Ανοιχτά μαγαζιά αύριο Κυριακή 9 Απριλίου: Μπάχαλο με τα σούπερ μάρκετ

Κυριακή με ανοιχτά μαγαζιά: Τι ώρα ανοίγουν και κλείνουν τα καταστήματα την Κυριακή των Βαΐων 9 Απριλίου. Δείτε τις λίστες με τα ωράρια.

Το εορταστικό ωράριο έχει ξεκινήσει ήδη από την Πέμπτη 6 Απριλίου, ενώ ακολουθεί και η Κυριακή με ανοιχτά μαγαζιά και σούπερ μάρκετ στις 9 Απριλίου, την Κυριακή των Βαΐων. Οι εμπορικοί σύλλογοι έχουν ήδη δώσει το προτεινόμενο ωράριο λειτουργίας.

Όμως, στα σούπερ μάρκετ έχει δημιουργηθεί ένα μπέρδεμα, αφού λίγες είναι οι αλυσίδες που έχουν γνωστοποιήσει αν θα ανοίξουν ή όχι τελικά.

Προς το παρόν, το γνωστό είναι ότι ο ΑΒ Βασιλόπουλος θα λειτουργήσει, και ο Σκλαβενίτης όπως κάνει κάθε Κυριακή που ορίζει ο νόμος, θα είναι κλειστός. Από εκεί και πέρα όμως, για τα υπόλοιπα σούπερ μάρκετ υπάρχουν ερωτηματικά.

Τι γνωρίζουμε μέχρι στιγμής;

Το ωράριο των σούπερ μάρκετ την Κυριακή 9 Απριλίου

ΑΒ Βασιλόπουλος 

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, όλα τα καταστήματα του δικτύου Λιανικής θα λειτουργήσουν την Κυριακή των Βαΐων 09/04 από 11:00-18:00 εκτός από τα καταστήματα στον Άγιο Δημήτριο metro mall και στην Πειραιώς, τα οποία θα λειτουργήσουν από 11:00 μέχρι 20:00 ακολουθώντας το ωράριο των Mall. Το κατάστημα στο Μεσολόγγι θα παραμείνει κλειστό.

Σκλαβενίτης

Θα είναι κλειστά τα καταστήματα σύμφωνα με την ανακοίνωση που έβγαλε.

Κρητικός

Τα καταστήματα θα είναι ανοιχτά από 11 μέχρι τις 18:00. 

Μασούτης

Μέχρι στιγμής, η αλυσίδα έχει ανακοινώσει ότι την Κυριακή είναι ανοιχτό μόνο το κατάστημα στο αεροδρόμιο «ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ» από τις 07:00 – 23:00.

My Market

Δεν έχει ανακοινώσει ωράριο μέχρι στιγμής.

Market In

Δεν διευκρινίζεται ακόμα εάν θα λειτουργήσει ή όχι.

Lidl

Όπως διευκρινίζει πάντοτε το συγκεκριμένο σούπερ μάρκετ, «τα ωράρια των καταστημάτων ενδέχεται να αλλάξουν βάσει κυβερνητικών αποφάσεων». Συστήνει δε πως για την καλύτερη εξυπηρέτηση των καταναλωτών, να απευθύνονται στο κατάστημα της περιοχής σας.

Γαλαξίας

Δεν υπάρχει σχετική ανακοίνωση στο σάιτ της εταιρίας.

Το εορταστικό ωράριο καταστημάτων τη Μεγάλη Εβδομάδα 2023

Το πασχαλινό εορταστικό ωράριο των καταστημάτων ξεκίνησε και τη Μεγάλη Εβδομάδα, σύμφωνα με το ωράριο που έχει προτείνει στα μέλη του ο Εμπορικός Σύλλογος Αθηνών, το ωράριο θα είναι 9 το πρωί με 9 το βράδυ, από τη Μεγάλη Δευτέρα μέχρι και τη Μεγάλη Πέμπτη, ενώ τη Μεγάλη Παρασκευή τα μαγαζιά προτείνεται να λειτουργήσουν από τη 1 το μεσημέρι έως τις 7 το απόγευμα και το Μεγάλο Σάββατο από τις 9 το πρωί μέχρι τις 3 το μεσημέρι. Το ίδιο ωράριο προτείνει και ο Εμπορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης με μια μικρή διαφορά σε ό,τι αφορά στο ωράριο του Μεγάλου Σαββάτου που προτείνεται να είναι από τις 9 το πρωί μέχρι τις 4 το απόγευμα.

