Αποκλείεται να την γνωρίζετε: Αυτή είναι η πιο πλούσια Ελληνίδα για το 2024

Ποιοι είναι οι Έλληνες και οι Ελληνίδες που περιλαμβάνοντααι στη λίστα του Forbes, ως οι πιο πλούσιοι γιαα το 2024.

Τα σκήπτρα κρατάει μία γυναίκα για την ελληνική λίστα. Πρόκειται για την εφοπλίστρια Μαρία Αγγελικούση, η οποία είναι στην θέση 432 της γενικής κατάταξης με περιουσία που υπολογίζεται στα 6,4 δισ. δολάρια.

Ποια είναι τα υπόλοιπα ελληνικά ονόματα της λίστας και με τι ασχολούνται;

Οι πλουσιότεροι Έλληνες για το 2024

  1. Μαρία Αγγελικούση 6,4 δισ. δολάρια
  2. Αριστοτέλης Μυστακίδης 3,3 δισ. δολάρια
  3. Φίλιππος Νιάρχος 2,8 δισ. δολάρια
  4. Γιώργος Προκοπίου 2,6 δισ. δολάρια
  5. Κωνσταντίνος Μαρτίνος 2,3 δισ. δολάρια
  6. Σπύρος Λάτσης 2,2 δισ. δολάρια
  7. Βαρδής Βαρδινογιάννης 2,1 δισ. δολάρια
  8. Μαριάννα Λάτση 1,8 δισ. δολάρια
  9. Ανδρέας Μαρτίνος 1,8 δισ. δολάρια
  10. Αθανάσιος Μαρτίνος 1,8 δισ. δολάρια

Αποκάλυψη: Το κόλπο στο ίντερνετ για να γίνεις πλούσιος το 2024

Όσοι ασχολούνται με κρυπτονομίσματα και Bitcoins, ψάχνουν το επόμενο «νόμισμα» που θα τους φέρει κέρδη και θα τους κάνει πλούσιους. Πλεόν δημοσιεύματα δέιχνουν το επόμενο next big thing στον χώρο των κρυπτονομισμάτων.

Δεν είναι κρυφό πωσς η αγορά κρυπτονομισμάτων έχει υψηλή μεταβλητότητα, με αρκετές επενδύσεις που θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν ριψοκίνδυνες, τελικά να οδηγούν σε μεγάλα κέρδη. Όσοι βρίσκονται στο κυνήγι της αναζήτησης για το επόμενο 100x κρυπτονόμισμα, μάλλον το έχουν βρει.

Θα πρέπει πάντα, ωστόσο, να έχουμε στο μυαλό μας ότι οι προβλέψεις στον χώρο της κρυπτογράφησης είναι αρκετά δύσκολες. Το κρυπτονόμισμα με αρκετές προοπτικές να εκτοξευτεί μέχρι το τέλος του έτους. είναι το Bitcoin ETF.

Τι είναι το Bitcoin ETF.

Τα Bitcoin ETFs είναι διαπραγματεύσιμα αμοιβαία κεφάλαια που έχουν σχεδιαστεί για να παρακολουθούν την τιμή του Bitcoin. Αυτά τα επενδυτικά μοντέλα προσφέρουν τη δυνατότητα σε άτομα χωρίς ιδιαίτερες γνώσεις, να αποκτήσουν πρόσβαση στο Bitcoin, χωρίς τις πολυπλοκότητες της άμεσης ιδιοκτησίας κρυπτονομισμάτων. Τα Bitcoin ETFs κυκλοφορούν σε δύο μορφές: Bitcoin futures ETFs και spot Bitcoin ETFs.

Τα Bitcoin Futures ETFs επενδύουν σε συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης Bitcoin. Τα οποία είναι συμφωνίες αγοράς ή πώλησης Bitcoin σε προκαθορισμένη τιμή για μια μελλοντική ημερομηνία. Αυτά τα ETF παρέχουν έναν έμμεσο τρόπο επένδυσης στις κινήσεις των τιμών του Bitcoin.

