Ανακοινώθηκε νέο «Αλλάζω Συσκευή»: 100 ευρώ για όλους – Οι όροι

Αλλάζω συσκευή: Το πρωτοποριακό πρόγραμμα, φέρνει και αξιόλογες πρωτοβουλίες για να αναβαθμιστούν οι οικιακές σας συσκευές. Η νέα ανακοίνωση που δεν έρχεται με αίτηση στο gov.gr, αλλά με απευθείας αγορά. Όλες οι πληροφορίες στο xristika.gr.

Από 10 κατηγορίες προϊόντων, συμπεριλαμβανομένων κλιματιστικών, ψυγείων, ακόμα και τηλεοράσεων, μπορούν οι καταναλωτές να επιλέξουν για να συμμετέχουν στο νέο πρόγραμμα τύπου «Αλλάζω συσκευή» από τα καταστήματα Public. Επί της ουσίας, πρόκειται για μια ιδιωτική πρωτοβουλία, που εξασφαλίζει, ότι εφόσον αγοράσετε νέα συσκευή, θα λάβετε πίσω μία επιταγή έως 100 ευρώ.

Το πρόγραμμα του Public ονομάζεται «Αλλάζω Εξοικονομώ» και προσφέρει τη δυνατότητα επίσης για άτοκες αγορές.

Η επίσημη ανακοίνωση:

Τα Public συνεχίζουν να αφουγκράζονται τις ανάγκες των καταναλωτών και προσφέρουν επιπλέον σημαντικά οφέλη με κάθε αγορά προϊόντος μέσω της πρωτοβουλίας «Αλλάζω Εξοικονομώ»:

Σε μια προσπάθεια καταπολέμησης της ακρίβειας και προώθησης της ενεργειακής αναβάθμισης, το νέο τους πρόγραμμα βοηθάει όλα τα νοικοκυριά να αναβαθμίσουν μια σειρά ηλεκτρικών συσκευών με στόχο την ποιοτικότερη ζωή στο σπίτι. Πρόκειται για το πληρέστερο πακέτο αναβάθμισης ηλεκτρικών συσκευών για κάθε σπίτι με τη συμμετοχή περισσότερων από 1.000 προϊόντων από 10 διαφορετικές κατηγορίες.

Η πρωτοβουλία αποτελεί ιδιωτική δράση των Public και προσφέρει πέντε σημαντικά οφέλη για όσους το επιλέξουν:

  • Καλύπτει πλήρη γκάμα με 10 διαφορετικές κατηγορίες όπως Κλιματιστικά, Ψυγεία, Τηλεοράσεις,  Πλυντήρια, Κουζίνες, Air Fryers, Σκούπες stick & robot αλλά και Smart Home Εξοπλισμούς
  • Περιλαμβάνει Προσφορές και Δωροεπιταγή ανακύκλωσης έως 100 ευρώ
  • Οι αγορές μπορούν να γίνουν άτοκα χωρίς κάρτα και με έως 36 χαμηλές δόσεις
  • Καλύπτει Δωρεάν εγκατάσταση για όσους χρειάζονται μεγαλύτερη ευκολία
  • Επιπλέον επιστροφή αξίας στο νέο “Public + Wallet”. Πρόκειται για το νέο πρόγραμμα ανταμοιβών “Public +” το οποίο πλέον προσφέρει προνόμια και επιστροφή αξίας στο Public  πορτοφόλι των πελατών.

Συγκεκριμένα, οι πελάτες μπορούν για παράδειγμα να αγοράσουν τώρα άτοκα χωρίς κάρτα, κλιματιστικό ενεργειακής κλάσης Α+++ με δωρεάν εγκατάσταση. Παράλληλα, θα επωφεληθούν από τη δωρεάν υπηρεσίας ανακύκλωσης της παλιάς συσκευής μαζί με κουπόνι έως 100 ευρώ για επόμενη αγορά.

Το όφελος δεν σταματά εδώ. Θα λάβουν και επιστροφή αξίας 1% στο «Public + wallet» για επόμενη αγορά από οποιαδήποτε κατηγορία προϊόντων που είναι διαθέσιμη στο public.gr και στο δίκτυο καταστημάτων Public και στα μεγάλα καταστήματα «Public + home».

Έρχεται και «Αλλάζω συσκευή 2» μέσω gov.gr

Ο νέος γύρος της επιδότησης ηλεκτρικών συσκευών θα αποκαλυφθεί μέσα στους επόμενους μήνες. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι θα προχωρήσει η διαδικασία το ερχόμενο φθινόπωρο. Βέβαια, το γεγονός ότι ο πρώτος κύκλος ξεκίνησε με καθυστέρηση έξι μηνών (!) από όταν ανακοινώθηκε, πρέπει να προβληματίσει.

