Αποτελέσματα ΑΣΕΠ 3Κ/2018: «Κλείδωσε» – Πότε θα ανακοινωθούν οι πίνακες για τους δήμους

Αποτελέσματα ΑΣΕΠ 3Κ/2018: Την άμεση έκδοση των προσωρινών αποτελεσμάτων της προκήρυξης 3Κ/2018 για τις προσλήψεις μόνιμων υπαλλήλων σε ανταποδοτικές υπηρεσίες των δήμων έδωσε ο υπουργός Εσωτερικών, Πάνος Σκουρλέτης.

Ο κ. Σκουρλέτης, μιλώντας στο ραδιοσταθμό «Στο Κόκκινο», σημείωσε: «Το ΑΣΕΠ πρέπει να ανακοινώσει εντός της εβδομάδας τους προσωρινούς πίνακες, στη βάση των οποίων θα παρουσιαστούν στις δουλειές τους, τυπικά την 1η Απριλίου, που είναι Κυριακή. Άρα την άλλη εβδομάδα παρουσιάζονται στις δουλειές τους».

Ταυτόχρονα, κ. Σκουρλέτης, σημείωσε ότι «για πρώτη φορά μετά από 9 χρόνια γίνεται διαγωνισμός για μόνιμες θέσεις εργασίας. Μέχρι τώρα καλύπτονταν από 8μηνίτες συμβασιούχους».

Θύμισε ότι «τον Φεβρουάριο του 2016 η κυβέρνηση αποδέσμευσε τις προσλήψεις στις ανταποδοτικές υπηρεσίες που πληρώνονται από δημοτικά τέλη και άρα δεν επιβαρύνουν ούτε τον κρατικό προϋπολογισμό ούτε τον προϋπολογισμό των Δήμων, από τους περιορισμούς και τους κανόνες αναλογίας προσλήψεων/αποχωρήσεων στο Δημόσιο».

Διαβάστε ΕΔΩ όλα τα νέα για τις προκηρύξεις του ΑΣΕΠ

Ακολούθως, τον Ιούλιο του 2017, όπως είπε, «δρομολογήθηκε ο διαγωνισμός, με μία παράταση στους ήδη εργαζόμενους που έληγε η σύμβασή τους τέλη Δεκεμβρίου, ώστε να πάμε σε έναν ανοιχτό διαγωνισμό με ειδική μοριοδότηση για όσους είχαν συγκεκριμένη προϋπηρεσία στις υπηρεσίες καθαριότητας».

ανεργία
Αποτελέσματα ΑΣΕΠ 3Κ/2018: «Βολές» κατά πάντων

Σχολιάζοντας τις αντιδράσεις της αντιπολίτευσης, ο υπουργός Εσωτερικών είπε ότι «η ΝΔ καταγγέλλει ότι κάνουμε φωτογραφικό διαγωνισμό, κάτι αναληθές και εύκολα εξηγήσιμο γιατί το λέει. Το λέει επειδή ποτέ της δεν συμφιλιώθηκε με την ιδέα των μόνιμων προσλήψεων, ήθελε το καθεστώς των ελαστικών μορφών εργασίας στην καθαριότητα, που κάποια στιγμή να περάσει σε ιδιώτες».

Από την άλλη, για τις θέσεις του ΚΚΕ και άλλων αριστερών σχημάτων, ο κ. Σκουρλέτης σημείωσε ότι «ζητούν κάτι όχι εφικτό, οι εργαζόμενοι το τελευταίο διάστημα να είναι αυτοί που θα μονιμοποιηθούν, κάτι που δεν μπορεί να γίνει και θα ήταν και κοινωνικά άδικο, κάποιοι που βρέθηκαν ένα ή δύο οκτάμηνα σε συγκεκριμένες θέσεις, ξαφνικά και εις βάρος άλλων με εξίσου την ίδια ανάγκη, να μονιμοποιηθούν μέσα από έναν κλειστό διαγωνισμό».

