Αποκάλυψη: Ο δρόμος της Αθήνας με αμέτρητα «κρυφά» ραντάρ της Αστυνομίας!

Οι έλεγχοι της Τροχαίας έχουν αυξηθεί και πλέον δεν αφήνουν καμία παράβαση ατιμώρητοι γι΄αυτό και οι οδηγοί πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί. Όχι μόνο για το πρόστιμο, αλλά για την ίδια τους τη ζωή.

Υπάρχει όμως ένας δρόμος στην Αθήνα, τον οποίο διασχίζουν καθημερινά άπειρα αυτοκίνητα, χιλιάδες και έχει… άπειρα ραντάρ. Κάθε κίνηση, κάθε γκαζιά και καθε χάζεμα στο κινητό τηλέφωνο τιμωρείται.

Ο λόγος για την Αττική Οδό, η οποία κατέχει την πρωτιά μίας και αποτελεί τον δρόμο με τις περισσότερα εγκατεστημένα ραντάρ ταχύτητας στην ελληνική επικράτεια.

Οι κάμερες ταχύτητας στα σχεδόν 70 χιλιόμετρα της Αττική Οδού ξεπερνούν σε αριθμός τις 15 και παρά το γεγονός ότι θα μπορούσε κάποιος να ισχυριστεί ότι δεν είναι όλες λειτουργικές, κανείς δεν ρισκάρει να υπερβεί το όριο ταχύτητας και να φλερτάρει με ένα ιδιαίτερο τσουχτερό πρόστιμο ή ακόμα και με την αφαίρεση της άδειας κυκλοφορίας.

Πού βρίσκονται οι κάμερες της Αττικής Οδού

Οι θέσεις στις οποίες βρίσκονται τοποθετημένες οι κάμερες ταχύτητας της Αττικής Οδού είναι γνωστές καθώς βάσει Νόμου, ο οδηγός οφείλει να ενημερώνεται ότι στο συγκεκριμένο τμήμα του δρόμου η ταχύτητα κίνησης ελέγχεται με τεχνικά μέσα.