Σε κάθε περίπτωση, η διαδικασία θα είναι η ίδια, όμως όταν έρθει η στιγμή της αγοράς, οι δικαιούχοι θα έχουν λίγες επιλογές και θα είναι και πολύ ακριβές, ακόμα και με το εκπτωτικό voucher.

Η προώθηση του νέου κύκλου συνδέεται άμεσα με τις σκέψεις του υπουργείου Ενέργειας και Περιβάλλοντος να αλλάξει το νυχτερινό ρεύμα και να το κάνει… μεσημεριανό, λόγω της ανεπάρκειας της ζήτησης να ακολουθήσει την αυξανόμενη παραγωγή των ΑΠΕ.

Για παράδειγμα, όπως είχε γράψει παλαιότερα το xristika.gr, την Κυριακή του Πάσχα έγιναν μαζικές περικοπές στις παραγωγές των ΑΠΕ προκειμένου να σταθεί «όρθιο» το σύστημα ηλεκτρικής ενέργειας λόγω υποχώρησης της ζήτησης και υψηλής παραγωγής ΑΠΕ. Ήταν εκείνες ώρες που κορυφώθηκε η παραγωγή των ΑΠΕ και οι μετασχηματιστές, αντί να μεταφέρουν ενέργεια από την υψηλή στη μέση τάση, δούλευαν σε αντίστροφη ροή. Έτσι, ήταν εξαιρετικά πιθανό ένα σενάριο μπλακ άουτ.

Το νέο «Αλλάζω Συσκευή 2» – Τα κριτήρια

Για να μπορέσει να αλλάξει το νυχτερινό ρεύμα και να περάσει σε μεσημεριανές ώρες, θα πρέπει οι καταναλωτές να μπορούν να επωφελούνται από αυτό. Επειδή οι περισσότεροι το μεσημέρι είναι στη δουλειά τους, μια νέα επιδότηση, θα δώσει τη δυνατότητα να αλλάξουν τις συσκευές τους και να αγοράσουν έξυπνες συσκευές που θα χειρίζονται από απόσταση μέσω WiFi.

Αυτή θα είναι και η πιο σημαντική αλλαγή στα κριτήρια επιλογής αγοράς της εκάστοτε συσκευής. Τα smart σπίτια είναι σπάνια στην Ελλάδα, ολοένα και πληθαίνουν όμως οι αγοραστές προϊόντων που διαθέτουν WiFi.

«Αλλάζω συσκευή 2» και πάλι μέσω gov.gr – Πώς κάνετε αίτηση

Παρότι ακόμα δεν υπάρχουν ανακοινώσεις, το παράδειγμα του πρώτου κύκλου του «Αλλάζω Συσκευή» μας δίνει τον «οδικό χάρτη» για το πώς θα γίνει. Η πλατφόρμα αναμένεται να είναι ξανά το allazosyskevi.gov.gr (ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ) και η αίτηση θα γίνεται με κωδικούς Taxisnet. Υπενθυμίζεται ότι με την είσοδο στην πλατφόρμα, οι δικαιούχοι χρειάζονταν να έχουν ακόμα τρία απαραίτητα στοιχεία:

  • τον αριθμό ταυτότητας
  • το ΑΦΜ
  • τον αριθμό παροχής ρεύματος

Θα πρέπει επίσης να δηλώσουν και το είδος της συσκευής που ενδιαφέρονται να αλλάξουν. Την προηγούμενη φορά ήταν κλιματιστικό, ψυγείο ή καταψύκτης, αυτή τη φορά όμως, επειδή θα απευθύνεται μόνο σε «έξυπνες» συσκευές, ενδεχομένως να προστεθούν και άλλες επιλογές.

Την αίτηση θα μπορούν να την κάνουν οι δικαιούχοι είτε από τον υπολογιστή τους, είτε μέσω λογιστή, είτε στο κατάστημα.

Μετά το κλείσιμο της πλατφόρμας, θα υπάρξει μέσω κριτηρίων, κοινωνικών και εισοδηματικών μία ιεράρχηση, από την οποία θα προκύψουν οι δικαιούχοι και οι επιλαχόντες.

Μόλις οι δικαιούχοι ενημερώνονται και λαμβάνουν το voucher με την έκπτωση που δικαιούνται (το ποσό δεν θα καταβάλλεται στην τράπεζα), απευθύνονται στο κατάστημα που επιθυμούν, όπου θα επιλέγουν την συσκευή με την οποία θα αλλάξουν την παλιά.

Στη συνέχεια γίνεται η πληρωμή της νέας συσκευής, με την επιδότηση να αφαιρείται απευθείας.

Το τελευταίο βήμα είναι να ορισθεί από το κατάστημα η ημερομηνία κατά την οποία θα μεταβεί στο σπίτι του δικαιούχου ο τεχνικός, ο οποίος θα διαπιστώσει πως η συσκευή που θα αλλαχθεί λειτουργεί.