Για τα μεγάλα καταστήματα, τα πολυκαταστήματα και τις αλυσίδες καταστημάτων ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων και Λιανικής Πώλησης Ελλάδος (ΣΕΛΠΕ) ανακοίνωσε ότι το ωράριο λειτουργίας από Μεγάλη Δευτέρα έως και Μεγάλη Πέμπτη θα είναι 9 το πρωί με 9 το βραδυ, για τη Μεγάλη Παρασκευή θα είναι από τη 1 το μεσημέρι μέχρι τις 9 το βράδυ και το Μεγάλο Σάββατο από τις 9 το πρωί μέχρι τις 8 το βράδυ.

 • Κυριακή 9/4/2023: 11.00 – 18.00
 • Μ. Δευτέρα 10/4/2023: 09.00 – 21.00
 • Μ. Τρίτη 11/4/2023: 09.00 – 21.00
 • Μ. Τετάρτη 12/4/2023: 09.00 – 21.00
 • Μ. Πέμπτη 13/4/2023: 09.00 – 21.00
 • Μ. Παρασκευή 14/4/2023: 13.00 – 19.00
 • Μ. Σάββατο 15/4/2023: 09.00 – 15.00
 • Κυριακή του Πάσχα 16/4/2023: ΑΡΓΙΑ
 • Δευτέρα του Πάσχα 17/4/2023: ΑΡΓΙΑ

«Καλάθι του Πάσχα» και «Καλάθι του νονού»: Τα προϊόντα και μέχρι πότε είναι

Από την Τετάρτη 5 Απριλίου, έχει τεθεί σε ισχύ στα σούπερ μάρκετ το «καλάθι του Πάσχα», το οποίο θα περιλαμβάνει αρνί, κατσίκι, τσουρέκι και σοκολατένια αυγά.

Το «καλάθι του Πάσχα» θα διαρκέσει έως και το Μεγάλο Σάββατο 15 Απριλίου.

«Την Τετάρτη ξεκινάει το καλάθι του Πάσχα, θα συμπεριλαμβάνει αρνί, κατσίκι, τσουρέκι και σοκολατένια αυγά. Κάναμε αρκετές συζητήσεις και με τους κτηνοτρόφους και με τα σούπερ μάρκετ για την τιμή που θα μπορούμε να έχουμε στο αρνί και το κατσίκι. Φέτος, το αρνί και το κατσίκι έχουν πρωτόγνωρη αύξηση σε σχέση με πέρυσι. Στόχος είναι, η τιμή του αρνιού να μείνει γύρω στα 10 ευρώ», έχει δηλώσει ο υπουργός Ανάπτυξης, Αδωνις Γεωργιάδης.

Το «καλάθι του νονού» θα διαρκέσει έως τις 15 Απριλίου και περιλαμβάνει τις εξής κατηγορίες προϊόντων:

 • Λαμπάδα με παιχνίδι.
 • Πασχαλινά σοκολατειδή.
 • Επιτραπέζια/Παζλ.
 • Παιχνίδια με κούκλες, κουκλόσπιτα και άλλα αξεσουάρ (παιχνίδια μίμησης).
 • Βρεφικά παιχνίδια.
 • Φιγούρες δράσης.
 • Παιχνίδια κατασκευών και δημιουργίας (π.χ. παιχνίδια με τουβλάκια).
 • Οχήματα.
 • Τηλεκατευθυνόμενα.
 • Ηλεκτρονικά παιχνίδια.
 • Αθλητικά παιχνίδια (π.χ. μπάλες, παιδικές μπασκέτες και τέρματα).
 • Λούτρινα.
 • Μουσικά παιχνίδια.

