Απίθανη εξέλιξη με το ERTFLIX: «Πάγωσαν» Cosmote TV, Nova και Netflix

ERTFLIX: Η αντεπίθεση της ΕΡΤ είναι σε πλήρη εξέλιξη, με τα νούμερα να αποκαλύπτουν την σπουδαία δουλειά που γίνεται στο ραδιομέγαρο της λεωφόρου Μεσογείων.

Συναγερμός στον ανταγωνισμό που βλέπει τη δημόσια τηλεόραση να κάνει… άλματα. Δείτε στο xristika.gr τις κινήσεις του ERTFLIX.

Το ERTFLIX έκλεισε τον Ιανουάριο με περισσότερες από 6.600.000 επισκέψεις, που αποτελούν νέο, εντυπωσιακό ρεκόρ ανόδου, σημειώνοντας αύξηση 300% κατά τη διάρκεια του τελευταίου εξαμήνου.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, η καινοτόμα ψηφιακή πλατφόρμα της ΕΡΤ σημειώνει συνεχόμενα ρεκόρ επισκέψεων και θέασης, καθώς ανανεώνει διαρκώς τόσο το δωρεάν, on-demand περιεχόμενό της, όσο και τις τεχνικές δυνατότητες για να την επισκεφτεί το κοινό μέσω smart TV, smartphone, υπολογιστή και τάμπλετ.

Μόλις πρόσφατα έγινε διαθέσιμη στο Google Play Store η εφαρμογή ERTFLIX για τηλεοράσεις με Android TV λογισμικό, καθώς και για τα ανάλογης τεχνολογίας set-top boxes σε COSMOTE TV, WIND Vision κ.α., ενώ ήδη είναι διαθέσιμη η ανάλογη εφαρμογή για τηλεοράσεις Samsung στο App Store.

Έτσι, το ERTFLIX και το δωρεάν περιεχόμενό του είναι πλέον διαθέσιμο σε κάθε συσκευή και με κάθε τρόπο!

Μια νέα προσθήκη στο περιεχόμενο της πλατφόρμας που ενθουσιάζει ήδη τους φίλους των σπορ, είναι η φιλοξενία των καναλιών ERT Sports αποκλειστικά από το ERTFLIX.

“Πατώντας” στην κατηγορία LIVE μέσα στην πλατφόρμα, μπορείτε πλέον να απολαύσετε το ERT Sports με το πλούσιο αθλητικό περιεχόμενό του, αλλά και τα ERT Sports 2, 3 και 4, τα οποία θα εκπέμπουν σε περιόδους με αυξημένη αθλητική δραστηριότητα, ώστε να μη χάνετε κανέναν από τους αγαπημένους σας αγώνες και κορυφαίες αθλητικές διοργανώσεις σε απευθείας μετάδοση.

Το θέαμα δεν τελειώνει εδώ, αφού στο ERTFLIX μπορείτε να παρακολουθήσετε “διαμάντια” της 7ης Τέχνης, συναρπαστικές ξένες σειρές αλλά και τις νέες ελληνικές σειρές της ΕΡΤ, και, πολύ σύντομα, στις 14 Φεβρουαρίου, ένα αφιέρωμα με επιλεγμένες ρομαντικές ταινίες.

ERTFLIX: Συναγερμός σε COSMOTE, NOVA, VODAFONE

Ένα άλυτο πρόβλημα συνεχίζει να βασανίζει εδώ και χρόνια τις εταιρείες συνδρομητικής τηλεόρασης και φυσικά αυτό δεν είναι άλλο από τους… πειρατές!

Πρόβλημα στο οποίο δεν έχει δοθεί λύση, παραμένει η παράνομη θέαση συνδρομητικών προγραμμάτων.

Αν και τo 2020 θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως το έτος κατά τη διάρκεια του οποίου διενεργήθηκαν αρκετές επιθέσεις και αστυνομικές επιχειρήσεις κατά παράνομων IPTV δικτύων και ενάντια στην οπτικοακουστική πειρατεία γενικότερα, εντούτοις εκ του αποτελέσματος, αυτό δεν αποδεικνύεται αρκετό.

Σημαντικές επιτυχίες κατά των παράνομων δικτύων κατεγράφησαν το 2020 όπου η συνεργασία τοπικών αστυνομικών αρχών με τη Europol και τη Eurojust κατάφεραν σημαντικά πλήγματα σε χονδρέμπορους, μεταπωλητές και servers, θέτοντάς τους εκτός λειτουργίας.

