ΑΣΕΠ 2021: Έρχονται 823 μόνιμες θέσεις στο Δημόσιο – Όλη η λίστα

ΑΣΕΠ 2021: Ούτε μια, ούτε δυο αλλά τρεις μεγάλες προκηρύξεις του ΑΣΕΠ έρχονται το φθινόπωρο, οι οποίες αντιστοιχούν σε 823 μόνιμες θέσεις στο Δημόσιο!

Οι τρεις προκηρύξεις θα αποσταλούν για έκδοση στο Εθνικό Τυπογραφείο το επόμενο διάστημα, ωστόσο σύμφωνα με πηγές του ΑΣΕΠ η διαδικασία υποβολής των αιτήσεων θα ξεκινήσει το Φθινόπωρο, αφού παραδοσιακά (εκτός εκτάκτων περιπτώσεων) τον Αύγουστο η Ανεξάρτητη Αρχής δεν επιλέγει να βρίσκεται σε εξέλιξη διαγωνισμός.

Πάντως πρόκειται για τρεις μεγάλους διαγωνισμούς για τους οποίους αναμένεται να υπάρξουν χιλιάδες αιτήσεις.

Δείτε αναλυτικά παρακάτω τις 3 προκηρύξεις

ΑΣΕΠ 2021:: Προσλήψεις 120 μόνιμων υπαλλήλων στον ΟΑΕΔ και στην Εταιρεία Προστασίας Ανηλίκων Αθηνών και Πειραιά

Οι αρμόδιες υπηρεσίες του ΑΣΕΠ επεξεργάζονται το σχέδιο προκήρυξη για την πρόσληψη 104 μονίμων υπαλλήλων στον ΟΑΕΔ κατηγορίας ΠΕ, ΤΕ, ΔΕ. Παράλληλα στην ίδια προκήρυξη θα ενταχθούν και 16 μόνιμες θέσεις ΤΕ, ΔΕ κατηγορίας για την κάλυψη κενών στην Εταιρεία Προστασίας Ανηλίκων Αθηνών και Πειραιά.

Σύμφωνα με πληροφορίες της aftodioikisi.gr, η συγκεκριμένη προκήρυξη αναμένεται να αποσταλεί στο Εθνικό Τυπογραφείο μέχρι τα τέλη Ιουλίου και η διαδικασία υποβολής των αιτήσεων θα ξεκινήσει στις αρχές Σεπτεμβρίου.

Οι φορείς θα προσλάβουν -μεταξύ άλλων- μόνιμο προσωπικό Πανεπιστημιακής, Τεχνολογικής και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης των εξής ειδικοτήτων:

Διοικητικοί

  • ΔΕ Προσωπικού Η/Υ
  • ΔΕ Διοικητικού Λογιστικού

ΑΣΕΠ 2021: Προσλήψεις 287 μόνιμων υπαλλήλων στο υπουργείο Παιδείας και σε εκπαιδευτικούς φορείς

Η δεύτερη μεγάλη προκήρυξη αφορά 287 μόνιμες θέσεις μέσω προσλήψεων:

  • Στο υπουργείου Παιδείας για την πλήρωση 185 θέσεων ΠΕ, ΤΕ, ΔΕ και ΥΕ κατηγορίας
  • Στην Εθνική Αρχή Ανώτατης Εκπαίδευσης για την πλήρωση 60 θέσεων ΠΕ, ΤΕ κατηγορίας
  • Στο Πανεπιστήμιο Κρήτης για την πλήρωση 4 θέσεων ΠΕ, ΔΕ κατηγορίας
  • Στο ΑΠΘ για την πλήρωση 12 θέσεων ΠΕ, ΤΕ, ΔΕ κατηγορίας
  • Στις ΠΔΕ Α/θμιας και Β/θμιας εκπαίδευσης για την πλήρωση 19 θέσεων ΠΕ, ΤΕ, ΔΕ και ΥΕ,
  • Στην ΑΣΚΤ για την πλήρωση 2 θέσεων ΠΕ κατηγορίας
  • Στο Πανεπιστήμίο Θεσσαλίας για την πλήρωση 5 θέσεων ΠΕ, ΤΕ, ΔΕ κατηγορίας.

Η συγκεκριμένη προκήρυξη βρίσκεται σε πολύ προχωρημένο στάδιο και εντός του Ιουλίου κατά πάσα πιθανότητα θα αποσταλεί για δημοσίευση στο Εθνικό Τυπογραφείο. Η διαδικασία υποβολής των αιτήσεων αναμένεται να ξεκινήσει εντός του Σεπτεμβρίου.