Η εφαρμογή του μέτρου προβλέπει την εβδομαδιαία παρακολούθηση των τιμών, την ανάρτηση των τιμών στο διαδίκτυο μέσω του e-katanalotis και τη διενέργεια ελέγχων στους συμμετέχοντες στην πρωτοβουλία για το αν τηρούν όσα προβλέπει η σχετική διαδικασία.

Όπως είχε διευκρινίσει κατά την παρουσίαση της πρωτοβουλίας ο Γενικός Γραμματέας Εμπορίου & Προστασίας του Καταναλωτή, Σωτήρης Αναγνωστόπουλος, κάθε κατάστημα μπορεί να προσφέρει μία η περισσότερες από αυτές τις κατηγορίες. «Εδώ δεν έχουμε την κλασική λειτουργία του καλαθιού του νοικοκυριού που είναι υποχρεωμένοι να βάλουν όλες τις κατηγορίες, αλλά μπορούν να βάλουν όσες έχουν. Ο λόγος για τον οποίο συμβαίνει αυτό, είναι επειδή μας ενδιαφέρει να συμμετέχουν και πολύ μικρά καταστήματα παιχνιδιών τα οποία έχουν τοπικό ενδιαφέρον» είχε αναφέρει.

«Πονοκέφαλος» για την τιμή στο αρνί φέτος το Πάσχα

Οι κτηνοτρόφοι και οι κρεοπώλες, πάντως, έχουν δηλώσει την αντίθεσή τους με την ένταξη των αμνοεριφίων στο «καλάθι». «Εάν επιχειρηθεί η πώληση του οβελία σε τιμή κοντά στα δέκα ευρώ/κιλό, αυτό θα “τελειώσει” τα μικρά κρεοπωλεία, τα οποία στηρίζουν ως άξιοι συνεργάτες, τους ανθρώπους του κτηνοτροφικού κλάδου», δήλωσε μεταξύ άλλων ο Δημήτρης Μόσχος, αντιπρόεδρος του Συνδέσμου Ελληνικής Κτηνοτροφίας (ΣΕΚ).

Με το κόστος παραγωγής φέτος κοντά τα 10 ευρώ ανά κιλό, έναντι των 8,5-9 ευρώ/κιλό πέρυσι, ο κ. Μόσχος σημειώνει ότι οι Eλληνες κτηνοτρόφοι δεν μπορούν «σε καμία περίπτωση» να διαθέσουν φέτος για το Πάσχα αμνοερίφια σε κόστος κάτω των εννέα ευρώ/κιλό».

«Πουλώντας στην συγκεκριμένη τιμή, έναντι των 7,5 ευρώ/κιλό πέρυσι, πάλι χαμένοι βγαίνουμε εμείς οι Έλληνες κτηνοτρόφοι, αφού όχι μόνο δεν βάζουμε στην τσέπη μας, αλλά ούτε καν το κόστος παραγωγής δεν ισοφαρίζουμε», είπε χαρακτηριστικά.

Σε κάθε περίπτωση, όπως διευκρίνισε, «η απόφασή μας να πουλήσουμε αμνοερίφια στην τιμή των 9 ευρώ/κιλό, έγκεινται στην διαπιστωμένη δυσκολία των Ελλήνων πολιτών εν μέσω της ακριβείας σε όλα τα μέτωπα».

Στο πλαίσιο αυτό, ο κ. Μόσχος εκτίμησε ότι η τελική τιμή καταναλωτή για ελληνικά αμνοερίφια θα κυμαίνεται στα 13-14 ευρώ/κιλό, κοντά στα περσινά επίπεδα οπότε και διαμορφωνόταν σε 12-13,5 ευρώ/κιλό.