ΑΣΕΠ 3Κ/2018: Μέγα σκάνδαλο με την προκήρυξη – Εκτός χιλιάδες υποψήφιοι

ΑΣΕΠ 3Κ/2018: Σάλο έχει προκαλέσει εντός και εκτός ΑΣΕΠ ο αποκλεισμός από τον διαγωνισμό ΑΣΕΠ 3Κ/2018 για τις θέσεις μονίμων στην καθαριότητα των δήμων όσων δεν έχουν προϋπηρεσία ως συμβασιούχοι στο Δημόσιο.

Συγκεκριμένα, έπειτα από πιέσεις και ενώ ο διαγωνισμός βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη, το προεδρείο του ΑΣΕΠ σε μια επεισοδιακή συνεδρίαση με οριακή πλειοψηφία, η οποία καθορίστηκε από τη διπλή ψήφο του προέδρου (που προβλέπεται σε αυτή την περίπτωση), αποφάσισε στον διαγωνισμό ΑΣΕΠ 3Κ/2018 να πριμοδοτείται η προϋπηρεσία σε δήμους.

Προβλέπεται, δηλαδή, ότι η προηγούμενη εργασιακή εμπειρία σε δήμους – και όχι στον ιδιωτικό τομέα – θα «δίνει» 17 μόρια για κάθε μήνα για το σύνολο των θέσεων που έχουν προκηρυχθεί και όχι μόνο για το 50% αυτών, όπως ήταν η αρχική πρόβλεψη.

Αναφορικά με το ενδεχόμενο πάντως η προϋπηρεσία στο Δημόσιο να αποτελεί αποκλειστικό προαπαιτούμενο εφεξής στις προκηρύξεις του ΑΣΕΠ για προσλήψεις στο Δημόσιο, δηλαδή η συγκεκριμένη τροποποίηση να αποτελέσει «δεδικασμένο», αρμόδιοι κύκλοι εξηγούσαν:

«Δεν τίθεται τέτοιο ζήτημα. Ηδη υπάρχει νόμος που προβλέπει ότι σε εξαιρετικές περιπτώσεις που αφορούν στη φύση της προκήρυξης μπορεί να ζητηθεί ως όρος αποκλειστικά προϋπηρεσία στο Δημόσιο, ο οποίος κατά καιρούς ενεργοποιείται».

Διαβάστε ΕΔΩ όλα τα νέα για τις προκηρύξεις του ΑΣΕΠ

ΑΣΕΠ 3Κ/2018: Αντιδράσεις

Σύμφωνα με πληροφορίες της «Καθημερινής», κατά τη συνεδρίαση υπήρξαν έντονες αντιδράσεις στην προωθούμενη τεχνική τροποποίηση, οι οποίες κλιμακώθηκαν φτάνοντας σε απειλές παραίτησης, ακόμα και από μέλη του ΑΣΕΠ φίλα προσκείμενα στον ΣΥΡΙΖΑ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι είχαν προηγηθεί έντονες πιέσεις από την πλευρά των συμβασιούχων τόσο προς τον υπουργό Εσωτερικών, Πάνο Σκουρλέτη, με συγκέντρωση μπροστά στο υπουργείο Εσωτερικών, όσο και προς τον πρόεδρο του ΑΣΕΠ, με τον οποίο συναντήθηκαν.

Οπως ο πρόεδρος του ΑΣΕΠ διαβεβαίωσε – μετά το πέρας της συνάντησης – τους συμβασιούχους στην καθαριότητα των δήμων, οι οποίοι και αναμένουν τη μονιμοποίησή τους μέσω της συγκεκριμένης διαδικασίας, θα τροποποιηθεί με νέο ΦΕΚ η προκήρυξη για τον διαγωνισμό έτσι ώστε η προηγούμενη εμπειρία σε δήμο (και όχι σε αντίστοιχη θέση στον ιδιωτικό τομέα) να μετράει για το σύνολο των θέσεων που έχουν προκηρυχθεί και όχι για τις μισές, όπως αρχικά είχε προβλεφθεί.

Πρακτικά βέβαια, κάτι τέτοιο σημαίνει ότι το σύνολο των θέσεων θα καταληφθεί από πρώην συμβασιούχους και ελάχιστες είναι οι πιθανότητες για νέους υποψηφίους να συγκεντρώσουν τα απαιτούμενα μόρια.

