Επιχειρήσεις: Παρεμβάσεις σε σχολεία, υγεία, ποιότητα ζωής και περιβάλλον.Σταθερά δίπλα στον Δήμο Αριστοτέλη και την τοπική κοινωνία. Δείτε στο xristika.gr τι ετοιμάζει η εταιρεία Ελληνικός Χρυσός.

Συνεπής προς τις εταιρικές της αξίες, η Ελληνικός Χρυσός συνεχίζει σε ετήσια βάση την υποστήριξη της τοπικής κοινωνίας, ανταποκρινόμενη στις προτεραιότητες του Δήμου Αριστοτέλη και των δημοτών του. Εντός του 2020, η Ελληνικός Χρυσός δέσμευσε και επένδυσεπερί τα €1,5εκ.,για την υλοποίηση άνω των 60 συνολικά έργων εταιρικής υπευθυνότητας με άξονες ευθύνης την Υγεία, την Παιδεία, το Περιβάλλον, τον Αθλητισμό, τον Πολιτισμό και την Ποιότητα Ζωής.

Ενδεικτικά, προς αυτή την κατεύθυνση έχουν υλοποιηθεί ή βρίσκονται υπό υλοποίηση ενέργειες όπως:

 • Επισκευές δρόμων και υποδομών μεταξύ των οποίων η επισκευή της οδικής σύνδεσης Βαρβάρας-Ολυμπιάδας
 • Επισκευή και συντήρηση σχολικών υποδομών σε 10 σχολεία του Δήμου
 • Αποκατάσταση βλαβών από πλημμύρες στην περιοχή της Ολυμπιάδας και ενίσχυση των αντιπλημμυρικών υποδομών της περιοχής
 • Αποκατάσταση κι ενίσχυση δικτύων υδροδότησης
 • Παροχή μηχανημάτων έργου και κατασκευαστικών υλικών για πληθώρα νέων έργων, τεχνικών αποκαταστάσεων και καθαρισμών στο Δήμο Αριστοτέλη
 • Απολύμανση όλων των σχολείων και κύριων δημοτικών κτηρίων εν μέσω πανδημίας
 • Δημιουργία πυροσβεστικού εποχικού κλιμακίου στην Κοινότητα της Ολυμπιάδας
 • Εξασφάλιση θέρμανσης σε εκκλησίες και ευπαθείς ομάδες
 • Ουσιαστική ενίσχυση των δομών καθαριότητας του Δήμου Αριστοτέλη με την προμήθεια απορριμματοφόρου οχήματος μικρού όγκου για την κάλυψη των αναγκών των τοπικών κοινοτήτων
 • Υποστήριξη πληθώρας τοπικών πολιτιστικών και κοινωνικών δρώμενων που διατηρούν κι ενισχύουν τα ήθη κι έθιμα του τόπου
 • Οικονομική υποστήριξη του προγράμματος τουριστικής προβολής που εκπονείται από το Δήμο Αριστοτέλη
 • Προμήθεια και δωρεά κάδων, παγκακιών και ζαρντινιέρων για χρήση στους δημοτικούς χώρους της περιοχής
 • Προμήθεια μεγάλης ποσότητας δέντρων και καλλωπιστικών φυτών, στις κοινότητες του Δήμου
 • Ενίσχυση των δομών φιλοξενίας και περίθαλψης των αδέσποτων ζώων της περιοχής
 • Αναβάθμιση των επιστημονικών δεξιοτήτων των μαθητών του Δήμου Αριστοτέλη με την εξασφάλιση της συμμετοχής τους στο πρόγραμμα EDUACT, μέσω του οποίου μπορούν να εξοικειωθούν με τις επιστήμες και την τεχνολογία
 • Υποστήριξη ευάλωτων κοινωνικών ομάδων όπως άστεγοι και άτομα με προβλήματα εθισμού
 • Ολοκλήρωση των καίριων τεχνικών και κατασκευαστικών παρεμβάσεων στις παιδικές κατασκηνώσεις στη δημοτική ενότητα Μεγάλης Παναγίας
 • Κατασκευή της περίφραξης του γηπέδου Βαρβάρας, προκειμένου η τοπική ομάδα να γίνει δεκτή στην ανώτερη κατηγορία
 • Οικονομική στήριξη των αθλητικών Συλλόγων της περιοχής

Ιδιαίτερης αναφοράς χρήζει η σύσταση του Έκτακτου Ταμείου Αρωγής για την ενίσχυση του Εθνικού Συστήματος Υγείας στη Βόρεια Ελλάδα και των υγειονομικών υποδομών του Δήμου Αριστοτέλη, στο πλαίσιο της αντιμετώπισης της επιδημιολογικής κρίσης, το οποίο ξεπέρασε το ποσό των 250.000€ σε υλική και οικονομική προσφορά.Σε αυτό το πλαίσιο, η Ελληνικός Χρυσός πραγματοποίησε δωρεά €44.000 ειδικά για την στελέχωση ιατρείου κορωνοϊού στον Δήμο Αριστοτέλη.

