ΑΑΔΕ: Στο στόχαστρο της ΑΑΔΕ βρίσκονται περισσότεροι από 18.000 φορολογούμενοι με μεγάλα εισοδήματα και περιουσίες ή εκείνοι που έχουν διακινήσει μεγάλου ύψους εμβάσματα στο εξωτερικό.
Στόχος είναι ο εντοπισμός της μεγάλης φοροδιαφυγής με τον εντοπισμό αδήλωτων εισοδημάτων και διακίνησης μαύρου χρήματος.
Ειδικότερα, κατά το πρώτο τετράμηνο του έτους, με βάση και τα τελευταία στοιχεία της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων, τα Ελεγκτικά Κέντρα έχουν εκδώσει 4.053 νέες εντολές ελέγχου για μεγάλες υποθέσεις φοροδιαφυγής.
Με τις υποθέσεις που είναι ήδη ανοιχτές από τα προηγούμενα, ο συνολικός αριθμός των ελεγχόμενων υποθέσεων στο τέλος του Απριλίου ανέρχεται σε 18.333.
Μόνο μέσα στον Απρίλιο εκδόθηκαν 1.127 νέες εντολές ελέγχου φορολογουμένων μεγάλου πλούτου.
Επίσης από την αρχή του έτους, ολοκληρώθηκαν 2.900 έλεγχοι σε μεγάλους φορολογούμενους στους οποίους επιβλήθηκαν φόροι και πρόστιμα ύψους 219,10 εκατ. ευρώ.
Από τις υποθέσεις που περαιώθηκαν ελεγκτικά το πρώτο τετράμηνο του 2024, για τις 250 υποβλήθηκαν μηνυτήριες αναφορές, καθώς το ύψος της φοροδιαφυγής είναι πάνω από 100.000 ευρώ.
Ωστόσο από τους βεβαιωθέντες φόρους εισπράχθηκαν μόλις 1,26 εκατ. ευρώ. Με την προσθήκη και των υποθέσεων που έχουν κλείσει τα προηγούμενα χρόνια, τα συνολικά έσοδα που έχει εισπράξει η ΑΑΔΕ το πρώτο τετράμηνο του 2024 κινήθηκαν επίσης σε χαμηλά επίπεδα ήτοι σε 23,48 εκατ. ευρώ.
Επίσης μέσα στο πρώτο εξάμηνο του 2023, ολοκληρώθηκαν 165 έλεγχοι που αφορούσαν σε υποθέσεις φορολογίας ακινήτων, δηλαδή σε περιπτώσεις φορολογίας κληρονομιών, δωρεών ή γονικών παροχών ακινήτων ή κινητών περιουσιακών στοιχείων ή χρηματικών ποσών και το ποσό των φόρων και προστίμων που βεβαιώθηκαν ανήλθε σε 1,27 εκατ. ευρώ.
Στην ελεγκτική αρμοδιότητα των Ελεγκτικών Κέντρων είναι τα εμβάσματα, τραπεζικοί λογαριασμοί, αδήλωτα εισοδήματα, ακίνητα και κρυφά περιουσιακά στοιχεία. Ειδικότερα, ελέγχονται φυσικά πρόσωπα που ασκούν ή δεν ασκούν επιχειρηματική δραστηριότητα εφόσον πληρούν οποιοδήποτε από τα παρακάτω 4 κριτήρια:
Στην 3η φάση της ενσωμάτωσης αρμοδιοτήτων στο ΚΕΦΟΔΕ Αττικής προχωρά η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων την Δευτέρα 1/7, με τη μεταφορά των αρμοδιοτήτων φορολογίας εισοδήματος, ΦΠΑ, ειδικών φορολογιών και μητρώου καθώς και εφαρμογής των διατάξεων περί τήρησης βιβλίων και έκδοσης στοιχείων από τις ΔΟΥ Αγίων Αναργύρων, Αιγάλεω, Περιστερίου, Χολαργού και Ψυχικού.
Από 1/7, για υποθέσεις των παραπάνω αρμοδιοτήτων οι φορολογούμενοι εξυπηρετούνται:
· ψηφιακά, από το ΚΕΦΟΔΕ Αττικής, στην εφαρμογή “τα Αιτήματά μου” και στην εφαρμογή “τα Ραντεβού μου”, μέσα από την ψηφιακή πύλη myAADE (myaade.gov.gr) ή από το myAADEapp
· τηλεφωνικά, από το Κέντρο Εξυπηρέτησης Φορολογουμένων (ΚΕΦ), στο +30 213 162 1000, κατά τις εργάσιμες ημέρες και ώρες 8:00 έως 15:00.