ΑΣΕΠ 2021: 416 μόνιμες θέσεις σε Φυλακές της χώρας

Η τρίτη μεγάλη προκήρυξη αφορά θέσεις που έχει ζητήσει το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη. Συγκεκριμένα περιλαμβάνει:

  • Προσλήψεις 228 μόνιμων υπαλλήλων σε Καταστήματα Κράτησης όλης της χώρας καθώς
  • Πρόσληψη 188 μόνιμων υπαλλήλων για το Κατάστημα Κράτησης στη Δράμα.

Το νέο μόνιμο προσωπικό θα καλύψεις ειδικότητες ΔΕ Φύλαξης και ΔΕ Προσωπικό Εξωτερικής Φρούρησης, ενώ θα προσληφθούν και μόνιμοι υπάλληλοι των κλάδων ΔΕ Διοικητικού- Λογιστικού, ΔΕ Οδηγών, ΔΕ Νοσηλευτικης.

Η συγκεκριμένη προκήρυξη αναμένεται να αποσταλεί στο Εθνικό Τυπογραφείο εντός του καλοκαιριού και η διαδικασία υποβολής των αιτήσεων να ξεκινήσει είτε στα τέλη Σεπτεμβρίου, είτε στις αρχές Οκτωβρίου.

ΑΣΕΠ 2021: Αλλάζει ο τρόπος προσλήψεων!

Παράλληλα, το… τσουνάμι ψηφιακών αλλαγών «παρέσυρε» και τον τρόπο με τον οποίο γίνονται πλέον οι προσλήψεις στο Δημόσιο μέσω ΑΣΕΠ.

Το έργο «Αναβάθμιση του Ολοκληρωμένου Πληροφοριακού Συστήματος ΑΣΕΠ στο Σύγχρονο Ψηφιακό Περιβάλλον Προσλήψεων του Δημόσιου Τομέα» αποτελεί το κύριο σύστημα ψηφιακού μετασχηματισμού του ΑΣΕΠ, με βάση τον σχεδιασμό εκ νέου και την αξιοποίηση του υφιστάμενου πληροφοριακού συστήματος, όπου αυτό κριθεί αναγκαίο.

Στόχος του ψηφιακού μετασχηματισμού του ΑΣΕΠ είναι να ακολουθηθούν οι καλύτερες πρακτικές και καινοτόμες τεχνολογίες, με γνώμονα πάντα την απλούστευση των διαδικασιών και την αποτελεσματικότερη, άμεση εξυπηρέτηση των πολιτών και των φορέων, προκειμένου να υποστηρίζει τον ενισχυμένο ρόλο του ΑΣΕΠ στο σύγχρονο οικοσύστημα πληροφοριακών συστημάτων του Δημοσίου.

Η τρέχουσα διαδικασία πλήρωσης θέσεων με γραπτό διαγωνισμό διέπεται από το άρθρο 17 του ν. 2190/1994. Οι διαγωνισμοί διεξάγονται από Κεντρική Επιτροπή που συγκροτεί το ΑΣΕΠ, από μέλη του και τρίτους εμπειρογνώμονες, ενώ είναι δυνατή και η χρήση της μεθόδου των ερωτήσεων πολλαπλών επιλογών.

Για την εκπλήρωση της αποστολής του διαχρονικά το ΑΣΕΠ παραμένει σταθερά προσανατολισμένο στην αξιοποίηση της πληροφορικής και της τεχνολογίας, με σκοπό τη βελτιστοποίηση των επιχειρησιακών του μεθόδων και διαδικασιών από άποψη ταχύτητας και αξιοπιστίας, καθώς και την οικοδόμηση μιας ανοιχτής, διαφανούς και προσιτής στον πολίτη δράσης.