Και πρόσθεσε: «Είναι πολύ σημαντικό ότι σπάει το καθεστώς ομηρίας μέσω των συμβάσεων, αλλά και εξαιρετικής σημασίας το γεγονός ότι υπάρχουν τόσες χιλιάδες μόνιμες θέσεις στους Δήμους, μετά από χρόνια».

Δείτε ΕΔΩ όλες τις προσλήψεις και θέσεις εργασίας σε Δημόσιο και Ιδιωτικό Τομέα

Αποτελέσματα ΑΣΕΠ 3Κ/2018: Υποβλήθηκαν 71.012 αιτήσεις Υ.Ε.

Όπως είχε ανακοινώσει ο ΑΣΕΠ, στο πλαίσιο της Προκήρυξης 3Κ/2018 του ΑΣΕΠ (ΦΕΚ 4/2-2-2018, 9/9-2-2018, 10/16-2-2018 & 12/6-3-2018 Τεύχος Προκηρύξεων ΑΣΕΠ), που αφορά στην πλήρωση, με σειρά προτεραιότητας, οκτώ χιλιάδων εκατόν εξήντα έξι (8.166) θέσεων τακτικού προσωπικού και προσωπικού με σχέση εργασίας Ιδιωτικού Δικαίου Αορίστου Χρόνου Πανεπιστημιακής, Τεχνολογικής,  Δευτεροβάθμιας και Υποχρεωτικής Εκπαίδευσης σε ανταποδοτικές υπηρεσίες των ΟΤΑ α΄ βαθμού, Συνδέσμους και Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου αυτών καθώς και σε Νομικά Πρόσωπα Ιδιωτικού Δικαίου των ΟΤΑ  (Υπουργείο Εσωτερικών), υποβλήθηκαν 71.112 αιτήσεις υποψηφίων κατηγορίας Υποχρεωτικής Εκπαίδευσης.

Προσλήψεις
Αποτελέσματα ΑΣΕΠ 3Κ/2018: Τι πρέπει να γνωρίζουν όσοι έκαναν αίτηση
  • Έως 31 Μαρτίου θα βγουν τα προσωρινά αποτελέσματα, με βάση τα στοιχεία που επικαλούνται οι υποψήφιοι στην ηλεκτρονική αίτησή τους.
  • Για λόγους οικονομίας χρόνου, δεν θα εξεταστούν, σε πρώτη φάση, τα δικαιολογητικά των υποψηφίων που πιστοποιούν τις ιδιότητες που επικαλούνται στην αίτησή τους.
  • Η έκδοση των τελικών αποτελεσμάτων, περί τα τέλη Ιουνίου, θα περιλαμβάνει και την εξέταση όλων των πιστοποιητικών (τελικός έλεγχος).
  • Οι προσωρινά διοριστέοι θα παραμείνουν στη θέση τους έως και την έκδοση των οριστικών αποτελεσμάτων. Με βάση το νόμο δεν έχουν κανένα δικαίωμα νομικής προσφυγής, εάν αντικατασταθούν από υποψηφίους που περιλαμβάνονται στον τελικό πίνακα διοριστέων.
  • Όσοι περιλαμβάνονται στον οριστικό πίνακα διοριστέων δεν έχουν δικαίωμα δικαστικής προσφυγής, επειδή δεν έπιασαν δουλειά από τις 31 Μαρτίου.
  • Για την κατηγορία Υποχρεωτικής Εκπαίδευσης η πιθανότητα επιτυχίας είναι κοντά στο «1:20» (δηλαδή μία θέση θα διεκδικηθεί από 20 υποψηφίους).
  • Για την κατηγορία Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης υποβλήθηκαν 5.371 αιτήσεις . Πιθανότητα επιτυχίας «1:40».
  • Για την κατηγορία Τεχνολογικής Εκπαίδευσης υποβλήθηκαν 6.305 αιτήσεις. Πιθανότητα επιτυχίας «1:75».
  • Για την κατηγορία Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης υποβλήθηκαν 46.073 αιτήσεις. Πιθανότητα επιτυχίας «1:17».

Δείτε ΕΔΩ όλες τις προκηρύξεις του ΑΣΕΠ