Ταυτόχρονα με τη μεταφορά αρμοδιοτήτων στο ΚΕΦΟΔΕ Αττικής προχωρά και η ενοποίηση των συγκεκριμένων ΔΟΥ και η μετεξέλιξή τους σε Υπηρεσίες Φορολογικής Εξυπηρέτησης (ΥΦΕ). Συγκεκριμένα, από 1/7:
· η ΔΟΥ Αγίων Αναργύρων μετεξελίσσεται στην 4η Υπηρεσία Φορολογικής Εξυπηρέτησης, που στεγάζεται στη διεύθυνση: Πριγκιπίσσης Όλγας 3 & Λ. Δημοκρατίας, Άγιοι Ανάργυροι (πρώην ΔΟΥ Αγίων Αναργύρων).
· οι ΔΟΥ Αιγάλεω και Περιστερίου ενοποιούνται και η ενοποιημένη Υπηρεσία μετεξελίσσεται στη 14η Υπηρεσία Φορολογικής Εξυπηρέτησης, που στεγάζεται στη διεύθυνση: Τζων Κέννεντυ 146, Περιστέρι (πρώην ΔΟΥ Περιστερίου)
· οι ΔΟΥ Χολαργού και Ψυχικού ενοποιούνται και η ενοποιημένη Υπηρεσία μετεξελίσσεται στη 8η Υπηρεσία Φορολογικής Εξυπηρέτησης, που στεγάζεται στη διεύθυνση: Ελευθερίου Βενιζέλου 100, Χολαργός (πρώην ΔΟΥ Χολαργού)
Επισημαίνεται ότι οι Υπηρεσίες Φορολογικής Εξυπηρέτησης είναι αρμόδιες για:
· παραλαβή κλειδαρίθμου και ΑΦΜ (για τις περιπτώσεις που οι φορολογούμενοι επιλέγουν την ταυτοποίηση με αυτοπρόσωπη παρουσία)
· εξυπηρέτηση/καθοδήγηση των φορολογουμένων στη χρήση των ψηφιακών υπηρεσιών της ΑΑΔΕ
· θέματα σχετικά με την ακινησία των οχημάτων (επιβατικών και δίκυκλων ΙΧ), όπως παραλαβή δήλωσης ακινησίας σε περίπτωση οχημάτων αποβιωσάντων, άρση ακινησίας, διαβίβαση άδειας και πινακίδων για διαγραφή οχημάτων, καταχώρηση αναγκαστικών ακινησιών.
Η εξυπηρέτηση των φορολογουμένων στις Υπηρεσίες Φορολογικής Εξυπηρέτησης θα γίνεται με:
· ραντεβού, που θα κλείνουν ψηφιακά στην εφαρμογή “Τα Ραντεβού μου”, μέσα από την ψηφιακή πύλη myAADE (myaade.gov.gr) ή από το myAADEapp,
· απευθείας φυσική παρουσία
Ενόψει των ανωτέρω, η λειτουργία των ψηφιακών υπηρεσιών της ΑΑΔΕ διαμορφώνεται ως εξής:
την Παρασκευή 28/6 από τις 14:30 παύουν να είναι διαθέσιμες οι εφαρμογές «Τα Αιτήματα μου» και «Τα Ραντεβού μου» για τους φορολογούμενους των ΔΟΥ Αγίων Αναργύρων, Αιγάλεω, Περιστερίου, Χολαργού και Ψυχικού,
την Δευτέρα 1/7 από τις 11:00, οι φορολογούμενοι θα μπορούν να κλείσουν ραντεβού ψηφιακά μέσω της εφαρμογής «Τα Ραντεβού μου» με τις νεοσύστατες 4η, 8η & 14η Υπηρεσία Φορολογικής Εξυπηρέτησης.
Απίστευτες πρακτικές από την κυβέρνηση σε μια προσπάθεια καταπολέμησης της φοροδιαφυγής.
Χρηματική αμοιβή θα λαμβάνουν οι πολίτες που καταγγέλλουν περιπτώσεις φοροδιαφυγής μέσω της εφαρμογής Αppodixi η οποία δίνει τη δυνατότητα στους φορολογούμενους να ελέγχουν τη γνησιότητα των αποδείξεων που λαμβάνουν.
