Apple: Ένα σκάνδαλο υποχρεώνει την Apple να βάλει βαθιά το χέρι στην τσέπη.
Επτά χρόνια μετά το σκάνδαλο που πήρε την ονομασία «Batterygate», οι χρήστες άρχισαν να βλέπουν τα χρήματα που η Apple συμφώνησε να πληρώσει για τον διακανονισμό της ομαδικής αγωγής.
Πίσω στο 2017, οι ιδιοκτήτες παλαιότερων μοντέλων iPhone άρχισαν να παρατηρούν προβλήματα απόδοσης στα τηλέφωνά τους μετά από κάποιες αναβαθμίσεις του iOS.
Αργότερα εκείνο το έτος, η Apple παραδέχτηκε ότι περιόρισε την απόδοση των παλαιότερων μοντέλων.
Η εταιρεία ισχυρίστηκε ότι προχώρησε σε αυτή την ενέργεια προκειμένου τα παλαιότερα μοντέλα να μη σταματήσουν να λειτουργούν λόγω των προβλημάτων που θα είχαν οι μπαταρίες.
Η ομαδική αγωγή υποστήριξε ότι με αυτό τον τρόπο, και χωρίς οι χρήστες να έχουν ενημερωθεί, η Apple ωθούσε τους χρήστες να αγοράσουν το πιο πρόσφατο μοντέλο και όχι να αλλάξουν μπαταρία στο iPhone που έχουν ήδη στην κατοχή τους.
Η Apple ουδέποτε παραδέχτηκε ότι ο στόχος της ήταν να αναγκάσει τους χρήστες να αλλάξουν συσκευή, αλλά τελικά κατέληξε σε διακανονισμό και δέχτηκε να καταβάλει 310 έως 500 εκατομμύρια δολάρια ανάλογα με το πόσοι άνθρωποι θα συμμετείχαν στην ομαδική αγωγή.
Για να μπορέσει κάποιος να πάρει μέρος στην αγωγή έπρεπε να υποβάλει τα έγγραφα του μέχρι και τον Οκτώβριο του 2020. Απαραίτητη προϋπόθεση ήταν να είναι κάτοχος ενός iPhone 6, 6 Plus, 6s, 6s Plus, 7, 7 Plus ή SE που έτρεχε ένα συγκριμένο iOS το 2017 και να έχει παρατηρήσει μείωση ταχύτητας και απόδοσης.
Στο παρελθόν είχε εκτιμηθεί ότι το ποσό πληρωμής θα ανέρχονταν σε περίπου 65 δολάρια, ωστόσο ορισμένες χρήστες που έχουν λάβει τα χρήματα αναφέρουν ότι έλαβαν 92,17 δολάρια από την Apple.
Χρησιμοποιώντας το NameDrop μπορείτε να μοιραστείτε επαφές με οποιονδήποτε έχει iPhοne. Όλες οι λεπτομέρειες στο xristika.gr.
Την επόμενη φορά που θα βρεθείτε σε μια εκδήλωση ή σε ένα δείπνο, μπορείτε να ανταλλάξετε αριθμούς τηλεφώνων με έναν νέο συνάδελφο ή με έναν φίλο απλά κρατώντας τα iPhone ο ένας κοντά στον άλλον.
Η λειτουργία, γνωστή ως NameDrop, έγινε διαθέσιμη όταν η Apple κυκλοφόρησε το iOS 17 τον Σεπτέμβριο.
Το NameDrop είναι ταχύτερο από το να διαβάζετε τους αριθμούς ή να ανταλλάσσετε τηλέφωνα και να πληκτρολογείτε χειροκίνητα τις πληροφορίες επαφής.
Επιπλέον, δεν χρειάζεται να ανησυχείτε μήπως γράψετε λάθος το όνομα της νέας σας επαφής. Απλώς μεταφέρεται απευθείας στο τηλέφωνό σας.