Τα Spot Bitcoin ETFs, από την άλλη πλευρά, επενδύουν απευθείας στην τρέχουσα τιμή του Bitcoin, παρέχοντας ένα πιο απλό μέσο συμμετοχής στην αξία του Bitcoin.

Τον Οκτώβριο του 2021, η αμερικανική Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς (SEC) ενέκρινε την έναρξη λειτουργίας του πρώτου Bitcoin futures ETF. Ένα σημαντικό ορόσημο που κατέδειξε την προθυμία των ρυθμιστικών αρχών να αγκαλιάσουν τα χρηματοοικονομικά προϊόντα που σχετίζονται με το Bitcoin.

Επιπλέον, η έγκριση των spot Bitcoin ETFs αν και παραμένει σε εκκρεμότητα, δεν θα αργήσει να πραγματοποιηθεί. Αρκετοί μάλιστα κολοσσοί της διαχείρισης περιουσιακών στοιχείων, όπως η BlackRock, η Fidelity και η Invesco, έχουν υποβάλει αιτήσεις για spot Bitcoin ETFs, γεγονός που αντανακλά το αυξανόμενο ενδιαφέρον για τέτοια επενδυτικά προϊόντα.

Έτσι, εκμεταλλευόμενο τα ανωτέρω γεγονότα, ένα νέο κρυπτονόμισμα Bitcoin ETF στοχεύει να γίνει ένα από τα καλύτερα ανερχόμενα κρυπτονομίσματα, φτάνοντας το 100x.

Το Bitcoin ETF είναι ένα καινοτόμο εγχείρημα που έχει σχεδιαστεί για να αξιοποιήσει την επικείμενη άφιξη των Bitcoin ETFs στις χρηματοπιστωτικές αγορές των ΗΠΑ. Το BTCETF, χρησιμεύει ως ένα κερδοσκοπικό και υποστηρικτικό περιουσιακό στοιχείο, που συνδέεται άμεσα με την πορεία του Bitcoin και την έγκριση των spot Bitcoin ETFs από το SEC. Η προπώλησή του μόλις ξεκίνησε και όπως όλα δείχνουν, θα μπορούσε να γίνει ένα από τα πιο κερδοφόρα κρυπτονομίσματα για φέτος.

Το συμπέρασμα είναι το εξής: Είναι το Bitcoin ETF το επόμενο κρυπτονόμισμα που θα φτάσει στο 100x; Σίγουρα κανένας δεν μπορεί να το πει με βεβαιότητα. Ωστόσο η καινοτομία του έργου, η εκμετάλλευση σημαντικών οροσήμων του Bitcoin και των ETFs, ο μηχανισμός πονταρίσματος και η επικρατούσα κατάσταση της αγοράς crypto, θεωρούμε ότι οι προοπτικές του είναι αρκετά καλές.

Να επενδύσω ή όχι σε bitcoin; Όλη η αλήθεια για τα κρυπτονομίσματα

Κρυπτονομίσμστα: Είναι τελικά τα κρυπτονομίσματα αυτά που θα αλλάξουν τους παραδοσιακούς τρόπους πληρωμής; Μήπως τελικά είναι απάτη και θα χάσετε τα χρήματά σας; Όλα όσα πρέπει να ξέρετε, στο xristika.gr.

Ορισμένοι υποστηρίζουν πως τα κρυπτονομίσματα θα αλλάξουν μια για πάντα την παραδοσιακή χρηματοδότηση – Άλλοι, προειδοποιούν πως δεν είναι τίποτα παρά μία ακόμη επικίνδυνη φούσκα – Πώς, όμως, θα είναι ο κόσμος τους σε 50 χρόνια από σήμερα;

Μπορεί να μην γνωρίζουμε ποιες μετοχές θα βρίσκονται στο δείκτη S&P 500 τον επόμενο μήνα ή σε δύο χρόνια, αλλά η αίσθηση που κυριαρχεί είναι πως στις επόμενες δεκαετίες, η ζήτηση για την αγορά των κρυπτονομισμάτων θα αυξηθεί ακόμη περισσότερο.