Το φορο-μπονους για όσους “καρφώνουν” φοροδιαφυγή προανήγγειλε πριν λίγη ώρα ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Κωστής Χατζηδάκης κατά την παρουσίαση της νέας ψηφιακής πλατφόρμας καταγγελιών της ΑΑΔΕ.
Οι λεπτομέρειες του μπόνους θα περιλαμβάνονται σε διάταξη του νέου φορολογικού νομοσχέδιο με τα μέτρα κατά της φοροδιαφυγής που θα παρουσιαστεί στο υπουργικό συμβούλιο.
Στο «μικροσκόπιο» του ΥΠΟΙΚ μπαίνουν οι ελεύθεροι επαγγελματίες που δηλώνουν συστηματικά εξαιρετικά χαμηλά εισοδήματα, με τις ρυθμίσεις του φορολογικού νομοσχεδίου το οποίο θα παρουσιαστεί την προσεχή Τρίτη στο υπουργικό συμβούλιο.
Σύμφωνα με πληροφορίες, οι ρυθμίσεις στο νομοσχέδιο που θα παρουσιαστεί από τον υπουργό Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Κωστή Χατζηδάκη, θα είναι στοχευμένες στη μερίδα των ελευθέρων επαγγελματιών που εμφανίζουν συστηματικά εξαιρετικά χαμηλά εισοδήματα, μετακυλίοντας τα βάρη στους λοιπούς συνεπείς φορολογούμενους.
Όπως επισημαίνουν πηγές από το ΥΠΕΘΟ στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, η ανάγκη παρέμβασης στο σύστημα φορολόγησης των αυτοαπασχολούμενων (και όχι στους φορολογικούς συντελεστές, οι οποίοι δεν αλλάζουν), προκύπτει από τα στοιχεία των εφετινών φορολογικών δηλώσεων (για τα εισοδήματα του 2022), τα οποία επεξεργάζεται η ΑΑΔΕ.
Σημειώματα της Εφορίας προς συνταξιούχους για ξεχασμένα αναδρομικά που έλαβαν τα προηγούμενα χρόνια και κατά την ΑΑΔΕ, δεν τα δήλωσαν, είναι καθ΄ οδόν.
Από τις 15 Ιουνίου είναι σε λειτουργία η ηλεκτρονική εφαρμογή για τη δήλωση των αναδρομικών των συντάξεων του έτους 2021, ωστόσο, συνεχίζονται οι διασταυρώσεις για την εύρεση συνταξιούχων οι οποίοι έλαβαν αναδρομικά τα προηγούμενα χρόνια, αλλά δεν τα δήλωσαν ποτέ στην Εφορία.
Ειδικότερα η ΑΑΔΕ αναζητεί αδήλωτα αναδρομικά από το έτος 2014 και ψάχνει τα στοιχεία που έστειλαν στο Taxisnet, ο ΕΦΚΑ και άλλοι ασφαλιστικοί και εργοδοτικοί φορείς.
Κατόπιν διασταυρώνει τα συγκεκριμένα στοιχεία με εκείνα που δήλωσαν οι συνταξιούχοι, ώστε να εντοπιστούν όσοι τα απέκρυψαν.
Στη συνέχεια εκδίδει Πράξεις Προσδιορισμού του Φόρου τις οποίες κοινοποιεί στους υπόχρεους εργαζόμενους και συνταξιούχους, για την αποδοχή τους και την πληρωμή του φόρου, χωρίς να τους επιβληθούν πρόστιμα. Αν, όμως, παρέλθει η προθεσμία, τότε επιβάλλονται, εκτός από τους φόρους, και πρόστιμα.
Οι συνταξιούχοι (και οι εργαζόμενοι) έχουν τη δυνατότητα άσκησης ενδικοφανούς προσφυγής εντός προθεσμίας 30 ημερών από την κοινοποίησή της Πράξης, στη Διεύθυνση Επίλυσης Διαφορών.