Η Ελληνικός Χρυσός στέκεται διαχρονικά και με συνέπεια δίπλα στις ανάγκες τις τοπικής κοινωνίας, έχοντας υλοποιήσει πληθώρα έργων, προμηθειών και δωρεών συνολικής αξίαςπου ξεπερνά τα€24 εκατ. κατά την περίοδο 2012-2020. Ως ενεργός και υπεύθυνος πυλώνας της περιοχής, η εταιρεία παραμένει σταθερός αρωγός στην βελτίωση της καθημερινότητας και της ποιότητας ζωής των κατοίκων του Δήμου Αριστοτέλη, την περιβαλλοντική αναβάθμιση και την ενίσχυση των τοπικών δομών πολιτισμού, αθλητισμού, εκπαίδευσης και υγείας.

Επιχειρήσεις: Δείτε ποια ελληνική εταιρεία μοίρασε 1,5 εκατ. ευρώ στους εργαζόμενούς της

Μπορεί η ελληνική αγορά να δέχεται απανωτά χτυπήματα από το Lockdown και την πανδημία του κορονοϊού ωστόσο πασίγνωστη αλυσίδα γαλακτοκομικών μοίρασε 1,5 εκατομμύριο από τα κέρδη της στους εργαζόμενούς της!

Σε μια λιτή εκδήλωση, λόγω των ειδικών συνθηκών που επιβάλει η πανδημία, η διοίκηση της εταιρείας «Όλυμπος» έκοψε την πρωτοχρονιάτικη πίτα, με τα κομμάτια της να προσφέρονται τυλιγμένα σε κάθε εργαζόμενο χωριστά.

Στην τελετή που πραγματοποιήθηκε στην έδρα της εταιρείας, σε διαδικτυακή σύνδεση με όλες τις εγκαταστάσεις του ομίλου, μίλησαν ο Πρόεδρος κ. Δημήτρης Σαράντης και ο Διευθύνων Σύμβουλος κ. Μιχάλης Σαράντης. Στο χαιρετισμό που απηύθυναν ευχαρίστησαν τους εργαζομένους για την καθοριστική συνεισφορά τους στην επίτευξη των οικονομικών στόχων του 2020 και ευχήθηκαν υγεία και προκοπή στους ίδιους και στις οικογένειές τους. Ταυτόχρονα, ανακοινώθηκε η χορήγηση χρηματικής επιβράβευσης στους εργαζόμενους, με την μορφή μπόνους ισόποσου μέχρι έναν μισθό. Επιπλέον, για τρίτη συνεχόμενη χρονιά, η ΟΛΥΜΠΟΣ στηρίζει το θεσμό της οικογένειας, παρέχοντας ειδικό μπόνους στους εργαζομένους με παιδιά. Για τη χρονιά που πέρασε το ποσό που θα διανεμηθεί είναι 384.000 ευρώ. Η δράση αυτή είναι ένα μέρος του προγράμματος της ΟΛΥΜΠΟΣ για τη στήριξη του αγώνα κατά της υπογεννητικότητας.

Επιβράβευση δόθηκε και στους κτηνοτρόφους – παραγωγούς της εταιρείας που διακρίθηκαν, για την ποιότητα του γάλακτος και τις επενδύσεις που πραγματοποίησαν στις μονάδες τους, τη χρονιά που πέρασε. Συνολικά 27 κτηνοτρόφοι έλαβαν το ποσό των 160.000 ευρώ, με επιταγές που τους απονεμήθηκαν σε δύο εκδηλώσεις οι οποίες πραγματοποιήθηκαν στα εργοστάσια της Λάρισας και των Τρικάλων, τηρώντας πάντα όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας κατά της πανδημίας. Η ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΓΑΛΑΚΤΟΚΟΜΕΙΑ Α.Ε. αποτελεί τον μεγαλύτερο εισκομιστή ποσοτήτων Ελληνικού γάλακτος στη χώρα μας, το οποίο συλλέγει καθημερινά από 2.800 Έλληνες παραγωγούς. Το συνολικό ποσό των επιβραβεύσεων προς εργαζομένους και κτηνοτρόφους για το έτος 2020, ανέρχεται σε 1.500.000 ευρώ.

