Cosmote: Το Πάσχα έφτασε και η Cosmote με το Γερμανό έχουν προσφορές που φτάνουν μέχρι και το 60%! Δείτε στο xristika.gr τα προϊόντα που θα βρείτε σε ασυναγώνιστες τιμές.

Έως και τις 2 Μαΐου, οι καταναλωτές μπορούν να αποκτήσουν φθηνότερα και με έως 48 άτοκες δόσεις, δημοφιλή smartphones, smartwatches, τηλεοράσεις, laptops, αξεσουάρ κ.ά., επιλέγοντας αυτά που τους ταιριάζουν μέσα από μια μεγάλη ποικιλία, διαθέσιμα στα φυσικά καταστήματα και online στο www.cosmote.gr και www.germanos.gr.

Επιπλέον, όσοι επιλέξουν να κάνουν τις αγορές τους έως τις 2 Μαΐου, με κάρτες της Εθνικής Τράπεζας, κερδίζουν επιπλέον 15% σε πόντους go4more για αγορές αξίας 499€ και άνω.

Ενδεικτικά, οι καταναλωτές θα βρουν:

τα 5G Smartphones SAMSUNG Galaxy S21+ | S21 Ultra από 1.099€ με δώρο το SAMSUNGSmart Monitor M5 32’’ και επιπλέον όφελος σε πόντους go4more: έως 202,35€. Ισχύει έως 25/04.

τα 5G Smartphones iPhone 12 | 12 mini από 799€, με όφελος 70€ και επιπλέον όφελος σε πόντους go4more: έως 163,35€.

το laptop HP 14-dk1001nv Athlon, ιδανικό για εκπαίδευση, εργασία και διασκέδαση, με οθόνη 14’’ Full HD IPS, επεξεργαστή AMD Athlon 3150U και σκληρό δίσκο 256GB SSD, από 529€ στα 429€.

την τηλεόραση Toshiba 4K Smart TV 55” 55UA2063DG, εξοπλισμένη με λειτουργικό Android P (9,0), τεχνολογίες Dolby Vision HDR και Micro Dimming για εξαιρετική αντίθεση και κινηματογραφική λεπτομέρεια, από 549€ στα 399€.

το APPLE Watch Series 6 από 449€. Όσοι το συνδυάσουν με APPLE Airpods 2nd Generation, μπορούν να αποκτήσουν τα ασύρματα ακουστικά στα 99€. Όφελος σε πόντους go4more: έως 86,70€.

το XIAOMI Mi Electric Scooter Pro 2, με μέγιστη αυτονομία 45 χιλιόμετρα, από 599€ στα 499€. Όφελος σε πόντους go4more: 74,85€.

την XIAOMI Mi Home Security Camera 1080p, Full HD κάμερα εσωτερικού και εξωτερικού χώρου, από 39,90€ στα 19,90€.

Cosmote: Η ανακοίνωση που μας άφησε με το στόμα ανοιχτό

Σημαντική αποδεικνύεται η συμβολή των πελατών COSMOTE, που έχουν επιλέξει e-λογαριασμό αντί για έντυπο, στην προσπάθεια εξοικονόμησης χαρτιού που υλοποιείται από την COSMOTE για την εξοικονόμηση φυσικών πόρων και την προστασία του περιβάλλοντος.

To 2020 οι πελάτες με e- λογαριασμό συνέβαλαν στην εξοικονόμηση 411 τόνων χαρτιού που αντιστοιχεί σε 6.860 δέντρα.

Οι πελάτες που συμμετέχουν σε αυτήν την προσπάθεια και επιλέγουν τον e-λογαριασμό έχουν έκπτωση 1€ κάθε μήνα στο πάγιο του προγράμματός τους.

Επιπλέον, όσοι επιλέξουν να ενεργοποιήσουν τον ηλεκτρονικό λογαριασμό ενεργοποιώντας παράλληλα το My COSMOTE App, απολαμβάνουν 4GB για 7 ημέρες με την πρώτη ενεργοποίησή του. Εναλλακτικά, οι πελάτες COSMOTE μπορούν να ενεργοποιήσουν τον e-λογαριασμό μέσω του My COSMOTE portal, καλώντας στην Εξυπηρέτηση COSMOTE είτε επισκεπτόμενοι κάποιο από τα καταστήματα COSMOTE και ΓΕΡΜΑΝΟΣ.