Η δήλωση των αναδρομικών
Για τη δήλωση των αναδρομικών αποδοχών η ΑΑΔΕ δίνει τις ακόλουθες οδηγίες, από τις οποίες προκύπτει ότι έχει σημασία ο χρόνος είσπραξης των αναδρομικών όπως και αν αφορούν μισθούς ή συντάξεις. Αναλυτικότερα:
Έχω εισπράξει βάσει δικαστικής απόφασης εισοδήματα που αφορούν προηγούμενα έτη και τόκους. Πώς θα τα δηλώσω;
Τα εισοδήματα των προηγούμενων ετών θα δηλωθούν με τροποποιητική δήλωση στην αρμόδια Δ.Ο.Υ. στα έτη που αφορούν. Οι τόκοι θα δηλωθούν στο έτος που εισπράχθηκαν στους αντίστοιχους κωδικούς του πίνακα 4Δ1.
Έχω εισπράξει αναδρομικά συντάξεων. Πώς θα τα δηλώσω;
Από το φορολογικό έτος 2015 και εφεξής οι δηλώσεις αναδρομικών υποβάλλονται ηλεκτρονικά επιλέγοντας το αντίστοιχο έτος υποβολής δήλωσης, π.χ. για το φορολογικό έτος 2017 θα επιλέξετε ως έτος υποβολής δήλωσης το έτος 2018. Στην συνέχεια επιλέγετε Τροποποιητική δήλωση και Δήλωση Αναδρομικών Ε1. Αφού εμφανιστούν οι κωδικοί συμπληρωμένοι με τα νέα ποσά υποβάλετε οριστικά την δήλωση (εμπρόθεσμα μέχρι 31/12/2023).Τα αναδρομικά των προηγούμενων ετών, θα δηλωθούν με τροποποιητική δήλωση στην αρμόδια Δ.Ο.Υ. στα έτη που αφορούν.
Έχω χειρόγραφη βεβαίωση αποδοχών για αναδρομικά ποσά μισθών αλλά δεν εμφανίζεται η επιλογή για υποβολή Δήλωσης Αναδρομικών Ε1. Πώς θα υποβάλλω τη δήλωση αναδρομικών;
Η επιλογή είναι ενεργή για όσους φορολογούμενους υπάρχει ηλεκτρονική πληροφόρηση για αναδρομικές αποδοχές από το φορολογικό έτος 2015 κι εφεξής. Σε διαφορετική περίπτωση υποβάλλεται στην αρμόδια Δ.Ο.Υ..
Μπορώ στη δήλωση για αναδρομικά να τροποποιήσω κωδικούς που δεν σχετίζονται με τις αναδρομικές αποδοχές;
Στη δήλωση αναδρομικών τα ποσά προ-συμπληρώνονται στους αντίστοιχους κωδικούς και δεν υπάρχει η δυνατότητα να συμπληρώσετε ή να τροποποιήσετε κάποιον άλλο κωδικό. Εάν επιθυμείτε να τροποποιήσετε άλλα στοιχεία της δήλωσής σας πρέπει να υποβάλλετε ξεχωριστή τροποποιητική φορολογική δήλωση.
Πώς θα δηλώσω το εισόδημα και τον φόρο αλλοδαπής προέλευσης;
Στους κωδικούς εισοδήματος αλλοδαπής προέλευσης του Ε1, ανοίγει υποπίνακας όπου επιλέγετε τη χώρα στην οποία αποκτήθηκε το εισόδημα και πεδίο στο οποίο συμπληρώνετε το αντίστοιχο ποσό. Αν το εισόδημα αλλοδαπής προέλευσης αφορά σε διαφορετικές χώρες, τότε θα κάνετε διαφορετική εγγραφή για την κάθε χώρα. Για τη συμπλήρωση του φόρου αλλοδαπής, επίσης ανοίγει υποπίνακας προκειμένου να επιλέξετε την προέλευση και πεδίο για να καταχωρήσετε το φόρο. Όσον αφορά την προέλευση υπάρχουν δύο (2) επιλογές:
Στον πίνακα Βεβαιώσεων Αποδοχών αναγράφονται ποσά που αφορούν σε τόκους. Πώς θα τα δηλώσω;
Τα ποσά που αφορούν σε τόκους (εκτός τόκων που αφορούν σε τραπεζικές καταθέσεις) θα τα δηλώσετε στους αντίστοιχους κωδικούς του πίνακα 4Δ1 αθροιστικά με τους τόκους από τραπεζικές καταθέσεις που αναφέρονται στον υποπίνακα του αντίστοιχου κωδικού.