Το εν λόγω έργο αποτελεί το βασικό και ολοκληρωμένο κορμό υλοποίησης ενόψει του εκσυγχρονισμού του συστήματος προσλήψεων στο δημόσιο τομέα και της ενίσχυσης του ΑΣΕΠ Ενδεικτικά περιλαμβάνει επί μέρους δράσεις που αφορούν στα εξής:

  • Υλοποίηση όλων εκείνων των αναγκαίων δράσεων για μετεγκατάσταση των πληροφοριακών συστημάτων του ΑΣΕΠ (e-ΑΣΕΠ) στο Κυβερνητικό Νέφος του Δημοσίου Τομέα (G-Cloud) σύμφωνα και με το ν. 4727/2020, υποχρεωτικά έως την 1/1/2022.
  • Υλοποίηση όλων εκείνων των απαιτούμενων δράσεων (τόσο σε H/W όσο και σε S/W πέραν των υποδομών του G-Cloud) για την ενίσχυση και κυρίως τη βελτιστοποίηση του υφιστάμενου πληροφοριακού συστήματος του ΑΣΕΠ με σκοπό να ανταποκριθεί στο νέο περιβάλλον προσλήψεων και τις συνεχώς αυξανόμενες αρμοδιότητες του ΑΣΕΠ στο χώρο των προσλήψεων. Ιδιαίτερη σημασία θα πρέπει να δοθεί στην ενίσχυση του υποσυστήματος γραπτών διαγωνισμών.
  • Συμπλήρωση αδειοδότησης (licenses) για την κάλυψη των απαιτούμενων δράσεων.
  • Υλοποίηση ολοκληρωμένων δράσεων ώστε να εκτελείται η εργασία των υπαλλήλων
    του ΑΣΕΠ απομακρυσμένα και με ασφαλή τρόπο.
  • Αναβάθμιση των διαδικασιών και του επιπέδου ασφάλειας, με την επικαιροποίηση και υλοποίηση νέας πολιτικής ασφάλειας πληροφοριών.
  • Επικαιροποίηση της πολιτικής επιχειρησιακής συνέχειας (Business Continuity) με υλοποίηση υπηρεσιών Disaster Recovery αξιοποιώντας το G-Cloud ή/και τις υποδομές του ΑΣΕΠ.
  • Συμμόρφωση με το GDPR, εκπόνηση μελέτης αντικτύπου (DPIA).
  • Υλοποίηση διαλειτουργικοτήτων και ενσωμάτωσή τους στα πληροφοριακά συστήματα του ΑΣΕΠ. Προτείνεται να υιοθετηθεί η λογική των framework agreements (αγορά ανθρωπομηνών από την αγορά) όπως είχε αναφερθεί από τον κ.Υπουργό στο eGovernment Forum.
  • Διασύνδεση με το Κεντρικό Σύστημα Διαχείρισης Ανθρώπινου Δυναμικού του Ελληνικού Δημοσίου, ακολουθώντας τις βέλτιστες πρακτικές για σχεδιασμό και υλοποίηση της διαλειτουργικότητας και ένταξή της στο Κέντρο Διαλειτουργικότητας (ΚΕΔ) του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης.
  • Μελέτες ωρίμανσης για την υλοποίηση των παραπάνω αναφερόμενων εργασιών.
  • Εκπαίδευση του προσωπικού που θα υποστηρίζει τη νέα υποδομή και τις διαδικασίες. Στο συνολικό παραπάνω πλαίσιο ενεργειών και δεδομένης της τεχνικής πολυπλοκότητας κρίνεται σκόπιμη η ύπαρξη ενός τεχνικού συμβούλου που θα συνδράμει
    την όλη προσπάθεια του ΑΣΕΠ.

Οι σύγχρονες τεχνολογίες της πληροφορικής και των επικοινωνιών, δύναται να αξιοποιηθούν αποτελεσματικά, προκειμένου να ανταπεξέλθουν με ταχύτητα, ασφάλεια και αξιοπιστία στις ανάγκες που απορρέουν από την πραγματοποίηση του νέου περιβάλλοντος προσλήψεων στο δημόσιο τομέα που ουσιαστικά μετασχηματίζει ψηφιακά το ΑΣΕΠ.

Με τη διεύρυνση του φάσματος δραστηριοτήτων του ΑΣΕΠ στη διάρκεια της πορείας του, αλλά και με την ιδιαίτερη θεσμική βαρύτητα που έχει αποκτήσει λόγω της συνταγματικής του κατοχύρωσης, αναγνωρίζεται και παγιώνεται η συμβολή του τόσο στην αναβάθμιση του σώματος των δημοσίων υπαλλήλων όσο και στην αναβάθμιση της διοίκησης υπό λειτουργική έννοια: συστηματική διενέργεια νομικών πράξεων και υλοποίηση ολοκληρωμένων δράσεων για την επίτευξη σκοπών χάριν του δημοσίου συμφέροντος.