Ορισμένοι υποστηρίζουν πως τα συγκεκριμένα περιουσιακά στοιχεία θα αλλάξουν μια για πάντα τον τρόπο με τον οποίο αντιλαμβανόμαστε και αλληλεπιδρούμε με τα νομίσματα. Άλλοι πάλι, εκτιμούν πως τα κρυπτονομίσματα δεν είναι τίποτα άλλο παρά μία ακόμη επικίνδυνη φούσκα και κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου.

Όμως, ό, τι και αν πιστεύει καθένας από εμάς για τα κρυπτονομίσματα, το μόνο σίγουρο είναι πως μας είναι δύσκολο να σκεφτούμε έναν κόσμο δίχως αυτά. Ποια, όμως, θα είναι η τύχη τους σε 50 χρόνια από τώρα; Ειδικοί εκφράζουν την άποψή τους σχετικά με το μέλλον των κρυπτονομσμάτων.

Κρυπτονομίσμστα: Ίβορι Τζόνσον, χρηματοοικονομικός σχεδιαστής και ιδρυτής της Delancey Wealth Management

«Τα κρυπτονομίσματα θα διαταράξουν την παραδοσιακή χρηματοδότηση. Ένα από τα μεγαλύτερα πλεονεκτήματά τους αποτελεί η δυνατότητα αποτελεσματικής μεταφοράς διασυνοριακών πληρωμών με ελάχιστο ή καθόλου κόστος. Όσον αφορά στο bitcoin συγκεκριμένα, τα 50 χρόνια είναι πράγματι ένα μεγάλο διάστημα. Μέσα σε αυτά τα χρόνια, είτε θα αναδειχθεί ως το παγκόσμιο αποθεματικό νόμισμα είτε ως το επόμενο AOL που έκανε πολλούς ανθρώπους πλούσιους έως ότου εφευρεθεί κάτι καλύτερο και το bitcoin γίνει παρελθόν» υποστηρίζει σύμφωνα με το CNBC.

Φρέντερικ Κόφμαν, συγγραφέας του «The Money Plot: A History of Currency’s Power to Enchant, Control and Manipulate»
«Πριν από το 2071, το δολάριο θα έχει περισσότερα κοινά με ένα crypto παρά με το ασήμι ή το χρυσό, οπότε δεν χρειάζεται να αμφισβητούμε τη μακροζωία των κρυπτογραφημένων αλγορίθμων ως αποθέματα αξίας και μέσων ανταλλαγής. Όλα τα χρήματα είναι μια μορφή κρυπτογράφησης. Ήταν έτσι από την αρχή και καθώς οι ζωές μας συγκλίνουν όλο και πιο στενά με το ψηφιακό σύμπαν, η προσπάθεια επένδυσης στην αγορά των κρυπτονομισμάτων στο εξής μόνο θα επιταχύνεται».

Κρυπτονομίσμστα: Νταν Ίγκαν, αντιπρόεδρος της Betterment

«Κρυπτονομίσματα όπως το bitcoin έχουν αποδειχθεί καταλύτης για την κίνηση χρημάτων και την κερδοσκοπία και μου φαίνεται σχεδόν απίθανο να εξαφανιστούν» αναφέρει χαρακτηριστικά.

Ο Ντράγκαν Μπόσκοβιτς, ιδρυτής και διευθυντής του Blockchain Research Lab στο Πανεπιστήμιο της Αριζόνα
«Οι αρχές της κεντρικής τράπεζας είναι απασχολημένες με την ανάπτυξη κανονισμών σχετικά με το κρυπτογράφηση. Αναγνωρίζουν ότι τα ψηφιακά νομίσματα είναι εγγενή στην ψηφιακή οικονομία και, ως εκ τούτου, πρόκειται να γίνουν mainstream τα επόμενα 10 χρόνια».

Μπάρμπαρα Ρόπερ, διευθύντρια προστασίας των επενδυτών για την Ομοσπονδία Καταναλωτών της Αμερικής
«Συγγνώμη. Είμαι ήδη πολύ μεγάλη για να μιλήσω για αυτό το ζήτημα».