Ωστόσο, όπως έχει παρατηρηθεί, μετά την εξάρθρωση ενός παράνομου δικτύου στη θέση του λίγο καιρό μετά ξεπετάγεται ένα άλλο. Χρησιμοποιώντας ιδιαίτερα εξελιγμένες τεχνολογικές μεθόδους και τεχνάσματα, οι υπεύθυνοι για τα πειρατικά IPTV δίκτυα κατορθώνουν να μένουν για μικρό διάστημα «κάτω» επαναφέροντας τους servers τους σύντομα σε λειτουργία.

Στη χώρα μας το πρόβλημα της πειρατείας είναι ιδιαίτερα σημαντικό. Παρά την εντονότερη αντιμετώπιση από τους ευρωπαϊκούς φορείς, εκτιμήσεις θέλουν τον αριθμό των ανθρώπων που παρακολουθούν μέσω παράνομων δικτύων streaming να αυξάνεται, υπολογίζοντας τον σε πάνω από 200.000!

Περισσότερο πληττόμενοι είναι COSMOTE TV και Nova, οι δύο μεγαλύτερες συνδρομητικές πλατφόρμες της χώρας μας που διαθέτουν τα περισσότερα και πιο δημοφιλή τηλεοπτικά προϊόντα.

Έχοντας επενδύσει σημαντικότατα ποσά για την απόκτηση τηλεοπτικών δικαιωμάτων, προσδοκούν το 2021 και τα επόμενα χρόνια, τη διεύρυνση της αγοράς συνδρομητικής τηλεόρασης προκειμένου να αναπτύξουν την πελατειακή τους βάση και να επιτύχουν τους εταιρικούς τους στόχους.

Τα τελευταία χρόνια παρατηρείται όμως στασιμότητα σε νέους συνδρομητές, με τη διείσδυση της συνδρομητικής τηλεόρασης να παραμένει πεισματικά, σε επίπεδα αρκετά πιο χαμηλά του μέσου όρου άλλων ευρωπαϊκών χωρών.

Παράγοντες της αγοράς εκτιμούν πως η πειρατεία αποτελεί έναν από τους βασικούς παράγοντες συτής της υστέρησης.

Όπως γίνεται εύκολα αντιληπτό, εάν δεν υπάρξει σημαντική αντιμετώπιση της παράνομης θέασης περιεχομένου, με αυστηρότερα μέτρα για τους παραβάτες και ειδικά στοχευμένες νομοθετικές ρυθμίσεις, η ανάπτυξη των παρόχων, καθίσταται ιδιαίτερα δύσκολη ενώ παράλληλα μειώνεται και η δυνατότητα επένδυσής τους σε παραγωγές, τηλεοπτικά δικαιώματα και νέες τεχνολογίες.

Από την πειρατεία όμως δε γλυτώνουν και οι streaming πλατφόρμες όπως Netflix, Vodafone TV και Wind Vision αφού περιεχόμενο τους (σειρές, ταινίες, κανάλια) βρίσκονται και αυτά στο στόχαστρο των πειρατών.

ERTFLIX: Συνδρομητική τηλεόραση: Εντείνεται η μάχη των «κολοσσών»

Μια ελάχιστη “ανάσα” για τους παρόχους τηλεοπτικού περιεχομένου αποτελεί η απόφαση της κυβέρνησης να παγώσει για έναν χρόνο το ειδικό τέλος 10% που επιβάλλεται επί των λογαριασμών συνδρομητικής τηλεόρασης, σε ένα περιβάλλον που ο ανταγωνισμός αυξάνεται διαρκώς.

Οι εταιρείες που παρέχουν υπηρεσίες τηλεοπτικού περιεχομένου έχουν να αντιμετωπίσουν εκτός από τον μεταξύ τους ανταγωνισμό και τις μεγάλες διεθνείς πλατφόρμες streaming σειρών και ταινιών όπως τα Netflix, Amazon Prime Video και Apple TV.

Μάλιστα όλοι οι εγχώριοι τηλεπικοινωνιακοί πάροχοι ζητούν την κατάργηση του ειδικού τέλους, που επιβλήθηκε από το 2016 για δημοσιονομικούς λόγους και δεν επιβάλλεται στις παραπάνω πλατφόρμες, κάτι που δημιουργεί, σύμφωνα με φορείς της αγοράς, συνθήκες άνισου ανταγωνισμού.