ΑΣΕΠ 3Κ/2018: Παράταση

Ως προς τον διαγωνισμό ΑΣΕΠ 3Κ/2018, ήδη έχει ξεκινήσει η διαδικασία για την πλήρωση των 8.166 θέσεων μονίμων στην καθαριότητα αλλά και στις υπόλοιπες ανταποδοτικές υπηρεσίες των δήμων.

Την ίδια στιγμή, εκτιμάται ότι οι αιτήσεις μπορεί να φτάσουν και τις 150.000, δεδομένου του ενδιαφέροντος που ήδη έχει εκδηλωθεί.

Ταυτόχρονα, όπως ανακοίνωσε το ΑΣΕΠ, παρατείνεται μέχρι σήμερα, Παρασκευή 9 Μαρτίου στις 2 μ.μ. η ηλεκτρονική κατάθεση αιτήσεων για τους υποψήφιους δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

Είναι χαρακτηριστικό του μεγάλου ενδιαφέροντος από τους συγκεκριμένους υποψήφιους ότι έως και σήμερα είχαν κατατεθεί 27.000 αιτήσεις, γεγονός που οδήγησε στην παράταση της προθεσμίας υποβολής.

ευρω

Η κατάθεση αιτήσεων για τις υπόλοιπες κατηγορίες που στοχεύουν στον μεγαλύτερο αριθμό των θέσεων (5.130) προβλέπεται να ολοκληρωθεί στις 23 Μαρτίου.

Δείτε ΕΔΩ όλες τις προσλήψεις και θέσεις εργασίας σε Δημόσιο και Ιδιωτικό Τομέα

ΑΣΕΠ 3Κ/2018: Πώς θα κάνετε την υποβολή στο asep.gr

Το ΑΣΕΠ εξέδωσε ανακοίνωση με νέες οδηγίες αναφορικά με την έναρξη των αιτήσεων στο asep.gr για την προκήρυξη 3Κ/2018 που αφορά στις μόνιμες προσλήψεις στους δήμους της χώρας.

Οι υποψήφιοι πρέπει να συμπληρώσουν και να υποβάλουν ηλεκτρονική αίτηση συμμετοχής (Πολίτες → Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες) ακολουθώντας τις οδηγίες που παρέχονται στην Προκήρυξη (Παράρτημα ΣΤ΄).

ΑΣΕΠ 3Κ/2018: Αναλυτικός οδηγός βήμα – βήμα

ΑΣΕΠ 3Κ/2018: Η αίτηση συμμετοχής στη διαδικασία πλήρωσης θέσεων της προκήρυξης ΑΣΕΠ 3Κ/2018, υποβάλλεται αποκλειστικά με ηλεκτρονικό τρόπο μέσω του διαδικτυακού τόπου του Α.Σ.Ε.Π. πληκτρολογώντας www.asep.gr (συμβατότητα με browsers: Mozilla Firefox 31+ ή Safari 8+).

Απαραίτητη προϋπόθεση είναι η εγγραφή στις Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες του ΑΣΕΠ.

ΑΣΕΠ 3Κ/2018 αίτηση: Εγγραφή στις Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες

Για να εγγραφούν οι υποψήφιοι στις Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες του Α.Σ.Ε.Π., ακολουθούν τη διαδρομή: Πολίτες -> Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες και στη συνέχεια επιλέγουν μεταξύ των δύο παρακάτω τρόπων εγγραφής:

  • Εγγραφή Νέου Χρήστη   μέσω   ΓΓΠΣ (τα  προσωπικά   στοιχεία   του χρήστη συμπληρώνονται αυτόματα) ή
  • Εγγραφή Νέου Χρήστη (με πλήρη συμπλήρωση των προσωπικών στοιχείων από τον ίδιο τον χρήστη).

ΑΣΕΠ 3Κ/2018 αίτηση: Διαδικασία υποβολής ηλεκτρονικής αίτησης συμμετοχής

Οι υποψήφιοι, προκειμένου να υποβάλουν αίτηση συμμετοχής, πρέπει να εισέλθουν στις Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες επιλέγοντας τη διαδρομή: Πολίτες -> Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες -> Είσοδος Μέλους, και στη συνέχεια να επιλέξουν μεταξύ των δύο κάτωθι συνδέσεων:

  • Μέσω ΓΓΠΣ πατώντας στο σύνδεσμο «Συνδεθείτε μέσω ΓΓΠΣ» και καταχωρίζοντας τα στοιχεία σύνδεσης του taxisnet
  • Μέσω απλής σύνδεσης καταχωρίζοντας το «Όνομα Χρήστη» και το «Συνθηματικό».

