Απίστευτη κίνηση από τα Lidl: «Πάγωσαν» Βασιλόπουλος, Σκλαβενίτης και Μασούτης

Lidl: Στην ποιότητα ποντάρει πλέον η γνωστή αλυσίδα σούπερ μάρκετ, επιχειρώντας να κερδίσει ακόμα περισσότερο τους καταναλωτές και να χτυπήσει τον ανταγωνισμό. Δείτε στο xristika.gr τη νέα κίνηση του LIDL.

Σε συνεργασία με τους εταίρους της, η Lidl αναπτύσσει το πρώτο πρότυπο πιστοποίησης αγροκαλλιέργειας που εστιάζει στη βιοποικιλότητα για τη συμβατική παραγωγή φρούτων και λαχανικών. Θα καταστεί διαθέσιμο για όλους τους παραγωγούς σε συνδυασμό με την ήδη καθιερωμένη πιστοποίηση του Προτύπου Ολοκληρωμένης Διασφάλισης Φάρμας GLOBALG.A.P. (GLOBALG.A.P. IFA), μέχρι τα τέλη του 2021.

Με αυτόν τον τρόπο, η Lidl προωθεί ενεργά την προστασία της βιοποικιλότητας στο πλαίσιο της στρατηγικής της για τη βιωσιμότητα.

Η απώλεια της βιοποικιλότητας αποτελεί τεράστιο κίνδυνο για τα οικοσυστήματα. Ως προμηθευτής τροφίμων, χημικών καλλυντικών και Non-Food προϊόντων, η Lidl γνωρίζει ότι φέρει μερίδιο ευθύνης σχετικά με τη διατήρηση των οικοσυστημάτων.

«Η βιοποικιλότητα και τα υγιή οικοσυστήματα συνιστούν την απαραίτητη βάση για μία πλούσια γκάμα προϊόντων, ιδίως όσον αφορά στην παραγωγή φρούτων και λαχανικών. Με την προστασία τους, δεν θέτουμε απλώς τις βάσεις για μία σειρά προϊόντων υψηλής ποιότητας, αλλά παράλληλα εξασφαλίζουμε και συγκομιδές υψηλής απόδοσης», επισήμανε ο Ιωάννης Καρανάτσιος, Mέλος Διοίκησης, Διεύθυνση Αγορών της Lidl Ελλάς.

Η Lidl συνεργάζεται με διεθνώς καταξιωμένους, ειδικούς στον τομέα των βιώσιμων συστημάτων τροφίμων και της αγροκαλλιέργειας με σκοπό τη σχεδίαση ενός πρόσθετου στοιχείου για την προώθηση της βιοποικιλότητας στη συμβατική γεωργία. Το ενδιαφέρον εστιάζεται στην Ευρώπη.

Μεταξύ των εταίρων της Lidl είναι η Sustainable Food Systems GmbH (SFS) στον ρόλο του ηγέτη του έργου, καθώς και το Global Nature Fund, η Bioland, το Lake Constance Foundation, εκπρόσωποι παραγωγών γεωργικών προϊόντων, καθώς και το Πανεπιστήμιο Nürtingen-Geislingen. Aυτή η πολυμερής προσέγγιση λαμβάνει υπόψη διαφορετικές οπτικές γωνίες, γεγονός που υπόσχεται μεγαλύτερη αποδοχή. Η νέα αυτή προσθήκη, υπό τη διαχείριση του GLOBALG.A.P., σχεδιάζεται λεπτομερώς για όλους τους συμμετέχοντες της αγοράς, από τους παραγωγούς μέχρι τους διανομείς.

«Η πρωτοβουλία της Lidl για την ενσωμάτωση της βιοποικιλότητας στην παραγωγή φρούτων και λαχανικών είναι απόλυτα εναρμονισμένη με το όραμα του GLOBALG.A.P. για την ενίσχυση της ασφαλούς και υπεύθυνης παραγωγής τροφίμων σε παγκόσμιο επίπεδο», δήλωσε ο Kristian Moeller, Managing Director του GLOBALG.A.P.