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι μετά από απόφαση της διοίκησης, η μείωση των εργοδοτικών εισφορών που ψηφίστηκε πρόσφατα, θα παραχωρηθεί αυτούσια προς όφελος των εργαζομένων.

Επιχειρήσεις: Αποκάλυψη: Θέλουν να «κλέψουν» τεράστιες ελληνικές επιχειρήσεις

«Βόμβα» μεγατόνων στον επιχειρηματικό κλάδο. Πώς οι Ολλανδοί με… πλάτες της ΕΕ επιχειρούν να αλώσουν ελληνικούς κολοσσούς. Τι θα κάνει ο Μητσοτάκης; Διαβάστε στο xristika.gr όλες τις καταιγιστικές εξελίξεις.

Μία άκομψα χορογραφημένη προσπάθεια αφελληνισμού βασικών υποδομών της χώρας μας, και μάλιστα χωρίς προηγούμενο, επιχειρείται εδώ και αρκετούς μήνες από ολλανδικά επιχειρηματικά κέντρα, τα οποία -όπως φαίνεται- στοχεύουν μεταξύ άλλων και στην απομύζηση σημαντικών πόρων από το πολυθρυλούμενο και πολυαναμενόμενο πακέτο ανάκαμψης της Ε.Ε., το οποίο συμφωνήθηκε τον περασμένο μήνα και σε επίπεδο Συνόδου Κορυφής.

Όπως είναι φυσικό, εάν η συγκεκριμένη προσπάθεια ολοκληρωθεί, τότε όχι μόνο οι πόροι από το ταμείο δεν θα βρουν ουδέποτε τον δρόμο τους προς την πραγματική και καταποντισμένη από την πανδημία ελληνική οικονομία, καθώς θα περάσουν ολοκληρωτικά στον έλεγχο ξένων συμφερόντων, αλλά παράλληλα νευραλγικοί τομείς, ακόμη και για την ασφάλεια της Ελλάδας, όπως αυτός της ενέργειας, των οδικών δικτύων
ή και των οχυρωματικών έργων, θα χαθούν από τον εθνικό έλεγχο, σε μία εξαιρετικά τεταμένη περίοδο για τα εθνικά μας ζητήματα.

Στο κέντρο της υπόθεσης η οποία περιλαμβάνει την πιθανότητα να έχουν καταστρατηγηθεί βασικοί κανόνες που διέπουν το δίκαιο του ανταγωνισμού, όπως η δημιουργία ενός καταστρεπτικού για την αγορά, τη χώρα και κυρίως τον μέσο καταναλωτή μονοπωλίου, που θα ξετυλίξει η «δημοκρατία», βρίσκονται ο ολλανδικός όμιλος Reggeborgh και οι δύο μεγαλύτερες ελληνικές εταιρίες κατασκευών, η ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ και ο Ελλάκτωρ.

Μάλιστα, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες της «κυριακάτικης δημοκρατίας», η υπόθεση αυτή έχει ήδη αρχίσει να εξετάζεται μεθοδικά και από τη Γενική Διεύθυνση Ανταγωνισμού της Ευρωπαϊκής Επιτροπής (Competition Directorate-General), έπειτα από καταγγελία ενδιαφερόμενου μετόχου της εταιρίας Ελλάκτωρ, την οποία ανέλαβε ομάδα Ελλήνων εξειδικευμένων δικηγόρων.

Προφανώς, εάν αποδειχθεί η παραπάνω πιθανότητα παραβίασης κανόνων από την έρευνα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, τότε η μεγαλύτερη δυσάρεστη έκπληξη θα είναι το γεγονός πως ένας κολοσσός, όπως η ολλανδική Reggeborgh, επέλεξε να δραστηριοποιηθεί ειδικά στη χώρα μας, χωρίς να θεωρήσει αναγκαία την τήρηση των προβλεπόμενων από την Ε.Ε. νόμιμων διαδικασιών.

Και αυτό μάλλον θα αποτελέσει ακόμη μία, διόλου κολακευτική
ερμηνεία, για τον τρόπο που αντιμετωπίζουν το επιχειρείν στη χώρα μας ξένοι επιχειρηματικοί όμιλοι.

Η δεύτερη δυσάρεστη έκπληξη θα είναι σε κάθε περίπτωση το γεγονός πως ο ολλανδικός όμιλος έδρασε κυριολεκτικά κάτω από… τη μύτη της ελληνικής κυβέρνησης.

Διαβάστε όλα τα νέα στο topics.gr