Όπως αναφέρει το CNBC, το Apple σας επιτρέπει να επιλέγετε τι θα μοιραστείτε με κάποιον όταν χρησιμοποιείτε το NameDrop, ώστε να μην αποκαλύψετε κατά λάθος ευαίσθητες πληροφορίες που μπορεί να έχετε αποθηκεύσει στο τηλέφωνό σας, όπως μια διεύθυνση κατοικίας.
Το μειονέκτημα ωστόσο είναι ότι δεν μπορείτε να μοιραστείτε το email και τον αριθμό τηλεφώνου σας ταυτόχρονα και μπορείτε να κάνετε NameDrop μόνο μία φορά μεταξύ δύο τηλεφώνων, εκτός αν διαγράψετε την επαφή και ξεκινήσετε από την αρχή.
Μια δικλείδα ασφαλείας που αγνοούν οι περισσότεροι κάτοχοι τους, έχουν τα iPhone.
Ένα χαρακτηριστικό ασφαλείας των iPhone τηλεφώνων, επιτρέπει την πρόσβαση στην συσκευή από απατεώνες, ενώ ταυτόχρονα μπλοκάρει του χρήστες από το να βρουν την κλεμμένη συσκευή τους.
H Wall Street Journal αποκαλύπτει τον τρόπο με τον οποίο, ένα χαρακτηριστικό ασφαλείας της συσκευής με το όνομα recovery key, μπορεί να γίνει exploited από το “bad actors”.
Το Bad Actors είναι ένα εργαλείο που κλειδώνει αποτρέπει τους ιδιοκτήτες της συσκευής από το να κάνουν χρήση της, κλειδώνοντάς τους. Η WSJ αναφέρει τον χρήστη Creg Frasca, που είναι κλειδωμένος από την συσκευή του από τον περασμένο Οκτώβριο.
Ο Frasca δήλωσε πως είναι διατεθειμένος να πετάξει μέχρι το Cupertino, προκειμένου να αποδείξει στην Apple πως αυτός είναι ο ιδιοκτήτης της συσκευής, αλλά και να πληρώσει 10.000 δολάρια, ώστε να πάρει πίσω τον έλεγχο της συσκευής του.
Αυτά γιατί στην συσκευή έχει φωτογραφίες 8 ετών από τις κόρες του που δεν θέλει να χάσει για κανένα λόγο.
Όμως ο Frasca δεν είναι ο μόνος, καθώς υπάρχουν πολλοί χρήστες με το ίδιο πρόβλημα.
Κάποιος έκλεψε το κινητό του Frasca σε ένα μπαρ στο Σικάγο και χρησιμοποίησε τοn κωδικό ξεκλειδώματος, που πιθανότατα είδε πριν κλέψει την συσκευής, για να αλλάξει τον κωδικό του Apple ID του.
Αργότερα σιγούρεψαν πως ο Frasca δεν θα μπορέσει να πάρει τον έλεγχο της συσκευής του ξανά, ενεργοποιώντας το recovery key.
Το recovery key κυκλοφόρησε αρχικά το 2020 από την Apple.
Όταν ενεργοποιείται, δημιουργεί έναν κωδικό 28 ψηφίων, που απαιτείται κάθε φορά που ο χρήστης θέλει να αλλάξει τον κωδικό του για το Apple ID. Αν όμως ο χρήστης δεν το έχει ενεργοποιήσει και το κάνουν αυτοί που κλέψουν την συσκευή του, τότε ο χρήστης χάνει την πρόσβαση στον λογαριασμό του και δεν υπάρχει γυρισμός.
Η Apple μέσω εκπροσώπου της δήλωσε:
“Συμπονούμε τους ανθρώπους που είχαν αυτή την εμπειρία και παίρνουμε όλες τις επιθέσεις στους χρήστες μας πολύ σοβαρά, ανεξάρτητα από το πόσο σπάνιες είναι.