Το Πρότυπο Ολοκληρωμένης Διασφάλισης Φάρμας GLOBALG.A.P. (GLOBALG.A.P. IFA), αφορά στις καλές γεωργικές πρακτικές για κάθε μορφή γεωργικής παραγωγής. Με την προσθήκη της βιοποικιλότητας, οι παραγωγοί φρούτων και λαχανικών θα δέχονται έλεγχο για τις γεωργικές πρακτικές που ακολουθούν σε σχέση με τη διατήρηση της βιοποικιλότητας ως μέρος του ετήσιου ελέγχου IFA.

Με το αποτέλεσμα του ανεξάρτητου ελέγχου από εξουσιοδοτημένους ελεγκτές, οι παραγωγοί θα είναι σε θέση να καταστήσουν ορατή τη δέσμευσή τους προς όλους τους λιανεμπόρους τροφίμων. Προκειμένου αυτό το φιλόδοξο πρότυπο πιστοποίησης να υλοποιηθεί από κοινού με τους καλλιεργητές, προσφέρονται, εάν χρειαστεί, κατάλληλα υποστηρικτικά μέτρα, όπως εκπαιδεύσεις.

Το περιβαλλοντικό ίδρυμα Global Nature Fund (GNF) προσφέρει την πολυετή εμπειρία του αναφορικά με τα πρότυπα πιστοποίησης και τη συνεργασία με εταιρίες στον τομέα των τροφίμων για τη βελτίωση της προστασίας της βιοποικιλότητας.

Το νέο αυτό στοιχείο έρχεται να προστεθεί στα υφιστάμενα μέτρα για τη διατήρηση της βιοποικιλότητας. Αυτά περιλαμβάνουν την γκάμα βιολογικών τροφίμων και τα προϊόντα ιδιωτικής ετικέτας της Lidl με την επωνυμία Bio Organic.

Lidl: Άσχημα νέα για Βασιλόπουλο, Σκλαβενίτη και Μασούτη

Σαν… βόμβα έσκασε η είδηση ότι τα Lidl, κερδίζουν την πρωτιά σε μια πολύ σημαντική κατηγορία. Δείτε στο xristika.gr τι κατάφερε η γνωστή αλυσίδα Σούπερ μάρκετ προκαλώντας προβληματισμό στον ανταγωνισμό.

Η Lidl Ελλάς βραβεύτηκε για 5η συνεχόμενη χρονιά, από τον διεθνώς αναγνωρισμένο οργανισμό Top Employers Institute, με τον τίτλο του Κορυφαίου Εργοδότη, σε Ελλάδα και Ευρώπη για την υποστήριξη προς τους εργαζομένους της, για τις αμοιβές και παροχές, για την εταιρική κουλτούρα, αλλά και για τις ευκαιρίες εκπαίδευσης και ανάπτυξης που τους προσφέρει.

Οι εταιρίες που λαμβάνουν την πιστοποίηση Top Employer επιδιώκουν να θέτουν τους εργαζομένους τους στο επίκεντρο της επιχειρηματικής δράσης τους και να εξασφαλίζουν για εκείνους ένα υποδειγματικό περιβάλλον εργασίας.

Τη φετινή χρονιά, το Top Employers Institute εντόπισε και βράβευσε πάνω από 1.600 κορυφαίους εργοδότες από 120 χώρες και εδάφη σε 5 ηπείρους.

«Φέτος, είναι η 5η συνεχόμενη χρονιά που πιστοποιούμαστε ως Top Employer. Το 2020 ήταν μια χρονιά διαφορετική, ιδιαίτερα απαιτητική για όλους μας. Όλοι οι εργαζόμενοί μας, στα καταστήματα, στα logistics centers και στα γραφεία, έπρεπε να προσαρμοστούν στις νέες συνθήκες – η κάθε ομάδα με διαφορετικό τρόπο. Και το καταφέραμε. Διασφαλίσαμε ένα ασφαλές, υγιές εργασιακό περιβάλλον, διατηρήσαμε τις θέσεις εργασίας και τους μισθούς, και επιβραβεύσαμε τους πάνω από 6.400 εργαζομένους μας με επιπρόσθετες παροχές συνολικού ύψους 6 εκατ. ευρώ. Όλα αυτά, κι η συνεχής βελτίωση σε θέματα προσωπικού για τα οποία φροντίζει η ομάδα της Διεύθυνσης Ανθρώπινου Δυναμικού, είναι που μας εξασφάλισε μία τόσο σημαντική αναγνώριση για ακόμη μία χρονιά», δήλωσε η Νικολέττα Κολομπούρδα, HR Director & Member of the Board της Lidl Ελλάς.