Η ταχεία εξάπλωση του Netflix και όλων των υπόλοιπων πλατφορμών οδήγησε μάλιστα και τις εγχώριες εταιρείες τηλεπικοινωνιών να δημιουργήσουν και τις δικές τους υπηρεσίες με αντίστοιχα μοντέλα Over The Top (OTT), δηλαδή μέσω Διαδικτύου, χωρίς αποκωδικοποιητές, άνευ συμβολαίου και ανεξαρτήτως παρόχου.

Η Cosmote ξεκίνησε τη δική της πλατφόρμα streaming τον περασμένο Ιανουάριο, ενώ επικεντρώνεται σε δικές της παραγωγές, εμπλουτίζοντας το περιεχόμενο που προσφέρει με νέες σειρές μυθοπλασίας και ιστορικά ντοκιμαντέρ, σε μια προσπάθεια να αυξήσει περαιτέρω τη συνδρομητική της βάση. Σε αυτό το πλαίσιο παρουσίασε πρόσφατα το πρώτο της ντοκιμαντέρ σε συμπαραγωγή με το National Geographic, ενώ το προηγούμενο διάστημα ολοκλήρωσε την πρώτη της διεθνή συμπαραγωγή, στον τομέα της μυθοπλασίας. Το πολιτικό θρίλερ Tehran από το δημιουργικό team του Fauda, γυρίστηκε κατά κύριο λόγο στην Αθήνα, με συμπαραγωγό την COSMOTE TV και τα δικαιώματα του εξαγόρασε η Apple. Η σειρά ξεκίνησε να προβάλλεται στο Apple TV την προηγούμενη εβδομάδα. Παράλληλα ετοιμάζονται και έξι νέες παραγωγές που αφορούν το Cosmote History HD, που θα προβληθούν από τη νέα χρονιά με αφορμή την επέτειο των 200 χρόνων από την επανάσταση του 1821.

Η Vodafone ξεκίνησε τη διάθεση της Vodafone TV ως υπηρεσία ΟΤΤ τον Αύγουστο επεκτείνοντας τη συνεργασία που είχε ξεκινήσει με το HBO, προσφέροντας στους συνδρομητές πρόσβαση σε 45 διεθνή κανάλια και περισσότερες από 2.500 ώρες ταινιών, σειρών, ντοκιμαντέρ και εκπομπών του αμερικανικού δικτύου. Η πρόσβαση στην τηλεοπτική πλατφόρμα της Vodafone TV γίνεται αποκλειστικά μέσω των εφαρμογών της υπηρεσίας για Android και iOS smartphones και tablets. Μέσα στο επόμενο διάστημα αναμένεται να είναι δυνατή η πρόσβαση μέσα από τα μενού έξυπνων τηλεοράσεων της Samsung και της LG αλλά και μέσω browser για σταθερούς και φορητούς υπολογιστές.
Τη δική της OTT πλατφόρμα έχει λανσάρει ήδη από την άνοιξη του 2018 και η Wind. O λόγος για τη Wind Vision, που δίνει πρόσβαση σε περισσότερα από 60 συνδρομητικά κανάλια, όπως και στα κανάλια της επίγειας ψηφιακής τηλεόρασης, καθώς και στο Netflix με επιπλέον χρέωση. Στο full Pack προσφέρει και πρόσβαση στα έξι κανάλια Novasports.

Τέλος, η Forthnet έχει ξεκινήσει την πλατφόρμα Novaflix η οποία παρέχει πρόσβαση σε εκατοντάδες ταινίες, σειρές και στα τέσσερα κανάλια Novacinema και Novalife, καθώς και στα Fox και Fox Life. Σύμφωνα με πληροφορίες μάλιστα η ενίσχυση του τηλεοπτικού περιεχομένου της Nova βρίσκεται πολύ ψηλά στην ατζέντα των νέων επενδυτών της Forthnet. Πηγές της αγοράς σημειώνουν πως η εταιρεία θα επιστρέψει και στις τοπικές παραγωγές ή συμπαραγωγές ψυχαγωγικού περιεχομένου, έναν τομέα στον οποίο είχε χρόνια εμπειρίας συμμετέχοντας στην παραγωγή μεγάλων εμπορικών επιτυχιών, όπως το “Safe Sex” αλλά και βραβευμένων ταινιών όπως ο “Κυνόδοντας” του Λάνθιμου.

Διαβάστε όλα τα νέα στο topics.gr