Κατεύθυνση προς Μαρκόπουλο

Σημείο: Κόμβος Π.Α.Θ.Ε. – Περιοχή Ελευσίνας -Όριο ταχύτητας 100 χλμ./ώρα

Σημείο: 16o χλμ. -Περιοχή Ασπρόπυργου – Όριο ταχύτητας 100 χλμ./ώρα

Σημείο: 20ο χλμ. -Περιοχή Νέων Λιοσίων -Όριο ταχύτητας 100 χλμ./ώρα

Σημείο: 40ο χλμ. -Περιοχή Κάντζας – Όριο ταχύτητας 110 χλμ./ώρα

Κατεύθυνση προς Ελευσίνα

Σημείο: 40ο χλμ. – Περιοχή Κάντζας – Όριο ταχύτητας 110 χλμ./ώρα

Σημείο: 30ο χλμ. – Περιοχή Αμαρουσίου -Όριο ταχύτητας 100 χλμ./ώρα

Σημείο: 17ο χλμ. – Περιοχή Άνω Λιοσίων -Όριο ταχύτητας 100 χλμ./ώρα

Σημείο 10ο χλμ. – Περιοχή Ασπροπύργου -Όριο ταχύτητας 120 χλμ./ώρα

Περιφερειακή Υμηττού προς Ραφήνα

Σημείο: 3ο χλμ. -Περιοχή Χολαργού -Όριο ταχύτητας 80 χλμ./ώρα

Σημείο: 7ο χλμ. -Περιοχή Γλυκών Νερών – Όριο ταχύτητας 70 χλμ./ώρα

Περιφερειακή Υμηττού προς Καισαριανή

Σημείο: 7ο χλμ. -Περιοχή Γλυκών Νερών -Όριο ταχύτητας 70 χλμ./ώρα

Σημείο: 4ο χλμ. -Περιοχή Χολαργού- Όριο ταχύτητας 80 χλμ./ώρα

Σημείο: 1ο χλμ. -Περιοχή Παπάγου -Όριο ταχύτητας 70 χλμ./ώρα

Δυτική Σύνδεση Περιφ. Υμηττού προς Ελευσίνα

Σημείο: 7o χλμ. -Περιοχή Αγίας Παρασκευής -Όριο ταχύτητας 70 χλμ./ώρα

Δυτική Σύνδεση Περιφ. Υμηττού προς Καισαριανή

Σημείο: 7o χλμ. -Περιοχή Αγίας Παρασκευής -Όριο ταχύτητας 70 χλμ./ώρα

Υπενθυμίζεται ότι σε αυτόν που υπερβαίνει το ανώτατο όριο ταχύτητας έως 20 χλμ/ώρα, επιβάλλεται διοικητικό πρόστιμο 40 ευρώπάνω από 20 χλμ./ώρα 100 ευρώ και πάνω από 30 χλμ./ώρα 350 ευρώ ενώ συνοδεύεται από αφαίρεση της άδειας οδήγησης για 60 ημέρες.

Η πιο «hot» θέση εργασίας: Κερδίζεις 80.000 ετησίως, χωρίς να χρειάζεσαι πτυχίο

Προσλήψεις: Η απασχόληση στον συγκεκριμένο –πολύ εξεζητημένο- τομέα αναμένεται να αυξηθεί κατά σχεδόν 45% την επόμενη 10ετία. Όλες οι λεπτομέρειες στο xristika.gr.

Όσοι φοβούνται τα ύψη, σίγουρα δεν μπορούν να κάνουν αίτηση για την πιο περιζήτητη δουλειά στην αγορά εργασίας των ΗΠΑ, η οποία δεν είναι άλλη από τους τεχνικούς σε τουρμπίνες ανεμογεννητριών.

Σύμφωνα με το Γραφείο Εργασίας της χώρας, η απασχόληση στον συγκεκριμένο -πολύ εξεζητημένο- τομέα αναμένεται να αυξηθεί κατά σχεδόν 45% την επόμενη 10ετία, δηλαδή με τον υψηλότερο ρυθμό από κάθε άλλο κλάδο.

Φυσικά, σημαντικό ρόλο σε αυτό διαδραματίζει η άνθιση της «πράσινης» ενέργειας και οι μαζικές επενδύσεις σε αιολικά πάρκα.

Έτσι, λοιπόν, ένας έμπειρος τεχνικός θα μπορούσε να κερδίζει έως και 80.000 δολάρια ετησίως, χωρίς μάλιστα να διαθέτει τίτλο σπουδών από κάποιο πανεπιστήμιο. Αρκεί να θέλει να ταξιδεύει συνέχεια, να αντέχει τις ακραίες καιρικές συνθήκες και, όπως είπαμε, να μην έχει υψοφοβία.

«Το δικό μας γραφείο βρίσκεται σε υψόμετρο 100 μέτρων» αναφέρει στο Bloomberg o Ομάρ Ρουμπαλκάβα, ένας 33χρονος τεχνικός, ο οποίος εργάζεται στη δανέζικη Vestas Wind Systems, την κορυφαία εταιρείας κατασκευής τουρμπινών. «Ποτέ δεν φοβόμουν τα ύψη, αλλά όταν βρίσκεσαι στα 100 μέτρα δοκιμάζεις τις αντοχές σου».

Ο ίδιος ηγείται μιας 36μελούς ομάδας, η οποία είναι αρμόδια για τη συντήρηση 129 τουρμπινών στην Καλιφόρνια. «Υπάρχουν φορές που ο αέρας είναι σαν να σε χτυπάει βράχος» παρατηρεί.

Οι συγκεκριμένες θέσεις εργασίας στις ΗΠΑ έχουν εξαπλασιαστεί από το 2018 έως σήμερα, όπως προκύπτει από τα στοιχεία της Revelio Labs, ενώ οι πρόσφατες δυσκολίες του κλάδου δεν έχουν επιβραδύνει τον ρυθμό ανάπτυξής.