Εργαζόμαστε ακούραστα καθημερινά για να προστατεύσουμε τους λογαριασμούς και τα δεδομένα των χρηστών μας και πάντα διερευνούμε πρόσθετες προστασίες έναντι αναδυόμενων απειλών όπως αυτό.”
Για να δημιουργήσετε το security key μπορείτε να πάτε στο iPhone ή το iPad σας και να ακολουθήσετε αυτές τις οδηγίες:
Το πρόβλημα με αυτή την υλοποίηση είναι πως μπορείτε εύκολα να χάσετε το recovery key, είτε το έχετε σε χαρτί είτε αποθηκευμένο κάπου ψηφιακά.
Αν συμβεί αυτό, τότε πείτε αντίο στα δεδομένα σας, αν χάσετε το τηλέφωνό σας, μια για πάντα. Από την άλλη αν δεν το χάσετε και βρείτε ένα τρόπο να μην χαθεί και να είναι ασφαλές, τότε σε περίπτωση κλοπής κρατάτε τα δεδομένα σας και τους κωδικούς σας ασφαλείς.
Στην περίπτωση που έχετε το recovery key, η Apple θα σας ζητήσει την χρήση του, μαζί με ένα τηλέφωνο που έχετε δηλώσει και μια Apple συσκευή για να κάνετε την διαδικασία.
Όμως ακόμα και η Apple παραδέχεται πως η απώλεια του recovery key σημαίνει πως θα κλειδωθείτε εκτός του λογαριασμού σας μόνιμα.
Μάλιστα τα μέρη με πολύ κόσμο είναι κοινός τόπος για να συμβεί κάτι τέτοιο αν σας κλέψουν την συσκευή, όπου αρκετοί μπορούν να δουν τον κωδικό για να ξεκλειδώσει η συσκευή σας.
Αν ο κλέφτης δει τον κωδικό μετά μπορεί εύκολα να κλέψει την συσκευή σας και να σας κλειδώσει για πάντα.
Στην συνέχεια ενεργοποιεί το recovery key και σας κλειδώνει για πάντα εκτός του λογαριασμού σας.
Μέχρι στιγμής μόνο ένας χρήστης κατάφερε να βγάλει άκρη με την Apple.
Ο λόγος γι ατον Terry Allen, που μετά από μήνες προσπαθειών με Apple, έπεσε πάνω σε έναν καλό εκπρόσωπο, που αφιέρωσε χρόνο για να κάνει στον Allen ερωτήσεις ώστε να επιβεβαιώσει την ταυτότητα του Allen.
Στην συνέχεια απενεργοποίησε το recovery key και ο Allen είχε ξανά πρόσβαση στα δεδομένα του και τις φωτογραφίες του που ήταν και ο λόγος που αφιέρωσε τόσους μήνες από τη ζωή του, ώστε να βγάλει άκρη.
Ο Παναθηναϊκός νίκησε 68-61 τον Ολυμπιακό και έκανε το 14/14 στη Stoiximan.gr Basket League. Τρία…
aade.gr - λοταρία αποδείξεων - TAXISnet: Πραγματοποιήθηκε η νέα λοταρία αποδείξεων από την ΑΑΔΕ (Ανεξάρτητη Αρχή…
"Πρέπει να το δούμε ως την κατάλληλη στιγμή, το συζητάμε 25 χρόνια, όλοι ξέρουν ποια…
Θέση κατά της συμμετοχής της εκκλησίας στα συλλαλητήρια για το Σκοπιανό παίρνει ο μητροπολίτης Μεσσηνίας,…
Νεκρός βρέθηκε ο επιβάτης (περίπου 60 ετών) του Blue Star Naxos που πήδηξε στη θάλασσα…
Τις 600.000 πλησιάζουν τα ανασφάλιστα οχήματα που κυκλοφορούν στους ελληνικούς δρόμους, με ό,τι μπορεί να…