Για τον David Plink, CEO της Top Employers Institute, «το 2020 θα μείνει στην ιστορία ως η χρονιά με τις μεγαλύτερες προκλήσεις για το επιχειρείν. Σε αυτό το πλαίσιο, η Lidl Ελλάς μπορεί να είναι ιδιαίτερα περήφανη για το βραβείο Top Employer 2021. Είναι μία λαμπρή απόδειξη ότι η Lidl Ελλάς τοποθετεί την ευημερία των εργαζομένων της στην κορυφή των προτεραιοτήτων της.

Η Διεύθυνση Ανθρωπίνου Δυναμικού της Lidl Ελλάς όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, θα επενδύσει περισσότερο από 1 εκατομμύριο ευρώ στην εκπαίδευση και ανάπτυξη των εργαζομένων της, και πάνω από 4 εκατομμύρια ευρώ σε προγράμματα και δράσεις ευημερίας για τους εργαζομένους της. Με γνώμονα τους εργαζομένους της, στόχος της είναι η περαιτέρω διαμόρφωση ενός ασφαλούς και αισιόδοξου περιβάλλοντος εργασίας, η εξασφάλιση ίσων ευκαιριών εξέλιξης και ανάπτυξης κι η αναγνώριση της απόδοσης με αντικειμενικά και αξιοκρατικά κριτήρια.

Ακόμη προγραμματίζει νέες προσλήψεις σε μία πληθώρα θέσεων εργασίας σε καταστήματα, logistics centers και γραφεία, ενδυναμώνοντας περαιτέρω την παρουσία της στην ελληνική αγορά λιανεμπορίου µε στόχο να παραμείνει εργοδότης επιλογής, με σταθερότητα και υπευθυνότητα.

Lidl: Το ανθρώπινο δυναμικό της Lidl Hellas

Ο όμιλος Lidl ξεκίνησε τη Δεκαετία του ’30 στο χώρο του Χονδρικού & Λιανικού Εμπορίου ειδών διατροφής στη Νότια Γερμανία. Το πρώτο κατάστημα άνοιξε το 1973 στο Ludwigshafen και από τότε ξεκίνησε η επιτυχημένη πορεία της εταιρίας, αρχικά εντός Γερμανίας και κατά τη δεκαετία του 1990 σε όλη την Ευρώπη. Από την έναρξη λειτουργίας του πρώτου καταστήματος έως και σήμερα, η Lidl δραστηριοποιείται σχεδόν σε κάθε χώρα της Ευρώπης, με περισσότερα από 10.000 καταστήματα και περίπου 200.000 εργαζόμενους συνολικά. Στην Ελλάδα το πρώτο κατάστημα άνοιξε το 1999, ενώ πλέον λειτουργούν πάνω από 220. Τέσσερις κεντρικές αποθήκες διανέμουν καθημερινά στα καταστήματα μας, ενώ το ανθρώπινο δυναμικό μας ανέρχεται σε πάνω από 5.000 εργαζόμενους.

Ξεκινώντας στη Lidl, εξασφαλίζετε μια καριέρα με αξιοκρατικά κριτήρια. Φιλοσοφία μας είναι να εξελίσσουμε τους αξιόλογους συνεργάτες μας, προσφέροντας ευκαιρίες ανάπτυξης. Αμείβουμε τους συνεργάτες μας με μισθούς και παροχές άνω του μέσου όρου στην αγορά εργασίας. Διαφυλάσσουμε τις νόμιμες παροχές και τα εργασιακά δικαιώματα, παρέχοντας ένα ασφαλές και δίκαιο πλαίσιο εργασίας. Αναλαμβάνουμε να σας προετοιμάσουμε πλήρως για τα νέα σας καθήκοντα. Κάθε νέος συνεργάτης παρακολουθεί ένα ολοκληρωμένο εκπαιδευτικό πρόγραμμα, σχεδιασμένο ώστε να ανταποκρίνεται στις προδιαγραφές της θέσης. Εάν διαθέτετε δεξιότητες όπως επικοινωνία, ευθύτητα και συνέπεια τότε μπορείτε να γίνετε κι εσείς μέλος στην οικογένεια της Lidl.

Διαβάστε όλα τα νέα στο topics.gr