Υπενθυμίζεται ότι οι ΑΠΕ έχουν πληγεί τελευταία από την εκτόξευση στα κόστη υλικών, τα υψηλότερα επιτόκια δανεισμού, καθώς και τις αναταράξεις στις αλυσίδες εφοδιασμού, προκαλώντας καθυστερήσεις ή και ακυρώσεις projects.

Όμως, και πάλι, η ζήτηση για εργαζόμενους είναι τεράστια, με τον ρυθμό αύξησης των προσλήψεων να παραμένει σταθερά σε διψήφια ποσοστά.

Μέσα στην επόμενη 10ετία, σύμφωνα με τη Wood Mackenzie, οι ΗΠΑ θα προσθέσουν ακόμα 120 GW αιολικής ενέργειας -μια ποσότητα ικανή να ηλεκτροδοτήσει 40 εκατ. νοικοκυριά.

«Αυτό είναι αρκετό για να εξασφαλίσει τη μακροπρόθεσμη σταθερότητα της κλαδικής απασχόλησης» εξηγεί η εταιρεία αναλύσεων, υπενθυμίζοντας ότι στη χώρα ήδη υπάρχουν 73.000 ανεμογεννήτριες, συνολικής ισχύος 150 GW.

Οι τεχνικοί επιπέδου entry level αμείβονται με 21 έως 27 δολάρια ανά ώρα ή αλλιώς με 50.000 δολάρια για 50 ώρες εργασίας/εβδομάδα. Εάν κάποιος είναι πρόθυμος να ταξιδεύει και να κάνει υπερωρίες, μπορεί να κερδίσει ακόμη 30.000 δολάρια ή και περισσότερα.

Για την πρόσληψη δεν απαιτούνται ιδιαίτερα προσόντα, ενώ πριν «πέσει» κάποιος στα βαθιά, είναι υποχρεωτικό να λάβει μια πιστοποίηση, μέσω μιας εκπαιδευτικής διαδικασίας, η οποία διαρκεί 9 έως 14 μήνες.

Τράπεζα Πειραιώς: Σάλος με πρόστιμο εκατομμυρίων και λουκέτα – Τι έχει συμβεί

Τράπεζα Πειραιώς: Σοβαρότατες καταγγελίες κατά της Τράπεζας Πειραιώς.

Υπό το βάρος των καταγγελιών του Συλλόγου Εργαζομένων στις Υπηρεσίες της Τράπεζας Πειραιώς (ΣΕΥΤΠΕ), η Διοίκηση της Τράπεζας υποχρεώθηκε να συμμορφωθεί με την εργατική νομοθεσία στα ζητήματα υγείας και ασφάλειας των εργαζομένων της, στο πολυδιαφημισμένο Νέο Μοντέλο ψηφιακών καταστημάτων, προϋπολογισμού άνω των 80εκ. €.

Σύμφωνα με τον Σύλλογο η Διοίκηση της Τράπεζας αναγκάσθηκε να συμμορφωθεί στις υποδείξεις της Επιθεώρησης και να «ξηλώσει» τις θέσεις εργασίας που είχε τοποθετήσει αναγκάζοντας τους υπαλλήλους της να εξυπηρετούν το πελατειακό κοινό σε καναπεδάκια και τραπεζάκια που θυμίζουν σαλόνι πλοίου, θέτοντας σε άμεσο κίνδυνο πρόκλησης σοβαρών μυοσκελετικών παθήσεων τους εργαζόμενους.

Η τράπεζα αναγκάσθηκε να συμμορφωθεί στις υποδείξεις της Επιθεώρησης, αφού το προηγούμενο διάστημα της είχε επιβληθεί πρόστιμο ύψους 1,65 εκ. € και τριήμερο κλείσιμο τραπεζικού καταστήματος στη Θεσσαλονίκη για την μη τήρηση του νόμιμου ωραρίου εργασίας των τραπεζοϋπαλλήλων.