Στον πίνακα Βεβαιώσεων Αποδοχών αναγράφονται ποσά που αφορούν σε δικαιώματα. Πώς θα τα δηλώσω;
Θα τα δηλώσετε στους αντίστοιχους κωδικούς του πίνακα 4Δ1. Στα δικαιώματα περιλαμβάνονται και τα δικαιώματα από εκμίσθωση του δικαιώματος εκμετάλλευσης περιπτέρου (ΠΟΛ.1229/2015).
Επισημαίνεται ότι αν εισπράττονται δικαιώματα που αφορούν σε επιχειρηματική δραστηριότητα, π.χ. επαγγελματίες συγγραφείς, καλλιτέχνες κ.λπ., αυτά αποτελούν έσοδο, δηλώνονται στο Ε3 και φορολογούνται, μετά την αφαίρεση των εκπιπτόμενων δαπανών, ως εισόδημα από επιχειρηματική δραστηριότητα.
Τη συνδρομή και ιδιωτών που θα αναλαμβάνουν τον εντοπισμό περιουσιακών στοιχείων των οφειλετών του Δημοσίου, θα ενεργοποιήσουν τα Κέντρα Βεβαίωσης και Είσπραξης της ΑΑΔΕ.
Η πρόσληψη ιδιωτών που θα λειτουργούν ως «κεφαλοκυνηγοί», προβλέπεται από τον νέο Κώδικα Είσπραξης Δημοσίων Εσόδων (ΚΕΔΕ), οποίος παράλληλα επιτρέπει και τις εφόδους των φοροεισπρακτόρων στα σπίτια των οφειλετών του δημοσίου.
Σύμφωνα με το άρθρο 9 του Κώδικα Είσπραξης Δημοσίων Εσόδων, με απόφαση του Υπουργού Οικονομικών μπορεί, προκειμένου να εντοπιστούν περιουσιακά στοιχεία των υπόχρεων ή συνυπόχρεων προσώπων και να διασφαλιστεί η είσπραξη των δημοσίων εσόδων, να ανατίθεται η έρευνα σε ελεγκτικές εταιρείες ή δικηγόρους ή δικηγορικά γραφεία ή κοινοπραξίες αυτών.
Με όμοια απόφαση καθορίζονται η ειδική διαδικασία ανάθεσης, η οποία εφαρμόζεται κατ’ αποκλειστικότητα στις αναθέσεις αυτές, ο τρόπος της αμοιβής του αναδόχου, που μπορεί να συνδέεται και με το τελικό αποτέλεσμα της έρευνας ή της είσπραξης.
Δηλαδή η ΑΑΔΕ, έχει πλέον την ευχέρεια να προσλαμβάνει ιδιώτες στους οποίους θα αναθέτει την εύρεση περιουσιακών στοιχείων στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, οφειλετών του δημοσίου.
Αυτό θα γίνεται για οφειλέτες, οι οποίοι έχουν μεγάλα χρέη και εμφανίζονται επισήμως, να μην διαθέτουν περιουσιακά στοιχεία και τραπεζικές καταθέσεις.
Μάλιστα, η αμοιβή τους, το πιθανότερο είναι να οριστεί σε ποσοστά επί της αξίας των περιουσιακών στοιχείων που θα εντοπίσουν, ώστε να αποτελεί κίνητρο για ενδελεχή έρευνα.
Οι ιδιώτες φορο-ντετέκτιβ, θα έχουν τη δυνατότητα πρόσβασης σε στοιχεία του Taxisnet όπως και των τραπεζών, που σημαίνει ότι δεν θα ισχύει γι΄ αυτούς, φορολογικό ή τραπεζικό απόρρητο.
Παράλληλα, ο Κώδικας Είσπραξης Δημοσίων Εσόδων, όπως έχει αποκαλύψει το Σin, επιτρέπει εφόδους ακόμα και μέσα στα σπίτια των οφειλετών του δημοσίου, προκειμένου να κατασχέσουν κινητά αντικείμενα του οφειλέτη!
Οι φοροεισπράκτορες, θα έχουν δυνατότητα να κάνουν φύλλο και φτερό τις κατοικίες ανοίγοντας πόρτες, ντουλάπες, διάφορα έπιπλα, βάζα, σκεύη και δοχεία, σε αναζήτηση χρημάτων ή αντικειμένων αξίας που μπορούν να κατασχεθούν έναντι της οφειλής.
Επίσης, στις περιπτώσεις αντικειμένων που είναι ασφαλισμένα, θα κατάσχεται και η αποζημίωση που οφείλεται από την ασφάλιση.