Δράσεις για την εξοικονόμηση φυσικών πόρων και την προστασία του περιβάλλοντος

Αναγνωρίζοντας ότι οι φυσικοί πόροι δεν είναι ανεξάντλητοι, και είναι πρωταρχικής σημασίας για την ανθρώπινη ζωή και την οικονομική δραστηριότητα, η COSMOTE στο πλαίσιο της περιβαλλοντικής της στρατηγικής και ακολουθώντας τις αρχές της κυκλικής οικονομίας, υλοποιεί δράσεις για την εξοικονόμηση φυσικών πόρων.

Ειδικά για την ορθολογική χρήση του χαρτιού, οι δράσεις εστιάζουν στην εξοικονόμηση, ανακύκλωση και υπεύθυνη κατανάλωση (πχ. χρήση προϊόντων χαρτιού που φέρουν πιστοποίηση FSC), οι οποίες καλύπτουν ένα ευρύ φάσμα δραστηριοτήτων της εταιρείας.

Συνολικά από τις δράσεις της COSMOTE, το 2020 έχουν εξοικονομηθεί 558 τόνοι χαρτιού, διασώζοντας πάνω από 8.900 δέντρα.

Εκτός από τους e-λογαριασμούς στη χρήση λιγότερου χαρτιού έχει συμβάλλει ο ψηφιακός μετασχηματισμός του Ομίλου ΟΤΕ με -52 τόνους χαρτιού (-32%) σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά. Εξοικονόμηση χαρτιού επιτυγχάνεται και από τη μετάβαση σε προϊόντα νέας γενιάς, όπως ο αποκωδικοποιητής Android TV, που είχε ως αποτέλεσμα τη μείωση του μεγέθους της συσκευασία και κατά συνέπεια τη μείωση χρήσης χαρτιού κατά 22 τόνους. Επίσης, από το πρόγραμμα ανακύκλωσης στα κτήρια του Ομίλου ΟΤΕ ανακυκλώθηκαν 73 τόνοι χαρτιού.

Παράλληλα τα καταστήματα COSMOTE και ΓΕΡΜΑΝΟΣ υλοποιούν δράσεις στην κατεύθυνση της προστασίας φυσικών πόρων καθώς την τελευταία διετία κατήργησαν τις πλαστικές σακούλες, τις οποίες αντικατέστησαν με χάρτινες και από φέτος χρησιμοποιούν αποκλειστικά σακούλες με πιστοποίηση FSC®.

Αξίζει να σημειωθεί ότι την τετραετία 2016-2020 η κατανάλωση χαρτιού στον Όμιλο ΟΤΕ μειώθηκε κατά 56%.

Ο Όμιλος ΟΤΕ αξιοποιεί τις δυνατότητες που παρέχει η τεχνολογία, με στόχο τη δημιουργία ενός κόσμου καλύτερου για όλους. Η βιώσιμη ανάπτυξη αποτελεί επιχειρηματική επιλογή και αναπόσπαστο κομμάτι της στρατηγικής και λειτουργίας του Ομίλου.

Βασικές προτεραιότητες είναι η βελτίωση του περιβαλλοντικού και κοινωνικού αποτυπώματος του Ομίλου, καθώς και η ισότιμη πρόσβαση όλων των πολιτών στις ψηφιακές ευκαιρίες του μέλλοντος.

Cosmote: Βγάζει σε… αχρηστία χιλιάδες κινητά!

Σε αχρηστία βγαίνουν εκατομμύρια κινητά τηλέφωνα στη χώρα μας μετά την ανακοίνωση της Cosmote. Διαβάστε στο xristika.gr τι έχει συμβεί!

Το COSMOTE 3G θα καταργείται σταδιακά από τον Σεπτέμβριο του 2021 μέχρι το τέλος του έτους και το φάσμα που θα απελευθερωθεί, θα αξιοποιηθεί για την περαιτέρω ανάπτυξη και επέκταση των δικτύων COSMOTE 4G και 5G.