Σε περίπτωση απώλειας των στοιχείων σύνδεσης, οι υποψήφιοι επιλέγουν τη διαδρομή: Πολίτες -> Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες -> Ξέχασα τον κωδικό μου.

Οι υποψήφιοι προτείνεται προηγουμένως να επικαιροποιήσουν τα προσωπικά τους στοιχεία (τηλ. επικοινωνίας, email) στη σχετική καρτέλα του «Μητρώου», από τη διαδρομή: Πολίτες-> Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες, για την άμεση ενημέρωσή τους από τις υπηρεσίες του ΑΣΕΠ.

Για την προκήρυξη ΑΣΕΠ 3Κ/2018 δεν συμπληρώνονται οι υπόλοιπες καρτέλες του Μητρώου.

Ακολούθως οι υποψήφιοι, επιλέγοντας «Λίστα ηλεκτρονικών αιτήσεων», προβαίνουν στη δημιουργία νέας αίτησης επιλέγοντας «Νέα Αίτηση».

Σε κάθε περίπτωση κρίνεται σκόπιμο οι υποψήφιοι, να συμβουλεύονται τον «Οδηγό Ηλεκτρονικών Υπηρεσιών για πολίτες» στην αρχική σελίδα του διαδικτυακού τόπου του ΑΣΕΠ (www.asep.gr), όπου παρέχονται ηλεκτρονικά αναλυτικές οδηγίες, ειδικά κείμενα βοήθειας, βίντεο και παραδείγματα συμπλήρωσης ανά πεδίο.

ΑΣΕΠ

ΑΣΕΠ 3Κ/2018 αίτηση: ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΗ ΤΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΑΙΤΗΣΗΣ

Στην ηλεκτρονική αίτηση μπορούν οι υποψήφιοι όλων των κατηγοριών (ΠΕ, ΤΕ, ΔΕ, ΥΕ) να δηλώσουν έως 120 προτιμήσεις.

Σε περίπτωση που υποψήφιος των κατηγοριών ΔΕ, ΥΕ, επιθυμεί να δηλώσει πάνω από 120 προτιμήσεις (κωδικοί θέσεων), επιλέγει το αρχείο Preferences.pdf, το οποίο είναι διαθέσιμο και στην ηλεκτρονική αίτηση.

Σε κάθε επιδιωκόμενη θέση είναι υποχρεωτική η συμπλήρωση των μοριοδοτούμενων κριτηρίων [(ανάλογα με την κατηγορία ΠΕ, ΤΕ, ΔΕ, ΥΕ) ο αριθμός μηνών εμπειρίας ειδικής και συνολικής, εντοπιότητα, μεταπτυχιακοί και διδακτορικού τίτλοι, δεύτερος τίτλος σπουδών], προκειμένου οι υποψήφιοι να μοριοδοτηθούν για τα κριτήρια αυτά.

Στην ηλεκτρονική αίτηση (ΠΕ, ΤΕ, ΔΕ, ΥΕ) τα αναλυτικά στοιχεία της εργασιακής εμπειρίας (εργοδότης, αντικείμενο απασχόλησης, ασφαλιστικός φορέας) δεν μεταφέρονται από την καρτέλα του Μητρώου αλλά συμπληρώνονται στην Αίτηση-Υπεύθυνη Δήλωση Εργασιακής Εμπειρίας που είναι διαθέσιμη και στο πεδίο «Εργασιακή Εμπειρία» της ηλεκτρονικής αίτησης.

Οι υποψήφιοι της κατηγορίας Υποχρεωτικής Εκπαίδευσης, μπορούν να συμμετέχουν ταυτόχρονα και για τις θέσεις Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης με κωδικό τίτλου 705 και 714 (β’ Επικουρικός Πίνακας), με την προϋπόθεση ότι διαθέτουν τα απαραίτητα προσόντα. Στην περίπτωση αυτή θα υποβάλουν ηλεκτρονική αίτηση της κατηγορίας Υποχρεωτικής Εκπαίδευσης στην οποία έχουν τη δυνατότητα να δηλώσουν και τις θέσεις της κατηγορίας Δ.Ε. Οι εν λόγω υποψήφιοι δεν συμπληρώνουν αίτηση της κατηγορίας Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Δείτε ΕΔΩ όλες τις προκηρύξεις του ΑΣΕΠ