Συγκεκριμένα, το άρθρο 11 του νέου ΚΕΔΕ προβλέπει τα ακόλουθα:
Εξουσίες ενεργούντος την κατάσχεση κινητών στα χέρια του οφειλέτη
Ο ενεργών την κατάσχεση έχει την εξουσία, εφόσον το απαιτεί ο σκοπός της αναγκαστικής εκτέλεσης, να εισέρχεται στην κατοικία ή και σε κάθε άλλο χώρο που βρίσκεται στην κατοχή του καθ’ ου η εκτέλεση, να ανοίγει τις πόρτες και να προβαίνει σε έρευνες, καθώς και να ανοίγει κλειστά έπιπλα, σκεύη, ή δοχεία.
Ο ενεργών την κατάσχεση μπορεί να ζητήσει τη συνδρομή της αρμόδιας για την τήρηση της τάξης Αρχής, η οποία υποχρεούται να την παρέχει.
Πάντως, οι έφοδοι στα σπίτια και οι κατασχέσεις κινητών στα χέρια των οφειλετών δεν μπορούν να γίνονται νυχτερινές ώρες, Κυριακές και αργίες, εκτός και αν υπάρχουν πληροφορίες, ότι ο οφειλέτης ετοιμάζεται «να το σκάσει» στο εξωτερικό.
Δεν ξεφεύγει κανείς από το άγρυπνο βλέμμα της Εφορίας, η οποία έχει στο… μάτι τις καταθέσεις μας!
Μπλεξίματα με την Εφορία έχουν χιλιάδες φορολογούμενοι που συμβαίνει να έχουν τραπεζικούς λογαριασμούς στις τράπεζες, καθώς καλούνται συχνά να δικαιολογήσουν τα ποσά των καταθέσεών τους.
Βασικό κριτήριο ελέγχου αποτελεί η συμφωνία των ποσών των καταθέσεων με τα εισοδήματα που έχουν δηλώσει κατά καιρούς στην Εφορία, ώστε τα ποσά των καταθέσεών τους να προκύπτουν από τα δηλωθέντα εισοδήματα ή από τις πωλήσεις περιουσιακών στοιχείων.
Σε διαφορετική περίπτωση επιβάλλεται φόρος 33% στη διαφορά, προσαυξήσεις από το έτος που έτος που διαπιστώθηκε η παράβαση και εισφορά αλληλεγγύης.
Λόγω του δαιδαλώδους νομοθετικού πλαισίου, οι περισσότεροι φορολογούμενοι δεν γνωρίζουν πότε μπορεί να μπλέξουν με την Εφορία και να αντιμετωπιστούν ως φοροφυγάδες για ένα ποσό καταθέσεων.
Στο πλαίσιο αυτό η Διεύθυνση επίλυσης διαφορών της ΑΑΔΕ, με νέα απόφασή της (229/25-4-2023) παρέχει νέες διευκρινίσεις για το καθεστώς ελέγχου των τραπεζικών καταθέσεων.
Επισημαίνεται ότι ο έλεγχος της Εφορίας στις τραπεζικές καταθέσεις σε τραπεζικά καταστήματα που εδρεύουν στην Ελλάδα, μπορεί να γίνει μόνο για πέντε χρόνια πίσω, ενώ για τις καταθέσεις που βρίσκονται σε τράπεζες του εξωτερικού, ο έλεγχος επεκτείνεται μια δεκαετία πίσω.
Ο Παναθηναϊκός νίκησε 68-61 τον Ολυμπιακό και έκανε το 14/14 στη Stoiximan.gr Basket League. Τρία…
aade.gr - λοταρία αποδείξεων - TAXISnet: Πραγματοποιήθηκε η νέα λοταρία αποδείξεων από την ΑΑΔΕ (Ανεξάρτητη Αρχή…
"Πρέπει να το δούμε ως την κατάλληλη στιγμή, το συζητάμε 25 χρόνια, όλοι ξέρουν ποια…
Θέση κατά της συμμετοχής της εκκλησίας στα συλλαλητήρια για το Σκοπιανό παίρνει ο μητροπολίτης Μεσσηνίας,…
Νεκρός βρέθηκε ο επιβάτης (περίπου 60 ετών) του Blue Star Naxos που πήδηξε στη θάλασσα…
Τις 600.000 πλησιάζουν τα ανασφάλιστα οχήματα που κυκλοφορούν στους ελληνικούς δρόμους, με ό,τι μπορεί να…