Ακολουθεί ολόκληρη η ανακοίνωση του ΣΕΥΤΠΕ:

Είναι ίσως η πρώτη φορά που μια συστημική Τράπεζα, και μια από τις ισχυρότερες επιχειρήσεις στην Ελλάδα, υποχρεώνεται να αναθεωρήσει ένα τόσο ακριβοπληρωμένο project. Δεν είναι όμως η πρώτη φορά που ο ΣΕΥΤΠΕ επιτυγχάνει να εφαρμοσθεί η νομιμότητα στα εργασιακά, με πλέον εμβληματική την προσπάθεια για την πιστή τήρηση του νομίμου ωραρίου εργασίας των τραπεζοϋπαλλήλων από κοινού με την Επιθεώρηση Εργασίας (επιβολή προστίμου ύψους 1,65 εκ. € στην Τράπεζα Πειραιώς – τριήμερο κλείσιμο τραπεζικού καταστήματος στη Θεσσαλονίκη).

Πιο συγκεκριμένα, ο Σύλλογος των Εργαζόμενων προσέφυγε στην Επιθεώρηση Εργασίας για την Υγεία και Ασφάλεια στην Εργασία, μπροστά στον άμεσο κίνδυνο πρόκλησης σοβαρών μυοσκελετικών παθήσεων στους εργαζόμενους του Δικτύου, που αναγκάζονταν να εξυπηρετούν το πελατειακό κοινό σε καναπεδάκια και τραπεζάκια που θυμίζουν σαλόνι πλοίου.

Όπως αποδείχθηκε περίτρανα από τα σχετικά Δελτία Ελέγχου, ο όλος σχεδιασμός δεν πληρούσε σε καμία περίπτωση τις νόμιμες προδιαγραφές προστασίας της υγείας των εργαζομένων, καθώς μεταξύ άλλων, οι θέσεις εργασίας κρίθηκαν ακατάλληλες και μη εργονομικές. Η Διοίκηση της Τράπεζας αναγκάσθηκε να συμμορφωθεί στις υποδείξεις της Επιθεώρησης και να «ξηλώσει» τις θέσεις εργασίας, όχι μόνο για να μην υποστεί τα επαπειλούμενα πρόστιμα, αλλά και για να αποφύγει την περαιτέρω αρνητική δημοσιότητα, καθώς ο ΣΕΥΤΠΕ :

ενημέρωσε σχετικά τους εκπροσώπους όλων των κοινοβουλευτικών κομμάτων, με αποτέλεσμα ΣΥΡΙΖΑ και ΚΚΕ να καταθέσουν σχετική ερώτηση, και
το θέμα απασχόλησε το Κοινοβούλιο, με την κατάθεση επίκαιρης ερώτησης του Βουλευτή της Νέας Αριστεράς, Νάσου Ηλιόπουλου.
Η ανατροπή του σχεδιασμού που αγνοούσε επιδεικτικά τα θέματα προστασίας της υγείας και της ασφάλειας των εργαζομένων, θεωρούμε ότι θα έχει ευρύτερες θετικές επιπτώσεις για την υγεία των εργαζομένων, όχι μόνο στον τραπεζικό κλάδο, αλλά και σε μια σειρά εταιρειών που απασχολούν υπαλλήλους γραφείου, αλλά δυστυχώς τα τελευταία χρόνια επιδίδονται σε εργασιακούς πειραματισμούς, με κοινό παρονομαστή την υποβάθμιση των εργασιακών δικαιωμάτων.

Καλούμε εργαζόμενους και συνδικαλιστικούς φορείς να βρίσκονται σε επαγρύπνηση, γιατί η περιφρούρηση της νομιμότητας και της εργασιακής αξιοπρέπειας αποτελεί τη μεγαλύτερη πρόκληση για το παρόν και το μέλλον της εργασίας.