλέπετε.
Ασιατικοί Αγώνες 2018: Πώς μπορούν οι χρήστες/το κοινό του Google να υποβάλει ιδέες για doodle;
Η ομάδα doodle χαίρεται πάντα όταν οι χρήστες μοιράζονται τις ιδέες τους – μπορείτε να στέλνετε τις ιδέες σας για το επόμενο Google Doodle στη διεύθυνση proposals@google.com.
Διαβάστε επίσης:
- Επίδομα τέκνων 2018 δ’ δόση: Πότε θα γίνει η πληρωμή από τον ΟΠΕΚΑ
- Ebenezer Cobb Morley: Ποιος ήταν και γιατί τον τιμά η Google