«Η σταδιακή κατάργηση του δικτύου 3G σε όλη τη χώρα θα απελευθερώσει το φάσμα που βρίσκεται αυτή τη στιγμή σε χρήση, θα αυξήσει τη χωρητικότητα του δικτύου και θα μας επιτρέψει να ισχυροποιήσουμε τα δίκτυα COSMOTE 4G και 5G.

Σήμερα, το 3G, η τεχνολογία που μόλις πριν 20 χρόνια αποτέλεσε επανάσταση και εγκαινίασε την εποχή του Mobile Internet, θεωρείται ήδη ξεπερασμένο. Αυτό καταδεικνύει την ταχύτητα με την οποία οι τεχνολογίες αλλάζουν, καθώς και την ανάγκη για συνεχείς επενδύσεις σε δίκτυα.

Στην COSMOTE, απαντώντας σε αυτή την ανάγκη, φέραμε πρώτοι στην Ελλάδα το μέλλον των τηλεπικοινωνιών, το 5G, και συνεχίζουμε να επενδύουμε δυναμικά για να γίνει σύντομα διαθέσιμο σε ολόκληρη τη χώρα», δήλωσε ο Executive Director Σχεδιασμού & Ανάπτυξης Δικτύων Ομίλου ΟΤΕ, κ. Γιώργος Τσώνης.

Η κατάργηση του 3G δικτύου δεν επηρεάζει τις υπηρεσίες φωνής και μηνυμάτων (SMS), οι οποίες θα συνεχίσουν να εξυπηρετούνται κανονικά.

Οι υπηρεσίες δεδομένων, μετά την κατάργησή του 3G, θα υποστηρίζονται από το COSMOTE 4G, το μεγαλύτερο 4G δίκτυο στην Ελλάδα με πληθυσμιακή κάλυψη 99%, και από το COSMOTE 5G, του οποίου η κάλυψη αναμένεται να ξεπεράσει το 50% έως το τέλος του 2021.

H πρόσβαση στο Internet μέσω του δικτύου κινητής COSMOTE, θα γίνεται πλέον μόνο από συσκευές που υποστηρίζουν δίκτυο 4G ή 5G με κάρτες τεχνολογίας U-SIM. Η COSMOTE έχει φροντίσει ώστε όλοι οι συνδρομητές της που χρησιμοποιούν υπηρεσίες δεδομένων μέσω συσκευών 3G με κάρτα SIM παλαιάς τεχνολογίας , να μπορούν να την αντικαταστήσουν άμεσα και δωρεάν σε ένα κατάστημα COSMOTE ή ΓΕΡΜΑΝΟΣ.

Στα ίδια σημεία, οι συνδρομητές μπορούν επίσης να ελέγξουν εάν η συσκευή τους (smartphone / tablet / USB Stick) υποστηρίζει αποκλειστικά υπηρεσίες 3G κι εφόσον το επιθυμούν να την αντικαταστήσουν με ειδική έκπτωση, επιλέγοντας μέσα από μια ευρεία γκάμα συσκευών 4G και 5G.

Ο έλεγχος της κάρτας SIM ή της συσκευής μπορεί να γίνει και τηλεφωνικά στο 13888 για ιδιώτες και στο 13818 για επιχειρήσεις.

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την κατάργηση του 3G δικτύου, στο site της COSMOTE.

Οι συνδρομητές θα μπορούν να χρησιμοποιούν υπηρεσίες φωνής και μηνυμάτων μέσω του δικτύου 2G, το οποίο θα συνεχίσει τη λειτουργία του.

Κάρτες SIM που δεν υποστηρίζουν δίκτυο 4G (non-usim).

Η ειδική έκπτωση ισχύει για επιλεγμένους συνδρομητές με 3G συσκευές και μπορούν να την επωφεληθούν μόνο από το δίκτυο καταστημάτων COSMOTE ή ΓΕΡΜΑΝΟΣ. Η λειτουργία των καταστημάτων, καθώς και η μετάβαση των συνδρομητών στα καταστήματα γίνονται σύμφωνα με τις σχετικές οδηγίες της Πολιτείας.